- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz TaliGa #72650 üzenetére
A számla ilyen esetben meghatározóbb tényező, minden javításhoz érdemes csatolni.
Illetve ha felhívod a Dell-t: 06 80 016 157
Lehet hogy tudod kérvényezni a gariidő javítását a számla alapján, azt pedig mailben tudod elküldeni az ügyintézőnek![ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
tvamos
nagyúr
-
moma
őstag
Újabb gondjaom akadtak a latitude 5520
1. a képernyő fedőnek lett egy kis holtjátéka. Amikor fel van nyitva akkor így lazán mozog egy fél/egy centit. Nem tudom ez attól lett e, hogy szétszedte csomószor technikus vagy idővel ez normális. Mindenesetre ezt meg tudom én valahogy oldani magamnak? Kicsit tartok tőle, hogy ahogy mozgatom ez csak árt még neki, hogy így lifeg kicsit.
2. ez már tényleg nagyon nüansz, de kicsit zavar. Amióta cserélte a billentyűzetet a bal oldalán ha leütök egy gombot van egy kis kongó zörgő hang, ami kábé olyan érzés, hogy attól lehet, hogy valami nincs ott kitámasztva jól. pl valami szivacs rész nincs pótolva vagy ilyesmi. De lehet tök más. Ilyet tapasztaltatok, lehet ezzel csinálni valamit? Ezzel már nem nagyon van pofám még egy szer gariztatni. De ez nem volt előtte és használok másik 14 colos dell latitudot is munkában ott sincs ez. tök stabil a billantyűzet.
És köszi mindenkinek a csavar tippeket, egy kis számtech boltba bementem és elémtoltak egy kis dobozt tele csavarokkal, hogy válogassak Szóval az már rendben van. Itt amúgy a kis műanyagnak van bármi szerepe, ami a más SSDnél ott van a csavar alatt?
we all deserve a bit of luck.
-
somasz
Topikgazda
Ha belenézel oldalról a billbe, nem látsz hepe-hupát a kérdéses terület környékén? Lehet, nem pattant vissza a keret a billbe rendesen csere után.
A zsanér probléma ha erősebb/zavaróbb lesz, akkor jelentsd be ismét garira.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
cd930
aktív tag
Sziasztok!
Kollégám Dell Inspiron 5593 gyári töltője (dell la45nm140 típusú) 2 év használat után hol tölt hol nem. Elmondása szerint a töltőn lévő led folyamatosan világít.
Lehet, hogy csak a töltő és a notebook közötti töltőkábel kontaktos?
Ha igen, lehet külön kapni?
Köszönöm!20+ éve a Prohardveren
-
Diák66
őstag
Sokminden lehet, tudsz külön venni újat, ha már nem garanciális. Töltőre sajnos 1 év szokott lenni, de egy kérdést megér, hátha egyszer cserélik 3 éven belül is. Ha a töltő a hibás egyébként, akkor azt a gép is jelzi. Ha oprendszer alatt nem is, de BIOS-ban a töltő típusánál igen. (nem megfelelő töltő/nem ismerhető fel a töltő/kisebb teljesítményű töltő stb...)
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Néhány napja problémáztam egy Inspiron 3531 töltőjével. #72625
Azóta a 65W-os gyári helyett, kaptam egy 90W-os eredeti DELL töltőt.
A BIOS felismeri, de a processzorhasználat folyamatosan 100%.
Rendben van, hogy a Celeron N2830-tól nem kell sokat várni, amire használva lesz arra tökéletesen megfelel, de így kell mennie?
(Win10 x64, 4GB RAM, SSD)[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz tvamos #72662 üzenetére
Sajnos csak egy slot van, és az user manual szerint max 4GB DDR3 amit kezelni tud.
A sebességével nem lenne baj, egy idős hölgy fogja használni netezésre és így is hangtalan, csak meglepett a dolog.#7266 Diák66 A műhelyben van egy Toshiba L305 amiben egy T3400 mellett 2x2GB DDR2 hasít. Eddig meg se néztem, de az jól belakottan, torrenttel 50-60% között mozog.
A DELL-en csak a frissen rakott win megy, meg egy Mozilla, de ha ennyit tud, akkor ennyit tud.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
HARDVERAPRÓD
válasz abdulka1 #72663 üzenetére
Igen.
1. Az a CPU veri azt a vacak N2830 (N= NE VEDD MEGG CPU),
2. A T3400 plusz a 2x2GB "sokkal erősebb", gyakorlatban simábban használható mint az N-es cpu. Tehát sajnos ez a gép már csak ilyen lesz.
Már nem emlékszem, hogy SSD van-e benne vagy még HDD, ha HDD akkor az SSD picit javíthat rajta, de nem sokat, mivel a CPU a gyenge láncszem. -
abdulka1
őstag
válasz Pyttawrx #72667 üzenetére
A kukába dobástól mentettem meg a gépet, ráadásul a töltő is ingyen volt. Két rossz Latitude E6400-ból csináltam egy jót, és a tulajtól megkaptam bónuszba az egyik töltőt, így az se került semmibe.
Nem vártam tőle sokat, de egy SSD-vel vállalható sebességet produkál.
Akit megajándékoztam vele, nagy megelégedettséggel használja.Köszönöm az észrevételeket és a tanácsokat mindenkinek.
Egyébként itt maradtak nálam lomnak a két Latitude-höz tartozó dokkolók is, csak tudnám, hogy azokkal mit kezdjek.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Vettem egy Dell 5290 tabletet. Nem sűrűn fordul elő, de most ennek a feldriverezése kifogott rajtam. Eszközkezelőben van 4 egyéb eszköz, ami ismeretlen. Nem tudok rájönni, hogy mik lehetnek ezek. Supportassist nem segített rajta. Illetve a másik kérdés az ujjlenyomatolvasóval kapcsolatos. Eszközkezelő azt írja, hogy van benne, bejelentkezési lehetőségeknél is ki tudom választani a beállítását, de hiába teszem rá az ujjam, semmi nem történik. Hab a tortán, hogy IR kamera sem akar működni. BIOS-ban tudom engedélyezni és letiltani, de bejelentkezési lehetőségeknél azt írja, hogy nincs kompatibilis eszköz a gépben ehhez a fajta bejelentkezéshez.
Köszi a segítséget előre is.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
UHHH
senior tag
drivereasy.com - ingyenes verzió elég. Szokott találni ezt-azt, amit a win nem.
-
SzaboZE
addikt
válasz jack982 #72666 üzenetére
Erről eszembe jut egy jó régi poén, ami az első generációs Pentium processzorok hibáját figurázta ki
Egy 486-os és egy Pentium processzor beszélget.
- Te Penti, mennyi 4x4?
- 15!
- Ajaj, az nem annyi, hanem 16!
- Jó, jó, de rohadt gyors volt, nem?Egyébként én inkább egy Linux Mintet javasolnék, az elég user barát.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
kellemetlen troubleshooting folyamatba keveredtem a 7400-al, előfordult párszor, hogy kikapcsolt mozgatásra. először repülőn, azt hittem akku cellazárlat, mert furán viselkedett, de azon hamar túl lendült. aztán asztalon és ágyban felemelve is eljátszotta. ez vagy valami nagyon aggasztó nagyobb probléma, de általában inkább valami nem megfelelő belső csavar/alkatrész rögzítés. bedobtam egy wwan kártyát ugye, most ellenőrzök minden csavart is, de eddig jó. bárkinek van ötlete, tapasztalata, hogy érdemes hibakeresni ilyet? rémálomnak tűnik : )"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Rusher4587
tag
Sziasztok!
Hölgy rokon Dell Inspirionja bill/ top cover cserére szorul, tönkretette a billentyűzetet, beleszórt valamit, és eléggé le is kopott.
5-6 éves a gép, gari már nincs, a címkén melyik adat azonosítja pontosan a típust, a billentyűzet nyelvét(magyar) is beleértve? (én HP-hoz szoktam, ott tudom, mi mit jelent)
Én is meg tudnám oldani a cserét, viszont alkatrészbeszerzésben nincs tapasztalatom, tudtok tanácsot adni, hogy honnan érdemes rendelni?
Ha macerás a beszerzés, inkább szakemberhez fordulok, hova/kihez érdemes vinni BPesten?Si vis pacem, para bellum!
-
pohár
félisten
válasz Rusher4587 #72681 üzenetére
egy kis QR kód melletti szöveg azonosítja be egyértelműen az alkatrészt (írhatsz nekem is akár privátban, meglátjuk mit tehetünk)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
tvamos
nagyúr
válasz Rusher4587 #72681 üzenetére
A service tag alapjan be lehet azonositani. Ha le van kopva a Dell oldalarol a SupportAssist ki tudja akkor is olvasni. Legalabbis az en eddigi gepeimen igy mukodott.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tsebacsi #72680 üzenetére
igen, ez szinte biztos. leszigeteltem az antenna csatlakozókat pluszban, meg az akksit újrapakoltam, lekopogom, most mintha jó lenne. remélem ennyi volt csak...
más:
Windows kérdés inkább, első keresésre nem találtam megoldást arra, hogy csak kizárólag adott, beállított wifi hálót preferáljon a gép, minden más esetben a modemről menjen. ilyennel babrált esetleg valaki?"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hito
nagyúr
Köszi mindenkinek! Most már nincs ismeretlen eszköz, viszont az ujjlenyomatolvasó még mindig nem működik. Az eszközkezelő és a gépház is látja, de hiába akarnám feltanítani, semmit nem csinál. Mindegy, nincs jelentősége.
-
arcitec
addikt
5520-on most használtam volna először a hangkimenetet egy Samsung fülessel. Sajna fel sem ismeri. Bluetooth-on füles és sztereó hangfal, belső hangszórók működnek.
A füles kimentre azt írja a doksi, hogy globális headset csatlakozó. Csak sima mezei fülessel nem működik? Hümm?Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
totron
addikt
A E7450 és a E6540 PWM-jei között van-e különbség, ez itt a nagy kérdés. Előbbi ugye frissebb gyermeke a gyártónak. Thinkpad vonalon pl. az 530 még a régi iskolát hozza: vagy a maximum fényerő rongálja a szemed vagy az alacsony frekis villogás, 550 környékén viszont a kisebb léptékűre vett szaggatás /magasabb frekvenciával dolgozó villogás, mint fényerőszabályzás/ már tűrhetővé változik. Hogy van ez a Dellnél? Álom/scifi kategória: DC-vezérelt esetleg valamelyik a 2 közül? /teljes vibrálás-mentesség/
-
-
hito
nagyúr
Egyébként nem nagyon találom ennek az 5290-nek az utódját. A Dell ezzel befejezte a szétszedhető 2in1 gépek gyártását? Csak 360 fokban áthajtható gépeket látok.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Van egy Vostro 15 3568 gép.
Nem látja a DVD meghajtót.
A BIOS-ban 2 sata csatlakozó van az egyik ssd-t mutat
a másik SATA=(none)
A BIOS ellem lemerült,
de ez egy gyári olvasó benne. -
hito
nagyúr
válasz somasz #72697 üzenetére
Köszi! Ezzel nem lesz sok dolgom úgy tűnik, mert rossz irányba változtak számomra fontos dolgok.
7200 és 7210 esetében max fényerő 590 nitről visszazuhant 400 nitre (dealbreak). 7320-ba pedig úgy gondolták, hogy nem fontos a microSD slot, így az azért esik ki
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Seed szerver topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OLED TV topic
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs