- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Aktív témák
-
total90
veterán
Megszületett az első önportrém
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
*Ropi*
félisten
válasz kricsi81 #27395 üzenetére
Menj ki a hétvégi falupiacra. Volt a Spektrumon régebben egy angol filmsorozat: "hot shots - fotósuli" volt a címe. Abban volt egy streetfotós rész, ott is a piacon bóklásztak. Persze nem az Ecserit ajánlom, mert ott 3 másodperc után nem lenne géped...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Slowman
aktív tag
válasz *Ropi* #27410 üzenetére
Manuális obiknál csak a középső fókuszpontot engedi használni. Legalábbis a K10D-en még így van. És szerintem az élesség visszajelzés is csak a fix obikkal működik majd mert az elején ki kell választani, hogy milyen gyújtótávolságú obit tekertünk az elejére. És nekem csak fix értékek vannak a gépembe.
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz Kazimír #27408 üzenetére
Dobtam egy kis fényt neki... önportré + fénnyel. Tovább viszont nem bírom, akkor kezd kiégni a kép
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
sztyui2
őstag
válasz *Ropi* #27412 üzenetére
Jaja!
Én is emlékszem. Nick Turpin volt abban a részben[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
válasz total90 #27415 üzenetére
Hát ez szerintem még így is igen sötét. Ahogy egyre jobban néztem és kerestem a képen a modellt, rájöttem, hogy a saját önportrémat nézem mert remekül tükröződik a fekete részen monitor . Szerintem ezt mindenképp újra kéne gondolnod. Valami fénnyel akár egy mobil fényével vagy íróasztali lámpával érdekes fényeket lehet kreálni és megmarad a sejtelmessége a képnek.
-
pisti
őstag
válasz #31757056 #27393 üzenetére
Próbálgattam már én is a Curve igazításos világosítást, de abban nem sok tartalék van szerintem, kimosottá válik tőle a kép. Ha már lightroom akkor fill lights és fill blacks, hogy némi kontraszt is legyen, szerintem.
Én egy ehhez hasonló technikát használtam ennél.
Gimp-ben csináltam, játék a rétegekkel és rétegmaszkokkal. -
törölt tag
Igen, tényleg az a baj a tónusgörbével, hogy ha túlhúzom, akkor a képzaj is erősen növekszik, mondjuk számít a használt formátum, a jpg-ben igazán nincsen sok szufla. A rétegek világában sajna eléggé nem vagyok otthon, pedig ha szebb jövőt akarok magamnak, akkor illene ráfeküdnöm a témára.
Ropi: Samsung 910T DVI 19 col.
-
törölt tag
válasz kricsi81 #27436 üzenetére
Őt: [link] Kollekciók menü.
Egyelőre annak is örülünk, hogy a Révész Tomi és engem bevállalt, de ha jól megy, legközelebb invitáljuk a fotós sereget is. Nem nagyon akartuk nagy dobra verni, hátha nem jönne össze, nem iszunk előre a medve bőrére
Fejo köszi.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
Felkerültem az InterfaceLIFT Loupe-jára, ha elég szavazatot kapok, akkor kikerülhetek a háttérképek közé Akinek tetszik a Steiermark Beauty című kép, az nyugodtan szavazzon!
-
máyköl
veterán
Túl vagyok az első cseppfotózásomon. Mindkét obimmal próbálgattam, az 50 1,8 jobban teljesített. Az eredmény nem lett túl jó, szerintem. Tudom, hogy nem a legjobb, de próbáltam mindent kihozni magamból. Nem is azért rakom be, hogy lássátok, hogy milyen jó kép, hanem, hogy segítsetek, hogy mit csinálhattam volna jobban, másképp, hogy legközelebb jobb legyen az eredmény. Úgy-hogy várom a javaslatokat!
Aktív témák
- BestBuy topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Borderlands 3
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...