-
Mobilarena
Ez a topik le lett zárva, a következő topikban lehet feltenni a kérdéseket: F-Secure termékek
Aktív témák
-
Mosanke
senior tag
válasz
Mikulásbá #83 üzenetére
Na igen. Az jutott közben az eszembe, hogy nehogy a többi elismert AV gyártó is elkezdje ezt a trendet követni és következő (jövő évi) évfordulóra szépen kezdjenek eltünedezni az Internet Security szoftvereikből az eddig még benne lévő és jól működő beépített tűzfalaik.
Mert hogy kezd ez lenni a trendi. -
Mosanke
senior tag
válasz
Mikulásbá #78 üzenetére
Minden esetre érdekes ez a filozófia.
Egy hasonlattal megpróbálom elmagyarázni, hogy miért nem értem igazán és miért tudom elfogadni teljesen. Persze az könnyen meglehet, hogy ezzel a véleményemmel, mára csak én maradtam egyedül.Autós példa lesz: - adva van egy neves (sok ilyen van) olaj gyártó cég. Mondjuk legyen a Castrol. Ez jutott elsőre eszembe. Egyik nap úgy döntenek a fejlesztésen, hogy beszüntetik a dízel motorokhoz való a 10W/40-es részszintetikus (ásványi alapú) motorolajok gyártását, és ezt azzal a jól hangzó indokkal magyarázva, hogy hiszen évek óta nem gyártanak már szívó dízeleket az autó gyárak, amikbe ez a fajta olaj kell. A mostani modern közös-nyomócsöves, vagy PDTi motororkhoz viszont 5W/30...5W50..0W/20/30/50 szintetikus olajok kellenek. Aztán akinek meg nem tetszik a "menyasszony" az vegyen modernebb dízelmotorral szerelt autót, mert ahhoz gyártanak (Ők) olajat.
-
Mosanke
senior tag
Sziasztok!
Megjött a válasz a hazai F-Secure supporttól. Kérdésem az volt, hogy miért került ki a 2013 -as IS ből a tűzfal modul. Hát ez is egy magyarázat
Válasz itt van, de rövidítettem és kivettem belőle a lényegtelen mondatokat.Tisztelt Xxxxx Yyy úr!
Az F-Secure IS 2013 termék valóban nem tartalmaz többé saját, beépített,
F-Secure gyártmányú személyi tűzfalat - hanem a Microsoft által a Windows-ba
gyárilag beépített tűzfalat vezérli.
Ez a modul a Windows XP esetén is megtalálható az operációs rendszerben -
bár kétségtelen, hogy csak a Win7 és a Vista esetén komoly képességű. Az
F-Secure legfőbb célközönségi területein azonban (pl. Skandinávia,
Németország, Japán) a Windows XP ma már alig van jelen a lakosságnál, így ez volt fő indok amiért kikerült a 2013-as termékből a tűzfal modul.
A saját tűzfalról való elváltásnak egyébiránt még az is volt az oka, hogy sok felhasználó panaszkodott az F-Secure felé a csomagszűrés bonyolult beállítási logikájára (ráadásul biztonsági okokból pl. a hálózati fájlmegosztás és egymás gépére távnyomtatás nem volt alapértelmezésben engedélyezve a termékben).Tisztelettel: ........., 2F 2000 technikai támogatás.
-
Mosanke
senior tag
Ezt a mentalitást a finnektől, hogy a WIN XP már felejtős és antikvitás, tessék használni újabb OP. rendszert a szoftvereikhez, részemről nem igazán tudom elfogadni.
A napokban olvastam egy angol felmérést, (2012 júniusi összesítéssel) miszerint a WINDOWS legális felhasználóinak a 34%-a még mindig XP-t használ! Micsoda maradiság.
Ez a felmérés nagyjából az egész világra kiterjedt felmérésen alapult.#65 motacilo
A 2012-esnél maradás eléggé kivitelezhetetlen, mert mint itt írták már többen is, automatikusan felfrissít 2013-ra, és aztán már volt-nincs F-Secure IS 2012.
-
Mosanke
senior tag
válasz
Mikulásbá #61 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy ha IS (Internet Security) akkor viszont teljes körű védelem kellene, hogy legyen, ami tartalmazza a tűzfalat is.
Azt írják az F-Secure oldalán a 2013-asról, - többek között - hogy ...Safe banking, redesigned firewall, Google Chrome and Windows 8 support.
Redesigned firewall = újratervezett tűzfal
-
Mosanke
senior tag
válasz
Mikulásbá #51 üzenetére
Szia!
Pedig már éppen azon gondolkodtam, hogy rábeszélem magamat egy IS vásárlásra.(XP-s laptopomra tettem volna fel majd) NIS termékkulcs egyelőre inaktívan pihenget a polcomon.
Így már erősen gondolkodom a továbbiakon, mert külön tűzfal szoftvert nem volt szándékomban telepíteni.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest