- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
őstag
válasz Cs1csó #179950 üzenetére
Most akcióban (BlackFriday 2023) van az oldalukon, ezért ugrottam rá. Nagyon drága még így is, de az összes többi magán laborban ~60k körül a 108-as panel van, ez meg 220-as.
Végül megvettem, majd kiderül kidobott pénz-e. Főleg a gluténra leszek kíváncsi, bármilyen fehérlisztes kaja után érzem, hogy valami nem okés.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz Maximum1 #179952 üzenetére
Ez nem új "őrület", nem új dolog. Én voltam náluk kb 2 éve. Egyáltalán nem a nyugdíjas eü szint volt. Megvolt a vizsgálat eredménye, utána feltettem jó néhány kérdést a dietetikusuknak, aki vagy 4 oldalas valaszban részletezett mindent. És nem, nem ajánlott semmiféle csodaszert, vagy terméket, hókuszpók csillió Ft-os cuccot.
Egyébként a tejfehérje (nem egyenlő a laktóz érzékenységgel) a tojásfehérje, élesztő és a kóladió, amire kijött, hogy allergiás vagyok. Elhagytam a tejet és a tojást, lett némi javulás az ekcémámban. Később áttértem a kovászos házi kenyérre, amiben csak só, liszt és vadkovász van, nem pedig a gyorsélesztős bolti cuccok. Na ekkor jött az erőteljes javulás.
Ja, előtte több állami allergia vizsgálaton is voltam, semmit nem mutatott ki egyik sem és széttárták a kezüket.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Ahogy írtam is, a tejet és tojást elhagytam. Totális szigorral nem veszem, mert ha pl van egy bolognai spagetti, azt megeszem, hiába van a tésztában tojás. Vagy pl egy rakott brokkolit is megeszek, azon ott a sajt és a tejföl.
Egyébként előtte kb nem volt olyan nap, hogy ne ettem volna meg legalább 4 tojást.
Később az olyan termékeket is elhagytam, amiben élesztő van. Ennyit változtattam. Az egyetlen panaszom az ekcéma volt és két helyen volt jelen. Évekig. A fentiek elhagyása után az egyik helyen teljesen eltűnt, a másikon még néha megjelenik, de sokkal ritkábban. Régen kb hetente fellángolt, most kb 2 havonta.[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
válasz Qtya123 #179956 üzenetére
Köszi, kíváncsi leszek, szerintem nekem is szükségem lesz életmódváltásra. Húgysav szintem az egekben, igaz én hús és fehérje túlsúlyos étrenden vagyok, zöldségeket ritkán eszem meg gyümölcsöt is. De húsból csak csirkemell, nagyon ritkán disznó vagy marha. Magas húgysav szint miatt magas a triglicerid, koleszterin szintem is…
-
Qtya123
őstag
A húgysav gondolom valamennyire genetika is. Én is sok húst eszem, régebben meg főleg sokat ettem, de sosem volt magas a húgysav szintem.
A triglicerid volt általában egy kicsivel a határérték felett, de mióta nem eszem tojást lecsökkent, de nem is keveset. A tól-ig tartomány alsó harmadára állt be.
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok! Friss hús vagyok ebben a témában, remélem még van itt valaki aki tud segíteni!
Lefogytam 35 kilót életmódváltással, és most szeretnék végre 37 évesen kicsit jól is kinézni. Edzek (szálkásítok) 3 hónapja, és most olyan Tom Ellis-féle testalkatom lett. Vékony, szálkás. Szeretnék kicsit gömbölyűbb izmokat, kockás hasat. Ez a megnyúlt bőr eltüntetésében is segítséget nyújtana. Éppen ezért beruháztam egy doboz creatine monohydrate-ra. 300 grammos Scitec Nutrition márkára esett a választásom.
10 féle helyről olvastam 10 féle eltérő használati útmutatót. Olyan szinten káosz van a leírásokban hogy a hivatalos oldalon ugyanahhoz a dobozhoz amit vettem az van írva hogy napi 3 gramm, és edzés után kell fogyasztani fél órával. Magára a dobozra viszont már az van hogy edzés előtt. De írnak/mondanak mindenfélét is. Napi 10 gramm, napi 20 gramm elosztva, vagy egy hétig feltöltés testsúly harmadával, utána testsúly hatoda...
A dobozra meg rá van írva hogy véletlenül se lépjem túl a 3 grammos adagot.
Szóval teljes a káosz a fejemben.
185cm magas vagyok, 85 kiló és 37 éves. Kétszer egykezes súlyzós edzésprogramom van kb 40 perc 10 kilóval, és utána egy 35-40 perces hasizomerősítő. Tervezek még egy saját testsúlyos szériát is fekvőtámaszokkal. Ezek alapján hogy lenne érdemes szednem?
Nem akarok felfújt testépítő lenni, csak szép szálkás, telt izomzattal, kockás hassal. Előre is köszi a választ! (Utóirat: edzés utáni fehérjeport is használok, ezért kényelmesebb lenne a kreatint edzés előtt szedni.)A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
Woodslave
félisten
válasz Lézerparaszt #179959 üzenetére
Napi 5 gramm bármikor. Ezen túl felesleges bonyolítani.
Mondjuk ettől az edzestől nem is leszel
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
-
Woodslave
félisten
válasz Lézerparaszt #179961 üzenetére
Full testépítő edzéstől se lesz túl izmos az ember. Nem mondom hogy mondjuk bicepsz tricepsz váll edzéshez nem elég a 10kg de ezen kívül max arra jó hogy lefaradj. Persze te tudod a lehetőségeidet.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz Woodslave #179962 üzenetére
Szeptemberben még 121 kilós zsírtömeg voltam. 100 méter séta után meghaltam. Párszor elkezdtem edzegetni de mindig belecsaptam a közepébe, és annyira túledzettem magam hogy utána 2 hétig le voltam sérülve. Ez akadályozott a munkámban is, alig tudtam megmozdulni. Szóval most pár hónapja elkezdtem szépen fokozatosan csinálni mindent. Eleinte 3 kilóval is nehéz volt, de hamar megszoktam. Most 10 kilós súlyoknál tartok, ha ezt megszokom akkor persze megyek feljebb. De így a fokozatosan nehezedő súllyal bejött a dolog, megszerettem az edzést. Szóval ez is volt a célom, hogy szeressem amit csinálok, mert csak úgy lehet. 3 hónapja csinálom az edzést, és mivel nem sietek verseny miatt, ezért ráérek. 37, lassan 38 évesen, gerincferdüléssel már nem török nagy babérokra, inkább csak kihozom magamból a maximumot.
A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
Rivaul
addikt
válasz Lézerparaszt #179963 üzenetére
Többen 20 éve próbálkozunk "babérokra törni" de nem megy Minden kezdő elkezd fejlődni de ez hamar megáll. Edz bátran, hidd el, nem leszel túl izmos.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Woodslave
félisten
le a kalappal.
-
Cs1csó
félisten
Ügyes, én kb. 104kg voltam szeptember 1-jén és legutóbb 86-nál jártam. A lényeg, hogy csináld és ne hagyd abba. (az étkezésre odafigyelés sokkal fontosabb mint bármilyen edzés)
-
Rivaul
addikt
válasz Lézerparaszt #179965 üzenetére
Lehet picit félre értettél Nem ez a maxod. Csak sokszor lehet hallani hogy nem akarok túl izmos lenni. Ami valójában nem így megy. Bár csak... Az ember elkezd edzeni és hirtelen változik is. De ez lelassul, majd szinte meg is áll. Ezért írtam hogy ne fogd vissza magad. Tegyél ki magadért a továbbiakban is, ahogy eddig.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
szőröscica
addikt
Helo. Ujra elkezdtem badizni. Jo latni par regi arcot.
Edzes mar rendben, kajat kene beloni. Szokas szerint ezen fog elmenni az egesz.
Holnap labazok. Ma hat-bicepsz volt, adta. -
Woodslave
félisten
válasz szőröscica #179969 üzenetére
Milyen xar amikor egy idő múlva visszamesz mondjuk a régi terembe hogy helló srácok aztán senkinek fingja sincs ki vagy
De gondolom nem ez volt a neved mert még szóltam is hozzád anno.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz Rivaul #179968 üzenetére
Ja ok, tényleg félreértettelek.
Igazából nem kell már sok a célom eléréséhez. Mivel életmódot váltottam, a rendes kajálás és a mozgás, edzés az életem részévé vált, nem csak egy nyári testes fellángolás. Szóval tényleg beleadok mindent, növelem a súlyokat is és kihozom a maximumot.A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
Janaboy
veterán
válasz Lézerparaszt #179959 üzenetére
Lehet csak nem értelmezem jól de nekem az jön le mintha nem edzenél mindenre.
Pl lábra?
Vagy milyen izmokra edzel pontosan?Janaboy
-
Lézerparaszt
őstag
válasz Janaboy #179972 üzenetére
Mindenre edzek, de lábra csak olyan gyakorlatokat végzek ami kíméli a térdet. Comb, vádli, fenék. Csak magamtól állítottam össze az edzéstervet egy telefonos app alapján, és azokat csinálom. Van benne mindenféle izomcsoport bemelegítéssel, nyújtásokkal stb. Egy éve sikerült megroppantanom a térdem mikor hirtelen 70 kilót próbáltam esés közben elkapni, azóta nem terhelem nagyon mert lehet hogy műteni kéne. Egyébként napi másfél, két óra az edzés és még 10-15 km séta kb két naponta. Futás lesz majd a láberősítő/kardio, de Finnországban élek és még mindig hideg van, nem futó idő.
-
Cs1csó
félisten
válasz Lézerparaszt #179973 üzenetére
Ami nem "futó" idő:
- villámlik
- derékig érő víz
- térdig érő sár
- ónos eső miatt csúszós út
- méteres hó
- mínusz 15-20 fok alatt (a bemelegítést és a nyújtást nem a szabadban kell végezni, a levegővétel szigorúan az orron keresztül, kifújás szájon át és persze moderált tempó a túl erős belégzés elkerülése miatt tehát pl. nem futni intervált)Ezen kívül kb. bármilyen időben lehet futni, én futottam is.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz Cs1csó #179974 üzenetére
Egyszer megpróbáltam én is, meg is fáztam és vérzett is az orrom egy hétig, tönkretette az orrnyálkahártyámat a hideg. Viszont a séta megvolt -26 fokban is.
Ja és a jégen el is csúsztam és a bokám is megrepedt, a séta úgy sem maradt el.[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
-
benfolds
őstag
válasz Lézerparaszt #179973 üzenetére
bocs azt offért, de te hogy bírod a finn klímát? a tél nem túl hideg, a nyár nem túl hűvös? mondjuk a magyar nyárból én is vissza tudnék venni egy 5-10 fokot, ami azt illeti. a télhez meg hozzá tudnék adni ugyanennyit.
-
Lézerparaszt
őstag
válasz Janaboy #179976 üzenetére
6 napot, hasazás pedig van minden nap. A pihenőnapon is szoktam sétálni szóval van mozgás minden napra.
benfolds: utálom a meleget mert nagyon izzadós vagyok, szóval nekem bejön. A tél nagyon hideg szokott lenni, van mikor -30 alá is megy. A fél méteres hó is elég gyakori bár idén nem volt nagy. Nyáron is szokott lenni 30 fok vagy még melegebb is, csak nem tart hónapokig mint otthon. Mivel a tél most enyhe volt, biztos sokkal melegebb lesz a nyár is.
-
Speeedfire
félisten
Tudtok ajánlani nekem valami jó izületvédőt, vagy megoldást csukló fájdalomra? Megint előjött, és már az is fáj ha az egykezest megemelem.
Tudom, tudom.... [link]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
aelod
veterán
válasz Speeedfire #179979 üzenetére
A legtöbb ízületi fájdalom nem feltétlenül pont maga az ízület miatt fáj. Legtöbbször izomhúzódás/túlterhelés áll a háttérben. Ezekre az ízületvédő pénzkidobás.
Teniszlabdát tegyél le egy sík felületre, helyezd rá az alkarod majd szépen masszírozd végig az alkar belső illetve külső részét. Esténként kend be árnikával de ne csak a csuklód hanem egészen könyékig. Egy hét/ tíz napig "kezeld" így és meglátod javul e."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Janaboy
veterán
válasz Lézerparaszt #179978 üzenetére
Van elég idő regenációra?
Persze nekem mind1, de lehet célszerű lenne csak 3-4x heti edzeni egy héten, hosszabb távon isJanaboy
-
aelod
veterán
válasz Speeedfire #179983 üzenetére
Illetve nem írtad, hogy nyomásoknál milyen a csukló poilzíziója. Ha nagyon hátrabillen akkor azt mellőzd és próbáld meg nem megtörni a csuklót.
Nincs mit 20e
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Speeedfire
félisten
válasz aelod #179985 üzenetére
Szerintem nem billen nagyon hátra. De esetleg valami csuklószorító, vagy hasonló segíthet? Van itthon csuklóra bandázs? Sajnos régebben is előjött már, bár akkor inkább fekvőtámasz miatt.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
perempe
addikt
Plank push up vagy fekvőtámaszból
vállérintés menjen a plank hip raise mellé?* Brahms: 4. szimfónia *
-
bigmasterg
addikt
válasz szőröscica #179992 üzenetére
-
Cs1csó
félisten
válasz bigmasterg #179993 üzenetére
Az Úr adta az Úr elvette, Dícsértessék!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget/ötletet szeretnék kérni tőletek. Itthoni konditeremben véges hely miatt egy eszközzel szeretném megoldani, hogy fekvenyomni is és vállazni is tudjak relatíve kényelmesen. Szóval ismertek olyan gépet, aminek a fekpadja feltámasztható 80 fokig, és a rudat meg tudja tartani "mellező" illetve "vállazó" magasságban is? Vagy erről inkább mondjak le?
Előre is köszönöm a segítséget.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
szőröscica
addikt
válasz bigmasterg #179993 üzenetére
Visszamennyé. En mar akkor se voltam izmos, mikor Te elkezdtel ide irogatni.
-
aelod
veterán
válasz Speeedfire #179989 üzenetére
A fekvőtámasz nagyon nyírja a csuklót, ha csinálod rakj egy polifómot a tenyered alá úgy h félbe hajtod.
Csuklószorítót nálam alap a ganglion óta."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Játékos
addikt
válasz stingy2 #179998 üzenetére
Várjávárá! Én értem is a poént, meg szeretem is. De se súlyemelő nem vagyok, se lány, viszont neki szerintem nincs gerincsérve, legalábbis innen szemből úgy láttam...
Illetve nem biztos, hogy sorozatokat nyomni olyan kényelmes, ha megtartom magam.
Szóval, ha van jobb ötlet, akkor előre is megköszönömSzerk.: a terem belmagassága 210 cm, így tárcsa nélkül se tudom függőlegesen kinyújtani a kezemet, ha állok...
[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ukrajnai háború
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Farming Simulator 25
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok