- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz pandras83 #88299 üzenetére
A droppokra? Semmit, azon kívül hogy meg kellene tanulni optimalizálni a játék fejlesztőknek. Tegyek alá processzort? Mármint a gépház alá, és akkor jobb lesz?
Szerintem jó az a proci ami az adatlapomon látható, és jelenleg össze van párosítva egy 4080 - nal. Azzal nem lehet mit tenni, ha 1-5 percenként beesik a minimum fps 10 - re.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz pandras83 #88303 üzenetére
Humoros ember vagy nagyon. 20 elmúltál már? Én 5 perce lettem 56 Az Oled meg nem tudom hogyan jött az fps dropp témához, de nem is érdekes. Vannak akik szeretik oltani a másik embert, mert ez az egyetlen örömük az életben. Egyszer majd belátod és bosszankodsz is talán, amikor a milliós nagyságrendű géped max. kitámasztónak lesz jó, mert ez az idő is eljön hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
Üdv Urak!
A Hardveraprón árul a közelemben egy srác egy Asu GTX 1070-et Ezt:
Ennyire baltával faraott kari, ez nem valami alibabás kínai dzsunkán gyártott cucc?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
mefistofeles
addikt
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
kolopele
nagyúr
válasz mefistofeles #88307 üzenetére
Nem, az Expedition valóban ilyen, egy egyszerű és puritán kártya. Az 1050 Ti (75W) esetében elég volt a hűtése és hangos sem volt (gyerekeim első kártyái voltak 8 éves korukban, onnan tudom), de 170W - os kártyaként már nem biztos hogy meg merném venni.
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
Gépcsere után a következő a hibajelenség: Win10 alatt amikor a képernyő alvó üzemmódba lép, periodikusan 30 másodpercenként "nincs jel - az eszköz készenléti módbe lép" jelenik meg a monitoron. Az előző konfigommal nem volt ilyen probléma, a neten se találok rá megoldást.
A konfig:
Alaplap: Asus ROG Strix B650E-F
VGA: XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE
Táp: Be Quiet Pure Power 12 M 750W
Monitor: Samsung S34J550WQRA TV HDMI-n keresztül van rákötve, de lehúzva is ugyanaz a jelenség.
Tudnátok segíteni?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz mefistofeles #88310 üzenetére
Egyik cimborám gépét már akkor hallom, amikor még csak az udvarában vagyok, ő a gép mellől azt mondja halk. Sokat számít kinek mennyi az ingerküszöbe.
-
InHell
senior tag
Valakinek nincs valami ötlete, hogy a monitor miért kapcsol be egyből elalvás után?
Mindegy hány percre van állítva amint azt eléri a monitor lekapcsol és egyből vissza.
Gigabyte Aorus Master 3060 Ti és LG 32GN650-B 165Hz monitorom van.< béna duma helye >
-
Terek
tag
Hello.
Nincsen véletlenül valakinek BP és Nógrád megye körzetében kis csipeszes USB-s külcső vga bios chip író eszköz ?
Lenne egy kártyám amibe életet kellene lehellni[ Szerkesztve ]
-
_csocso_
senior tag
Sziasztok! Kollégám gépében van egy Asus TUF 6950XT, rajta 4 monitorral ( 1000W BeQuiet táppal ). Kérdésem a következő: szeretne még + monitort ( -okat ) használni, van rá lehetséges megoldás? + videokártya a gépbe, és ebben az esetben csak ugyanez a videokártya jöhet szóba, vagy van más opció is ( már ha van ), esetleg lehet-e osztani a kimeneteket adapterrel ( minden monitoron mást szeretne látni ). Köszönöm..
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
mcs
veterán
Egy RTX 3060 Ti-nek nem kellene böngészőben hardveresen gyorsítania a 8k60fps Youtube lejátszást? Firefox használatával alig 20-30%al terhelődik a gpu, a munka java részét pedig a procim végzi.
4k-ban a gpu veszi át, de a 8k-t is kellene tudomásom szerint gyorsítania.[ Szerkesztve ]
-
creedszl
aktív tag
sziasztok!
Most váltok a zöldről pirosra, szeretném kérdezni hogy kell e valami külön progi hogy alaposan letakarítsa a zöld drivert a piros előtt vagy elég a sima uninstall?
Köszi a segítséget!Hulligaaan
-
Csupingo
veterán
Úgy nézem, a 8k 60Hz-es tartalom lejátszása az Intel-en kívül, a többieknek nem fekszik annyira.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
ricsip
addikt
(Nem tudom hogy melyik fórumban tegyem fel ezt a kérdést, talán ide is illik)
Rivatuner RTSS: NINCS MELLETTE MSI AFTERBURNER, csak RTSS magában. Nem akarok gpu-t tuningolni, csak az x850 xt-ről akarok valami basic stat-ok kiíratni d3d és opengl közben.
RTSS ha fut, és indítok játékot, megjelenik a framerate, és a frametime is. Utóbbihoz setup-ban engedélyezni kellett a frametime graph-ot.
Nagy nehezen megtaláltam az overlay editort a setup / plugins alatt. Ebbe betöltöttem egy példa overlay-t a stock gyáriak közül. Van benne CPU util%, gpu util%, framerate, frametime graph, és gpu vram utilization számlálók.
Az overlay editorban az FPS számláló realtime mutatja a desktop refresh rate-t, a frametime grafikon is megy, cpu util is mutatja élőben az értéket.
A gpu vram és gpu util% viszont csak ilyen placeholder szöveggel van kiírva, nem vált át tényleges mért értékre.
Ha bemegyek a datasources menübe, kiadja a listát ami szerint ezek a GPU counterek az RTSS-től jönnek, és mindegyiknél n/a szerepel. Ugyanitt a cpu util%-ra is source-nak az RTSS-t írja, de ott megjelenik a konkrét valódi mért érték. Hwinfo64, aida64-ek nincsenek ezen a gépen, ezekhez a datasource-okhoz is mind n/a-t ír itt.Na ezt az overlay-t hogyan tudnám megjeleníteni játék közben? Illetve a gpu counter-eket is életre kelteném valahogy. GPU-z kiírja a gpu, ram clockspeed-et, fan ford.számot ( meg talán a vram utilization-t de ebben már nem vagyok biztos).
Segítsen valaki ez az rtss meghaladja a szellemi kèpességeimet.[ Szerkesztve ]
-
-
crysis88
tag
Üdvözletem minden fórumtársnak.
Melyik az a top három "legerősebb" használt vga , ami gddr5-ös és nem kell neki külön tápcsati?Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
5leteseN
senior tag
A TechPowerUp azt írja, hogy a 1650-eknek általában nem is kell semmilyen +táp.
A 1650 Super-nek kell egy hat érintkezős táp, mert 100W-os fogyasztásáhozki kell pótolni a PCIe-ről felvehető 75W-ot a különbözet 25W-tal.
Ennyit(keveset) szerintem egy SATA-táp=>6pinVGA átalakítóval is meg lehet oldani és már van is +50% teljesítmény.
De ez már már nem biztos, hogy játszik más lehetséges okok miatt, csak mint lehetőség íródott le... -
5leteseN
senior tag
válasz Grave_444 #88330 üzenetére
A brand alacsony házaknál(SFF ?) van, hogy a PCIe kevesebb teljesítményt tud adnia szabvány 75W-nál. DELL vagy HP volt amire emlékszem, hogy 45W volt ráírva figyelmeztetésként ennél a PCIe-nél alaplapra.
Ha tudnánk a házat akkor ez is kiderülne.
Ennek ellenére nem tartom ezt fontosnak, mert a SATA tápban is és egy(normálisabb vezetékes) toldóban is meg van a szükséges tartaléka 45W esetére is. -
pruzsi
őstag
Áldás ,Békesség!
Új monitort vásároltam(GIGABYTE M34WQ) és ha a freesync be van kapcsolva akkor a képeket mozgatására villódzik a monitor(Adobe Photoshopban) illetve közelítés távolításánál még a jelet is elveszíti
Egyéb területen nincs pobléma.
[link]
Ez alapján csak a sync ki kapcsolása vált be
[link]
valaki ismer valamilyen trükköt?
[link] dp kábelem-Egyébként ezt az anomáliát az előző LG monitor nem produkálta az FreeSync ez meg FreeSync Premium lehet ez kavar be neki?
---firmware frissítettem f6-ra nincs változás -
pruzsi
őstag
válasz B.Á.L.!.N.T #88334 üzenetére
Most ddu val legyalúltam újra minden, görgetésnél photoshopban már nem veszíti el a jelet de a villódzás maradt
játékkal is megnéztem ott is van villódzás világosabb helyeken -
Pikari
addikt
válasz pruzsi #88332 üzenetére
Kábelcsere 10% eséllyel megoldja. Ha nem, akkor új monitort kell venni, vagy csökkenteni a felbontást. A nem szabvány méretű monitorok szarok, mindegyikkel sok a baj. Utólag már mindegy, de ilyenre kár elszórni a pénzt, már ránézésre is gagyi.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
pruzsi
őstag
válasz kolopele #88336 üzenetére
Nvidia rtx 4070
Pikari: Próbáltam másik kábellel nincs változás, viszont most visszaraktam a régi lg monitort nos mégis van annál is ilyen hiba csak ott kicsit másképp mutatkozik meg ott is kikapcsolva a sync akkor jó.
A régi monitornál is csak 1 hónapja használtam a freesyncet és photoshop nem is volt indítva így akkor ezért nem vettem észre.
milyen monitort vegyek topikban ez egy ajánlott modell és a rtings is 10/8 at adott rá ezért választottam ezt illetve 160 ért volt az alzánál.
-
Pikari
addikt
válasz pruzsi #88338 üzenetére
A fő monitorom nekem bizonyos képek esetén csinál furcsaságokat, de az elmúlt hónapokban nem tapasztaltam vele hibát, úgyhogy feladtam a jelenség üldözését (nálam crc-hiba szerű animáliákat okoz bizonyos színű mintázat, havonta egyszer). Próbáltam másik kábelt, semmi. Végül kiderült, hogy VGA kábellel nem csinálja... csak úgy meg mosott volt a kép, ezért eszemben sem volt úgy használni.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
kolopele
nagyúr
válasz pruzsi #88338 üzenetére
Ha van rá lehetőséged megnézném egy AMD kártyával is, mindegy milyennel. Egy haverom többször is fekete képet kapott amikor keverte a két gyártó megoldásait, aztán vett egy 6900XT - t, és azóta semmi hiba. Elviekben működik jól ez a hibrid megoldás, de van amikor nem.
[ Szerkesztve ]
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok.
A monitoros csoportban is feltettem a kérdést, aztán arra gondoltam, lehet ez inkább VGA jellegű , mintsem monitorvásárlással kapcsolatos.
Egy hete vettem egy 24”-es fhd monitort kompetitív játék céljából. Talán egy picit kicsi, ezért lecserélném 27”-esre , DE a kérdés:
A 27”-es QHD monitort ha az FPS játékban 1280x960 as felbontáson használom ugyanannyira terheli meg a vga-t mintha egy FullHD monitoron használnám ezen a felbontáson?
Mindegy hogy QHD vagy FullHD a monitor, ebben az esetben a felbontás számít? Nem lesz fps (frame) visszaesés?
Más játékban élvezném QHD-t (MOBA) , de a First Person Shooter előnyt élvez és nem szeretnék fps (frame) esést. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
A CPU limitet hogy kell elképzelni? FPS függvényében változik, vagy GPU-hoz kötött?
Tehát ha most van nekem egy nvidia 1660 super Ryzen 3600-zal, és odarakok mellé egy nvidia 4070-et, akkor már akár 60 fps-nél is lehet CPU limitem? Vagy a CPU limit az ilyen 200 FPS-eknél jön elő kártyától függetlenül?Azért gondolkozom rajta, mert én igazából nem akarok single player játékokban 60 fps-nél többet 1080p-ben.
Vagy ha olyan nagy gpu igényű játékkal játszok, ami mondjuk hajtaná 100%-on a GPU-t ahhoz, hogy meglegyen a 60 FPS, akkor ahhoz már kellene erősebb CPU is, ami illik a GPU-hoz, vagy teljesen mindegy, mert 60 FPS-ig elég ez a proci is bármilyen GPU-hoz és bármilyen játékhoz?[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz ReSeTer #88343 üzenetére
A CPU limit az olyan hogy a procid szinte folyamatosan 90-100% - on jár a VGA - d meg malmozik. Pl. egy 3600 mondjuk kihajtja fullra a kártyád, miközben jár 50% - on, azaz van még benne tartalék, mehet mellé nagyobb VGA is, viszont ha túl erőset raksz mellé akkor már a procid fog erőlködni, mert a VGA egész egyszerűen sokkal többre lenne képes. Egyensúly kell. Nyilván az fps az számít, mivel ha nem akarod fullra hajtani a kártyát, pedig az adott játékban megfelelő procival tudna 200 fps - t is produkálni, a 60 fps - t attól még lazán ki fogja hozni, mivel a VGA is max negyed-fél gőzzel kell dolgozzon mindössze, és a procinak sem kell megszakadnia.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz ReSeTer #88346 üzenetére
Mindig a maxot veszik alapul. Pl. egy 4090 esetében lenne egy játéknál ezzel a procival 90 fps - ed teszem fel, egy 12700k - val meg 140, de ezen esetekben a proci és a kártya is fullra van hajtva. Attól még a 60 - ad ugyanúgy meg lesz. A minimum fps - ben lehetnek nagyobb zökkenők olykor, de szerintem ez a videóban is látszik. Nyilván érdemes lenne a 3600 - at egy 5600 - ra cserélni legalább, a frametime simább lenne ezáltal, de ha egyébként is tervben van a 4070, nem vesztesz semmit. Játszol, megfelel, örülsz. Nem felel meg, cserélsz procit. Az 5600 ma már nagyon olcsó, de egy 5700X sem eget verően drága, a lapod meg adott hozzá, a 3600 - at meg eladod.
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
Üdv
Kb az elmúlt 10 évbe nekem totál kiesett a pc világ,úgyhogy nagyon hülye vagyok már a témáhozMa vettem egy ASUS TUF DASH F15 FX506HM -et i511400 és 3060 van benne
Feltettem a counter strike játékot. Full grafikán tökéletesen fut magas fps-el. Viszont félpercenként kb, beakad és nekiáll szaggatni kb 5 másodpercre. Utánna megint tökéletes. Hőfokok 65 fok körül vannak.Cseréltem drivert az nvidia oldalán a legújabbra de nem oldotta meg a problémát. Új rendszer is van rajta. Nem hinném,hogy a gép nem bírná el,aztán lehet így van
Tudom távgyógyítás nehéz,de bármit meghallgatok
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz kiralytom #88341 üzenetére
Jó kérdés. Régebben ez így volt, mivel ha 1280x960ba raktad a felbontást, akkor ténylegesen akkora felbontáson küldte a videókártya a monitorra jelet.
Manapság ez beállításoktól függ, és előfordulhat, hogy a monitor natív felbontásán megy ki a jel, és a videókártya különféle átméretezési eljárásokkal átméretezi a képet valós időben, de a monitor valódi felbontásán küldi ki.
nVidia esetében ezt a beállítások között lehet átállítani, valami ilyesmi lesz, hogy rescaling algorithm = monitor vagy GPU (a monitort kell kiválasztani), ekkor biztosan nem lesz feleslegesen overhead.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest