Új hozzászólás Aktív témák
-
ot93
senior tag
Üdv, adott egy új WD10ezex, amit most raktam be a gépbe és az intéző még nem látja, ezért bementem a lemezkezelőbe és ezt írja..
Itt mire érdemes kattintani?[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
King Unique
titán
Egy másik topikban korábban le voltak írva az erre vonatkozó dolgok. Tehát ugyan vannak előnyei a GPT partíciós sémának, de egy 1 TB-os adattár (?) HDD-nél eleve nem feltétlen indokolt azt választani. Továbbá inicializálásnál akkor alapértelmezett az MBR, ha a Windows Legacy boot módban lett telepítve. Annál meg maga a rendszerlemez is nyilván MBR.
[ Szerkesztve ]
-
ot93
senior tag
válasz Doky586 #45955 üzenetére
Win 7 és 10, amin használnám, de win7 is kicsi esély, szóval lényegében csak win10-en lenne használva
és op. rendszert nem telepítenék rá, arra van ssd, viszont az adatokon kívül lehet, hogy megy rá játék is
Asrock b75 pro3 alaplapom van, ez tudomásom szerint uefi-sez szerint és King Unique hozzászólása alapján az MBR a jobb választás, jól gondolom
CRF300L
-
ot93
senior tag
válasz Doky586 #45958 üzenetére
Hát igaz, valóban mindegy azok a szempontok alapján amit írtatok amúgy azóta MBR mellett döntöttem, most megy a formázás TV-re sem akarom dugni, elsősorban adat vagy program (vagy mindekttő ) lesz rajt, de még nem döntöttem. De mert amúgy van 2 500gb-os WD meg ez az 1tb-os... most arra gondoltam az adat legyen a 2 500-ason elosztva, ezen meg a game, meg egyéb minden más, mert ha tönkre megy valamelyik hdd,akkor vagy csak az egyik 500 gb van veszélyben, vagy a programok, de azok ugye bármikor újratelepíthetőek... na most ha ezen az 1tb-on lenne az adat, akkor ha felmond a hdd, akkor minden adatnak lőttek... amúgy játék mellé menne más minden kevésbé fontos cucc is, vagy az adatok 3. része is akár... akkor már 3 hdd csak nem megy egyszerre tönkre, így csak harmada vész el a dokumentumnak.. de amúgy az 1. wd már 3,5 éves, a 2. 1 éves, ez meg még 0 napos.. a legrégebbi is még 100%-os kondíciójú, így nem számítok tönkremenetelre na jóvan kicsin elkalandoztam
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
junior11
veterán
Sziasztok, egy kis segítség kellene. A haveromnak egy 3TB-os WD My Book (2/2013-ban vásárolva) a HDS szerint 52%-os, WD Green WD30EZRX a SMART-ban a Current pending sector count pedig 2023, más hibát nem jelez, a többi fontos résznél zöld pipa van neki. Most ezek hibás szektorok vagy mi a helyzet? A lemez tele van adatokkal. Vmi tanács, hogyan tovább? Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
djculture
félisten
válasz junior11 #45960 üzenetére
Current Pending Sector Count: A "gyenge" szektorok száma, amelyekről még nem dőlt el, hogy használhatóak vagy pedig hibásak lesznek.
Kikell róla menteni ha van rajta fontos cucc és regisztrált hd sentinel -ben vagy hdtune programmal irás olvasás tesztet kell csinálni. Minden eltűnik róla!
-
djculture
félisten
válasz junior11 #45962 üzenetére
Még véletlenül se érdemes lementés nélkül ilyenbe belekezdeni. Adat is lehet crc hibás ilyenkor meg a logikai is gondolhatja úgy hogy a gyenge szektort ha sokszor próbálja olvasni és nem megy áthelyezi, ami rajta van adat az ugrik de ilyen sok gyenge szektornál akár az egész partíció is eltűnhet.
[ Szerkesztve ]
-
-
junior11
veterán
válasz djculture #45967 üzenetére
Azt mondja, hogy olyan dolgot, hogy bizonyos mappa tartalmát nem érte el, már csinálta neki tavasszal és nyáron is, nagyon ritkán, de aztán működött, usb hubon keresztül van neki a laptophoz csatlakoztatva, további 2 külső HDD-vel, szerinte az usb hub & Win10 páros miatt lehet a gond, mert addig a Win7-tel jó volt, de szerintem meg a gyenge szektorok okozzák a bajt, hiába mondtam régebben is neki, hogy néha nézzen rá a HD Sentinellel a vinyókra.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy 2002-es 30gb-os ibm vincseszterem, amire a hdsentinel 58% kondiciot ir. Vsn valami program vagy trukk amivel vissza lehetne javitani a kondiciojat 100%-ra? -
Doky586
nagyúr
válasz pataslogeza #45969 üzenetére
Van egy biztos módszer: beviszed egy boltba és kérsz helyette egy újat ami lehet nagyobb is.. persze nem ingyen..
-
Doky586
nagyúr
válasz Sanchez638 #45971 üzenetére
Ha abban a számítástechnikai boltban csak vakok és dilettánsok dolgoznak...
de jobb helyen egy sata-t csak meg tudnak különböztetni a pata-tól.. -
ALFA
senior tag
válasz Sanchez638 #45973 üzenetére
Okos vevők is vannak, akik közlik, "mindegy, hogy milyen csati, csak olyat adjon, amin a wingyóz biztosan megy."
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
ot93
senior tag
ha az egyik hdd-t beállítottam véletlenül aktívnak, akkor azt hogy lehet visszacsinálni és egyáltalán mit jelent ez?
[kép] - az F meghajtóról van szó[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
pataslogeza
aktív tag
válasz Doky586 #45970 üzenetére
Orulok hogy szerezhettem nehany vidam percet nektek de eleg lett volna annyi is hogy fogalmatok nincs rola.
A laptopot amiben a vincseszter van, nosztalgiabol elesztettem ujra mert ez volt az elso laptopom, es eredeti allapotban akarom megtartani.
Hdd regenerator, low level format, meg hasonlo programokra gondoltam, de nem tudom erne e ezek valamit, es befolyasolni sem akartam senkit azzal hogy a kerdesben mar benne van a lehetseges valasz.[ Szerkesztve ]
-
Vynx
tag
válasz pataslogeza #45976 üzenetére
A HDD Regenerator talán feltudja javítani, de csak a teljes verziós.
[ Szerkesztve ]
-
dragonborn
tag
Sziasztok.találtam egy 250 GB hdd-t,vettem hozzá egy házat.bedugtam a gépbe,meg van felezve,probáltam filmet rátenni az egyik felére,de 2 nél többet nem enged.elkezdi másolni csak nem fejezi be,ha leállitom meg lefagy a gép.nem hiszem hogy rossz,mert akkor azt a 2 filmet sem engedné rátenni.mit kéne tennem?köszönöm a segitséget
-
King Unique
titán
válasz dragonborn #45979 üzenetére
Üdv!
Azért ahhoz, hogy bárki is segíteni tudjon, nem ártana kicsit több információt megadni:
• Milyen HDD & külső ház?
• Milyen gép & OS?
• Milyen porton keresztül van csatlakoztatva?
• Mi a pontos hibaüzenet?
• Milyen a HDD állapota (HDS)?stb.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz dragonborn #45979 üzenetére
"nem hiszem hogy rossz"
hinni a templomban kell..
műszaki ember mér és tesztel..töröld a partíciókat, majd hozz létre egy nagyot és formázd full formattal..
-
dragonborn
tag
Azt szeretném,de azt sem tudom hogy állhak hozzá.bedugtam a gépbe.....
-
dragonborn
tag
válasz King Unique #45980 üzenetére
HDS:kondició 0%.meghibásodás várható !!! Attribútum : Reallocated Sectors Count .ezt irja.Érdemes foglalkozni vele ? Mondtam én hogy szerintem nincs baja 😀😀😀
-
King Unique
titán
válasz dragonborn #45984 üzenetére
Hát egy 0% kondíciós lemezzel már nincs sok értelme vesződni, illetve egy ilyet nyilván formázni sem nagyon érdemes...Szóval ez okozta a hibát, amit mondjuk azért lehetett sejteni. Ugyanis normál esetben nincs olyan, hogy "2 nél többet nem enged", max. ha esetleg elfogyott a tárhely és megtelt a lemez.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz dragonborn #45982 üzenetére
Legegyszerűbb egy win vagy live linux telepítővel.Esetleg sajátgép,kezelés,lemezkezelés.
-
dragonborn
tag
Találtam egy másikat,ez 94%-os seagate.ezt meg nem találja a gép 😳Hogy tudom formázni igy?
-
King Unique
titán
válasz dragonborn #45987 üzenetére
Ez is USB-n van csatlakoztatva, vagy netán betetted a gépbe és SATA-n?
Meg a "nem találja a gép" megint nem mond semmit...eszközkezelőben & lemezkezelőben látszik? Illetve, ha már adott a kondíció, akkor a HDS felismerte, tehát valamilyen formában a Windowsnak is fel kellett. De ugye, mivel vsz ez is szektorhibás, ezért ez nyilván bekavarhat.Egy 100%-os nincsen egész véletlenül?
[ Szerkesztve ]
-
dragonborn
tag
válasz King Unique #45988 üzenetére
Igazából megoldottam,de anélkül a program nélkül amit ajánlottál még mindig mérgelődnék és ki-be kapcdolgatnám a gépet.köszi mindenkinek
-
ALFA
senior tag
válasz pataslogeza #45976 üzenetére
Van egy egyszerű válasz:
Újratelepitesz rá egy win-t és azonnal jónak fogja látni.
Csak idő kérdése, mikor fognak megjelenni egymás után a bad sectorok.Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Vettem ma egy 3TB-os WD Purple-t és egy LCPower racket, most össze szereltem, de ugyen nincs megformázva a lemez.
A HDSentiel érzékeli meg ki írja hogy 2800gb, 100%... a lemezkezelő viszont csak ennyit ír:Hogy kéne megformáznom így elsőre?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
King Unique
titán
válasz choco01 #45992 üzenetére
Üdv!
Nincs inicializálva a lemez, ami oda is van írva... Bár ezt a lemezkezelőnek kapásból fel kellene dobnia egy szűz (particionálatlan) HDD-nél. Tehát jobb klikk a lemez 1 feliratnál
—►
Lemez inicializálása. Egy 3 TB-os HDD-t meg nyilván GPT-re kell inicializálni. Utána pedig létre kell hozni a partíciót.[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek, igen azt nem dobta fel csak miután újra indítottam!
Az normális hogy USB 3.0-án csak 33 megás olvasási sebesség?
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs