- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Egy apró de bosszantó hibára keresem a megoldást, kérlek segítsetek!
Dell E5530 laptop billentyűzetvilágítása kb 10 másodperc inaktivitás után kialszik. Azt szeretném, hogy folyamatosan világítson ha be van kapcsolva a gép.
A laptop kézikönyvében csak a fényerő állításra említ billentyűkombiációt és a BIOS-ban sincs ilyen opció.
Hol lehetne ezt beállítani?Nick: HE_Storm
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
A feleségem szeretne egy használt Dell e7440-et munkára.
Milyen más alternatíva van 90e körül...?Laca
-
n0is3es
aktív tag
Srácok milyen pasztát ajánlotok egy Inspiron 5558 újra pasztázására? i5-5200u és 920m van a laposban, de egy 2007-s prostreet alap grafikán is felhevíti. Válaszotok előre is köszönöm.
iPhone 13 Pro Max Sierra Blue & Mi 11 Lite 4G & Alfa Romeo 147 1.6 Twin 120 LE 2006 ;)
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Családtag egyik gépével kapcsolatban szeretném megkérdezni a véleményeteket.
Dell Latitude E6510, i5-540M, 4gb ram, Win7 Prof...
A gép csak netezésre van használva. Amióta Facebookot is olvasgat lassúnak érezi a gépet. Memóriahasználat kis idő után felmegy 90% fölé és olyankor használhatatlanul beáll a gép. Ez ismert jelenség főleg az új FB felület óta. Még 8-16 GB ramos gépeket is képes kiakasztani sok görgetés után.
Tanácsoltam, hogy bővíteni kéne a memóriát min. 8 GB-ra. (utána én a böngésző gyorsítótárazást is a ramba állítanám)
Ma elvitte egy szerelő ismerőshöz, aki szerint az a gép még most is nagyon jónak számít és bőven elég a 4 GB ram, sőt ő Win 10-et rakna rá, mert azzal gyorsabb lesz még a lassú HDD-vel is.
Kitakarította a gépet és paszta helyett gap padot rakott több helyre...
Azóta a CPU hőmérséklet egy böngésző megnyitással már 104°C-ra ugrik, majd vissza 50-60 közé, de görgetés és használat közben újra 104. Sima Youtube videók lejátszása közben 90-104°C. Korábban 50-86 között volt.
A ventilátor dolgozik, de normális meleg hőt fúj ki és nem forrót. Úgy láttam a max fordulat 2600 rpm. Szerintem 4500-5000-ig kéne felmennie.
A szerelő azt mondta "ez teljesen normális, mert az i5 CPU-knak ez az üzemi hőmérséklete és nem kell ezzel foglalkozni, az csak a CPU mag hőmérséklete azért sem forró a levegő."
Szerinte nem jó kitenni a hőfokokat az eszköztárra, mert az is lassítja a gépet. (CoreTemp portable )
A családtagnak egy szerelő szavai hihetőbbek, mint pl az enyém. Ezért én nem is nagyon akarok foglalkozni a dologgal, csak
annyit szeretnék kérdezni, azt a gépet így mennyi ideig lehet használni? Mik lesznek majd az első jelek, amikor már elfárad? Kikapcsolgat, vagy csak leszabályozza?
HwInfo-val ránéztem, ott jelezte pirossal a hőfokokat és throttlingot is. Aida64 tesztet tilos használnom azon a gépen, így az tabu, "az ártana a gépnek". Bár most még kérésre sem indítanám. -
HARDVERAPRÓD
válasz Krystal_s #68812 üzenetére
Szia. Oda paszta kell a cpuhoz, mx-4 minimum. 8gb 2x4gb minimum, plusz ssd kell.Ezen nincs mit ragozni. Ebben a formában elég leszba noti arra amire használja. Win 10 az ok. A hőfok is kitehető, azért annak nem kéne lassítani. Szerintem gyorsan rendbe kéne rakni a gépet pasztaügyileg. Proci alatt ha paszta volt a gap pad-el még árthat is.
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
válasz Krystal_s #68812 üzenetére
Ahogy felettem írják, gap padnél még a szilvás lekvár, aloe vera krém vagy a colgate is jobb lenne, tehát pasztázzanak! 2*4GB, egy alap ssd és W10. Ez manapság a szükséges minimum sztem egy gépnél. Bármire is használják.
Nem kell stressz teszt, elég a proci frekvenciáját nézni, hiszen, ha melegszik, egyből vissza fog venni. Idő után biztosan le fogja magát kapcsolni is túlmelegedés miatt.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
Topikgazda
válasz n0is3es #68808 üzenetére
Ez nem egy gamer gép, nem kell heroin árú paszta... Fújd ki a hűtést és kend újra a szokásossal, ha régen volt. Sem a proci, sem a vga nem játékos, nem kell tőle sokat várni.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
n0is3es
aktív tag
válasz somasz #68815 üzenetére
Kapott egy kis Mx2-t és 52 fokról levittem idle 42-43 ra. Az előző gazda leányzó állítása szerint félévente pasztáztatta, és kb 0,1mm nyi volt rajta, szinte mintha nem is lett volna. Ennyire sajnálják az emberek vagy ez is fogyó eszköz és túlárazott lett?
iPhone 13 Pro Max Sierra Blue & Mi 11 Lite 4G & Alfa Romeo 147 1.6 Twin 120 LE 2006 ;)
-
Krystal_s
addikt
válasz Pyttawrx #68813 üzenetére
és somasz:
Ma felhívta egyik hivatalos Dell szervizt és egy szerelővel beszélt erről. A szerelő azt mondta semmi gond a gap paddal, mert már ők is csak azt használnak. Biztonságosabb, mint a paszta. Szerinte a 100 °C kicsit sok lenne, de nem biztos, hogy valóban annyi, mert akkor a billentyűzet körül is meleg lenne. Viszont az sosem meleg és a kifújt levegő sem az. Érzetre egyáltalán nem melegszik a gép. Halk és csak terhelésnél hallani a ventilátort. Látszólag teljesen normálisan működik.
Az is furcsa, amikor felugrik 100 °C-ra pl egy weboldal megnyitáskor utána egy pillanat alatt visszaáll 50 °C-ra. Ilyen gyorsan nem tud lehűlni egy proci.
Lehetséges olyan, amikor a másik szerelő takarította ki a gépet, akkor az alaplapi szenzornál valami történt és azért most nem a valós értéket mutatja?[ Szerkesztve ]
-
-
McJoker
tag
Sziasztok! Látom paszta és hőfok témánál vagyunk, így én is beszállnék a buliba.
A masina egy Dell G5 5587 (8th gen. i5, gtx 1050TI), nem rég lett újrapasztázva MX-2-vel, korábban azt olvastam, hogy ez jó paszta így ilyet vettem. Most viszont olvasom, hogy nem biztos, hogy olyan jó választás volt. Terhelés alatt Aida 78-82°C között ugrál CPU-t tekintve, GPU 70°C körül szokott lenni. Teljesítmény nem csökken, pasztázzak újra inkább valami jobb cuccal, vagy ezek még elfogadható értékek?Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!
-
nagyúr
-
Hunt3r22
őstag
Első árajánlatot meg is kaptam az akksi cserére... 45000 ft.
Majd leestem a székről. Nincs egy picit túlárazva?
Xr
-
McJoker
tag
-
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
adott egy Dell 7440, ami elvileg touch-os, azonban a Win10 azt mondja, csak tollal való bevitelt támogat.
Ez így normális, és nem lehet ujjal bökögetni (a neten úgy láttam, hogy lehet), vagy hiányzik valami driver (de akkor a tollat miért ismeri fel?), esetleg beállítás?
Előre is köszi,
Attila -
Packersbay
tag
Sziasztok!
Ezekre valakinek van ötlete:
[link]Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
nagyúr
válasz Packersbay #68832 üzenetére
Szia!
Touchpad tuti hibásnak tűnik.
A billentyűzet világítás BIOS-ból is állítható, ott is ellenőrizni kéne, hogy minden rendben van-e vele. Ahogy a kamera is. Jó billentyűkombóval próbálod bekapcsolni?
BIOS, driverek ellenőrzése, legfrissebbek-e. Erre a Dell Command vagy Support assist javasolt.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Packersbay #68651 üzenetére
1.) A billentyúzet tuti az? -mikor kiszeded is látszik, vagy korábban ment csak most nem?
2.) Szia. Eszközkezelőben meg kell nézni a rejtett eszközöket is, meg a biosban, hogy nincs-e letíltva.
3.) Vagy hibás, de volt már olyan nekem, hogy clean-es papírtölővel megtakarítottam és ment rendsen, vagy még esetleg a kábelt nézd meg csatlakozik-e rendesen. -
nagyúr
válasz Hunt3r22 #68835 üzenetére
Mivel hivatalos forrásból (gyártótól) vannak rendelve az alkatrészek, és gyári garancia van rájuk, ez nálunk ennyibe kerül sajnos. A gyártó annyiért adja, amennyiért nem szégyelli. Mi is pénzért dolgozunk, rá kell tenni valami nyereséget, és ennyire jön ki.
Hogy mások milyen minőséget árulnak és azt honnan, milyen módon szerzik be, nem tudok nyilatkozni.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Packersbay
tag
válasz Tsebacsi #68833 üzenetére
Szia!
Touchpad valamilyen Fn billentyűvel ha jól emlékszem letiltható ugye?
Bios-ban megnézem a billentyűzetet és a kamerát,de ha jól emlékszem ott be volt állítva.
Eszközkezelőben bekapcsoltam a rejtett eszközöket,de az a furcsa hogy ott se találom a kamerát.
Mostanában azt is elkezdte a billenytűzet, hogy nem mindig érzékeli az L betűt aztán egyszer csak megjavul. Úgyérzem ebből billenytűzet csere lesz.Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
nagyúr
válasz Packersbay #68838 üzenetére
Ha garis a gép, akkor bill, kamera, touch csere az alap amit kérnék. Ezekre a hibákra simán meg is szokta adni az engedélyt a gyártó.
-
Hunt3r22
őstag
válasz Tsebacsi #68837 üzenetére
Megértem, nincs is ezzel semmi baj. Kicsit non sense a laptop újkori értékéhez képest mennyibe kerül. Dell ügyfélszolgálatán is azzal érveltek, hogy mint egy autó itt is kopó alkatrészek vannak a gépbe. Csak egy új autónál 1 éves korában nem az újkori ár 20%-t költi szervízre a tulaj.
Számomra csak az a furcsa, hogy ennyi pénzért 3 hó garit ad a cég, még az olcsóbb 1 évet. A másik cég sem sufni bolt, hivatalos Dell szervíz szintén.
[ Szerkesztve ]
Xr
-
nagyúr
válasz Hunt3r22 #68840 üzenetére
Ez a része nem az én asztalom, bevallom ennyiért én se tőlünk venném
Azért 3 hó mert ennyit ad rá a gyártó nekünk is. A többi bolt gondolom más forrásból már garikkal tud dolgozni.#68841Packersbay: Ahh értem, igaz meg se néztem pontosan milyen gép (E6410), így már világos is. A Tapi letiltható billentyűparanccsal is, igen
[ Szerkesztve ]
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok
Kaptam egy Dell Precision 3520 laptopot. Akksi hiányzik.
Bekapcsoló gombra nem csinál semmit.Akku nélkül be lehet kapcsolni ezt a típust?
Köszönöm
-
pohár
félisten
válasz Tsebacsi #68842 üzenetére
ha hozzánk került valahogy Hunt3r22, mi is 3 hónappal kapjuk az alkatrészeket ugye, csak mi az akkuknál bevállaltuk az 1 év garit, általában vagy gyorsan elromlik (90 napon belül meg legariztatom a DELL-nél), a maradék 9 hónapot meg max bebukjuk, szerencsére ritkán fordul elő, az ügyfelelégedettség szempontjából előnyösebb így
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
climacus
újonc
Üdv Mindenkinek! Nemrég vásároltam egy Dell Companion 7015L , Powerbankot, 18000mAh, 65W,
azért hogy tudjam tölteni nagyobb feszültséggel, a Dell Pro Venue 7140 Windows tabletemet,Sajnos az eszköz nem "kompatibilis" a Powerbankkal, mivel 19,5 voltos a Micro Usb!!! töltője, a powerbankhoz pedig , "csak " Dell Laptopokhoz alkalmas , Kör alakú töltő csatlakozó tartozik. Elég hülye kimeneti kialakítással. Illetve van az Usb csatlakozó, de az csak 5V feszültséget ad le.
a Powerbank amit vettem, output 19V, 4,62A, A tablethez adott micro usb töltő, 19,5 V 1,2A, Az eredeti neten található töltő pedig, 40 tűs ,
Találkoztatok már az alábbi problémával? Lehet valahogy tölteni , valamilyen átalakítóval a tabletet? Hackelni? Kihez fordulhatok esetleg?Vagy inkább próbáljak túladni rajta?[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
Akkumulátor kiszedés után, a Bios elfelejtett mindent, (Visszaállt Raid beállításra, a Win se Bootolt be :/
Azt már orvosoltam, gondolom az Elem meghalt ami van a Bioshoz! A kérdésem Dell 6420, és 6440-hez kellene 3 pines Bios elem, hol lehet ilyet Pesten venni? Alin találtam pár dollárért, de az kb. 30-60 nap. :/
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
mob_zzz
aktív tag
Sziasztok! Latitude 7300-m van nemrég óta, és észrevettem, hogy alvás közben merül . Sőt, néha nem is alszik el a beállításoknak megfelelően. Kis keresés után találtam egy olyat, hogy az okozza a jelenséget, hogy "modern standby" módban van. Viszont sehogy sem találtam meg, hogy hogyan tudnám ezt kikapcsolni, vagy megjavítani, hogy ne kapcsoljon be alvás közben és ne merítse az akkut ennyire durván. Valaki találkozott már ezzel, van erre megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I W11 I Cam I Garancia!
- Asus E406M 13.3 Intel proci/SSD/ Szép állapot /Full hd/WebCam/ Office
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Toshiba Satellite laptop i5/16 GB RAM/Új 500 GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest