- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
Evvel kapcsolatban nincs tapasztalatom, nincs mozi erősítőm. Csak sztereózom és a mozihangokat is lekeverve hallgatom.
Mivel hang továbbítás esetén nem a gép kódol, ezért nagy valószínűséggel nem lesz annyira meghatározó a szoftver sem. Bár nem vennék rá mérget.
Konkrétan HDMI esetén jitterről beszélni szentségtörésnek tűnik, de pl. az Arcam 750-esben már van a HDMI bemenetekhez is jitter csökkentő áramkör. Ezt nem hallottam, a kistesó megvolt, abban nincs ilyen áramkör, de én elhiszem annak, aki hallotta a 750-est is.
Kódolt hangokhoz inkább a korrekt hardver lesz a fontos. HTPC --> HDMI kábel --> Házimozi erősítő. Ez fogja (SZERINTEM) leginkább a hangminőséget meghatározni. Meg persze azért a hangfalak sem elhanyagolhatóak, de a kikódolás helyére (szoftverére/algoritmusára) tenném le a voksomat.
Ha meg koaxon/optikán megy ki a DD/DTS, akkor is érdemes legalább kicsit odafigyelni a kijáratokra. És itt most inkább a koaxra gondolok.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Tuib
aktív tag
válasz Patice #35853 üzenetére
Köszi, akkor ha jól értem, ha HM vonalon maradok, az erősítő/processzor adja a lelkét a dolognak
Viszont, ha sztereót hallgatok, akkor ott gondolom megérné, hogy egy USB-SPDIF konverterrel vagy USB-DAC-al próbálkozzak. Már csak az a kérdés, hogy Kodiban, hogy tudom ezt kényelmesen megoldani
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
Patice
Topikgazda
Ha sztereót akarsz, akkor miért egy házimozis szoftvert akarsz erre használni?
OK, lehet, hogy le tud játszani zenét, de én nem építenék sztereót erre.
Hibrid megoldás lehet a kettős OS, egyik rendszer a filmezéshez, a másik a zenéléshez.
HTPC-hez nem rossz választás az USB-s DAC, de akkor meg figyelni kell az USB nyűgjeire. Vagy másik megoldás ahogy írtad az USB-SPDIF konverter.
Tanács: vásárlás előtt azért jól járd körbe, hogy mibe vágod a fejszéd.
-
Tuib
aktív tag
válasz Patice #35855 üzenetére
Valami olyasmire gondoltam, hogy a sztereót a kodi az USB-s láncon tolná ki, míg a DTS, DD stb... vonalat meg a HDMI-n.
De lehet, hogy halott megközelítés, és esetleg egy külön cél kis gép lenne a megoldás, valamiféle tabletes vagy egyéb távvezérléssel (Most hogy írom, lehetne akár sonos is )...
No, majd ha lesz erőm, nekifutok ennek is.
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
Pepszi
tag
-
Oszilaci
senior tag
neki estem közbe a media lejatszonak win 10 TP és ha MPC-HC x64-el próbálom a g2030-as intel procival akkor még a H.264 4K is akad ,de ha a win 10 saját media player-ével nézem akkor hibátlanul megy ,és még kodival is.
Ha H.265 próbálom akkor MPC-HC-vel borzalasan akad még a hang is ,de a win 10 media playerrel olyan mintha csak egy pár fps hiányozna ,de folyamatos és a hanggal sincs gond.
win 10-re nem jó a MPC-HC? -
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Próbálnám a 4K videólejátszáshoz a HEVC dekódert telepíteni de CMD-be a következő hibaüzenet fogad:
Error: The system was unable to find the specified registry key or valueezután 3x felugrik egy kis ablak amiben van egy OK gomb ezekre mind nyomok egyet.
Keresném a MPchc x64 szűrő hozzáadása listában a megadott elemet de nem találom.
Esetleg van valami ötletetek?
AMD Athlon 5350- en próbálom
-
PuMbA
titán
válasz Oszilaci #35861 üzenetére
G2030-as procival azért akad, mert a Core i7-ednél jóval gyengébb. A Windows 10 beépített médialejátszójának pedig a legjobbak és leggyorsabbak a kodekjei, azért mennek jobban a videók. Vannak róla tesztek, simán beveri az ingyenes LAV Filters-t, amit az MPC-HC is használ
sulu1701: Rendszergazda módban indítod? Csak 32bites MPC-HC-ban megy, szóval szerintem próbáld ki először WMP-vel, mert ott egyből használná, de szerintem ugyanúgy fagyás lesz, mint itt mindenkinek, szóval azért ne rakj fel egy 32bites MPC-HC-t
[ Szerkesztve ]
-
generic
senior tag
win 7-en hogyan tudom megoldani, hogy az ebay-es mce remota-tal be tudjam kapcsolni a gépet?
-
fausto
addikt
Van valakinek ötlete arra, hogy miért nem működik kodi-ban a médiatár tisztítáa opció? Konkrétan lehúztam a külső hdd-t a gépről, amin a filmek vannak és még mindig ott van minden. Csináltam újra indítást, beállítottam, hogy indulásnál frissítse a médiatárat. Nem akarom elhinni, hogy csak az a megoldás, hogy egyenként kell kivenni a tárból, ha letörlök valamit. Pláne most, hogy a külső hdd-t másik usb-re dugtam és most minden film duplán szerepel.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget.
A HTPC-ben tegnap cseréltem alaplapot az eddigi alaplapomon Marvell chip-es hálózati vezérlő volt ezzel tipikusan 24-30 megával tudtam másolni az új lapommal (Asrock E35LM1) max 10-13 megával megy csak a másolás. Az igaz, hogy az openelec-et ( a legutolsó van fent) nem telepítettem újra, lehet e ez az oka a hálózati sebesség visszaesésének?Köszönettel: Attila
Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
Celtis
veterán
válasz canniball #35875 üzenetére
De, az újabb Asrock lapokat lehet kikapcsolt állapotból is USB-ről indítani, de annyi kell hozzá, hogy előtte az operációs rendszer állítsa le a rendszert. Ha csak ráadom a tápot az alaplapra, akkor nem működik. Ez első bekapcsolás kézzel kell, hogy történjen.
Ahogy Oszilaci is írja, Openelecnél az alaból működik. Windows 7 esetén mintha olvastam volna itt, hogy van valami USB power beállítás, ami befolyásolja ezt a működést. Az biztos, hogy az USB porton kell legyen táp a gép kikapcsolt állapotában is (világítós pendriveval vagy telefont töltéssel ellenőrizhető).
Ami még buktató lehet, hogy melyik gombra reagál az alaplap. Esetleg erre vonatkozó beállítás is lehet Biosban (mouse/any key/power button stb). Érdemes lehet először rendes billentyűzet és egér rádugásával kitapasztalni a viselkedést majd utána a távirányítóval próbálkozni.
-
fausto
addikt
válasz canniball #35877 üzenetére
Szerintem nem volt, mert ha új film került a könyvtárba és frissítettem, beolvasta a médiatárba. Ahogy nézem, alapértelmezetten nincs bepipálva, én meg nem emlékszem rá, hogy bejelöltem volna.
Viszont biztosra nem tudom megnézni, mert mióta lehúztam az USB-ről a külső HDD-t, a tartalommegadásnál nincs jelölve, hogy "Filmek".
Vagy valahol máshol lehet állítani a filmek forrását? -
Patice
Topikgazda
válasz envagyok #35881 üzenetére
Nálam a Kodi oldja meg, a szoftver dekódol és küldi a HDMI-re, mert a TV hangszóróját használjuk legtöbbször. Ha meg 5.1-re fáj a fogam, akkor a Kodi-ban átállítom kiküldésre és optikán nyerem ki és megy egy bögreszettbe. Már amikor van lehetőség itthon így filmezni.
Kicsit most le van építve otthon a rendszer. Amíg nincs ház, addig nincs hangcucc sem.
-
PuMbA
titán
Alakul a dolog, a Windows 10 dekódere IGP-n is fut, azért gyors Lesz itt még Microsoft dominancia a videólejátszásban
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
canniball
nagyúr
válasz Celtis #35882 üzenetére
A kollégának E350 lapja van, abban nincs ilyen funkció.
fausto!
Ez valami "extra funkció" lesz, ilyenről még nem hallottam. Ha most eltávolítod a másik usb-n újra felvett forrást az azon lévő filmek is ott maradnak?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
fausto
addikt
-
sb
veterán
Tisztában vagyok a 4k, h264 és h265 létezésével. Én magam is ítam, hogy h264+4k egy átmeneti állatfaj, arra nem érdemes készülni. És külön vettem a 3 dolgot.
De ennek ellenére írtam, hogy én úgy láttam itt-ott lézengő tesztekből neten, hogy a HEVC ÉS 4k, így egyben is megy egy rakás intel igp-n, nem csak a legfrissebb, legerősebb 6xxx-től felfelé.
szerk:
A 10 bitet nem vettem bele, mert azt külön nem említette senki.
Annak valóban jóval kisebb a támogatása.
Közben néztem a táblázatot: benne van amit írtam: 8biten a Haswellek is viszik a 4k+HEVC-t.
Mondjuk Intel táblázatból se indulnék ki szívesen. Ahányat kitesznek netre annyiféle szokott benne lenni.
Inkább user teszteket nézek.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz fausto #35895 üzenetére
Van a (Kodi) Backup nevű addon, nézz rá arra, nem tudom tudja-e pont azt ami neked kéne.
Oszilaci!
És azt hogy csinálod? Nálam (is) egy Asrock E350M1/USB3 dolgozik, de az uefi-ben az advanced/acpi configuration menüpontban csak olyanok vannak, hogy
- ps/2 keyboard power on
- pci devices power on
- ring-in power on
- rtc alarm power on.
Usb nincs és nem is kelti sem az usb-s (rf) bill., sem a távrángató vevője.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android szakmai topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Honda topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA