- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
Nem nekem.
MC1 Plus töltőm van, azt próbálta, és mivel olcsó, jó lenne neki is, de ha nem sokkal drágábban van kétcsatornás, esetleg NiMH-et is töltő, akkor azt venné. Nem létszükséglet, de kis árkülönbözet esetén azt választaná.
Akksiból rágyúr az üzemidőre, oda meg új cella kéne, mert az annyi, amennyi rá van írva (eredeti esetén). Tény, hogy drágább.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
bringasisti
őstag
Ne okozzatok csalódást! Senki nem mondja meg a digitális fókusz hogy működik?
BENEFON DELTA--------N8
-
FBLLMAG
senior tag
válasz bringasisti #55254 üzenetére
Melyikre gondolsz? Több verzióról hallottam, láttam. A digitális színhőmérséklet keveréshez hasonlít.
Mármint, ha a lámpákra gondolsz.
Fejlámpáknál, pl Petzl, Fenix gyárt ilyen lámpákat.
Ezekre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz bringasisti #55256 üzenetére
Nem értek hozzá, de szerintem annyi, hogy a közelre terítőt kapcsolja fel, vagy a távolra vivőt, esetleg mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Akkor már inkább a Fenix termékei. Ezeknél van szórt fényt biztosító led, és távolra világító led. A 2 fény arányát a Fenix jobban tudja keverni, és nemsokára jön a HM65R, ami szintén tudja ezt, 18650 -es akkuval.😉
Lesd még meg a Fenix HP25R, HP30R lámpáit is. Apróbb méretben a HL18R, HL26R.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
Köszi mindenkinek
BENEFON DELTA--------N8
-
FBLLMAG
senior tag
válasz bringasisti #55260 üzenetére
Egyébként a Fenix esetében, a szórt fény 90° - 100° fokban terítő szórt fény jelent. A Nitecore NU 20, 25 is 100° -ban teríti a szórt fényt, alapból.
De a Fenix HP25R, HP30R esetében a szórt fény akár 700 - 750 lm fényáramra is felhúzható.
A Fenix HL18R, HL26R esetében, csupán 30 lm, 40 lm fényáramról van szó MAX, és csak külön kapcsolható.
-
bringasisti
őstag
-
Gargouille
őstag
Most tényleg nem bántásból, de az első találat a google-ben az "energizer digital focus"-ra 3db youtube video, a középsőt maga az Energizer csinálta bemutatandó ezt a lámpát, 2:03 -nál magyarázza el mi az a digital focus:
Amúgy arról van szó amit FBLLMAG kolléga írt, hogy egyszerre használja a különböző terítésű ledjeit és ahogy nyomod a gombot úgy változtatja, hogy melyiknek mennyi áramot ad, ezáltal változik a vetítési kép.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
bringasisti
őstag
válasz Gargouille #55263 üzenetére
Nem bántottál meg, csak az összefoglalót megnéztem valamint itt többször említve volt valamint a kuglinak beütöttem a digitális fókuszt és nem dobta ki.
BENEFON DELTA--------N8
-
Gargouille
őstag
Sofirn SP40 volt már valakinek a kezében?
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
vince
őstag
válasz Gargouille #55265 üzenetére
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
ZozzV6
senior tag
válasz Gargouille #55265 üzenetére
Mire vagy kíváncsi?
Még ma írok valamit az E01-ről is. Az össz mérlege pozitív. Megéri azt a 30$-tYoutube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
FBLLMAG
senior tag
válasz bringasisti #55262 üzenetére
Bicajra bicikli lámpát, és kész. Nitecore BR35, Fenix BC25R, BC30R, BC35R
Fejlámpa is akad ami használható, de az nem az Energizer lesz.
Kipróbálhatod nyugodtan a következő fejlámpákat: Armytek Wizard PRO, Nitecore HC65, Olight H2R, Fenix HP25R, HP30R, és a HM65R is érdekes lesz.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz bringasisti #55262 üzenetére
A mostaniak komolytalanok?
A 13 éves a jó?
Mit használsz?
Miket lestél eddig?
-
bringasisti
őstag
válasz FBLLMAG #55269 üzenetére
Mikor még bírtam lejártam Balatonra. Mikor az Energizer megjelent az 1W lámpával vettem egyet. Mivel nem tölthető ezért nagyon drága volt az üzemeltetése mert 11 h volt megadva de 6-8 h után cserélni kellett a telepet. Az volt a nagy előnye hogy 2-3 ° volt a fény ami arra volt jó hogy emelt fejjel tompítást kértem a buzi autóstól, viszont ha előre világítottam a sávomba akkor nem zavartam. Most a Nitecore NU 30 lenne a befutó ha le tudnék tekerni Balatonra
BENEFON DELTA--------N8
-
ZozzV6
senior tag
válasz bringasisti #55271 üzenetére
NU30 se bírja ki balatonig és még akkut se tudsz benne cserélni menet közben csak kábellel szarakodni végigvezetve a testeden és powerbankozni. De ott meg hatásfokot buksz a feszültség konvertálásokkal.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
FBLLMAG
senior tag
válasz bringasisti #55271 üzenetére
Akkor már inkább a Nitecore NU32, Fenix HL26R, Fenix HL40R, Olight HS2, Olight H16, Armytek ELF C1 fejlámpák közül választanék.
Ha már.
És mindenképpen bicajra való lámpa. Nekem a Nitecore BR35 van meg. Valaki más is már látta, és szerintem, neki is tetszett.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz bringasisti #55275 üzenetére
Könnyű is legyen, üzemidő is legyen, azért világítson is.
1., Zeralight H53w
2., Armytek Tiara A1 PRO
3., Armytek ELF C1
4., Led Lenser MH5
5., Fenix HL40R / Fenix HL26R
-
ZozzV6
senior tag
válasz FBLLMAG #55276 üzenetére
Nálam az üzemidő ott kezdődik, hogy legalább egy 18650-et használ. És azok között is akad könnyű.
A Sofirn SP40-nél én hátrányként jelöltem meg a kissé spotos fényét ellenben isti felhasználási céljára lehet pont ez felel meg. 3500-as Sanyo GA akkuval 144g fejpánttal kompletten. Van USB töltő benne. Töltés közben is üzemeltethető. Árban szerintem mindegyik említett alatt van és órákon át el tudnám hordani olyan a fejpántja.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
pittlaren
csendes tag
válasz Gargouille #55241 üzenetére
Pro userek mindezt éjjel, vaksötétben, csupasz talppal teszik
(#55227) Lacerta: Ezen az ösvényen is járok
[ Szerkesztve ]
Milyen név az, hogy Azim? Cornwalli vagy ír? Mór...
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz ZozzV6 #55278 üzenetére
Beltérben, javításnál, nekem is a szórtabb fény tetszik. Este a kertben, erdei sétánál, éjjeli várrom látogatásnál, a spotosabb fejlámpa a nyerő, számomra.
Az üzemidő, nálam időt jelent. Az AA NiMh akkuval a 30 lm -nel 17+ óra érhető el (saját fejlámpa, ZL H53w), amivel gond nélkül tudok sétálni. 55 g a homlokon, ez elviselhető. Tarkóra, ha kell, 2AA -s vízálló tartót (Fenix) tudok tenni, így már 50 óra felett járok jóval (+60 g).
Ha kell a fényerő a fejlámpából, nekem ott van a LL MH5, ami gond nélkül tud 8000 cd fényerőt.
Veszélyesebb, csúszósabb, nedvesebb környezetben, mikor szükség van a széles szórt fényre, ott az Armytek Tiara A1 PRO fejlámpám.
Egyik zsebben az egyik, másik zsebben a másik, fejen (táskában) a harmadik fejlámpa. És ha nem elég, a Nitecore NU25 is megvan. Sültös sapkán a Nitecore THUMB és a TUP is viselhető, ha minden kötél szakad. 😉
Ja igen, van pár fejpántom is zseblámpákhoz. Ha kell a 2 kéz, fény nélkül soha se maradjak. 😉
-
tigipuf
senior tag
válasz Gargouille #55280 üzenetére
Ez engem is érdekelne .
Más is,,, convoy l2 vagy astrolux ft030?Kb egy árban mozognak."Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
ZozzV6
senior tag
válasz Gargouille #55280 üzenetére
Akkor leírom a különbségeket meg melyikben mi a jó és nem jó.
Azonos:
Övcsipesz, világító akkuszint jelző gomb, usb töltés, 18650 és 18350 cső jár melléjükSp40 jobb:
Elektronikus gomb lock
Jobb usb tömítés
Dupla lumen
Hatótáv több
Jár hozzá fejpánt ami nagyon kényelmes, jobb mint némelyik NitecoreSp40 minusz:
Nincs mágnes
Közelre kéz távolságra túl szűk a fénye
Hidegebb mint az X1R NW
20mm TIR optika nem jó beleX1R plusz.
Nagyon gyors módváltás rövid klikkekkel
Mágneses tailcap
Jobb övcsipesz ami mélyre engedi a zsebben
20mm-es TIR optikákkal nagyon testreszabható a fénye
3 módX1R minusz
Nem jár mellé fejpánt
Nehezebb
Nincs elektronikus lockÁrban SP4021$ vagy 24$ akkuval. Szerintem nagyon jó de ha a hot spotosság eltántoríthat inkább a másik. Bár fejpánttal akku nélkül az is minimum 16-17$ kuponnal.
Ha kell csinálok képet a fényükről egymás mellett.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
WestBam
Topikgazda
Sikerült újabb Armytek forrást találni, aki hivatalos, számlás, magyar kezelésis, teljes gyári támogatást nyújt a vevőknek, garanciális ügyekben is.
Furcsállom a sztorit, mert eddig úgy tudtam egy importőre lehet egy márkának, aztán most megtudtam, hogy az Armytek nem kizárólagos importőrrel rendelkezik, ezért lehet az, hogy még egy teljesen "hivatalos" importőre is van itthon. Számomra csak azért öröm ez, mert eddig neten kellett nézegetnem melyik lámpa milyen, majd a videók, tesztek alapján rendeltem meg. Nos ez most változott, mert ez a cég Budapesten üzemel, ráadásul én már bő 10 éve is vásároltam náluk, igaz akkor még elemlámpával nem foglalkoztak.
Weboldaluk: armyteklampa.hu
Talán így többen ismeritek: makszutov.huSok mindent nem tudok fűzni hozzájuk, korrekt, nagy múltú cég, valós árukészletük van, ami nem volt raktáron de én kértem, azt hoznak, a palettáról természetesen bárit be tudnak szerezni. Olight hivatalos viszonteladók, csak ezzel a kettő márkával foglalkoznak. Ha meg is szeretnétek tapizni mit vesztek és Budapestiek vagytok akkor ajánlom őket. A tulajdonos ígéretet tett arra, hogy adni fog kupont is, ezt majd ha aktiválta akkor kiírom ide is.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
ZozzV6
senior tag
válasz tigipuf #55282 üzenetére
L2 XP-L HI olyan messze visz mint az FT03 csak az FT03 nagyobb spottal de az L2 turbón megy full merülésig. FT03 már meleg 10 percnél. L2 tailcap gombos és forward clicky amit utálok. FT03-nak bonyolultnak tűnhet a firmware de sokkal többet tud. Ki honnan nézi. L2 van XHP50.2 leddel is de akkor csak két 26650 akkuval megy. És jóval rövidebb hatótávon.
L2 XHP50.2 : 49 kcd 1800 lumen
FT03: 209 kcd, 2100 lumen
L2 XP-L HI: 141 kcd, 900 lumen.Továbbá adatok a táblázatomban. Kép csak az XP-L HI ledes L2-ről van
-
ZozzV6
senior tag
válasz WestBam #55284 üzenetére
Sportlampa.hu-nak is van Armytek készlete. Meg sok más amiről mindenki azt hiszi egy forgalmazója van itthon. Náluk egy helyen van a legszélesebb márkaválaszték szerintem itthon .
-
bwoay
nagyúr
válasz ZozzV6 #55286 üzenetére
bárkinek lehet készlete, attól még nem feltétlenül ő az importőr, viszonteladó is lehet, aki valamelyik magyar nagykertől vásárol. vagy szlováktól. esetleg némettől. EU-n belül gyakorlatilag bárkitől. több nagykert delegálni egy országon belül igazából csak plusz munka egy márkának, nekik az a jó, ha egy céggel állnak kapcsolatban - már amennyiben az rendben ellátja a disztribútori feladatokat, építi a márkát, nem pedig arra használja az árelőnyét hogy lebaszkodja a fogyárakat, mint azt sokan teszik
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
WestBam
Topikgazda
Az tuti nála van a legtöbb márka.
A gyártói támogatás az, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni a hivatalosan importált termékeknél. Ha az nincs a bolt mögött akkor nem vagy beljebb semmivel, mert a garit intézheted magadnak 1 év után, hacsak be nem nyögnek olyanokat, mint pl. a Klarus, ami ismét kiadta a közleményét, hogy kb. minden kínai webshop kivétel a sajátjukat akkor fekete listás, nincs gari az ott vásárolt termékekre.
FB-on már olyan hoaxok ütötték fel a fejüket, hogy a hamisítványok miatt van ez
Nyilván ha elemlámpát kezdenék hamisítani én is a Klarust másolnám, hiszen mindenki ismeri mivel egy világmárka⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Műszakis
tag
válasz WestBam #55288 üzenetére
Wilcon, mylitee, elem-lámpa.hu , és ezeknél szinte mindíg van készleten . Sportlámpánál azért sokszor várni kell mire beszerzik, bicómra akartam egy br35r lámpát megkérdeztem tőlük hogy tudnak e esetleg beszerezni erre irták hogy nem mert nem lenne rá kereslet mert drága, mondom én lennék a kereslet. ...bezzeg acebeam x70 , imalent ms18 az van 200 ezer felett mert biztos lesz rá kereslet.
-
FBLLMAG
senior tag
Most vizsgázik a FENIX CL23 -as lámpásom. Meglepően tetszik. Az alsó szórt fénye, az alacsonyabb fokozaton (2 lm), egészen hangulatos fényt varázsolt a szobába, szekrényre felakasztva. 😉
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
Ha már fent vagyok, kipróbáltam, fejlámpán a piros fényt, összevetve a ZL H53w 0,3 lm -os fényével. Az erősebb piros fény is tud zavaró lenni a Nitecore NU25 fejlámpámon, de jobban látni vele. Az alacsonyabb piros fénytől is kevésbé zavaróbb a ZL H53w 0,3 lm -os fénye, viszont jobban lehet vele látni. Értem, hogy miért keresik többen a piros fényt, de magyarázatként amit emlegetnek, azzal nem vagyok kibékülve. A fehér fény térkép olvasásra azért jobb, a szinek megmaradnak. A 0,3 lm fehér fény sem vakít. Szóval a fejlámpájuk hibáját (hogy nem tud alacsonyabb fokozatot) palástolják vele. A piros led olcsóbb, mint 0,15; 0,3 lm fényáramot előállítani. 😉
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
Kaptam e-mailt. Ma kézbesítik a csomagot. LL ML6 lámpás és 21700 -as akku érkezik.
Az Acebeam T27 tényleg 10 A körül fogyaszthat, az akkut csak úgy meríti. Párszor indítom a TURBO fokozatot, és már az akku annyira lemerül, hogy a TURBO nem elérhető. Szerencsére, a magas fokozata is elég erős, ami viszont ilyenkor már nem bír 1 órát. Jobb ha akad tartalék akku.
A lámpásról majd beszámolok. Elvileg ez lesz az erősebb.
-
ace22
tag
A fenti magyar boltokban mennyire vásárlóbarát a garanciális ügyintézés? Összesen három alkalommal vettem lámpát hazai boltban (egy probléma, lepattintottak), de általában a magyar hozzáállás (és a magasabb hazai ár) elgondolkodtat, hogy nem érdemesebb-e kínai terméket Kínából rendelni.
Kínai rendelésnél sokkal barátságosabb a hozzáállás, egy videó / fénykép a problémáról és visszaadják a pénzt (vagy egy részét), esetleg újraküldik. Ha nem, ott a Paypal dispute lehetősége.
Magyar bolt esetében legfeljebb a Békéltető testület vagy a polgári per marad, ha a bolt nem foglalkozik a panasszal.
-
Gargouille
őstag
válasz ZozzV6 #55283 üzenetére
Hálás köszönet az infokért! Ha majd alkalom adtán tudsz lőni képet a fényükről arra kíváncsi lennék. Tulajdonképpen egy kutya a két lámpa, talán a fejpánt miatt érdemesebb a Sofirn, meg designban picit szebb szerintem, viszont az X1R-nek kicsit szerencsésebb a mód elosztása. Azt hiszem nem marad más, vennem kell majd egy Sofirnt is...
Pont nemrég beszéltük a régi csapattal, hogy kéne egy barlangászatot csinálni majd nyáron, így vén trottyként (10+ éve voltunk utoljára), na arra tökéletes lesz.
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #55296 üzenetére
Nem játékszer. Súlya is van. Jól bevilágítja a környezetét.
A csomag is megérkezett. Este majd összehasonlítom a lámpásokat is.
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz FBLLMAG #55297 üzenetére
Nem kell az estét sem megvárnom, már így is látom, nagyon jó fénye van (ez már nappal a szobában is látszott) a LL lámpásának, és tényleg nem vakít, MAX fokozaton sem. Vékony (4 cm átmérőjű), átlag zseblámpa magasság, és a méretéhez képest, könnyűnek érződik. Dimmelhető a fehér és a piros fény is, azonnali MIN / MAX eléréssel. Több fajta villogó funkció. Belső töltés, power bank, és rengeteg szerelék jellemzi, és természetesen akku is jár hozzá. Sötétben világító kapcsoló, nagy db világító tömítőgyűrű, a könnyebb megtalálás végett.
Áramszünet, autóba pakolás / kerékcsere, kivilágítatlan pince / padlás, kinti sütögetés, kerti parti, sátorozás, horgászat, stb., felhasználása szinte korlátlan ezeknek a lámpásoknak.
Persze, ha van pár fejlámpa, zseblámpa is a lámpás / -ok mellé, az a csúcs.
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
Próbálgattam az Acebeam T27 -esben a 21700 -as, 35 A -os akkut, és 3,4 V -nál is még működött vele a TURBO fokozat. Ez szerint, jóval alacsonyabb feszültség mellett is működik a TURBO fokozata. Viszont, itt már szerintem nem 10 A -t vesz ki az akkuból, de működik, nem villog.
-
ot93
senior tag
Üdv, lenne pár kérdésem...
1) első, hogy van-e itt valaki győr vagy pápa környékéről aki 10 db 18650 akku kapacitását meg tudná nekem mérni
2) másik, hogy van egy convoy s2+ már több mint egy éve, és a menetén a gyári kenés már lejött, érdemes ezt újrakenni? talán a vízhatlanságot is segíti, nem?
3) az S2+ (7135*6) kicsi és közepes fokozaton mennyi áramot vesz fel? azt tudom, hogy legnagyobb fokozaton 2,1A-t.
4) eddig az akkukat lii-100-al töltöttem. De van egy drónozásban használatos ISDT Q6 Plus töltőm is. Ezt használhatnám a 18650-es akkuk töltésére is? A menüjében választható a Li-ion is, de gyárilag 4,1V van arra beállítva, a Li-po -ra van 4,2V (de Li-ion esetén is be lehet állítani 4,2-re is). Viszont máshol Li-ionra is 4,2V-ot láttam, meg a lii-100-as is 4,2-re tölti... akkor most a Li-ion akkut 4,1 vagy 4,2V-ra ajánlott tölteni? Illetve mi a különbség a Li-Po akkuktól?
Ha bárki bármlyik kérdésre tud érdemben válaszolni, ne tartsa magában
CRF300L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- ZIDOO médialejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest