- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
Nem nincs igazad, mert senki nem babusgatja. Ha nem tudod megérteni hogy egy másodpercet nem vesz el az életemből hogy milyen gyorsan töltődik fel este akkor sajnálom.
Másrészt soha nem akarnám megbontani a telefont mert jó tapasztalatom még nem volt vele. Vízállóság, fény szivárgás kijelző körül és társai....
Soha nem néztem százalékot, nem is írja szerintem a degradálást. Lassu töltés nem indokolatlan, sőt akkor inkább megfordítanám hogy a legtöbbször a gyors töltés az.
Ba cy lus
No meg a megapixel önmagában pont semmit nem árul el a képminőségről. Szenzor méret, minőség, lencse méret, minőség, szoftver ami konvertálja 100x fontosabb mint egy MP, de azt lehet a dobozra írni meg a weboldalon villogni vele
-
FeRRaR1
őstag
válasz pusszycat #29 üzenetére
6+ éve minden este maxra van lassú töltve a Note 9 és simán elmegy egész nap.
Nekem meg pont ez nem tetszene hogy a gyorstöltés miatt eleve kisebb kicsit az akksi és csak 80%-ra töltsem...Mindegy, kinek mi, nekem a wireless lassú töltés este és nagy akksi a megfelelő.
Kivéve mikor vezetek és megy az android auto, akkor az az is tölt, de az se gyors.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Garzonrobot #17 üzenetére
Fejlesztettek, illetve jobb a hő menedzsment ezért már nem annyira degradálja őket mint régen de attól meg jelen van csak kevésbé.
cs.zs.
Teljes mértékben egyet értek, de attól még fenntartom amit itt írtam egyel feljebb.
jbcs
Álltálában egy többé / kevésbé eltolt parabola írja le a töltési folyamatot. Szinte állandóan változik.Mindenki azt csinál amit akar / ami az életvitelének megfelel. Direkt 1A wireless töltőre rakom este mert teljesen mindegy hogy mennyi idő alatt lesz tele amég alszok. Akkor meg miért érdekelne a gyors töltés / extra degradálás?
Sőt a több cellás akksik kisebb kapacitásúak ez miatt, akkor mar inkább a nagyobb méretre és lassú töltésre szavaznék (+500 mAh kb) ha lehetne de mindegy is.
Szerintem / nekem arra jó a funkció hogy ha évente 1 max 2 alkalommal lemerül és gyorsan menni kéne valahova...
Mindegy is, zárjuk a témát.
Telefonrol:
12 Proban a kamera nem tetszett, elég mosott és fakó kepéket csinált de a 13 Pro elég jó már.Adnak tokot és gyors töltőt, nekem a mostani Note 9 volt a vízválasztó, előtte 1-2 évente új csúcs telo, ha ez elköszönne most akkor Redmi note 13 pro vagy Poco F6 pro lenne. Remélem a köv genekben megoldják már a front kamerát.
-
FeRRaR1
őstag
válasz Garzonrobot #12 üzenetére
Jobban degradálja az akksit, pl EV autóknál is. De asszony telefonja most lesz 3 éves, mindig gyorstöltve. Fél napot nem bír ki alacsony használattal. Nekem a Note 9 6+ év után is simán elmegy egy napot közepesén erős használattal.
Illetve konzultáltam pont itt PH-n igaz vagy 15 éve valakivel aki akksis lámpa gyártásban dolgozott és elmagyarázta hogy mindent úgy lő be hogy este és lassan töltődjön.
Egyébként az meg nem változtat semmin, nem hátráltat semmiben hogy 30 perc vagy 3 óra 30 perc alatt lesz tele miközben alszok...
Gondolom akksi technológia, mérete, cellaszáma, töltés erőssége, akksi hűtése mind tényező, de nagy vonalakban igaz.
jbcs
Nem mondtam hogy rossz, vannak előnyei és hátrányai. Akksi tönkre fog menni így is úgy is csak úgy előbb. De aki nem tölt nap közben annak 0 értelme gyors tölteni.
Első találat egy akksi gyártó honlapjáról:
Fast charging offers the convenience of quick power replenishment. Still, it may increase heat generation and cause battery degradation over time. On the other hand, slow charging is a safer and more gentle approach that prioritizes battery longevity but requires longer charging timesMásodik találat:
When using slow charging, the cycle life of the battery can usually reach more than 3,000 times. However, if it is always fast charging, the cycle life will be shortened to about a thousand times, or even lower. So slow charging vs fast charging are important to batteries life.De biztos mind hülyeséget beszelnek...
Vagy csak józan logika alapján is így kéne hogy legyen de mindegy.[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Inkább úgy fogalmaznék hogy az akksikat nagyon gyilkolja a gyors töltés, és nekem a mindig lassan töltött Note 9-em gyári akksival fut bontatlanul pedig előrendelve vettem megjelenéskor (6+ éve).
Szóval lassú töltés a hosszú akksi élet titka. Persze ha 1-2 évente cserélsz telefont mint én korábban akkor annyira nem szempont.
De most csak azért is kivárom meddig megy el meg semmi nem tetszik ami ki van lyuggatva vagy noccsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- PlayStation 4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- További aktív témák...