- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
Van az asztali gépembe egy 3TB-s seagte hdd (st3000dm001) amin rendszer és adatok vannak. Elkezdett sajnos rakoncátlankodni. Ez a kép fogadott hds-ben, de még a "Sikertelen olvasó egység hibája miatt 0x79" üzenetet is dobta rövid önteszt futtatása közben. A kábelt kicseréltem, de az nem befolyásolt semmit. Most felület tesztet futtatok.
Van valami remény vagy haldoklik a kicsikém?
-
fer
őstag
-
KISDUCK
addikt
Nem, hőmérsékleti probléma nem volt szerencsére. Amit elkezdtem felület tesztet abba hagytam, de az talált hibás bootsectort és a windows használat során is borzalmas volt kegyetlenül lelassult és sokat várakozott egy művelet végrehajtásánál (nem vírus meg ilyenek ténylegesen hdd okozza). Most egy másik gépbe lévő hdd-t módosítok hogy átklónozzam rá a rendszert és onnan próbálkozok majd a teszteléssel, lehet jobban járok.
Találtam olyan bejegyzést, hogy valamelyik destruktív teszttel alaposabban át lehet vizsgálni, mert van hogy olyan szektort jelöl hibásnak ami igazából nem az.
Sajnos sok időm nem lesz mostanában egy alapos vizsgálatra, most főleg használhatóvá akarom tenni a gépet, hogy apám tudja használni.
Jól jönne néhány tanács, hogy mivel próbálkozzak a vinyó megmentése kapcsán. -
Songo
senior tag
Sziasztok
Nem kapcsolódik szorosan a témához de hátha valaki tudna segíteni.
Van egy USB3as Sharkoon Quickport 2 slotos HDD dokkolóm és sajnos elkavartam itthon a tápegységét. Van-e valakinek ilyen egysége hogy segítsen milyen tápot keressek mert nem merek bármit rádugniKöszönöm szépen előre is.
-
SP4C3
veterán
A dokkoló alján kell, hogy írja pl.:"input DC 5V 500mA". Ugyanolyan paraméterekkel rendelkező tápot használhatsz.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=510822
12V/2A
http://www.amazon.co.uk/Ac-Dc-Power-Supply-2-5mm-Plug/dp/B00415VMMU
Nesze koma.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
Láttam épp. Véletlenül eltűntek a mellékelt adapter paraméterei...
Itt görgess le a lap aljára. Nem hittem el, hogy pont még egy magyarral fordult elő ez.
Szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
Én már évek óta ilyet használok adapterek helyett, csak a megfelelő kábelt kell beszerezni! A modem és a rúter is ilyenről megy! A fiam régi lcd monitorja is ilyennel van megtáplálva, mivel az még adapteres volt, innen is jött az ötlet!
[ Szerkesztve ]
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
-
Songo
senior tag
https://ardykomp.wordpress.com/2013/06/28/sharkoon-sata-quickport-duo-v2-usb-3-0/
Megvan köszönöm
-
eventus
veterán
Sziasztok,
Lehet valamit tenni egy WD Green vinyóval, hogy ne rázzon ennyire? Elmúlt egy-két hónapban lett ennyire búgó és vibráló. Rezeg az egész ház és rezonál. Terhelve nincs, magában is így viselkedik.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
NoMagix
addikt
válasz eventus #43321 üzenetére
Nálam úgy van (már 5 éve), hogy elrejtettem az egész gépet az asztal oldalsó szekrényébe, nincs klasszikus házban a gép, az oldalfalra felcsavaroztam egy alaplaptartót benne egy egyszerű alaplappal, a táp és a hdd pedig lógatva dróton van ebben a szekrényben, nincs rezgés, csak nagyon halk vinyókerregés és pici ventilátorzaj.
Lehet gányoltam, de nem látja senki, viszont keveset fogyaszt és halk, ezt akartam akkor elérni![ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
válasz Smktrooper #43325 üzenetére
Nekem nem hiányzik és legalább még gyenge is, nincs miért cipelnem!
-
BullZeye
veterán
Van egy HTPCm, kaptam egy SSHD-t a HDD helyett. Klónoztam, bootol is meg minden, jól működik, szerencsére nincs baj.
Viszont az istenért sem találok semmi hiteles infót, csak a marketing maszlagokat a neten, hogy akkor most ez az SSHD hogy is fog nekem jól működni? Ehhez valóban nem kell semmilyen külső program/driver, csak bedugom, és boldog vagyok? Nem tudom esetleg kötelezően cachelni a KODI user mappáját, valamint a program mappáját esetleg? Hisz HTPC lévén ez a 2 mappa a top priority.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
liksoft
nagyúr
válasz BullZeye #43327 üzenetére
Az a drive egy HDD. Az elektronika a használat függvényében a flash tárolóba is teszi másolatként a felület egy részét. Mivel ez a HDD belső magánügye, tudtommal nincs ráhatásod. Mivel a használattal arányos, így annak kéne bele kerülnie idővel.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Egy olyan problémában futottam bele, hogy egy windows 2003-as servert újra kellett indítanom, és innen kezdődtek a gondok.
Az eseménynaplóban az alábbi hiba van: device harddisk0 dr0 during a paging operation.
Hardware-es Raid 5-ös rendszer, a raid épnek tűnik, a lemezek nem jeleznek hibát, mégis a windows csiga lassú, D:\ meghajtót üresnek mutatja.
Valami ötlet, hogy gyorsan életre keltsem, mert kezdek kifogyni a lehetőségekből!Köszönöm előre is!
Ákos
http://totesz.myminicity.com/
-
NoMagix
addikt
erre valaki?
megint előjött ez a probléma, "nyifog a fej", sőt most nyomott egy ilyen szöveget, "unexpected store exception"
kétszer is próbált újraindulni, megjavítani magát, de baromira lassan bootolt be, illetve hiányos volt a windows amikor betöltődött az asztal!
Rendes vízszintes állapotban nem indult be, de amint elfordítottam oldalra, akkor betöltődött a rendszer!
Ahogy néztem a neten, HP laptopokról volt szó evvel a jelenséggel.[ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
Nem segített, viszont lassabban boot-olt a pc, és megint vízszintesen volt a vinyó!
Most simán megy a gép, ha az oldalán van a HDD! -
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Újra előjött kollégámnál a HP laptop hibája, hogy nem talál boot lemezt. A múltkori vinyót tönkre is vágta, a mostani még működik, de elég érdekesen. Bár a hdsentinel szerint 100/100-as, de az AIDA64 Disk Benchmarkban ha a Buffered Read tesztet elindítom, akkor elindul 250MB/s értékkel, majd 2mp múlva ez az érték leesik 30MB/s-ra, és annyi is marad... Ez mire utalhat? Haldoklik a cache memória?"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Olyan merevlemezt lehet gariztatni, ami 100/100-as, működését tekintve semmi probléma nincs vele, de rettenetes hangja van?
Az utóbbi pár hónapban lett ilyen.
Az egész házat berezegteti, és nagyon hangos is.
Fejhallgatón keresztül, játék közben hallom. Aludni se nagyon tudok mellette.
Azt az 500gb-t viszont nem tudom nélkülözni.
Egyébként Zalman Z9-ben van, tehát még a rezgéscsillapítás is megoldott.#KeepFightingMichael
-
kicsigeri
senior tag
Sziasztok,
Van egy WD10TMVW mobil vinyóm, nem tudom mi tötrént vele, da ha rádugom a gépre, nem indúl, csak próbál elindúni, és csippanik egyet kb 3 másodpercenként és közbe hallom hogy indúlna de nem megy. Meghalt az forgató elektrónika? -
bolic
őstag
válasz Prosectura2 #43342 üzenetére
Szia!
Az adatok minden rendben van, kivéve az üzemi hőmérséklete kb. 45 Celsius fok, légyszíves szerelj be legalább egy darab 8 vagy 12 cm-es ventillátort a HDD elére, mögére, tetejére vagy alára.
Ui.: korrekt üzemi hőmérsékleti tartomány a 25 Celsius fok és 45 Celsius fok között kell hogy legyen.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
SP4C3
veterán
válasz Prosectura2 #43342 üzenetére
A smart adataiddal nincs gáz, nem tudom miért parázol.
-
-
SP4C3
veterán
válasz Prosectura2 #43349 üzenetére
Ez csak smart:
A képen az oprendszer test disk-em látható, Azaz van egy 40GB-os partíció operációs rendszerek tesztjéhez, egy 100+150GB data partíciók, ahol install-ok és játékok találhatók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- WD RED SA500 SATA 2TB
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs