- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz 4580693 #40749 üzenetére
Attól függ, hogy mi van a rakteredben. Ha bármilyen thargoid komponens van nálad (pl. Meta Alloy), akkor tuti megtámadnak. Többféle thargoid hajó létezik és ezeknek két fő csoportja van. Az apró Scoutok (ezekből 4 féle van), melyek csapatban járnak és harcolnak. Méretük ellenére sem szabad lebecsülni őket, mert ha nem vagy tisztában a tulajdonságaikkal, akkor gyorsan szétkaphatnak. Az Interceptorok a "nagyvadak", melyekből szintén 4 féle típus létezik.
-
Peppo
őstag
válasz 4580693 #40749 üzenetére
Igazából a régiben sem volt egyenlő a restart-tal. Tovább is lehetett ugrani, de akár ki is lehetett nyírni mindet. Főleg, ha energiabomba is volt nálad, az lepucolta a kicsiket, és csak a nagyok maradtak.
Ha van nálad meta alloy, akkor tuti megtámadnak. Ilyenkor ki kell dobni a rakományt, mielőtt elkezdenek scannelni. Vagy ha erős hajóval mész, akkor kibírhatod, amíg el tudsz ugrani. Mikor elmentem nagyobb mennyiségű alloyt túrni erősen drukkoltam, hogy ne szedjenek ki. Szerencsére akkor nem is tették, csak a következő alkalommal, mikor nem volt nálam semmi.
-
-ZeeZee-
senior tag
Lehet, hogy működik, de sajnos nálam nem, mert access level 1-en vagyok, ha jól emlékszem. Valahogy a repumat kellene növelnem, de úgy emlékszem, hogy nem engedte. Ezért gondoltam, hogy visszamegyek hozzá és puncsolok egy kicsit... Holnap, vagy holnapután megyek haza, akkor majd megnézem, hogy mit enged és mit nem.
-
Peppo
őstag
De legalább annyi engedmény van, hogy nem feltétlenül ahhoz a mérnökhöz kell menni, ahonnan a terv van. Ha akár csak egyes szinten tudja az adott cuccot, akkor egy másik mérnök is ráteheti. Én is bepinneltem a dirty drive-ot Palinnél, de az experimentalt Felicityvel tetetem rá, ő sokkal közelebb van.
[ Szerkesztve ]
-
gentlelynx
tag
válasz -ZeeZee- #40754 üzenetére
Vagy másik lehetőségként mérlegeled, hogy mennyi idő alatt járod meg a Coloniát és ott Mel Brandon barátunknál feltornászod magad és bepineled nála... Aztán vissza a bubiba és meg is van az Elite explorer rang.
(De ki tudja meddig lesz túszul ejtve Palin-bá...)
[link] -
Mr Chapel
tag
Sziasztok
Kicsit off de ezek az átkozott thargoidok elvitték a hotasom
Tegnap éjjel megnyekkent úgy néz ki az x52prom, haz res kellős közepén. Gari nincs rá mert kivettem a kis pöcköt a gázkarból hogy normálisan mozogjon. A joysticknek lett annyi, össze vissza működik, villognak a ledek rajta, a gombok is aberráltan működnek. Például tolom előre a kart aztán megnyom közben 3 gombot is mellette. Vagy nekiáll mode-ot váltan csak úgy. De általában nem is csinál semmit. Nem reagál semmire, csak ha kicsit megmozgatom, de akkor meg ilyeneket csinál folyamatosan, mintha beakadt volna valami. Annyit mondtak az "okosok" hogy valószínűleg a joystick belsejében szakad meg egy kábel vagy hasonló. Van aki ért itt az ilyen hibák szervizelésében? (Győr környéke) Még egy ps/2 kábel cserét megejtek hátha az "kontaktos" vagy ilyesmi, de erre nem alapozok. Ez 4 hónapot bírt, előtte a hotas x 3 hónapot. Biztos csak én fogom ki a selejtet de a régi logi wingmanam még most is működik aztán az sztem 10+ éves már. Ennyire ócskák lennének manapság a vezérlők? Gondolkodtam egy x56on is, mikor még az x52prot vettem de sokalltam egyetlen játékhoz. Csak Elite-el játszom, már ami a szimulátorokat illeti. -
duvi
nagyúr
válasz Mr Chapel #40764 üzenetére
"Ennyire ócskák lennének manapság a vezérlők?"
Igen. Sajnos az elmúlt években drasztikusan romlott az összes alsó és középkategóriás hotas minősége A felső liga meg csillagászati áron megy. Sok-sok éve nem fejlesztenek ( az egy szál TM T.16000M FCS kivételével, de ez is inkább egy ráncfelvarrás) és nem jönnek ki új hotasokkal, pedig látványosan fellendült a piacuk. Inkább ócska anyagokból és minőségben gyártják az ezeréves konstrukciókat -
Raymond
félisten
A Thrusters-nal a Dirty Drive Tuning vagy a Clean Drive Tuning az ertelmesebb vagy inkabb mindketto? A leirasbol nekem ugy tunik a dirty noveli a thermal load-ot a clean pedig csokkenti igy ezek kiegyenlitenek egymast es thermal-ban nem lenne valtozas .
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
gentlelynx
tag
válasz Raymond #40768 üzenetére
Egy modulra csak egyféle módosítást tudsz eszközölni, így vagy egyik, vagy másik...
A Dirty kicsit nagyobb mozgékonyságot biztosít, viszont melegszik, a Clean kicsit visszafogottabb a menőverezésnél, viszont nem melegszik. Alapvetően "meleg" hajóra érdemesebb a clean, viszont ha nem melegedős úgy egyébként, akkor érdemes kipróbálni a dirty-t.
Én clean-eket használok általában, eddig nem volt "hiányérzetem", de az biztos, hogy a dirty harci manőverekre jobb, viszont lehet, hogy dobálni kell közben a heat sink-eket, vagy valami thermal vent-es fegyóval hűteni a vasat... -
Raymond
félisten
válasz gentlelynx #40769 üzenetére
Koszi, akkor ugy latszik nekem a Clean lesz a jo, csak ahhoz gyujtenem kell egy kis sulphur-t. Na meg ugyis kell meg exploration data-t a G5 FSD unlock-hoz, majd utkozben megallok valahol
-
Raymond
félisten
válasz gentlelynx #40771 üzenetére
Felicity-nel csinalom. A surface prospecting viszont eleg idegesito. Neztem videokat de a scanner meg mindig nem vilagos. Hiaba megyek a keskeny vonalak fele, nincs ott semmi. Azt hiszem felig meddig random talaltam dolgokat. Mentem a "szeles" jelek fele de nem hiszem hogy azert talaltam valamit, a valosagban zomeben akkor is a jel egy ido utan eltunik. Azert erdekes volt hogy a leggyakoribb phosphorus-t kerestem a legtovabb pedig talan 20%+ volt a gyakorisag. Az amit a G4 es G5-hoz kellett megtalaltam percek alatt
-
Peppo
őstag
válasz Raymond #40772 üzenetére
Harci hajóba szerintem mindenképp dirty ajánlott, mert az adja a legnagyobb teljesítményt, és ott minden csepp plusz energia számít. Ha nagyon nem oldható meg, akkor clean.
Pedig ennyi a lényeg. Elindulsz a vékony sávok valamelyike felé, és tartod az irányt. Ahogy közeledsz a jelforráshoz, kezd kiszélesedni, majd ha már egész közel vagy, akkor ismét keskenyebb lesz, és akkor már kb. látod is a célpontot, mert pár száz méteren belül van. Ha összeszedted érdemes körbenézni, mert sokszor 2-3 ilyen csomag van egymáshoz igen közel.
Keresni egyébként a legmagasabb szintű nyersanyagokat érdemes, aztán azokat majd material tradernél becserélheted kisebbekre. Érdemes szkennelni a bolygót, és megnézni a geological hotspotokat, már ha vannak. Ezeknél kis helyen elég sok összeszedhető cucc van.
-
gentlelynx
tag
Közelebb visz a döntéshez, ha különbséget teszünk PvE és PvP között, mert előbbi esetén bőven elég a clean, persze ott is lehet gyúrni a gyorsabb manőverekre a dirty-vel, de lényegi hátrányt nem szenved az ember, szerény véleményem szerint. Kis rutin megszerzése, és egyéb felszereltségben megfelelő hajó összerakása után úgysem lesz gondot okozó npc ellenfél... Ha viszont egyből a PvP a cél, akkor feltétlenül menjen a dirty, bár az a tuning során biztos, hogy nagyobb odafigyelést igényel, különben saját magán "ejt sebeket"...
Azt is érdemes mérlegelni, hogy ügye most egy max G3-ról beszélünk, annál is más a +hő, vagy mintha G5-re gyúrnánk... -
Raymond
félisten
válasz gentlelynx #40774 üzenetére
En a clean-t viszem majd, egyaltalan nem harcolok, 0% a combat rank es fegyver sincs egyik hajomon se. A wake scanner is azert kerult most ra hogy engineering anyagot tudjak gyujteni
-
gentlelynx
tag
válasz Raymond #40775 üzenetére
Vicces azért ez a téma, így jobban belegondolva... írod, hogy "nem harc"... tehát kitérés, fegyverhasználat nélkül...
Ettől megint tud más megvilágítást kapni a téma - csak, hogy ne legyen egyszerű a döntés és saját magamnak is tudjak ellentmondani
Szóval itt megint felmerül, hogy egy G3 esetében kb. 7%-al tud nagyobb lenni a boost sebesség a dirty-vel
Menekülés esetén viszont ez szignifikáns lehet.
Fegyverek miatt nincs további hőtermelés, max. az FSD tölt közben, amitől összeadódva már jelentkezhet túlmelegedés.
Ez a szép ebben, ki kell próbálni, hogy mi fog neked leginkább megfelelni...
(Számolás alapja: Krait Phantom 6A Thruster)[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz gentlelynx #40776 üzenetére
Ah, annyit nem er az a +8% hogy +40% thermal load legyen a -40% helyett
-
gentlelynx
tag
válasz Raymond #40777 üzenetére
Azért erre lehet, hogy jönnek majd a cáfolatok...
Most így érzed, de ezért is írtam, hogy jó téma a tuning, mert sosincs vége
Attól is függ, hogy milyen egyéb tulajdonságokkal bír a hajód, illetve milyen tevékenységre akarod használni.
Soha se mond, hogy soha, mert lehet, hogy el fog jönni a pillanat, amikor szükségét érzet majd egy másik fajta blueprint-nek. Nem csak thruster-nél vannak jelentős különbségek, találkozni fogsz még sok másik modulnál hasonló dilemmával. -
Peppo
őstag
válasz gentlelynx #40774 üzenetére
Ez is igaz, PvE esetén a Clean is elég lehet. Más kérdés, hogy nálam a ramming fontos része a harcnak, oda meg minden plusz százalék számít. Főleg olyan hajóknál, mint a Corvette, ami még húzott motorral sem túl fürge.
-
Raymond
félisten
válasz gentlelynx #40778 üzenetére
Erre a hajora tuti Clean lesz, foleg mert csak a Sulphur hianyzik es feltolhatom G3-ra. Az a kis plusz jobb a semminel. Egyebkent nem alltam volna neki a Thrusters-nek ha nem lenne mar meg majdnem mindegy anyag. Kell egy kis setautazas exploration gyujteshez es mehetek Felicity-hez unlock-olni a G5-ot aztan majd meglatom mi lesz. Lehet veszek es kiprobalok par mas hajot is. Kar hogy a Mamba-nal ott van a landing gear problema, az OCD-met nagyon birizgalja hogy tutom letezik pedig VR-ban sose latnam
-
mrzed
senior tag
Most jött az üzenet, hogy prof Palin letelepedett az Arque rendszerben, ott várja az ügyfeleit.
-
undercover
őstag
Üdv!
Legutóbb olyan másfél éve játszottam a játékkal Szóval arra gondoltam esetleg visszatérek valaki összetudná foglalni a főbb változásokat azóta? Thargoidok akkor még nem érkeztek meg csak érkezőben voltak.
A kedvenc elfoglaltságom régebben is a bounty hunterkedés volt. Mostanában mi a helyzet? Érdemes lenne visszatérni vagy mostanában nagyon leült a játék? Láttom a fórum se olyan aktív. A segítséget megköszöném!
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Raymond
félisten
válasz undercover #40782 üzenetére
"Mostanában mi a helyzet?"
Mindenki uj jatekos megnez 2 videot a YT-on, eltolt par orat Void Opal es Painite banyaszattal aztan vesz egy Anaconda-t mert azt olvasta a reddit-en hogy mindenki azt vesz. Utanna nem tudja mit csinaljon vele es nem jatszik tobbet mert "unalmas a jatek"
-
wollnerd
aktív tag
válasz Raymond #40783 üzenetére
Nonono! Menjen el a Witch Head Sector-ba az sérült állomásoknak anyagokat szállítani. (Ahogy én is elkezdtem) Pl. zenét hallgatva hogy ne legyen olyan monoton.
Mindig van vmi cél a játékban.PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
wollnerd
aktív tag
válasz -Solt- #40785 üzenetére
Áhh... tudom hogy irónia volt. Csak őszintén, ~1.5 teljes hetet kihagytam az ED-ből és amit legutóbb tudtam, Palin épp menekült a Maia-ból és amikor tegnap este beléptem, meglepve láttam hogy Witch Head már be lett népesítve és Thargoid háború volt... és látom lett jó pár sérült starport.
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
duvi
nagyúr
válasz undercover #40782 üzenetére
Szia!
Elég sok minden változott az elmúlt másfél év alatt. Tavaly (ingyenesen) kiadták a Beyond kiegészítőt, ami sok újdonságot hozott. Megérkeztek a Thargoidok és azóta folyamatosan támadják az állomásokat. Új blueprintek jöttek a thargoidok ellen. Több új hajót kaptunk (a fedélzeti vadászokkal most 44 hajó van a játékban). Bekerültek a material traderek. Gyökeresen átalakították a büntetési rendszert. Drasztikusan megváltozott az UI. Jelentős ráncfelvarrást kapott a bányászat. Újfajta küldetéseket kaptunk (pl.wing küldiket). Néhány hajóra fel lehet tenni fedélzeti vadászokat... -
gentlelynx
tag
Ma kaptam egy randi-felhívást egy újnak tűnő mérnöktől...
Cloe Sedesi a boszi-buksi szektorból...[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz gentlelynx #40789 üzenetére
Az jó, mert ő kiválthatja Palint (G5 Thrusters)
-
Novver
senior tag
-
Peppo
őstag
válasz Raymond #40794 üzenetére
Úgy látom, ugyanaz, mint Palin esetében. 5000ly-re elutazni, szedni neki 25 thargoid sensor fragmentet, meg Marco Quentnél elérni a kb. 4-es szintet.
Én amúgy örülök neki. A plusz blueprint mindig hasznos, ráadásul Palin meg egész közel jött a Shinrarta-hoz.
Más: Reinforced tuningot szokott használni valaki thrusteren? (Meg egyéb cuccokon?)
-
duvi
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest