- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz Speeedfire #180448 üzenetére
Igen de a fruktóz az nem glükóz. Ha nincs bajod a fruktózzal (lebontásához szükséges enzimhiány) akkor felesleges az aggódás.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
benfolds
őstag
válasz Hangfalképű #180457 üzenetére
Mert ha megfelezi vagy elnegyedeli a barátnőjével, akkor lehetetlen kiszámolni. L
-
Woodslave
félisten
válasz benfolds #180459 üzenetére
nem az hogy lehetetlen, de nem biztos, hogy egy adagba az egész makrónak éppen annyi része kerül. Lehet kétszer annyi tejföl, meg zsír, kevesebb bab. Persze szőrözés de ha nem tudsz aránylag pontosan számolni, akkor feleslges számolni és úgy vagyok vele
másrészt tudod nyersen mit raktál bele, tudod a kalória meg makrót. Ezután a kész ételt is le kell mérned, majd minden adagot. De ha csak te eszed, akkor elosztod 6 részre (vagy akárhányra) és jó is vagy
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Dare2Live
félisten
Hátha:
74éves nőknek közepes csontriktkulás mellett milyen mozgásforma/ák javasoltak, ami élvezhető?
Súly rendben van 168cmhez 61kg, vérképben minden ok.
Jelenlegi mozgás az kimerül a kertimunkában de a kert nagy a 180nmes családi ház se kicsi egy főre és elöbb utobb váltani kéne lakásra de akkor kiesik a kertimunka ami az egy mozgás. A hölgy amúgy még napi 5-6hban dolgozik(orvos) de azt is vissza kéne vágni 4hra.yoga, séta jut eszembe sajnos semmi más. Egy éve kipróbáltuk a rollert csapatta is rendesen de aztán egy kis gödör/kőben megállt az egyik kerék és lett belölle egy kéztörés.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Cs1csó
félisten
válasz Dare2Live #180462 üzenetére
Úszás. Az a legjobb ha ízületi problémák vannak de szerintem a kifáradásra is hiszen a vízben a saját súlyunk kvázi elvész.
Esetleg valamilyen személyi edzővel is konzultálni pl. a súlyzós edzés is nagyon jó hiszen szinte bármilyen súllyal lehet dolgozni akár erősödni, érdemes lenne személyi edzőt keresni és esetleg valamilyen táplálkozási tanácsadót dietetikust. (ezek nem olcsó dolgok de orvosként megoldhatónak kell lenni) -
Biqci
aktív tag
válasz Cs1csó #180465 üzenetére
Nordic Walking-ra gondolsz? Mert ez tényleg jó, persze, ha helyesen csinálja az ember. Én próbáltam, a gerincműtét után része volt a rehabillitációnak. Először csak nevettem rajta, de a második km után, amikor kilógott a nyelvem, már nem volt őszinte a mosolyom...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
python1
veterán
válasz Cs1csó #180469 üzenetére
Azért a vállat terheli rendesen, ha tolod neki, vagyis húzod.
Bár az is igaz, hogy imádok úszni, igaz csak nyáron hetente 3-4x-i alkalmanként, minden alkalommal 1-órát, és valóban az egyik legösszetettebb mozgásfajta, de a vállat azt nyírja.
Ha azzal nincs problémája, akkor nyerő, speckó sétával kiegészítve, amit most divatosan csúfolva (Nordic Walking) -nak neveznek, de egyébként bot sem szükséges hozzá, én intervallum sétálásnak neveztem el.[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz python1 #180470 üzenetére
nyáron elég sokat úszom a balatonban, medencében nem igazán szeretek. "öröm" hallgatni, ahogy kurva nagyokat reccsen a bal vállam minden húzásnál, elég jól vezeti a víz a hangot. mondjuk nem úszással csesztem szét, hanem még pár éve tárogatás közben. kurva jó lenne az úszás nekem kondizni is így öregesen, annyi, hogy lábra nem igazán megy.
-
Biqci
aktív tag
válasz python1 #180470 üzenetére
De, ha Nordic Walking-ról beszélünk ahhoz kell a bot, az a lényege. A bottal tudod a felsőtestet, a vállakat megdolgozni, amikor tolod magad. Bot nélkül csak séta. Meg nem annyira új ez, itt nálunk már legalább 10 éve szövetségek is alakultak. Hétvégén tele vannak a környéken a sétáló utak...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
python1
veterán
válasz Biqci #180473 üzenetére
Igen, abban az esetben kell hozzá, de maga fitten tartás, vitalitás növelése ill zsírégetéshez, bot nélkül is lehet végezni, vagyis magát az alsótesti mozgást leutánozva.
benfolds
Én is a balatonban nyomom, azért is írtam, hogy nyáron, medencés nálam is kizárva.
Egyébként minden nyáron eléggé megdobja a felsőtestem, és az egyik legjobb zsírégető, na meg lehet kukkolni. -
basaharc502
aktív tag
Pure gold - compact whey - földimogyoró
Ilyet senki se rendeljen mert valami poshadvány lett az íze...Hosszú ideje veszek fehérjéket, szinte minden gyártó megfordult már a polcomon, compact whey is másféle ízben, de ez valami olyan penetránsan rossz, hogy megfordult a fejemben, hogy írok nekik/visszaküldöm vagy bármi, mert ez emberi fogyasztásra kb. alkalmatlan.
Kezdjük ott, hogy földimogyorós/vajas fehérjét ittam már többfélét, mindegyik nagoyn bejött, szeretem az ízét stb. Ez még nyomokban sem tartalmaz földimogyoróra emlékeztető ízt, hanem inkább avas, összeállt, bepenészedett valami akarna lenni....hogy ez hogy mehetett át bármilyen ízteszten azt nem is akarom tudni...sokat elmond, hogy amikor elmostam a shakert a mellettem álló elcsapta a fejét, hogy te jó ég mi ez a szag....
-
python1
veterán
válasz basaharc502 #180475 üzenetére
Jó tudni.
Gaspariról vélemény?
Sógor tól belőle 8kiló/hó mennyiséget, valami tömegelő tápjából, ő erre esküszik, de próbálom más véleményét is kikérni.[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
-
aelod
veterán
Én már vettem ilyen ízben is. Benyomtam. Eddig egyet nem tudtam jó ízzel meginni az a krémbrülé. De ha már pénzt adtam érte legyűrtem.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Rivaul
addikt
válasz thomasvold #180480 üzenetére
Lehet hogy egészséges, meg jó az íze. De hogy a jól kinéző az barokkos túlzás, az is biztos. Már meg ne haragudjunk persze
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
python1
veterán
válasz thomasvold #180480 üzenetére
Szia!
Ha megjön a asszony leírom, ezt asszony csinálja finomra.Rivaul
Ez egy 1,5 kilós fasírt sarka, nem bajlódunk ilyenkor pogácsázással, pont a házi hamburgerünk marhahús pogácsája sem különb az kb 20dkg, de annyira imádom, hogy 3-at benyomok feltéttel..
Ahogy a mondás tartja, ronda de finom.[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
Ha mar zabpehely a tema..... LIDL-s aproszemu, etkezes utan joval kesobb kezd csak fhosatni. eddig nem volt tole bajom, de az utobbi ket alkalom kegyetlen volt. lehet keves az egyperces mikrozas?
-
python1
veterán
Na itt a recept.
-1kg darált pulyka
- 3 db hagyma, apróra vágva
- 3 db fokhagyma, szintén apróra vágva
- őrölt paprika
- őrölt feketebors
- őrölt fűszerkömény
- chayenne bors
- hideg ásványvízben áztatott zabpehely, nem az apró
- 2db tojás
A hozzávalókat összekevered a hússal, tetszőleges mennyiségű előre beáztatott zabpehellyel, majd az egyik tojást teljesen beleütöd a másiknak csak a fehérjét, sárgáját külön csészébe szétszeded, később még kell.
Na, ebből képezhetsz pogácsákat, vagy egy nagyobb hosszúkás fasírtot, előre bezsírozott tepsiben vagy jénaiban elhelyezed, majd a szétválasztott tojássárgájával, szépen lekened.
A fűszerezés tulajdonképpen a mi ízvilágunkra van kialakítva, tehát változtatható, ja és az elengedhetetlen só hozzá.
Ezt kb 170 fokon 1,5-2H-ig sütöd, és végig lefedve maradjon.Apollyon
Én is úgy készítem és utána még hagyom 5-percet pihenni.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Most száltam le a diótörőről, atta!
Azt hittem, hogy 40-perc mogyorózással (szoba tekerentyű)-vel több kalóriát égetek, ez a 430 eléggé karcsú.
Emelni fogom egyelőre heti 4x1-órára, viszont vagy leveszem a nyerget, vagy vennem kell rá másikat, mer így pár hét, azt lesz dublőröm asszonynál.Amúgy, ki mennyit szokott kardiózni hetente, zsírégetésnél?
-
Apollyon
Korrektor
A minap volt itt téma erről hátha valakit érdekel:
Szabad evés előtt inni? És közben? Vagy utána? Telex cikk.Részben kapcsolódó off, van benne egy ilyen:
Ehhez képest a legtöbb táplálék nagyjából 24-72 órán át emésztődik.Erről szerencsétlen Boba Fett jutott eszembe.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
benfolds
őstag
válasz Hangfalképű #180488 üzenetére
na, nekem meg eszembe sem jutott sosem, hogy akárcsak langyos vizet is engedjek rá. rákúrom a 145 g lidlis zabra a 225 g joghurtot vagy kefirt, 10 dkg mogyoró, dió, szezámmag vagy ilyesmi, egy alma vagy egy banán, egy kis kanál méz, pici hideg víz, hogy híguljon, aztán azonnal betolom. életemben nem fostam tőle. mondjuk 2-3 óra múlva már éhes leszek. mit csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz python1 #180487 üzenetére
Nagyon köszönöm, mentettem
#180481 Rivaul : Na akkor ez mennyire néz ki jól számodra? Ez a "hajnalim" minden nap (általában 4-kor kelek), 50g zabpehely, 50g natúr kukoricapehely, 2dl. sovány tej, 2 dl. mentes ásványvíz, 1 nagy banán és egy adag fehérje. Ez sem néz ki jól, de én imádom. A reggeli ezután jön, 4 tojás, zöldségekkel, házi teljes kiőrlésű zsömlével (mi sütjük) és egy adag füstölt színkarajjal
[ Szerkesztve ]
-
chester99
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, röviden a történet: 3 éve borzasztóan elhízva, akkor 35 évesen 145 kg-val, szinte nulla mozgással, sok egészügyi problémával. többek között magas vérnyomás, izületi fájdalmak mellett döntöttem úgy, h ez így nem mehet tovább. Diétával és kardióval sikerült 50kg-t fogyni, 95-kg-ra lemenni.
Kb 1 éve kezdtem el a súlyzós edzéseket a kardió mellett, heti 3 súlyzós edzés és 2 kardió (10 km futás). Minden szuper, életem része lett a mozgás az edzés, a bökkenőm az lenne mióta súlyzós edzést csinálok a súlyom 105 kg-ra ment fel, úgy, h jó érzés a tükörbe nézni, sokkal vékonyabb vagyok és jól érzem magam a bőrömben, csak most a mérleg elbizonytalanított, vélemény? -
thomasvold
őstag
válasz chester99 #180497 üzenetére
Gratulálok, ez szép teljesítmény
Véleményem szerint ez több mindentől függ. Ha már 1 éve súlyzózol, akkor szedtél fel izmot, persze nem 10 kilót Étrend be van állítva? Ha még fogyni szeretnél, (bár nem tudjuk jelenleg mennyi a testzsírod és milyen magasság társul a 105 kilódhoz) én első körben a zsírbevitelre figyelnék és a szénhidrátra. De majd a többiek kijavítanak.
Írod, hogy meg vagy elégedve magaddal és jó tükörbe nézni, akkor pedig ez a lényeg, főleg ha az egészséged is helyreállt.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz chester99 #180497 üzenetére
1kg izom kisebb térfogatú mint 1kg zsír, ezért is lehetsz optikailag vékonyabb de súlyosabb.
A tükör mondhatni nem csal. Esetleg kipróbálhatnál egy testzsír mérést és egy vérképet is készíttethetnél (akár ingyen is lehet megkéred a háziorvosodat írjon kibvérvételre évente 2 (esetleg három vérkép készítés is lehet ingyenes csak ugye nem reklámozzák)
Mást is megkérdezhetnél akitől objektív véleményt is várhatsz.
(Közel 104kg-ról fogytam le 85kg-ra 175cm-es magasság mellett, (súlyzós edzés is van de a kalória deficit a kulcs) és a fejem már nincs egybe a nyakammal és persze vékonyabb lettem sok helyen pl.:derék, comb, has, toka lement ahogy írtam) de ruha nélkül azért nem fényes az összkép (5-10kg "zsírt" szeretnék még leadni) nekem a cél inkább cékoyabbnak lenni hogy kisebb terhelés legyen a keringési rendszeremem, és az ízületeimen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest