Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz BB9360 #43400 üzenetére
Mondjuk a főablaknál ERRE gondoltam, ahol látszik a szöveges értékelés is. De a S.M.A.R.T. tábla alapján szektorhibák lehetnek a lemezen, amiknek a tartalék területre áthelyezése volt sikertelen. Elvileg, ha javítva van és áthelyezve a tartalék területre, akkor ott már nem zavar sok vizet. De nálad ez sikertelen volt. Én egy ilyen HDD-re nem bíznám hosszabb távon az adataimat és lehet inkább lecserélném. Illetve biztonsági másolatot készítenék a fontos cuccokról a külső merevlemezre.
Én ebben az egészben azt furcsállom, hogy ha a szervizben egy USB 3.0 pendrive esetén hozta 3.0 porton a gyakorlati másolás / szintetikus mérés (??) elvárható értékeit, akkor egy külső HDD-nél is hoznia kéne. Ha a HDD szektorhibás és emiatt a teljesítménye ingadozó, az leginkább a gyakorlati fájlmásolást befolyásolja. Egy szintetikus tesztnél attól még hoznia kéne az elvárható értékeket. A fenti mérések alapján olyan, mintha nem lenne fent az USB 3.0 driver, vagy egyéb ok miatt nem működne megfelelően a port. Többeknél hasonló problémát a 3.0 driver frissítése is meg szokott oldani.
Tehát nem tudom mit mérték azon a helyen, de ha náluk is az említett állapotban volt a gép, akkor csak azért nem fog hirtelen megjavulni a sebesség, mert pendrive van rádugva. Ebből meg le lehet vonni ezt-azt...Ha Win7 alatt ennyire nem megy, BIOS állítgatása sem hoz eredményt, akkor én mint mondtam, egy live Linuxot indítanék pendrive-ról és az alatt mérném meg a sebességet. Az újabb rendszerek már natívan támogatják az USB 3.0-át. Ha az alatt ok, akkor egyértelműen a Win7-nél van valami gond. Ha Linux alatt is csak 2.0 sebességen megy, akkor megy valami BIOS beállítás, vagy esetleg hardveres hiba lehet Linux abszolút kezdőknek topikot ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz King Unique #43401 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz BB9360 #43402 üzenetére
Ennél a gyanús szektornál nem tudom pontosan mi a szitu, mert volt olyan is, akinél a program tévedett. Ezt a topikjában kéne megkérdezni a fejlesztőtől, esetleg riportot küldeni neki.
Eszközkezelőben, ha ismeretlen eszköz, vagy sárga felkiáltójel van az adott résznél, az a probléma. Nálad nincs ilyen. Mást továbbra sem tudok javasolni, mint amit korábban:
• USB 3.0 driver frissítése (ha van újabb)
• BIOS beállítások átnézése
• Eszközillesztő újratelepítése: HotSwap* programmal választod le a tálcán a külső HDD-t, ami leszedi. Majd utána gép restart és újracsatlakoztatod.
• Linux alatti sebességmérés* beállításoknál be kell külön jelölni, hogy az USB-s eszközöket is kezelje [link] és nehogy a belső HDD-t válaszd le!!
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz King Unique #43403 üzenetére
Köszönöm, meglátom, hogy neki merjek-e állni... Egyedül biztosan nem, mert nem értek hozzá... Pláne, hogy a bios-ban is kellene piszkálni...
-
szivacs1987
aktív tag
Kicsit OFF, de leírom a történetem.
Összefoglalva: cpu tuning vagy memória tuning vagy pscheck miatt ledobálta mindig ugyanazt a hdd-t.
Megoldás: lazább tuningok és pscheck leállításaRészéletesen:
A gép 0-24-ben megy(utorrent is, később fontos lesz). 1ssd+5hdd volt a gépben, majd jött még 1 az e-satára.
- cpu tuning: több mint 8 hónapig stabil volt.
- pscheck: minden Pstate 3 óra prime teszt alatt stabil volt.
- memória tuning már vagy 1 éve ugyanez. Azóta csak 1,5V->1,6V lett.Kb. 2 hónapja kezdődött. Nézem miért nincs ott a hdd betűje. Gép kikapcs, sata, táp kábelek ellenőrzése, majd gép bekapcs. Minden OK.
Pár napra rá megint ugyanez a helyzet. Gép kikapcs, sata, táp kábelek felcserélése másik hddével, majd gép bekapcs.
Másnapra megint eltűnt ugyanannak a hdd-nek a betűje. HDD ki másik gépbe be abban 1 hétig minden OK volt (utorrent nem volt ezen a gépen(utólag rájöttem, hogy nem számít)).
Vissza megint a gépembe(reggel), és már estére megint nem volt hdd.
HDD benchmark tesztek futtatása. Jelenség: piszok lassú volt. Még a SMART adatok beolvasása is 5 percbe telt. Közben a win erőforrás figyelőjében ennél a hddnál a kék vonal mindig maxon volt.
Új hdd vesz be a gépbe, régiről minden adat lementése, jelenség ugyanez.
Új hdd vel, régi hdd nélkül minden ok.
Eddig amit tudtam:
- hdd a gépemben rosszul működik, bármely portra/tápra kötve
- másik gépben jól működik (bench, smart is ok)
Ergó a gépemmel van valami.
Közben egyre több ideig tartott, míg megjelent a win betöltése csík. Mintha lefagyott volna annál a képnél, ahol kiírja, hogy biosba melyik gombbal lehet belépni. Ekkor vettem észre, hogy ilyenkor az alaplapon a boot led folyamatosan pirosan világít.
Időközben rájöttem, hogy 99%-ban akkor dobja le a hdd-t, ha az utorrent arra tölt le. Feltöltésnél nem volt gond.
Mit tehetek?
- win reinstall nem játszik(sok időbe telne újból a mostani szintre belakni)
- gép szétszed, mégjobb kábelmenedzsment, végrehajtva: ritkábban dobálta le a hdd-t. De még mindig nem okés.
- hdd elküldése garanciáztatni: felesleges, ugyanis másik gépben minden jó
- alaplap gond: de akkor vagy mindig más hdd, vagy mindig ugyanaz a sataportos hdd tűnne el.
Közben előjött még egy idegesítő dolog. Néhány mappa a hdd-n elérhetetlen lett. Gép leállítás, majd bekapcsolás, és megint elérhető lett.
Egyik este 2 órán belül 2x megint ledobta a hdd-t úgy hogy már nem is ide töltött az utorrent. Ezt már túl sok volt, és dühömben már nem tudtam mire gondolni, és lazábbra vettem a tuningot.
- pscheck leállítása
- bios cpufesz +0.1V-ról +0.125V-ra
- bios mem 1600->1333 időzítés maradt.
Ennek már 6 napja. 4napja utorrent erre tölt le(eddig emiatt mindig ledobálta). Azóta egyszer sem dobta le a hdd-t. Újból normálisan működik(bench értékek, smart kiolvasása pillanat alatt megvan).
Azt, hogy a 3 dolog közül melyik hozta meg a javulást, azt nem tudom, de jelenleg nem is érdekel.
- pscheck leállítása -> fsb-vel(200->250) tuning, így 200-300MHz-el lassabbak a Psate-k (de, P0 még több is 4200->4250)
- bios cpufesz +0.1V-ról +0.125V-ra -> még ezt is bőven tudom hűteni, tehát mindegy
- bios mem 1600->1333 időzítés maradt. -> ez most hidegen hagyRemélem ha valaki hasonló problémával találkozik, akkor ez talán ad neki egy ötletet.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Taifa Díaz
őstag
válasz szivacs1987 #43405 üzenetére
Az FSB tuning lehetett a ludas érzésem szerint. Kiderül, ha próbaképp visszateszed 250-re. De ha most jó minden, akkor inkább ne bolygasd emiatt.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
lanikai
aktív tag
sziasztok!
Maxell külső merevlemezem a délelőtti órákban megadta magát, géphez csatlakoztatva ~3 másodpercig "vészjósló" pittyegés hallható, és nem történik semmi (TV sem ismeri fel) /Eszközkezelő látja, HDD Sentinel is, de minden "ismeretlen" a meghajtóval kapcsolatban
Garanciális még a termék (ezért nem merem felnyitni a házát, és direktbe rákötni), de ha megmenteni már nem is tudom az adatokat, legalább le szeretném törölni, mielőtt visszaviszem. Erre van valami lehetőség?
[ Szerkesztve ]
-
szivacs1987
aktív tag
válasz Taifa Díaz #43406 üzenetére
Elnézést, ha félreérthetően írtam.
Amikor gond volt a hdd-vel, akkor fsb=200(alap) volt, és szorzóval volt a tuning.
Most(eddig minden ok) ugyanannyin megy a proci csak nem szorzóval, hanem fsb=250-nel. Mivel a cpu feszt ofsettel növeltem, így alacsonyabb Pstateknél is növekedett a cpu fesz. És az így itt "létrejött" tuning potenciált pscheck nélkül csak fsb növeléssel tudtam valamennyire kihasználni (igaz ez elmarad a pscheckes sebességtől).[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
AtHoS
nagyúr
Win7 telepítő elindult gond nélkül, így onnan be tudtam lépni javításhoz és parancssorból futtattam egy chkdsk /r /f ellenőrzést, ami az első lépésekben végzett javítást. Futott több, mint egy órát, de végül rendben el tudtam indítani a telepített Win10-et.
Ami furcsa, hogy logikai hiba volt a winyón és egy teljesen független gépbe hordozhatóként berakva ott is lehalt az ntfs.sys kékhalált okozva. Ebből annyi kiderült, hogy nincs a helyzet magaslatán hibakezelésben a Win10 lemezkezelő része
read-only mode on the forum
-
Andrew7
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Hitachi HDS721010DLE630-as 1TB-os vinyó. A Toshiba DT01ACA100 is megegyezik vele szerintem.
Úgy néz ki, hogy elektronika hibás lett. Tud valaki segíteni ebben?
Üdv mindenkinek -
liksoft
nagyúr
válasz Andrew7 #43410 üzenetére
Ha találsz olyant amelyiknek a gyári száma is azonos, azonos a firmware benne, és a gyári adatok lemezen lévő elhelyezkedése is, akkor kicserélheted. Csak ebben az esetben van esélyed ennél a típusnál.
Egyébként is kicserélheted, de a legkevesebb, ha nem működik. Amennyiben nem azonos típus és verzió, meg a zárlatot is kockáztatod.
A Te döntésed.
U.i.: Miből tudod, hogy az elektronika a hibás? Túlfeszt kivéve ez a típus nem ott szokott meghalni.
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
King Unique
titán
válasz BB9360 #43402 üzenetére
Megnéztem kicsit jobban a dolgokat és nálad egyik helyen egy régebbi Intel USB 3.0 drivert mutat a screenshot, az 1.0.3.214 verzió. Ami fura, mert elvileg mindkettő helyen ugyanannak a verziószámnak kéne szerepelnie. Nálam legalábbis így van. Az én Lenono laptopomnál a gyártó oldalán is az 1.0.3.214, illetve az 1.0.5.235 van fent más modellekhez. Viszont ezek nem a legfrissebbek, én az Intel oldaláról töltöttem le az 1.0.10.255 verziót és azt raktam fel Windows 7-re:
• Intel® USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver (1.0.10.255)
Nálam így néz ki Windows 7-nél az eszközkezelő, ha 2 db, 2,5" USB 3.0 külső HDD van csatlakoztatva az USB 3.0 portokra:
Nem tudom nálad mért eltérő a két verziószám, de lehet érdemes lenne leszedni a jelenlegi USB 3.0 drivert és tisztán felrakni az újat. Vsz a te laptopodhoz is jó, ami az enyémhez, de előtte nézz utána rendesen, hogy melyik driver passzol hozzá! Voltak akiknél egy frissebb driver megoldotta a sebességproblémákat. Esetleg alaplapi chipset drivert is meg lehet nézni, annál sem árt a frissebb verzió.
Amúgy nálam jelenleg csak akkor dobja fel az említett (hiba)üzenetet a Windows 7, ha USB 2.0 portra csatlakoztatom az USB 3.0 külső merevlemezeket.
Ha USB 3.0 portra csatlakoztatom, akkor nincs ilyen probléma. Tehát, ha nálad 3.0-án állandó jelleggel feldobálja, akkor ott valami nem stimmel. Driveres probléma és egyéb, a fentebb már említett okok miatt lehet.
-
BB9360
aktív tag
válasz King Unique #43414 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkozol vele.
Nekem az Asustól azt írták, amikor kértem a segítségüket, hogy az általuk jóváhagyottat tegyem fel: ezt a linket adták.
Erről írtam korábban, hogy már próbáltuk. Viszont amikor most ezt akartam feltenni, előtte töröltem a meglévőt (remélem, jól), akkor azt írta ki, hogy az op. rendszer nem támogatja vagy vmi hasonló. Meg is ijedtem, hogy akkor most semmi nem lesz, de újraindításnál magától felment az, ami most van...Az öcsémmel mi is leszedtük a legújabb drivert az Intel oldaláról, ezt a 10.255-öst, de így sem ment. Ő belenézett a biosba is, ott nem talált módosításra érdemes dolgot, vagy ha igen, akkor azt megtette. Mondom, az zavar, hogy az Asus a régebbi driver linkelésével, majd a "hivatalos" szervízbe küldéssel, a "hivatalos" szervíz pedig a 81%-os sentineles állapotra hivatkozással "oldotta meg" a kérdést...
Szóval, bőven elképzelhető, mivel se nekem, se az öcsémnek nem ez a szakmája (az övé persze sokkal közelebb van, ráadásul velem ellentétben érdekli is), hogy valamit nem csináltunk, vagy nem elég jól/alaposan csináltunk.
De fogalmam sincs, hogy mit tehetnék még, mert hiába kapok nagyon segítőkész tanácsokat, a nagyrészének utána kell gugliznom, hogy mit is jelent pontosan, és ennek ellenére előfordullhat, hogy nem pont azt és úgy csinálom, ahogyan kellene, és emiatt esetleg az eredmény is elmarad...Igen, minden alkalommal feldobja, hogy gyorsabb tudna lenni!
"de előtte nézz utána rendesen, hogy melyik driver passzol hozzá"
Jó, de hogyan? És hogyan tegyem fel, mert előbb törölni kellene, igaz? Melyiket? Mindkettőt? Az is zavar, hogy van 2 usb csatlakozó a gépen, 1 kettes és 1 hármas. De akkor miért van 10 db bejegyzés az eszközkezelőben?!? -
King Unique
titán
válasz BB9360 #43415 üzenetére
Az Asus által küldött is az 1.0.3.214 verzió. Nekem a Lenovo laptopnál azzal is működött rendesen és normális esetben a tiednél is kéne. Mivel én szeretem naprakészen tartani a dolgokat, azért frissítettem az 1.0.10.255 verzióra. Azzal sem volt semmi probléma. Előtte a régi USB 3.0 drivert leszedtem, a vezérlőpult -> programok és szolgáltatások listájából uninstallálva [link]. Majd utána gép restart és feltelepítettem az új drivert. Nem tudom nálad pontosan hogyan volt eltávolítva, de egy próbálkozást megérhet ez a tiszta telepítés.
Ha ezután sem működik normálisan USB 3.0 sebességgel, akkor passzolom... ha BIOS-ban nincs erre vonatkozó beállítás, akkor max egy másik oprendszer alatt próbálnám lecsekkolni. Erre mondtam a live Linuxot, amihez driver sem kell, mert natívan támogatja az USB 3.0-át. Több ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz King Unique #43416 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz BB9360 #43417 üzenetére
Itt az is lényeges, hogy a korábbi hogyan volt eltávolítva? Mert, ha pl. csak az eszközkezelőből, akkor újraindítás után az OS újratelepíti, vagy Win7-nél lehet csak ismeretlenként jelenik meg és úgy kell betallózni. Ha erre csak simán rá lett telepítve az újabb, akár lehet az is okozhat valami kavarodást, ami miatt nem működnek rendesen az USB 3.0 portok. Azért, ha fel van telepítve Win7-re a megfelelő USB 3.0 driver, annak normálisan kellene működnie, akár a gyártó által javasolt régebbivel, de a legújabbal is.
Egy tiszta telepítést én mindenképpen megpróbálnék valamelyikkel, mert eszközkezelőben a két eltérő verziószám kicsit üti egymást és fura...Ha utána sem működik, akkor még megnézném a korábban javasolt 3-4. pontot [link]. Ha ez mind eredménytelen, akkor én tovább nem szórakoznék otthon és mennék reklamálni a márkaképviselethez, hogy oldják meg ők, mert ez így nem állapot. Részemről többet hozzáfűzni pedig ezen topikban nem tudok és nem is kívánok
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz King Unique #43418 üzenetére
Megértelek és köszi az eddigieket is!
Az Asustól egészen pontosan ez jött, ennek megfelelően próbálkoztam.
'Tisztelt Ügyfelünk!Az ASUS Magyarország ügyfélszolgálata nevében köszönettel vettük megkeresését.
Kérem az általunk publikált drivert telepítse a készülékre.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Drivers/USB3.0/USB3_Intel_Win7_64_Z103214.zip
A telepítés előtt az előző vezérlő meghajtóprogramot el kell távolítania ennek menete:
Eszközkezelő-> USB vezérlők-> jobb klikk az eszközön-> eltávolítás
A készülék megfelelő működését csak a gyári driverek hasznlatával tudjuk garantálni!'
Miután ez sikertelen volt (vagy miattam, vagy más okból), elküldtek a szervízükhöz, ahonnan azzal hajtottak el, hogy ad1 lám a pendrivejukon megy, ad2 x@r a a notebook hdd-je, mit akarok...
-
King Unique
titán
válasz BB9360 #43419 üzenetére
Hát ehhez csak gratulálni tudok...
Most direkt kipróbáltam még egyszer Windows 7 alatt az Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller driver eltávolítását:
A.) Eszközkezelő —►jobb klikk és eltávolítás
• restart után ott maradt az Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller bejegyzés a programok listájában...
• sárga felkiáltójel, ismeretlen USB vezérlő
• sikertelen eszközillesztő telepítése értesítés a tálcán...eszközkezelőben driver frissítésnél nem lehet a gépről tallózni sem
• USB 3.0 portok nem működnek, nem ismernek fel semmit...B.) Programok és szolgáltatások —►jobb klikk és eltávolítás
• restart után már nincs ott az Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller bejegyzés a programok listájában
• sárga felkiáltójel, ismeretlen USB vezérlő
• nincs sikertelen eszközillesztő értesítés a tálcán
• USB 3.0 portok működnek 2.0 módban, felismerik a rácsatlakoztatott USB-s eszközöketA driver újratelepítését pedig a második módszer szerinti eltávolítás után próbáltam és nem volt vele gond. Az első szerinti után inkább nem kísérleteztem, hátha úgy járok, mint te. Tehát látszik, hogy inkább a B. megoldás javasolt Win7 alatt, ha megfelelően akarjuk eltávolítani az USB 3.0 drivert, vagy egy újat akarunk helyette felrakni. Neked is ezt javaslom.
[ Szerkesztve ]
-
BB9360
aktív tag
válasz King Unique #43420 üzenetére
Ugye! Akkor én, az egyszerű user ezek után ne legyek pipa.
Tényleg a hócipőm tele. Ezért is vagyok hálás neked, mert teljesen érdektől mentesen szánod rám a szabadidőd.
Akkor leszedem, újraindítom és felteszem a 10.255-öt... Meglátom, mi lesz. -
King Unique
titán
válasz BB9360 #43421 üzenetére
Akkor ezek szerint nálad az eszközkezelőben azért volt 2 eltérő verziószám, mert az előző driver nem lett megfelelően eltávolítva...hogy ezek után a tiszta telepítés megoldja-e, illetve a régi gyártói driverrel, vagy a legújabbal normálisan fog-e működni, azt már nem tudom...? Próbáld ki, aztán hátha.
[ Szerkesztve ]
-
SpaNk
újonc
Üdv.
Az lenne a problémám, hogy a merevlemezem elég régi és már azt sem tudom honnan van.
Néha gondol egyet (elég gyakran) és 10-20 másodpercig folyamatosan kattog, és ezzel egy időben a "Lemez" terheltsége 100%.(Ilyenkor semmilyen program nem fut.)
Ha nem kattog, akkor szimplán lefagy és kékhalált kap. -
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Van egy Seagate 2.5" 320-as hdd-m.Átvittem haveromhoz ott még működött mire hazaértem, azóta csak 1 másodpercenként sípol(gépben és usb-n is) ez azt jelenti hogy kuka igaz?[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Hozzámkerült egy Lapos amit meg kellett nézzek, mert "nem indult el a gép". Hamar rájöttem, hogy a vinyó adta meg magát, de olyan szinten, hogy ha rádugom USB-n keresztül a saját gépemre akkor teljes lehal minden olyan program ami lemezeket kezel (pl. intéző, parition wizard), ahogy kihúzom az USB kábelt 0,5mp múlva mindegyik észhez tér vagy elindul. Mi okozza ezt a teljes rendszer meghülyítést?
Ezek szerint akkor adatmentést se tudok rajta próbálni?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
King Unique
titán
válasz TheProb #43427 üzenetére
Üdv!
A Windows érzékeny a hibás merevlemezekre...USB-s meghajtónál legutóbb (live) Linux alatti csatlakoztatást javasoltam valakinek. Nála működött és le tudta menteni az adatokat. Egy próbát nálad is megér. További használatra Windows alá meg vsz ez a HDD már kuka...
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz Doky586 #43428 üzenetére
Már meg van az új hdd, fel is húztam rá az új rendszer. Nem is ez a kérdés, hanem, hogy lehetséges-e valahogy megpróbálni az esetleges adatmentést.
(#43429) King Unique: Annyira nem hiszem h fontos adatai lennének ami megérné a szenvedést vele. Esetleg Hiren-es toolok között van olyan recovery progi amivel érdemes lehet ránézni?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz King Unique #43431 üzenetére
Na rittyentettem gyorsba egy ubuntut vmware alá. Az egyik partició megjelent és látom is a fájlokat, de nekem pont a másik kellene (rendszer volume). Nagyon nem ismerem a Linux/ubuntu-t, hol tudom felacstolni/láthatóvá tenni az összes vagy azt a particiót ami nekem kellene? Vagy húzzak át a linux topicba?
-
dui
aktív tag
Üdv!
Nem HDD probléma, de hátha valaki tud segíteni.
A következő lenne a problémám:
Van egy SanDisk 32 GB Extreme PRO SD HC memóriakártyám, amit egy fényképezőgépben használok. Próbálnám az adatokat (fotók, videók) lementeni róla, de amikor rádugom bármelyik USB-re a gépen, az explorer.exe meghal, használhatatlan a gép. Korábban működött. Kártyaolvasó, adatkábel, egyik sem működik. Más PC-n tökéletesen működik, és minden más eszközt tökéletesen felismer bármelyik USB portom. Mi lehet a probléma (Win 10)
-
King Unique
titán
válasz TheProb #43432 üzenetére
A fájlkezelőben, illetve parancssorban (terminál) kilistázva a partíciókat és onnan felcsatolva. Elvileg a VMware automatikus csatolja az USB-s eszközöket, de nyilván éles környezetben lenne az igazi. Valamint ott vannak a különféle google leírások, videók stb. segítségül, illetve a Linux abszolút kezdőknek topikot tudnám javasolni még.
"Mind win-es, mind linux-os (ubuntu és gparted live) környezet alatt teljesen meghülyül, lefagy"
Másik topikba beírtak alapján, ha nálad Linux alatt is ennyire is megkattan, akkor nem feltétlenül érdemes otthon kísérletezgetni vele. Ha igazán fontos adatok vannak rajta, akkor jobb adatmentő szakemberre bízni.
-
TheProb
veterán
válasz King Unique #43434 üzenetére
Nem fontos, csak egy próbát megért. Ezek szerint otthoni környezetben ennyit lehetett próbálni vele. (vagy tévedek?)
-
Egzee
őstag
Sziasztok!
Külső HDD-re akarok Windows Installereket rakni külön külön partíciókra. Lehetséges? Ha igen olyat is lehet, hogy az egyik partíció MBR egy másik meg GPT vagy az az egész meghajtóra vonatkozik?
-
King Unique
titán
válasz TheProb #43436 üzenetére
Hát, ha Windowst, normál Linuxot és mindenféle speciális live rendszert (Hiren's és társai se?) így kiakaszt a csatlakoztatása, akkor sok mindent nem lehet vele kezdeni. Fórumtársnál működött, azért is javasoltam, de nyilván nincs rá garancia, hogy mindenféle állapotú merevlemeznél sikeres lesz.
-
King Unique
titán
Szia!
Erre szerintem kár elcseszni egy külső HDD-t, multi-boot telepítő készítéséhez bőven elég egy pendrive. Vannak erre programok, leírások [link], [link], [link]. Külső merevlemezre fel lehet telelepíteni kompletten Windowst a WinToUSB programmal, de akár Linuxot is [link].
Egy meghajtón pedig egyféle partícióstílus lehet, vagy MBR, vagy GPT.
-
Egzee
őstag
válasz King Unique #43440 üzenetére
pendriveom nincs, 40gigás idés szarom rengeteg és külső házam is vagy kettő...
-
bolic
őstag
válasz dokee78 #43435 üzenetére
Ugye valami sercegő hangot ad ki? Mintha haldokló venti hangot ad ki? Valami kopog? Sípol? Nekem ilyen WD Blue 500GB WD5000AAKS (ez régebbi), furcsa kopogó rezonancia hangot adott ki kb. 5 éven keresztül, végül néha-néha eltűnik a meghajtó a windows-ban, na az már súlyos hiba jelenség.
Addig nincs súlyos probléma. Készítsd hangfelvételt youtube-re, hogy meghallhassunk a furcsa hangot, oké? Ha kopogó sercegő, az kb. 5 év múlva el fog romlani részlegesen.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
dokee78
félisten
Nincs ilyen hangos,gépházban vettem fel.
Zárt házban nem olyan zavaró.Ez pedig a zaj,ha nem megy a torrent akkor nem nagyon hallani.
1 éves Western Digital WD10EZEX.
Rendszer és torrent.[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Vettem 3 db 4TB-os WD HDD-t (2 Green és egy 1 Red)!
Kérdéseim:
- Sima, Windows-ba beépített formázóval formázhatom? (Ezek már 4K-s szektorokat használnak.)
- Ha igen, akkor elég az alapértelmezett foglalási egység, vagy állítsam át? (A Greeneken mp3-ak, a Reden mindenféle adat lesz)
- Egyszerre a 3 HDD formázástól nem fog összeesni a Windows?
- A beépített formázó dob ki hibát, ha valamelyik szektor rossz, vagy csak simán átugrik rajta és soha nem tudom meg, csak amikor majd nem akar valamit olvasni/másolni később?Egyáltalán a beépített formázó a legjobb/gyorsabb erre a célra, vagy valami speciális szoftvert is ajánlotok?
egyik sem lesz rendszer winchester, mindegyiken egy particó leszKöszi szépen
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
bolic
őstag
válasz dokee78 #43443 üzenetére
Átneveztem a fájlokat .WAV fájlokra és le tudtam játszani a hangokat.
Az indítási hang az normális kezdőseekelés, a zajra nincs válaszom, mert nem jól hallok (siket), tuningolt fejhallhatóval hallgattam le és nem tűnik súlyos hibának.
Majd a jól halló emberek megmondják.
-
bolic
őstag
Szia!
Igen, a lemezkezelőben meg tudod tenni, természetesen elég az alapértelmezett foglalási egységet kiválasztani, én mindig kiválasztottam az opciót kb. 15db winyón (WD Re3, WD Blue, WD Green, WD VelociRaptor, WD Red és őskövületi Maxtor 500GB SATA).
Egyenként tud formázni, válassz a gyorsformázást, a formázási alapértelmezés szerint. Kb. 1 percbe telik, ha minden oké, mehet a következő formázás, azonban figyelj a meghajtójel kiválasztásban, hogy mi melyikbe illik majd.
Eddig nem tapasztaltam szektorhibát, jó lenne ha van tapasztalatom erről. De emlékszem a WD 1.6GB IDE-re, azon volt néhány rossz szektor, persze kb. Windows98 volt rajta ha jól emlékszem.
-
Burki
aktív tag
Sziaztok!
Meglévő SSD és HDD mellé vettem ma egy SSD-t, és próbálkoznék bekötni,de valamit nem jól csinálok.
Alap esetben nem látja a rendszer az új SSD-t. Biztos,hogy nem az SSD-vel van probléma, mert ha az eddig meglévő HDD helyére kötöm be, akkor gond nélkül látja a rendszer. Az az igazság,hogy úgy gondoltam nem jelenthet akkora nehézséget, meglesem,hogy a másik kettő hogy van bekötve, és úgy kötöm be ezt is, de úgy érzem túl laikus vagyok hozzá.
Nagyon örülnék, hogyha valakinek lenne türelme segíteni a problémámon. Mit ronthattam el? Esetleg rossz lehet a kábel?
Előre is köszönöm a segítséget!
Kimaradt néhány adat: Asrock B85M Pro4 lap, FSP HEXA+ 500 táp
[ Szerkesztve ]
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs