- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz SunMount3r #57649 üzenetére
Én ezt infót kaptam mikor megkérdeztem egy szakavatottat.
"Igen, sokkal jobb képet kapsz, mert a színinformáció BD szabvány szerint (és dekóder chipek képessége miatt is) valójában negyede. A fényerő tényleg 1080p egy FHD anyagnál, viszont a szín csak 540p. A valódi 1080p színinfó csak a 4K-ban van benne. Egy eredeti mozifilm (moziban nincs ilyen hülyeség) 4K-ban olyan részletes, mint otthon a 8K lenne, és ez 4K megjelenítőn is kijön. A nagyobb színtér és HDR csak rátesz erre."
By: VoidXs -
Patice
Topikgazda
válasz SunMount3r #57649 üzenetére
MadVR jól paraméterezhető adott géphez.
Játszani kell vele sokat, hogy tudd, lásd mit bír a gép IGP-je.
Saját tapasztalatom ezzel nincs, csak láttam, mit tud ismerősnél.
Ott dedikált VGA volt.[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Necronom
senior tag
válasz Patice #57652 üzenetére
Lehet hogy oreg vagyok mar, de a Kodi ezt alapbol megcsinalja es szvsz semmivel se rosszabb mint a Madvr, egy jo videokartya igyis meg ugyis kell
Mivel en vilag eletemben ATI-s voltam, igy nalam ezt egy Gigabyte Radeon 570 latja el
Deeee! Hatarozottan allitom,hogy amit a Kodi magatol lefele skalaz, az pont ugyanilyen jo kep lesz. Ezt pedig a kis HTPC/Serveren sima Intel VGA oldja meg
Jol lathato itt is, hogy a rogzitett 4k leskalazva jobb kepet ad, mint a rogzitett fullHDTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Patice
Topikgazda
válasz Necronom #57653 üzenetére
A Kodi alapból az ffmpeg könyvtárat használja a videók dekódolásához, ami rengeteget fejlődött az utóbbi években, mindez azért volt lehetséges, mert egyre jobb algoritmusokat támogattak natívan az újabb videókártyák.
Régen ezekhez nem létezett hardveres gyorsítás, most már igen.
Ezért lett sokkal kisebb a különbség az alap beállításokkal látott kép és a MadVR-rel rendereltetett között.
De IGP-n ez nem igaz.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
VoidXs
nagyúr
válasz Patice #57654 üzenetére
A gyorsítós dekódolás gyári implementációkkal máig a sebességre megy, nem a minőségre. Van, hogy még a highpass is alacsonyabban vág, mintha CPU-val dekódolnád (főleg nV oldalon, ami játékra készült, nem profi munkára). A teljesen egyedi algoritmusok erre megoldások, de azok pl. LAV-ban vannak, nem libavcodec-ben (az ffmpeg kodekes könyvtára).
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
spiky03
veterán
válasz python1 #57659 üzenetére
Köszi az infót
Akkor megegyezem majd a kollégával.
40 ezer jó ár érte? Elvileg alig használt bányász kártya.Hát vsz ahhoz segítséget kell majd kérném, mert pl nálam még a MPC-HC-vel sem megy a 24p-s lejátszás valamiért csak 60 hzen játszik mindent.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Necronom
senior tag
válasz SunMount3r #57656 üzenetére
Ezt a valaszt en is nagyon varom..
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Patice
Topikgazda
válasz SunMount3r #57656 üzenetére
Mert nincs elég ereje. Vagy herélt alapból, mert IGP és/vagy vissza kellett fogni, hogy beleférjen a procival együtt a TDP keretbe.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz SunMount3r #57664 üzenetére
Ott dVGA-ról volt szó, nem IGP-ről.
Kodi "tudni fogja" melyiket tudja használni.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
python1
veterán
válasz python1 #57670 üzenetére
Lehet mazsolázgatni, játékra is alkalmas, kis kompromisszummal.
-
Necronom
senior tag
válasz SunMount3r #57667 üzenetére
ezt en is igy gondolom, hiszen akkor hova lennenek a tv boxok a nevetseges (marmint a video kartyakhoz) S905X SoC-okkal amik siman megbirkoznak a 4K videoval, de meg a X2, X3, X4-es SoC-ok is rendekkel kisebb nyers erovel birnak mint egy 4GB dVGA, irom ezt az RX570-hez kepest
Dehat kinek mi - en mindig ezt mondom es soha nem ketkedek abban, hogy valakinek jobb a szeme, mint az enyem...
Kodival nekem jok a filmek a kis serveremrol direktbe nezve a sajat IGP-jen es errol a serverkerol meg 2 masik TV BOX is nezeget filmet S905X3 SoC-cal, teny, hogy mi max 1080p tudunk nezni, mert nalunk nincs 4k TV egyik szobaban sem, mi inkabb a hangra vagyunk jobban igenyesebbek, nekunk eleg a fHD, raadaskent a nezesi tavolsagnak is jobb az aranya mint az ugyanakkora 4k TV-nek (50")[ Szerkesztve ]
TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Alien!
senior tag
válasz Necronom #57672 üzenetére
nem kevés próbálgatás után nekem az jött le, hogy a madvr gyengébb képességű megjelenítőkön tud hozni sokat. (vetítőkön és alsó-közép tévéken pl). Felsőkatos LCD-ken, Oledeken szerintem semmi előnye. max annyi ha valaki sdr tonemappinget szeretne. Átlagfelhasználásra az utóbbiak esetében totál felesleges.
-
bajnokpityu
félisten
bányászás, hogy jól termeljen a kártya, alulfeszelik őket. valamint folyamatosan állandó a hőmérséklete is a chipnek. játék sokkal jobban igénybeveszi a kártyát. nem ezért ment az a kártya tönkre. régesrégen nem éri meg bányászni.
madVR alatt nincs ilyen, a cpu elég erős e kiszolgálni a GPUt. mármint gyakorlatialg nincs , ugyanis a CPU szinte semmit nem csinál, csak az IGP vagy GPU fog számolni...
ez nem játék, csak szimpla render.3 út van mozizni HTPC épitésére.
1. minimál, kukázott gép. Ennek nem nagyon van ma már létjogosultsága chromecast mellett. valamiért hajlamos droppolni, de nem azonos időközönként teszi.
2. AMD (esetleg intel) IGP, lineáris előtáppal. madVR, kis render. szép tiszta kép lesz, halk, kis fogyi, hibátlan kadencia.
3. AMD VGA valami jobb féle normál PC táppal, nagy madVR algókkal. ekkor zajosabb a kép, de elképesztően életű, olyan, mintha ott állnál az operatőr mellett.a többi sztem gányolás, kukázás, bénázás.
Alien:saját tapasztalatom nekem is az, hogy jó megjelenítő elviszi a showt. superlumis asszem eléggé mértékadó ilyen szempontból, és sokkal több szopás lett volna áttérni egy amd vga nagy algo ra mint egy intel alaplapin alap algoval, mint amit hozott a képen.
igen, a hagyományos shit in shit out meg szűk keresztmetszet meg társaiba nem fér ez bele, de a tapasztalatom nekem is ezt mondja.
eladó topping dac
-
Necronom
senior tag
válasz Alien! #57673 üzenetére
Mivel en magam nem igazan lattam akkora kulonbseget a Radeon570 +madvr (win) es a Intel IGP + kodi (linux) kozott ugyanozon a tv-n igy szamomra teljesen felesleges egy aranyaiban nagyfogyasztasu es draga +zajos gepet uzelmeltetni erre a celra
Olyannyira probaltam a kulonbsegeket felfedezni, hogy egymas melle pakoltam a 2db 50" Samu Tv egyik madvr masik kodi ugyanaz a film egyszerre inditva es nem is egyedul neztem, hogy egyertelmuan el tudott dolni, hogy nalam az IGP (linux) + kodi sokkal koltseghatekonyabb cucc mint a masikbajnokpityu
a többi sztem gányolás, kukázás, bénázás.
ezzel en nem ertek egyet, de mivel ott van, hogy szerinted, igy batran mondhatom en is hogy szerintem meg nemTAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
VoidXs
nagyúr
válasz bajnokpityu #57676 üzenetére
Ha az első út droppol, az leginkább skill issue, a másik kettő pedig azért nem éri meg, mert a MadVR mellett eljárt már az idő. Amióta frissítetlen és még killswitches is, hogy az a 3 vevő Envyre váltson, az MPC átvette a helyét, ugyanúgy vagy jobban teszi a dolgát, sokkal kisebb gépigénnyel. HDR-re lassan az SVP is jobb lesz, sőt, sok esetben már most jobb. Ma már érdemi DV to SDR is van, ami szintén nem Mad feature.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
python1
veterán
válasz bajnokpityu #57683 üzenetére
Nekem az már tulajdonképpen elég is lenne, jelenlegi AMD kártyám nem fér bele a HTPC házamba RX 5600xt, bár itt közepesnél magasabb algókat használok, de lehet nem is kapok jobb képet, kicsit gyengébb algóktól.
Simán régi berögződés az erős GPU szükségessége, na meg a külföldi fórumokban extrém erős kártyákat használnak. -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
LibreElec-et használok egy Core-i3-7100-as gépen. Eddig minden rendben ment. Az egyik hdmi-n van a 4K-s TV, a másikon pedig a hang megy az erősítőhöz.
Most azt vettem észre, hogy nem működik a "passtrough" az erősítő felé. Nem tudom mióta nem megy, mert nem csak én használom a masinát, de én moalst vettem észre.
A beállításoknál eltüntek a "wasapi" kimenetek, csak az "alsa"-ák vannak.
Mi lehet a baj, hogyan lehet meggyógyítani?
Verzió: 19.5 (Matrix)Most gondolkodok, hogy nemrégen TV csere volt és nem tudom, hogy azóta rossz-e. Bár a kodi részére szerintem nem igazán jelentett változást ez.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
ratkaics
senior tag
válasz Smiley #57687 üzenetére
Akkor lehet, hogy rosszul emlékszem, mert volt régen olyan felallás is, hogy windows alatt futott a Kodi és ott volt wasapi .
De a lényeg, hogy nem megy a passtrough, be van kapcsolva, ki van választva az erősítő, meg az összes hangkódolás fajta is be van kapcsolva átadásra, de nem megy...Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Alien!
senior tag
pro usereket kérdezném:
az MPC video renderer pár hónapja képes már a Dolby Vision metadatájából dolgozni. Ha ezt utána HDR-ként tolja ki, mi az előnye? A DV dinamikus elvileg, a hdr meg statikus értékekkel dolgozik. MI történik ilyenkor, tudja valaki?
-
Alien!
senior tag
válasz SunMount3r #57692 üzenetére
hát ez az... jó lenne tudni:
"Added partial support for Dolby Vision (Profiles 5, 8.1, 8.4 are supported).
Added "Prefer Dolby Vision over PQ and HLG" option for compatible Dolby Vision formats." -
VoidXs
nagyúr
válasz Alien! #57691 üzenetére
Technikailag mindig unclamped SDR-t csinál, amit az oprendszer becsomagol HDR-be, így az igaz, hogy sima HDR-t tol ki. Egyébként a dinamikus vs statikus az égvilágon semmit nem jelent, a technikai háttere, hogy bele tudjanak tolni 10 bitet 8-ba, de a kapott eredmény lényegében ugyanaz. Csak kellett valami marketingszó, amit a Dolby tud dobálni, és "indokolja", hogy extra pénzt kell érte kiadnod.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Akkor most kell nekem a plusz videókártya a gépbe, vagy nem?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
SunMount3r
nagyúr
válasz spiky03 #57658 üzenetére
Ha a HDR is kell, akkor csak 7.Gen-es Core prociktól támogatott IGP szinten.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz SunMount3r #57696 üzenetére
Arra nincs szükségem mert csak egy full HD (F22) projektorom van.
Csak a "lekovertálás" érdekelne, ha az jobb képet ad, mint a sima SDR verzió.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest