Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz julius666 #14 üzenetére
Ismétlem: te még mindig azt mondod, hogy az AMD-nek az MI-re (annak szoftveres támogatására) kellett volna koncentrálnia, én meg azt, hogy nem tudták/nem tudhatták, hogy ez ennyire jövedelmező lesz. Koncentráltak arra, amire ők azt hitték, hogy jó lehet - amiket el lehet adni sok példányban, így nagyobb bevétellel/haszonnal kecsegtethetett, csak azok nem jöttek be. És az AMD ('hülye' módon) több helyen is a zöldek ellenében léptek fel, nem akartak egy 'zöld másoló'-nak tűnni, így a zárt CUDA ellenében a nyílt rendszerekre tette le a voksát, hogy majd a sok érdeklődő ezekre az alapokra építkezhet. Több ok miatt ez sem jött be. De - újból említem - azért hibáztatni, mert nem látták a jövőt, butaság.
-
őstag
válasz julius666 #12 üzenetére
Akkor újra, összefoglalva (remélem, most már nálam is és nálad is leesik, most hol is tartunk, és miért is ott ).
A reakciód második felében egyetértünk, csak míg te azt mondod, hogy az AMD-nek lett volna erre is (meg minden másra is) erőforrása, addig nem tette; én viszont azt, hogy ez nem igaz, és mivel kismillió helyen használható a VGA számítási célokra, így megérthető, ha nem fog minden egyes témára ráfókuszálni, csak arra, ami hoz is vissza pénzt. Ezért nálam egyszerre léptek be ugyanarra a versenybe az Intellel az MI terén; míg nálad már az is hiba, hogy nem volt jósgömbjük, hogy tudják, ennek mekkora hatása lesz a jövőben és mennyi pénzt lehet vele keresni, és nem is álltak a startvonalhoz az akkor még nem létező versenypályán (mint egy nőnél: baj, ha nem tudod kitalálni, hogy mit szeretne, hogyan szeretné, hol szeretné, ...).
Ezért említettem, és mondom most is, hogy a szemrehányásod nem illik ide. Persze, ez az én véleményem, a tiéd meg a tiéd. -
őstag
Kezdjük újra. Először ezt mondtad:
"grat az AMD-nek, hogy az évtizedekkel kevesebb GPU gyártási tapasztalattal rendelkező, még saját piacán (processzorok) is évek óta bukdácsoló Intel beérte őket AI vonalon."
Erre írtam azt, hogy addig egyik céget sem érdekelte az MI és annak kiszolgálása, amíg az NVIDIA ezt el nem kezdte hype-olni, így nem jogos a kritikád, hiszen tulajdonképp csak most rajtoltak el ezzel. Most meg azt írod, hogy dehát a GPU-t erre találták ki, és mennie kellene. Pedig nem, nagyon nem. Eddig nem ez volt a feladata, így nem erre készítették fel. Grafikai (és sok más számolási) munkára befogható volt, és jobban is végezte ezt, mint a CPU, de nem ez volt a fő célpont. A zöldeknél inkább, nem véletlen a CUDA és annak elterjedt használata; de az AMD-nél nem. Sőt, az Intelnél sem. Ezért említettem, hogy mindketten ugyanonnan indultak a 'harcba'/versenybe az MI terén is. Nem gondolták, hogy ennyire fontos lesz, és nem is érdekelte őket épp ezért az ilyen irányú jelentősebb fejlesztés. Se hardveresen, se szoftveresen. Csak most, hogy azt látni, van benne pénz bőven, most ugrottak fejest ebbe a tóba is.
(Mellesleg jegyzem meg, hogy az AMD most vásárolta/vásárolja fel a Silo AI-t, pont ez utóbbi miatt. Majd most lesz szoftveres körítés is. Sőt!) -
őstag
Megjegyzés: AI vonalon mindenki ugyanonnan kezd(ett) (kivéve az NVIDIA-t). Addig az AI (vagy magyarul MI) nem volt egy olyan buzzword vagy hívószó (nézzük akár egyik, akár másik oldalról), mint most, hogy az NVIDIA belökte az ajtót vele, és a hozzá való gyorsítójával. Vagyis az AMD, és az Intel is csak onnantól kezdte el ezt tervezni, és beépíteni a megoldásaikba, mióta ilyen hype-olt lett; így egyiküknek sem volt semmilyen előnye a másikhoz képest (mint említettem, a zöldeket kivéve, akik már úgy kezdték a versenyt, hogy megvolt mindenük hozzá).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Autós kamerák
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- PlayStation 5
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- BestBuy ruhás topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
- iPhone 14 Pro Max 256 Gb Deep Purple
- Msi Gtx 970 4gb
- Sony Xperia 1 III, újszerű, 256 GB + 12 GB ram, 8 mag CPU, 4 kamerás csúcstelefon
- Vostok Amphibia Locator fehér-piros buvár automata karóra raket tokban
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - VAPOR CHAMBER -20 hőfok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest