- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
Nekem is elojott par bug, pl a restock 10 credit, meg firegroup elfelejtodesek, viszont ezekkel egyutt eltunt a semmibe 400 milliom is. Irtam nekik, varom a valaszt
Assuming Control
-
duvi
nagyúr
Új, magyar nyelvű videós parancsnoktársunk, Blasius Reinhold és az első videója: Elite Dangerous 2019.04 update - mi változott - void opal bányászat
-
MrDrake
tag
-
Kidus
őstag
válasz MrDrake #39954 üzenetére
Igen, en szerettem volna elloni egy shield cellt heat sinkkel, beakadt minden, kovetkezo amit latok az egy 280 fokos hajo es visitas. Ellenfelek insta-haltak mert nem birta a lefele szamolast, csak annyit lattam, hogy 100%-rol 0-ra estek. Pajzsom is igy csuszott le, hogy nem lattam, hogy tortenne barmi is, aztan hirtelen egy karika. Vannak erdekes dolgok itt.
Assuming Control
-
pcnet
addikt
+1 Nálam is nagyot esett az FPS, pedig most CNB-nél lövöldözök. Frissítés előtt 50+ FPS volt, most sokszor beesik 20-23-ra. Az egész options mappát kimásoltam és most azt tettem vissza, tehát elvileg ugyan azok a grafikai beállításaim.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
MrDrake
tag
Ha kikapcsoljátok az FX Quality-t (FX Quality off), az állítólag megoldja a gondot. Meg elvileg a jövő héten jön majd egy javító patch (remélem, nem cseszik el vele még jobban a játékot).
[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
Nekem is gyanús volt a Jaques Station-nál. Éreztem is hogy kevesebb lett a fps. csak 35 körül mozgott, pedig emlékeim szerint is, biztos hogy még az állomásokon is 60+ fps volt eddig... (gépem az aláírásomban)
Nem tudom mit csináltak... Eddig is elég jól optimalizált játék volt...SZERK: Mr. Danke: majd megnézem. Megnézem a fórumot és láttam hogy a topicindítónak is 1080ti-je van, csak a procija erősebb...
[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
Peppo
őstag
válasz wollnerd #39961 üzenetére
Jaja, állomáson és res site mellett éreztem nagyon. Utóbbinál máskor is akadt, de rendszerint csak úgy 30-40 perc lövöldözés után. Most viszont azonnal, ahogy odaértem. Mindez 8700k és 1080ti mellett.
És tegnap guardian structure mellett, mikor reseteltünk, havernak és nekem is többször megfagyott a játék. Egy csupasz bolygófelszínt lehetett csak látni. Nem tudtunk kilépni menübe, csak a feladatkezelő segített. Nála mondjuk gyakran fagyott korábban is, de engem eddig ilyen szempontból kímélt a játék.
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
Közben újabb érdekes dolgokat tapasztaltam. Az egyik haz res-be ugorva (csak ennél fordultak elő a furcsaságok) volt olyan, hogy a kép szinte teljesen elsötétült, majd úgy is maradt. A dolgok mozogtak, de alig lehetett látni valamit, és az irányításra se nagyon reagált. Feladatkezelő megoldotta. Ugyanitt szintén ugrás után a haz res-t jelző kis karika mellett a távolság folyamatosan növekedett, méghozzá kb. 1km/s mértékben, mintha még mindig supercruise-ban lennék. A hajók ott voltak, lövöldözni is lehetett, de pl. haver már nem tudott ugyanoda beugrani, akkor sem, ha az én jelemet használta célpontnak. Csak azon az egy ponton csinálta ezeket, a többi res site rendben volt.
És akad kegyetlenül. Néha 1-2 másodpercre is megáll egy-egy nagyobb lövöldözés alatt. Ez nem is fps esés (van az is persze), ez valami más.
-
nak0n
aktív tag
Én ma lagot vagy akadást nem tapasztaltam, csak a pajzsot nem tudom kikapcsolni. Illetve kikapcs után magától visszakapcsolódik. Mindez XBoxon.
-
Peppo
őstag
A lövöldözést nem fogom annyira erőltetni mostanában, mert igazán csak ott zavaró a dolog. Más, a játékélményt komolyabban rontó probléma nincs. Nálam nem jöttek elő a többiek által írt dolgok, (nálam mindig más hibák vannak ) ill. csak annyira, hogy a discovery scanner minden beállított fire group-ból eltűnt. Azt újra be kellett állítani, de hát ez legyen a legnagyobb baj.
-
nubreed
veterán
A "kiszivárgott" Frontier roadmap -ről volt már szó itt, főleg ugye az ED tekintetében?
Space legs, FPS típusú játék, húsvér thargoidok, bázis építés, atmoszférikus bolygókról nincs szó, 2020 végén jön. Kérdés az, mennyire vehető ez valósnak, persze most még mindneki csak találgathat.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Azért tettem idézőjelbe. Simán lehet, hogy egy betépett reddites trollkodta meg a netet egy gyengébb pillanatában. De egyébként komolyra fordítva a szót, van ebben némi igazság alap is szerintem. A thargoidokról ugye már kiszivárgott egy korai 3D modell és a space legset és a saját bázis építési lehetőséget már sokan ezer éve várják, és ezekről szó is volt annak idején. Meg az a tény, hogy csak 2020 -ra jön ki a következő nagy DLC (nevezzük most így), ezt január óta tudjuk, tehát majdnem 2 teljes évig fejlesztenek valamit a Frontiernél, ez arra enged követkztetni, hogy tényleg valami olyan jön, ami alapjaiban alakítja át a játékot, muszáj valami "nagy" -nak jönnie.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
duvi
nagyúr
válasz nubreed #39969 üzenetére
Igen, drasztikus változásokra, újításokra számíthatunk 2020 végén. Azért jó lenne ha addig gatyába ráznának pár dolgot, mert időközben elég sok bug került a játékba! Egyébként sokan megfeledkeznek az eredeti forgatókönyvről, ami mind a mai napig él és sorban kerülne be, az ott leírt dolgok Csodálom, hogy obszianti feléje se szagol (vagy szándékosan kerüli, mint hírforrást, mivel a legtöbb helyről leszedette az FDEV). Itt egy kimásolt tervezet belőle, ami fel se merült az elmúlt években:
"Player to Player Trading
Players can trade directly with each other
- The player trade interface is available when both players are docked at the
same market
- The player trade interface is available when two players dock shipsThe player trade interface is a secure swap allowing players
to transfer credits/cargo
- Both players must accept the trade before it occurs
- Acceptance must be redone by both parties after any change in the trade
- Trading occurs in real-time and can be interrupted (for example by
being attacked) unless taking place at a space dock
- Either player can cancel the trade at any time up to the point both agree."De idézhettem volna a Salvage funkciót is
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
Kicsit untam már a mc Corvette-et, ezért próbálgattam tegnap egy full beam laser Cuttert. A játék sem akad annyira ezekkel, mint mikor a sok mc lövöldöz, így a javításig inkább ennél maradok.
A három legnagyobb efficient, thermal vent, a kisebbek még nem véglegesek. A pajzs nem okoz neki problémát, még a legnagyobb hajóról is lekapja pillanatok alatt. A hull már más dolog, bár azt is tűrhetően szedi. Önmagában azért kevesebbnek érzem, mint az mc buildet, azzal gyorsabban ment a darálás. De mivel most úgyis wingben megyünk, egy darabig nem okoz problémát a kieső tűzerő.
Az azért már most is látszik, hogy ez nem egy igazán életképes build. Energiával nem lehet bírni, még ha a distributort a fegyverre pörgetem, akkor sem. Esetleg a többi lézerrel működhetne egy ilyen build? Azokkal tényleg semmi tapasztalatom, de úgy látom, azok jóval kevesebbet esznek, mint a beam.
-
BandiT85
aktív tag
A sorrend fogyasztásban csökkenő sorrendben: beam, burst, pulse. Ha minél hosszabb ideig akarsz lőni, akkor pulse, a teljes lemerülésig ez fogja adni a legnagyobb sebzést, tehát hosszú távon ez a jobb.
Mérnökölés:
Javaslom csekkold a damage falloff-ot, ezzel sokan nem foglalkoznak, de a Cutterrel nem fogsz senkinek a seggében loholni túl sokáig. De ha közel tudsz maradni, akkor efficient, ha nem, akkor csakis a long range.Én tuti az utóbbira mennék, aztán boost, FA-off, fordulás, FA-on, tolatás taktikáját alkalmaznám, ha már valaki közel kerül. Meg persze jó távolról elkezdeni tüzelni, úgy nem jön ki a Cutter "fordulékonysága".
A nagyokra csak fixed, a többi meg mehet turret/gimballed.
Ha kész, akkor írj hogy milyen, mert a Cuttert még nem ültem ki, de nagyon izgat, hátulról főleg szexi, jó a segge, na...
-
Peppo
őstag
válasz BandiT85 #39972 üzenetére
Köszi!
Van pár efficient pulse is raktáron, majd összehasonlítom. Egyelőre szokatlan, hogy az energia elosztásával is aktívabban kell játszadozni, és a célponttól is nagyban függ, hogy lövök-e rá az összes lézerrel, vagy csak a nagyobbakkal. A kicsi, fürge ellenfeleket csak pillanatokra tudom befogni, akkor azok kapják az összesből. Sokszor elég is nekik pár másodperc. Ha viszont lassabb, akkor egyelőre jobbnak tűnik csak a nagyokkal adni neki, mert azt elég sokáig bírja energiával. De ezt majd kitapasztalom.
A távolság nem probléma, odajönnek ők hozzám.
Igen, a mozgást is gyakorlom még, de általában a tolatás bejön. Csak a fürgék esetében van, hogy még ez sem elég. De mostanában úgyis wingben nyomjuk, és valamelyikünk mindig látja.
Nekem nem jön be a fixed. Ha egérrel játszanék, azt használnám, de joy mellett sokkal használhatóbb a gimballed. Legalábbis nekem. Ha chaffet tol, addig töltöm az energiát, aztán ha abbahagyja, akkor kap mindent, ami a csövön kifér.
Ok, ha már lesz vele elegendő tapasztalat, majd írok.
-
a2d2
addikt
Szerintem a beamet felejtsd el és inkább mérnökölj fel pár pulse-t. Én a Vulture-on egy fixált longe-range-et és egy fixált focused-et használok. Mindkettő Pulse. Szerintem nagyon ütős így. Még gondolkozok hogy térjek-e át két focused-re úgy lenne igazán ütős a hull ellen. (Long range-nél ugye elegendő 1-2 pöttyöt ráhuzni, felette nincs jmár értelme a dolognak, míg focusednél maximumig mehet a fejlesztés).
Ha meglesz a pénzem az FDL-re akkor tuti négy focused pulse-t kap majd.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
wollnerd
aktív tag
Az első új 'CG' egy szavazás a fórumon.....
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
halfarkas1
lelkes újonc
Sziasztok!
Az jutott eszembe, hogy van-e olyan az ED-ben, mint pl. a Freelancerben volt, hogy szétlövök egy ellenfelet, aztán a roncsaiból összeszedek használható lootot trackbeammel? -
Cooper911
senior tag
válasz halfarkas1 #39976 üzenetére
Ha volt nála cargo abból maradhat. De ilyen fegyver vagy egyéb cucc nem. (Még?)
[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
pcnet
addikt
válasz halfarkas1 #39979 üzenetére
Mikor felrobban az ellen hajója, kihullik a cargo. Kinyitod a cargo scoopot és óvatosan felveszed. Vigyázz, hogy ne csapódj neki, mert könnyen felrobban.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
gentlelynx
tag
válasz halfarkas1 #39981 üzenetére
Arra azért érdemes figyelni, hogy az ilyen cucc illegal lehet, így ha nem vigyázol, fejedre húzod a bajt...
Collector limpetekkel is össze lehet szedegetni, ha nincs ignore listára rakva az a típusú cumó. -
duvi
nagyúr
Új hotfix érkezett:
"Commanders, we will shortly be deploying a hotfix to Elite Dangerous in order to resolve a crash identified with the Adjudication and Matchmaking servers. This will only require a server restart, and we don't expect any significant downtime. Thank you for your understanding." -
duvi
nagyúr
Új méretarány videó készült az ED-hez
-
duvi
nagyúr
Holnap reggel érkezik a következő patch, ami az alábbi javításokat tartalmazza.
-
gentlelynx
tag
Ez egy meglepően hosszú lista (nem játszom rég óta, de nem emlékszem, hogy volt-e már ennél hosszabb...), úgyhogy az FDtesztcsapat mehet a HR osztályra, köszönjük a részvételt
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ez hány esetben fordult elő:
"Implemented an automatic disconnect when a player is removed from a private group they're currently flying in"Ennek örömére jöhetne egy festés és shipkit akció a store-ba
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
Beletenném még a hibalistába, hogy néhány esetben a célpont frakcióhoz tartozó hajón nincs ott a mission target felirat, és ilyenkor ha lelövöd, nem növekszik a számláló. Vicces, mikor egy hármas wing egyik tagja nem target, miközben a másik kettő igen, és egyébként nyilván egy frakcióhoz tartoznak. Ez is az egyik új hiba, a nagy patch óta van.
Tegnap bányásztunk, és a hotspothoz közelítve nem jött a safe disengage felirat, és ha ki is ugrottunk, a távolság nem a megszokott 5-10 km volt, hanem ahol éppen voltunk, úgyhogy el kellett találni a megfelelő pillanatot. Mindezt némi lag is igyekezett gátolni, így azt, hogy 40km-re sikerült ugranom, elfogadhatónak találtam. -
Peppo
őstag
válasz truefx #39991 üzenetére
Mi azért mentünk így, mert haver még sosem bányászott előtte, és elmutogattam neki, mit kell csinálni. Igazából ő vitte el az egész szajrét.
Egyébként meg nem teljesen értem a kérdést. A bevételed annyi, amennyit eladsz, ez nem függ a wingtől. Ketten nyilván könnyebb megfelelő aszteroidát találni, de a profit is kétfelé oszlik ,így anyagilag szerintem nincs különbség. Esetleg annyi, hogy ha wingben adsz el cuccot, egy keveset a társad is kap belőle. Ahogy néztem, kb. 5% lehetett a részem az ő eladásaiból.
Arra viszont jó lehet, hogy egy új játékosnak gyorsan összehozzatok egy nagyobb összeget. Szóval ebből a szempontból van értelme. De ez kb. minden wingben működő küldetésre is igaz. Én pl. kb. egy milliárdot toltam így át neki az elmúlt hetekben, mert direkt olyan massacre küldetéseket vettem fel, amelyeket wingben is lehet csinálni, aztán együtt adtuk le őket. -
gentlelynx
tag
Lehet, hogy ha ilyet látsz, érdemes lenne valahogy dokumentálni (kép, videó) és nyitni rá egy ticket-et...
Mostanában én is massacre-zek, de eddig ilyet nem tapasztaltam, bár csak 1-2 wing jött a célkeresztbe...
A hotspotos kilépés nekem is sántított, de nem gondoltam bele, csak hagytam magam kiesni, mert egyedül voltam. -
Peppo
őstag
válasz gentlelynx #39993 üzenetére
Már gondoltam rá, de rögzíteni nem akarom. Majd inkább képernyőmentéseket csinálok.
Simán lehet, hogy te is találkoztál már ezzel a hibával, csak nem vetted észre. Wing esetén feltűnő, de magányos gépeknél is előfordul. Én szoktam nézni a frakciót is, ahova tartoznak, azért tűnt fel, hogy ez most miért nem célpont, ha pont ezeket kell irtanom.
Nem tudom, hogy a wing számít e annál a hibánál. De tény, hogy minden kiugrási anomália akkor történt, mikor wingben voltam.
-
nak0n
aktív tag
A mai patch óta másnak is furán működik az FSS? Miután megvan egy bolygó, a kifelé zoomolás kirak a legkisebb nagyításra és ha bolygópárt szkenneltél, akkor a két bolygó közé, ha meg egy rendszer B csillaga mellett keresgéltél, akkor a B csillagra, tehát nem marad rajta a megtalált bolygón (ez most így hülyén hangzik, nem tudom jobban körülírni). Xboxon játszom amúgy.
-
gentlelynx
tag
Discord-on volt egy kérés ezzel kapcsolatban, hogy aki tapasztalja, az ezeken a linkeken egy kommentet írva és bepipálva a "can reproduce" négyzetet meg tudja támogatni az ügyet.
https://issues.frontierstore.net/issue-detail/1480
https://issues.frontierstore.net/issue-detail/1477[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Új versenyzők az online store kínálatában:
- Mamba Squadron Paint Pack
- Adder Ship Kit - 16 pieces -
nak0n
aktív tag
Na, én is megérkeztem
És ha már eddig eljöttem, nem tudtam kihagyni, hogy ne csatlakozzak a 65k ly klubhoz, úgyhogy elmentem a bubitól legmesszebb lévő rendszerbe is; innen már csak egy ugrás haza.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- Horgász topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest