- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
akyyy
senior tag
az a baj, hogy pont van egy "autópála" lehajtó szerű elágazás a térképemen ami fontos, és azt elég macerás így megcsinálni, de próbálkozom, köszi.
-
akyyy
senior tag
szeretnék digitalizálni egy kis térkép részletet. az a gondom, hogy ha sima vonalat huzok, bár be lehet állítani a vastagságát, stb, de mégse tölti ki mint a térképen egy utat.
tehát hogy legyen széle, és belseje. hanem cask egy szimpla fekete vonal.ha téglatestel huznám, akkor meg azt nem lehet szépen íveket, kanyart húzni.
-
akyyy
senior tag
már megint, egy képet átméreteztem, hogy lefedjen egy A2-es munkaterületet, rámegyek hogy nyomtatás, részletek nyomtatása , és 2x2-es lapra 1 centis plakát átfedéssel.
szépen fel is ossza, de jobbra illetve lent megjelenik egy kb 1-1,5 cm-es fehér csík.
miért nem lehet úgy nyomtatni hogy kitöltse teljesen mind a A4-es lapot, és köztül legyen egy 1 centis átfedés? :S
-
akyyy
senior tag
Mikor PDF-ként teszek közzé valamit, akkor be lehet állítani hogy hány oldal legyen benne, stb.
Meg csak a munkaterületre eső dolgokat teszi rá, ami kivül esik rajta, azt nem.Ha pedig exportálok, pl jpegként, akkor az egészet kiteszi, illetve nem is lehet oldalanként ( fájlonként ) kitenni, hanem csak az épp aktuális oldalt.
-
akyyy
senior tag
még annyi hogy monjduk egy 0!-es lap aljára kéne tennem egy google mapsról kivágott térképet, de ha beszurom, kicsinyíteni kell, és már nem igazán lesz szép, meg olyan ahogy én akarom.
van rá valami megoldás, hogy pl vektorosan szúrja be a térképet valahonnan?
-
akyyy
senior tag
Van egy kép, aminek éleit szeretném átlátszóvá tenni. A körvonalánál. Photoshopba ez ugye nagyon könnyű, de itt nem találom hogy lehetne a legkönyebben. max minden egyes élhez teszek olyan átlátszó effektet. de biztos van rá könyebb megoldás, ezt keresném
-
akyyy
senior tag
ha beszurok a grafikámba egy png-s logót (ami egy fekete szinű alakzatból ál, háttere átlátszó)
, akkor azt hogyan tudnám a legegyszerűbben fehérré varázsolni? -
akyyy
senior tag
Rajzolok valahova egy téglalapot. A téglalapba írok egy szöveget, nem szövegdobozzal hanem csak simán.
Hogyan tudom a szöveget a téglalap közepére igazítani (függőlegesen, és vízszintesen is), hogy a téglalap az maradjon a helyén?
A szöveg eléggé kitölti a téglalapot. ugy lehetne lképzelni, mint itt a hozzászólás írásánál a makrógombok, benne a szövegekkel.
-
akyyy
senior tag
na csak úgy tudtam megcsinálni, hogy kijelöltem tényleges A2-re a munkaterületet, görbévé alakítottam a müvemet, széthúztam akkorára mint a terület, csak picit kisebbre, hogy legyen hely az átfedésre.
Majd vissza A4-re, vonalzót beállítottam az oldal széleihez, létrehoztam 4 oldalmásolatot, és mindegyiket a helyére igazítottam (bal fent, jobb fent, bal lent..stb), és így közzététel PDF-re, mert a pdf jól kitjd a nyomtatni
(vagyis majdnem jól, alul és jobbra egy kis fehér sávot ez is hagyott, pedig a multkor így jól ki tudtam nyomtatni teljes kitöltéssel...de az már elvileg nem ez a téma :S )
-
akyyy
senior tag
sikerült belőni....doPDF nyomtatóra. de ha a rendes nyomtatóra állítom, akkor egy szép fehér keretet csinál neki, ami nem jó. pedig be állítottam hogy szegély nélküli nyomtatás.
HP Officejet Pro 8100 -
akyyy
senior tag
Hát ha ilyen egyszerüen menne nekem...
Az a gond, hogy bár elvileg A2-esbe van csinálva, ott már nem ismeri fel, ha meg széthúzom, akkor jobb oldalon lesz egy nagyobb üresség.. Ha még valahogy középre tudom igazítani, még jó is lenne... de inkább legyen akkora átfedés a lapok között, hogy nem lesz sehol sem fehér volt.
próbáltam az egészet görbévé alakítani, beállíttani tényleges A2-es méretet, és széthúzni de egyes feliratoknak a körvonalai nem nagyítódnak, és így már nem látszódik akkora méretben a körvonal.
-
akyyy
senior tag
sziasztok.
csináltan egy képet, A2-es méretben Corelben. Hogyan tudom kinyomtatni úgy, hogy 4 darab A4-es lapra legyen kinyomtatva, és majd ragasztóval összeillesztem?
Azt szeretném, ha teljesen kitölteni a lapokat nyomtatáskor. (az nem baj ha minimális átfedés van)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest