- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
85 kiló körüliek akik vannak itt:
Ti mennyit és milyen arányban esztek átlagosan naponta szinten tartáshoz heti 3-4 edzés mellett?
(nem akarok tömegelni)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
nagyúr
válasz Woodslave #53099 üzenetére
Szóval akkor a jó kis túlélős sztresszhormonok működtek. Legalább ezt is megtapasztaltad, milyen amikor az ősember éhgyomorral vadászott a kajára és hajtotta az adrenalin meg a többi hogy végre ehessen.
Sajnos ennek kevés pozitív hozadéka van... sőt hosszútávon a stressz tudjuk mit csinál. Semmi jót.A fejfájást is megértem... a ch megvonás velejárója, nem kap elég kakaót az agy.
Szerintem ezért is hülyeség ez a böjtölős dolog, inkább káros mint hasznos. Főleg hosszútávon.
A karikás szemre a több pihenés és folyadék segíthet picit.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
L1ZRRR
senior tag
válasz Zola007 #53101 üzenetére
reggelire 3 tojásos zabos túros palacsinta
10 óraira csirke rizs
fél 3 kor edzés utána 3 főt tojás
majd edzés után főt kaja éppen ami van
vacsora megint az mint reggelire.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Woodslave
félisten
válasz FollowTheORI #53104 üzenetére
sztem ezt a stresszt, meg mondjuk a megélhetési és egyéb streszt nem kell összekeverni. Kb .olyan mint az intenzív edzés meg mondjuk a bányában robotolás..
Ja pihenés lehetne több, mondjuk amikor 9kor alszom reggel 6-ig, ott már elpazarolt időnek élem meg, a torkom meg már vízköves
persze nem akarom védeni a módszert, pont ettől akarok megszabadulni, hogy "hitből" bosszantson fel ha valaki különösebb kipróbálás stb nélkül ekézi.
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
nagyúr
válasz Woodslave #53106 üzenetére
A stressz minden formában rossz. Az edzés is stressz amugy, meg a bánya robotolás is... a túledzés főleg a súlyosabb pont ezért káros. Elég csak megnézni a tüneteit.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Woodslave
félisten
válasz FollowTheORI #53107 üzenetére
akkor ne járj edzeni
-
nagyúr
válasz Woodslave #53108 üzenetére
Ezért fontos a pihenés, még fontosabb mint az edzés!! Ha nem pihened ki magad egyszercsak bedobja a test a kulcsot és jöhet a mentő.
http://www.exastudio.hu/keruld-el-a-tuledzettseget.html
Végigolvasod... lehetne akár munkahelyi, vagy bármi más stressz is... mert nincs is akkora különbség mint gondolnád.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz FollowTheORI #53107 üzenetére
A pszichológia szerint nem, az olyan stressz, amivel sikeresen megküzdesz, szerintük hozzájárul a fejlődésedhez.
-
nagyúr
-
Zola007
veterán
válasz Woodslave #53106 üzenetére
130 gramm glükóz kell az agynak naponta a belső homeosztázisához, a megfelelő működéshez, reflexekhez, vérnyomás szabályozáshoz.
Nem véletlenül vannak a cukorbetegek is minimum 160 gramm CH-ra beállítva, még ha nem bírja saját inzulinnal, akkor is meg kell ennie, inkább szúrja magát, de kell az agynak a kakaóAz ősembernek ez annyira nem volt gáz, mert a vadászathoz, barlangrajzhoz nem kellett túl nagy agyi aktivitás, de a mai kor embere ne menjen 150 alá, főleg ha még értelmiségi munkát is végez mellette.
150ch-n bőven jól lehet diétázni, akinek ezen se megy, az menjen el orvoshoz.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Woodslave
félisten
válasz FollowTheORI #53109 üzenetére
azzal egyetértek, hogy a hosszú távon fennálló krónikus stressz káros.
az akut, rövid ideig tartó viszont megfelelő körülmények között inkább előrébb visz, a tested olyan alkalmazkodását váltja ki amitől erősebb lesz. Az hogy mikor fordul át a másikba azt meg kell érezni és váltani kell.
de hogy egy inger mikor káros meg mikor nem azt elég nehéz kijelenteni. Ennyi erővel a napi hat kajálás lehet nagyobb stresszt jelent az emésztőrendszernek, mint a nemevés.
Amit meg nem lehet elvitatni az, hogy jelentős pozitív egészségi hatásait állítják. (és igazolták is jópár tudományos kutatásban)
Azt azonban magam is el kell ismerjem, hogy nem a legjobb módja hogy extrém izmos legyél, legalábbis nekem nem jött be. (bár legalább ugyanannyi előtte-utána kép van mint az athlete-x módszernél )
-
Woodslave
félisten
válasz Zola007 #53112 üzenetére
annyi megvolt az esti kajával. Amúgy ezt a két napon elbírta a munkahelyem (illetve inkább a délutánt)
de gondolom nemcsak a külső ch forrás szolgál ehhez üzemanyagként. De mondom engem ez nem már hat meg. Most se viszek be ch-t egész nap 150 gramm mexikói zöldségmixen kívül és nem is érzem szükségét. (ebben gondolom nincs 130 gramm glükóz)
[ Szerkesztve ]
-
Shadowbull
addikt
válasz Woodslave #53099 üzenetére
koszi. fontolgatom en is hogy kiprobalom majd, most ugye CBL van, lassan egy eve, es szerintem remekul mukodik. Az en rendszerem ugy nez ki hogy fel egyig nem eszek, csak reggel egy feherje izolatumot. Fel egykor ebed, ch nelkul, edzes 5 ora fele, aztan pedig a bevitel.
Mondjuk az ebed kihagyasanak itt mar nem hiszem hogy lenne pozitiv hozadeka, mert alapvetoen nagyon alacsony kaloria szokott lenni, egy szelet hus meg salata, esetleg parolt brokkoli.
Tavaly szeptembertol tomegeltem, szerintem jott fel valamennyi, erosodtem is ahogy az edzesnaplo mutatja de a lenyeg az hogy tartottam a sulyom, 101-103 kilo korul ingadoztam.
A mult het volt az elso szalkasito het, a kajaban annyi valtozott hogy pentek-szombat totalis ch megvonas, egyeb napokon esti betoltes. (vasarnap nem midnig sikerul tartani a dolgot).
A kozerzetem meg sokkal jobb mint korabban, edzes is jobban megy ehesen es nulla chval. Hasonlok a tapasztalataim mint neked.
A fejfajas talan azert van mert a szervezeted nem allt at a ketozisra, a CBL-t azt ember 10 nap ketogen dietaval alapozza meg, akkor 2-3 nap alatt az agy is atall, es hiaba toltesz be estenkent, ez nem all vissza. Lehet ez lenne a megoldas, neked is 10 nap ch megvonas kene, es utana nyomni a bojtoleses modszert.
nekem ez az etkezesi modszer sokkal tobbet jelentett idaig, es sokkal nagyobb hatasa volt a fizikumomra es a kozerzetemre mint barmilyen kiegeszito, makroszamolgatas vagy edzesmodszer.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Zola007
veterán
válasz Woodslave #53114 üzenetére
Természetesen nem csak a külső forrás számít.
A glükoneogenezis során előállított cukor is ugyanolyan, de ez éhezéskor limitált.
Az agy glükózon kívül ketontesteket tud energianyerésre felhasználni, éhezéskor ez lép előtérbe, de ekkor gyakori a fejfájás, szédülés, vérnyomásesés, folyadékháztartás zavara
Amik a klasszikus gyenge ketoacidózis tünetei (pontosan mint mikor a cukorbeteg nem jut szénhidráthoz)(#53116) Shadowbull : ez így nem igaz, csak ha egy helyben ülsz. Fizikai aktivitás és komolyabb agyi tevékenység esetén szükséges a cukor, különben az agyi funkciók limitálódnak idővel. Röviden: pár év és elhülyülsz, relfexek romlanak. Nem mellesleg az agy mint térfogatarányosan legnagyobb energiafogyasztó ilyenkor visszaveszi az anyagcserét, ezért szoktak a frankó kis éhezéses diéták kudarcba fulladni
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
nagyúr
válasz Woodslave #53113 üzenetére
Én már az edzésről beszéltem nem a bőjtről.
Persze a böjt jó lehet... hisz már őseink is csinálták (igaz vallási meg egyéb magyarázattal megtámogatva), de szinte minden népcsoportnál van ilyen "megtisztulás".
Csak ugye hosszútávon mint életmód nem életképes...
Ráadásul nem is az evés/emésztőrendszer oldaláról, hanem tényleg az amit a hormonokkal csinál.
Az adrenalin meg a kortizol, meg a többi stresszhormon nagyon sokáig képes az embert életben meg ébren tartani válaszul a nem pihenésre meg nem evésre (vagy bármi más külső nyomásra), nyilván evolúciós okokból... de csak egy ideig. Amíg el nem fáradnak. + külső támogatás a kv, energiaital stb hatástalan sem lesz. Amihez az emberek napi szinten nyúlnak... sőt ma már többször is. Hosszútávon totál tönkreteszik magukat.De sajnos ma ez kell ahhoz hogy életben maradj... a taposómalom. Tudjunk mi mind szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz FollowTheORI #53111 üzenetére
A stressz nem feltétlenül rossz dolog, csak pongyolán használjuk a köznyelvben és nem tudunk elvonatkoztatni a negatív jelentéstartalmától.
"a stressznek két fajtája van:
rossz stressz vagy disztressz: ez rossz hatással van az emberre, nem hogy jobb teljesítményt nem tud elérni, de még csak azt sem tudja megcsinálni, amire egyébként simán képes lenne. Ilyen lehet egy vizsgahelyzet, vagy egy nyilvános szereplés, amikor szinte teljesen leblokkol és semmi nem jut eszébe. Ez a fajta stressz megbénít, debilizál.
jó stressz vagy eustressz: ez, az előző formával ellentétesen, inkább inspirál és jobb teljesítményre sarkall. Gondoljunk csak arra, amikor egy randin egy szerelmes ember sokkal viccesebbnek és megnyerőbbnek mutatkozik, mint a való életben. A szerelem kezdeti időszakában mindenképp szeretne jó hatást gyakorloni a másikra, így jobban is „pedálozik“, vagyis a szerelemmel együtt járó stressz mozgósítja az energiaraktárokat, azaz mobilizál, nem debilizál."
-
nagyúr
válasz kolosanyi #53119 üzenetére
Persze hogy nem... előbb beszéltük hogy az edzés is az. De mindenből csak egy kis ideig mértékkel.
Nincs itt ellentmondás vagy baj. Egyetértünk. De csak óvatosan.Én így nem különböztetném meg ezeket... értem amugy persze.
Egy folyamatos "jó stressz" sem jó... egy verseny vagy vizsga előtti drukk, adrenalin segít persze. De attól még nem jó az se. Főleg ha gyakori, ugyanúgy kimerít.[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz Shadowbull #53115 üzenetére
ja szerintem se dobna akkorát ha kihagynád. Nekem is szimpatikus ez az esti ch dolog, meg családilag is így jön össze, mert a vacsora a főétkezés, a napközbeni kajákat csak technikai étkezésnek tekintem.
most inkább azon kisérletezek, hogyan kellen a ch-t visszacsempészni edzés előtt-közben stb.
-
Zola007
veterán
válasz FollowTheORI #53118 üzenetére
Van egy jó klinikai tanulmányom a böjtről pdf-ben, ha érdekel, átküldhetem
némi szakmai alaptudást igényel, de nem vészes.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Dexar007
veterán
A haboru stresszel jar.
Give me your cum,bull!
-
nagyúr
válasz Zola007 #53122 üzenetére
Töltsd fel valahova és linkeld be... hátha mást is érdekel.
Énis olvastam ezekről is pár dolgot már...
Meg pl a ketogén diétákról is stb (nem akarom idekeverni nem azért írtam, tudom hogy más), szinte az összesről ami a sporttal kapcsolatba került már... sok új dolog nem lehet benne, bár mindig tanul vagy legalább megért jobban valamit az ember.Semmi bajom a böjttel, bár én nem élek vele, de attól még tudom hogy hasznos lehet mint előbb is írtam.
Amolyan megtisztulásra meg "méregtelenítésre".Akkor van baj ha másra és tartósan vagy össze vissza alkalmazná valaki... lásd pl koplalásos diéták, böjtök stb... főleg nők körében, női magazinokban. Na azok csak károsak. Ez itt a baj része, az ilyen bölyt.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
-
Dexar007
veterán
válasz FollowTheORI #53127 üzenetére
En utoljara 2 hete labaztam,lassan megint kene talan.
Give me your cum,bull!
-
Shadowbull
addikt
válasz Zola007 #53117 üzenetére
errol most hallok eloszor pedig elolvastam par dolgot ezzel kapcsolatban. Akkor az epilepszias gyerekek is elhulyulnek akiket ketogen dietara fognak, aztan egesz eletukben ugy etkeznek?
Ahogy irtam, csinaltam 10 napos ketogen dietat, a masodik napon vettem eszre hogy bekabultam, aztan atallt az agyam es utana semmi gond nem volt. Pedig szellemi munkat vegzek es edzettem is mellette kemenyen.
-
Zola007
veterán
válasz FollowTheORI #53125 üzenetére
Ez a ramadanról folytatott tanulmány, ami tulajdonképpen erősen hasonlít a mostani divatos "harcosok diétája" és egyéb, napközben koplaljunk elvekre: [link] és [link], [link]
Röviden: mindent esetben minimális vagy semmilyen pozitív hatást nem tapasztaltak, ha megvolt az esti megfelelő tápanyagbevitel.
Magyarul a normál étkezési szokásokhoz képest a 30 napos böjtidőszak a főbb paramétereken nem változtat, tehát azon kívül hogy napközben tortúrának teszi ki a szervezetet, értelme nem sok van.
Korábbi éhezési kísérletekben is erre jutottak, már a II. világháború idején végzett minnesotai éhezési kísérlet során is rájöttek erre. Akit érdekel nézzen utána, talán máig a legnagyobb szabású ilyen tanulmány.#53130) Shadowbull : nem, az epilepsziások ketogén diétája nem szénhidrát mentes, csak alacsony CH-val operál és nekik végképp rendszeresen kell táplálkozniuk.
Korábbi hsz-ben nappali koplalásról és 0 közeli CH-ról volt szó.
A ketogén diéta klasszikus 3:1, 4:1-es diéta, tehát fehérjebevitel kornak megfelelő, majd zsír : CH arány fix a testtömeg figyelembevételével.10 nap az semmi, itt nem ilyen távlatokról van szó, hónapok, évek. 10 napot gyakorlatilag teljes tápanyaghiányban elviselsz.
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Shadowbull #53132 üzenetére
azt hiszem az teljesen egyértelmű hogy ha már az otthon ülő átlag júzer számára előnytelen a koplalás vagy 0 ch diéta, akkor súlyzós edzés mellé végképp nem kellene alkalmazni
-
nagyúr
válasz Zola007 #53131 üzenetére
Nekem egy "tudományos" fő pontom van ezzel a mostani divatos móddal szemben, az pedig a követketkező:
Ha a szervezet úgy működik, hogy folyamatosan kell neki energia a nap során, akkor amíg nem viszel be valamit addig a raktáraidból merítessz... este (vagy amikor van a tápidőszakod) pedig a raktáraid töltöd fel.
Mi is történik tehát... napközben zsírt égesz és a glikogén raktáraid meríted, este pedig a glikogén és a zsír raktáraid is építed újra.
Magyarán ez egy inga folyamat két végállapota közötti mozgás... szemben azzal ha napközben rendszeres időközönként eszel, ami ideális estben nem a két inga végálapot között, hanem "egyensúlyban van".Szerintem tisztán látható hogy semmi előny nincs, sőt az utóbbival gyakorlatilag a raktáraid tudod minimalizálni/optimalizálni, és ez főleg a zsír szempontjából jó hír, hisz nem építed esténként újra.
De mindkét esetben az dönti el hogy fogysz e vagy hízol és hogy nézel ki, hogy miből mennyit viszel be... nem pedig az időpontok ami alatt beviszed.
Ráadásul ha napközben sanyargatod a tested este meg amikor pihennie kéne emésztési munkára fogod, akkor igazán sosem pihen és tud nyugodtan regenerálódni. Nem alszik a tested és pihen, mert emészt x órán át.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Nos nekem annyi hozzáfűznivalóm van, hogy már csak az ebédre tudok gondolni. Utálok éhes lenni, viszont így könnyű tartani a deficitet. Ha nem szokom meg a héten ezt, akkor maradok a makrók számolgatásánál, abban még nem csalódtam.
-
Woodslave
félisten
válasz FollowTheORI #53134 üzenetére
mert ha napközben eszel, akkor mi történik?
Itt megint elmegyünk a hiedelmek, meg a félremagyarázott/ható tudományos kutatások, megfigyelések stb. terepére. Olyan kutatás is van, ahol az esti ch csoport többet őrzött meg a sovány testömegéből. Hitvita jellegűvé válik.
Amúgy jó hogy a tudományost ""-be raktad. Én inkább azt mondanám, hogy valamilyen szinten az a logikus, hogy folyamatosan a szükségeshez képest ellásd a tested tápanyagokkal. Persze a tested tudja hogy ehhez hülye vagy/nincs rá lehetőséged, ezért raktároz. Innentől meg megint jöhetnek a tudományos "tények" és az ezekből faragott mesék és túlmagyarázások, hogy mikor mit használ fel.
-
Zola007
veterán
válasz FollowTheORI #53134 üzenetére
hellyel közel jó látásmód.
annyival egészíteném ki, hogy a ciklusosság nem mindegy, hogy kinek milyen időintervallumot tud átfogni károsodás nélkül a szervezete a szokásos életmódja során ezzel a lemerítem - feltöltöm mint az elemet elvvel.
Mivel nem vagyunk egyformák és az életmódunk is jelentősen eltér, ezért nem lehet egy általános érvényű dolgot mindenkire ráhúzni.
Van akinek működhet 24 órás ciklusban, tehát a csak esti evés. Bár ez meglehetősen ritka és jó eséllyel 1-2 ember van itt maximum aki ezt tartósan (tehát nem 1-2 hétig) bírná.
van akinek pedig egészen rövid, 4-6 órás ciklusban. Ez a klasszikus reggel már ébredéskor korog a gyomrod kategória, pedig este rendesen ettél. Gondolom ilyen is akad itt.
Természetesen ez is csak úgy működik, ha nem meríted túl magad, tehát a regenerációs kapacitásodon belül maradsz.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Shadowbull
addikt
válasz Zola007 #53133 üzenetére
egyaltalan nem egyertelmu, mert a sulyzos edzes teljesen mar hormonalis viszonyokat teremt a szervezetben, ezert az anyagcserefolyamatok is masok.
A hagyomanyos gyuros etrendek sem ajanlhatok egy otthon ulo embernek.
A 0 ch hatranyairol tovabbra is varom a forrasokat, kulonoskeppen a hosszutavu karos hatasok erdekelnenek.
NetTom
"De mindkét esetben az dönti el hogy fogysz e vagy hízol és hogy nézel ki, hogy miből mennyit viszel be... nem pedig az időpontok ami alatt beviszed."
szerintem egy kicsit olvassgass errol, mert a hormonalis hatasok miatt nagy valoszinuseggel nem igy van.
kolosanyi
regen reggeliztem, volt hogy 100g zabot benyomtam almaval, de 11kor mar kopogott a szemem az ehsegtol.
Ma meg nem ettem semmit (csak a feherjet ittam meg 6kor) es nem vagyok kulonosebben ehes, mindjart megyek ebedelni. Az ember szervezete atall, megszokja az alacsony van nulla vercukorszintet.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz Zola007 #53137 üzenetére
"van akinek pedig egészen rövid, 4-6 órás ciklusban. Ez a klasszikus reggel már ébredéskor korog a gyomrod kategória, pedig este rendesen ettél. Gondolom ilyen is akad itt."
Jelen. Világ életemben 2-3 óránként ettem, hajszál pontosan 3 óra az az intervallum, amit éhezés nélkül kibírok. Most, hogy nem ettem ma még, a falat kaparom mindjárt.
(#53138) Shadowbull
Átállhatna gyorsabban, mert ez nagyon rossz.[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz Shadowbull #53138 üzenetére
"regen reggeliztem, volt hogy 100g zabot benyomtam almaval, de 11kor mar kopogott a szemem az ehsegtol." - kimondottan van cikke Martin Berkhannak a leangains.com-on
-
nagyúr
válasz Woodslave #53136 üzenetére
Írtam mi van ha napközben eszel... de nem a nappal-éjjel itt a lényeg megintcsak. Ezért írtam inkább időszakot.
De azok akik ezt követik, általában estére teszik, azt a végén csak azért tettem hozzá. Mert valljuk meg ritka az aki reggel vagy délben 1x naponta bezabál... kb kajakóma azonnal és használhatatlan a napja. Oda is az előnye egyből ebből a szempontból is.A lényeg a két dolog között a raktárak kezelése.
Ha egyetértünk abban hogy 2000 kalóriát beviszel 4 óra alatt, akkor azt a szervezeted nem használja fel (fizikai képtelenség) egyből... hanem lesz egy felesleg (itt egy jelentős ráadásul) ez pedig akármit csinálsz zsírba megy (egy része nyilván, nem az egész van másik rész kiürül értelemszerűen).Ezzel szemben a rendszeres táplálkozásnál nincs ez a jojo effektus ekkora mértékben. Ez a lényeg.
Ha pedig a jó a diétád összetétele, pl zsírvesztésre megy, akkor a napi 1x vs többszöri abban különbözik... hogy az előbbinél mindig újra építed a raktárad, de egyre kisebbet (mert deficited van)... az utóbbinál pedig folyamatosan építed le a raktárad és nem építed újra egyáltalán... tehát folyamatos a zsírvesztés.
És ha most elvonatkoztatunk ettől a fogyósditól, hanem azt nézzük hogy hosszú távon mi a helyzet mint életmód. Akkor az utóbbi a stabil eredményre vezet és ott is tart... a másiknál meg ingázol folyamatosan feleslegesen tortúráztatva a szervezeted nap mint nap.
-
Woodslave
félisten
válasz FollowTheORI #53141 üzenetére
mivel nem lett tőle kockahasam, ezért még a szellemi bajvívás szintjén sincs kedvem foglalkozni vele, kapitulálok az érveid előtt
-
Zola007
veterán
válasz Woodslave #53140 üzenetére
nem olvastam még végig, de a csóka korrektül összeszedte így első ránézésre
Mondjuk van ahol kicsit sarkít, mintha csak a szuperfitt kategória létezne, de végül is mindenki magából indul kiNetTom: " 2000 kalóriát beviszel 4 óra alatt,"
ha arányos táplálék (mondjuk 100 p, 200 ch, 100 zsír) és szilárd, főtt egészséges étel, akkor azt 4 óra alatt meg sem emészted
Tehát azért elég jó arányban lehet felhasználni belőle, de abban igazad van, hogy biztosan nem akkor ha ezt este egyszerre tolod be.[ Szerkesztve ]
-
Shadowbull
addikt
válasz FollowTheORI #53141 üzenetére
"Ha egyetértünk abban hogy 2000 kalóriát beviszel 4 óra alatt, akkor azt a szervezeted nem használja fel (fizikai képtelenség) egyből... hanem lesz egy felesleg (itt egy jelentős ráadásul) ez pedig akármit csinálsz zsírba megy (egy része nyilván, nem az egész van másik rész kiürül értelemszerűen)."
Namost peldaul John Kiefer aki kitalalta a carb back-loadingot, azt allitja hogy nem megy, mivel az edzes utani hormonalis hatasok egyszeruen nem engedik meg a szervezetnek hogy zsirba menjen.
Hogy ez igy van-e vagy nincs azt nyilvan en nem tudhatom csak azt hogy az elmult majd egy evben nekem nem ment zsirba, pedig en kifejezetten szemet kajat toltam este betoltesnek.
-
Zola007
veterán
válasz Shadowbull #53146 üzenetére
attól még simán ment zsírba, csak másnap lebontottad.
A szervezetnek vannak hierarchikus zsírdepói is, tudja hogy mikor pakolt oda utoljára és ha szükség van rá akkor vissza is tudja venni.
a szemét kajáknak pedig sokszor "előnye", hogy annyira zsírosak, hogy iszonyatosan lelassítják a lebontást. Este betolsz egy dupla hamburgert, azon még hajnalban szottyog a gyomrod. nem is vagy éhes másnap reggel, próbáld ki.
Ugyanez a halas, májas, káposztás kajákkal. Egy jó adag székelykáposzta kenyérrel délután és aznap már kajára nem nézel. Ez meg a parasztdiétaMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
nagyúr
válasz Shadowbull #53138 üzenetére
"A 0 ch hatranyairol tovabbra is varom a forrasokat, kulonoskeppen a hosszutavu karos hatasok erdekelnenek."
Ilyen nincs, mert meghalna az illető... te láttál már olyan ketogén diétát ahol 0 a ch? Vagy nincs időszakos (minimum heti) visszatöltés, de általában napi szinten is van bevitel.
Az a baj hogy belehalsz, mert maga ez az állapot az éhhalál előtti egyik fázisa a testnek.
Ez tény... és nem vicc.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
kolosanyi
veterán
válasz Woodslave #53142 üzenetére
Igen, a tömeg nagyon sokat számít. Most készítem a kajámat, átestem a holtponton, éhes nem vagyok, de kb 3500-4000 kcalt kell bevinnem 8 óra alatt (Martin Berkham modellje alapján 3 étkezésben, úgy, hogy a második kettő a kiadós, az ebéd az lightos, szóval olyan 1500 lenne a két esti kaja). Diétában még okés, hogy keveset eszem, itt lehet létjogosultsága, de szintentartáshoz nem jön be nekem, viszont most kipróbálom, lehet végre szálkás leszek, mint egy keszeg.
(#53145) Shadowbull
Az a baj, hogy zh időszak van megint, én pedig rosszul tolerálom a minimális szénhidrát bevitelt. Ketogént már próbáltam, jó volt, csak a ketózisig eljutni kínszenvedés volt, most ezt nem vállalom be.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJi Mini 3 Pro + Rc
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest