- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
pohár
félisten
válasz gaborn1 #68036 üzenetére
mi sose kérjük a tulajtól a számlát/garit, amíg a DELL-es garija élő, de lehet, hogy valahol ragaszkodnak hozzá, akkor jól jöhet a papír... bár egy adás-vételi nem sokat nyom a latba (ahogy somasz is írta)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
gaborn1
tag
Köszönöm neked és a többieknek is a választ. Abban tudsz/ tudnátok segíteni, hogy ez konkrétan milyen garancia?
"Onsite Service After Remote Diagnosis"
Értem magyarul mit jelent, csak egy kis megerősítést szeretnék. Tehát hibabejelentés után házhoz jönnek és helyben szerelnek? (Egy Inspiront? Ez nem csak üzleti gépeknél szokott lenni?) -
nagyúr
válasz gaborn1 #68052 üzenetére
ha adsz service tag-et megnézzük a support oldalon (te is meg tudod amúgy), ez a leírás az NBD garanciának felel meg. A carry in -nél van az, hogy be kell vinni a szervizbe.
Amúgy Inspironoknál a megszokott valóban a carry in, de minden géphez lehet venni NBD és egyéb garanciákat is (prosupport, extended battery, stb).Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
E5530-as gépen elment a hang.
Érzékelő HID hibát mutat. Újra letöltöttem a drivert telepítettem.
De továbbra sincs hang.hangjavítást is csináltam Windowson belül, de nem segített. [kép] [kép]
Itt pedig azt írja, hogy minden rendben, de nem, mert nincs hang. Nem is tudom alapértelmezettre beállítani a hangot.
Mit kellene még csinálnom, hogy visszajöjjön a hang?[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz somasz #68056 üzenetére
hogy tudnának visszaélni vele amúgy? (csak gondolkozom, no offense)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Sztlaci
aktív tag
válasz Pyttawrx #68037 üzenetére
Köszi a választ!
Évente egyszer a nyári 0,5-1,5 órás videó miatt ne kelljen már asztali gépet venni.
Azért van sok youtuber aki utazásai közben laptopon szerkeszti és tölti fel a videóit.
A gyerekemnek van egy játékosabb gépe i7 *** meg videokártya is ütősebb, az sem lassul be, igaz van a gép alján 2 db legalább 6 cm-es venti, nyomja is rendesen ha játszik. Azért közel 300 ezerbe beleférhetne egy normálisabb ventilátor, meg tervezés, de lehet is elég lenne, ha nem a kijelző zsanérra akarná kifújni a levegőt, hanem oldalt ahol szabadabban mozoghat a levegő. Ja és 17"-os azért van bent hely.Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
HARDVERAPRÓD
-
balazs1956
senior tag
-
Gempas 70
aktív tag
Valaki [erre] ? köszi
-
batyuska100
senior tag
válasz balazs1956 #68062 üzenetére
Szerintem PCMCIA bővítőhely.
-
blac
tag
válasz gyulazsolti #68057 üzenetére
Szia!
Egy kollégám Lenovo gépén, valamelyik windows frissítés után történt ilyen, esetleg, hátha nálad is ez van.
Üdv:blac -
balazs1956
senior tag
válasz batyuska100 #68064 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
Mivel csak felhasználó vagyok, szeretném tudni, hogy oda milyen "hasznosságot" tudok bedugni?
Újabb usb port? Memória? -
hhgygy
senior tag
válasz balazs1956 #68068 üzenetére
Igen nekem még a Fujitsun volt ilyen, ahhoz vettem egy olyat, amin 4 USB volt, de lehet, hogy csak 2, már nem emlékszem
Update.: 2 volt rajta, kb. ilyen :
https://images.app.goo.gl/d32WVNMtkthWtQtq7[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
blac
tag
válasz gyulazsolti #68067 üzenetére
A vége a windows alaphelyzetbe állítás lett, de sokáig nem foglalkozott vele, így nem lehetett tudni, melyik frissítés volt. Ha ez most történt és a hiba előtt volt frissítés, próbáld meg azt eltávolítani. Egy próbát megér.
-
Gempas 70
aktív tag
válasz batyuska100 #68065 üzenetére
[link] Remélem ez ok. sorry
-
gyulazsolti
senior tag
Töröltem a telepített drivert, most ott ismeretlen eszköz van, viszont lett hang. Remélem marad is, nem megy el megint.
Nem frissítés volt, a gyermekem bedugta a fülest. Legalább is ezzel hozzuk összefüggésbe.[ Szerkesztve ]
-
golfvariant
aktív tag
Adott egy Dell 3583 laptop. Szeretnék erősebb wifi kártyát venni hozzá. (Maximum 433mbit-es hálózatként ismeri fel az AC-s wifit. Milyen wifi kártyával lehett kompatibilis?
-
Tim82
félisten
válasz batyuska100 #68074 üzenetére
Ha az egy 5-6 éves noti, akkor biztosan nem CardBus lesz, hanem ExpressCard 34mm. A vakkártya méretaránya alapján is így néz ki.
A CardBus a Core 2 Duo-s éra folyamán kikopott a notebook-okból (tehát olyan bő 11-13 éve). A PCMCIA meg kb. a Pentium I-III érában volt, a CardBus azzal visszamenőlegesen kompatibilis (méret, csatlakozó).
Mondjuk a pontos modell ismeretében lehetne 100%-ig biztos infót mondani.
*
ExpressCard esetén portbővítés (USB 3.0, Firewire, soros/párhuzamos port), esetleg mobilnet modem (sajnos csak 3G/HSDPA), illetve DVB-T tuner jöhet szóba, mint értelmesnek mondható kihasználás. Volt ezen kívül még néhány gyártónak hangkártyája is (pl. a Creative-tól az X-Fi Notebook), de ezek ritkán fordulnak elő és persze már rég csak használtan.Érdemes arra figyelni, hogy ugye ExpressCardból kétfajta méret van, az 54mm-es foglalat fogad 34mm-es kártyákat is, fordítva értelemszerűen nem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz batyuska100 #68077 üzenetére
Esetleg a "normális" Vezérlőpultból elérhető Eszközkezelő több infót mutathat a problémás eszközre vonatkozóan.
Kis guglizás alapján: [link] -> beépített Broadcom RFID/NFC-s kártyaolvasó.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, korábban volt téma, de nem egyértelmű és biztosra szeretnék menni. Dell Lati e6230 BIOSban gyárilag RAID On-ra van állítva és így van telepítve a Win7.
SSD-re klónoznám majd a rendszert, okozhat gondot a RAID On ennél a gépnél? Működni fog a Trim? Volt itt, aki párszor írta, hogy neki gyorsabb az SSD, ha (BIOS-ban) RAID On-ban van.
(újratelepítés kizárt) -
Atomgeszi
veterán
Le a kalappal a Dell szerviz előtt.
Pénteken telefonáltam, ma jött. Mindent kicserélt, megoldott.Viszont én abban a hitben voltam, hogy az 5590-es Latitude-m csak SSD -t tud magában fogadni. Vagyis vagy SSD vagy HDD.
Nekem gyárilag SSD-vel jött.
A szervizes szerint ott a HDD csati és el is férne. De én mindenhol azt olvastam, hogy nem lehet HDD + SSD egyszerre.
Most akkor lehetséges vagy sem?
[link] Itt az akksi résznél van egy ilyen:Either. Szóval vagy ez vagy az fér csak el, jól gondolom?
Mondjuk örülnék neki, ha be lehetne hackelni valahogy a HDD-t az SSD mellé.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
nagyúr
válasz Atomgeszi #68083 üzenetére
A képed alapjául szolgáló Disassembly and reassembly note-ot nézem éppen, szerintem a méretéből fakadólag alapból tudja a készüléked az m.2 SSD + 2,5" HDD kombót. Az adott akkuval együtt, a képen is 68Wh-s van.
Ha lecsavarozod az alját, magad is ellenőrizheted. Nyugodtan, gari nem ugrik.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Atomgeszi
veterán
válasz Tsebacsi #68084 üzenetére
Ma volt itt a szervizes, ő mondta, hogy szerinte elfér(de 2.5" HDD nála sem volt próbára). De én mindenhol azt olvastam akkor is, amikor vettem a gépet,hogy vagy ez vagy az.
Ezen a note-n is ott van, hogy a 68Whr akksival either M.2 or 7 mm Sata HDD.És sajna nekem sincs használaton kívüli, de még használatban lévő 2.5" HDD. Egy WD Passport van, de azt nem akarom szétszedni.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
aDic
tag
válasz Atomgeszi #68081 üzenetére
Nem megy bele egyszerre az SSD és a HDD, mivel az SSD csavar konzolja (ami kivehető) útban van a HDD-nek. Viszont a HDD helyére be lehet rakni egy másik 2,5"-os SSD-t a háza nélkül. Nekem is így van benne egy második SSD. Kivettem a 2,5-es házból és berögzítettem egy kis távtartó segítségével 2 csavarral a HDD rögzítéshez használt csavar helyére.
-
hhgygy
senior tag
válasz Atomgeszi #68088 üzenetére
Amúgy én vettem egy M.2-es külső házat, ami USB-C-vel csatlakozik és brutális gyors. Pl. egy 1.5 GB filmet kb. 1 mp alatt másol, de nekem amúgy is egy klónozott Windows van rajta, amiről szinte ugyanolyan gyorsan indul és fut a gép, mint a belső m.2-esről.
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
Atomgeszi
veterán
válasz hhgygy #68089 üzenetére
Nekem elég lenne a HDD az adatoknak, most is külső winchestert használok, de, ha viszem valahova a gépet, akkor inkább átlököm az SSD-re, mert kényelmetlen n+1 cuccot cipelni folyton.
-
Atomgeszi
veterán
válasz somasz #68090 üzenetére
Ezt hogy érted? SSD ugyanúgy m.2 helyre van bekötve, de át van forgatva a WWAN helyére?
Amúgy azt néztem, hogy HDD keret nélkül pont beférne az SSD meg az akksi közé a HDD. Csak hát úgy nincs keretben. Plusz még az a HDD connector sem tudom mennyire áll ki, hogy elakadna az akksiban. Azt nem tudom miből lehetne reszelni, hogy beférjen.
Két SSD-t meg nem akarok. Elég lenne az új WD Blue sebessége is. Inkább a tárhely hiányzik.
-
törölt tag
válasz hhgygy #68095 üzenetére
Igen, a sata sokkal olcsóbb, mint az nvme; sajnos nekem is csak az nvme lenne jó, de azért ~12 ezer... többe kerül, mint a 256 GB-os ssd bele.
@ ebayon akkor sem vennék semmit, ha ingyen adnák, olyan tolvaj bandát még a világ nem látott, lehet megvette az ebayt+paypalt is a Lölő?[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Pyttawrx #68098 üzenetére
Én vettem egy latit 480 fontért Londonból, revoluton átváltottam eurót fonta, pont 480-at, ezt az ebay álváltotta dollárra, azt forintra, majd viszza dollárra, azt fontra, és még levettek 24 euro váltási költségre, rohadjanak meg a paypallal együtt, Német Amazonon, Alin, gearbesten, banggoodon nekem sem volt problémám.
-
HARDVERAPRÓD
válasz #72755712 #68099 üzenetére
váltás ide-oda?? nem tudm nekem indig be volt állítva, és huf-ba mutassa, annyit is vont le. Persze nyilván, aki megjárta....
Én wish-el vagyok ugyanígy volt 3 rendelésem, nem nagy érték, de maga az elv, és 2-vel volt gondom, azóta nem rendelek onnan. Így megértelek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus E406M 13.3 Intel proci/SSD/ Szép állapot /Full hd/WebCam/ Office
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo LOQ 15,6, RYZEN 5 8645HS, RTX 4060, 16GB, 512SSD, 144HZ, GARANCIA
- MSI Cyborg 14 A13VE
- SAIJI notebook laptop asztal 60x45 cm könyvtartóval,tablettartóval,dobozzal,összecsukható, állítható
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest