- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz Viktorovits #50850 üzenetére
Használtan vegyél 7790-et.
-
MK VII
veterán
válasz Viktorovits #50850 üzenetére
Üdv.
7770 sokkal kevesebb árammal beéri és sokkal korszerűbb is. Teljesítményben elmarad az 5870-től viszont van Mantle és, ha csak addig kell amíg nem veszel egy erősebbet akkor én mindenképp a korszerűbbre szavazok, mert eladni is könnyebb lesz majd.Illetve amit (#50851) bobalazs mond az is nagyon jó ötlet. Egy használt 7790-el elég jól elleszel ideiglenesen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fbeni91 #50836 üzenetére
Az oké csak itt jön be az a dolog hogy kinek milyen háza van. Pl nekem egy noname legolcsóbb ház van amibe egy 9centis házhűtőt raktam hátra hogy a proci hűtőről a meleget nagyjából kivigye. Ha jól szellőző házam lenne (elöl hátul nagy venti) akkor az én hőmérsékleteimből is lemenne 20 fok tutira. Pl a videókártyám is felmegy 68 fokra pedig jó hűtésű EVGA kártya. Csak hát itt jön be az hogy hiába a jó hűtés ha a házon belül van kb 70 fok. :/
-
M3lakH
tag
válasz #19784448 #50856 üzenetére
Nekem például olyan a ház, hogy 3 cdrom rekesz van, a legfelsőbe tetem a CD romot, és az alatta lévő 2 helyre pedig belülre tettem egy 12 centis ventilátort. 2 takarót ki kell vágni, és egy vékony akusztikai szivaccsal elfedni a ronda lukat(vagy akármilyen szövettel).. mondjuk a vidikártya pont alul van, de legalább kialakul egy kis kereszthuzat.Mivel 12 centis, 5 voltról hajtva nagyon halk.
-
SP4C3
veterán
válasz M3lakH #50857 üzenetére
Nekem is pont így van megoldva. Legfelül egy DVD író/olvasó alatta meg pont egy vörös 12-es venti, ami külön tápról megy és a gépház oldalába beépítettem egy potit, valamint előre egy white bright ledsort egy régi hordozható dvd lejátszóból. Párhuzamosan kötöttem be és a potival szépen lehet szabályozni a fordulatot/fényerősséget. Max-on is alig van hangja. Akarva is alig lehet hallani a kikapcsolt gép mellett.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
trancemusic
senior tag
válasz #19784448 #50856 üzenetére
Nem vita tárgya szvsz, összemérhetetlen a két proci.
22 vs 65 nm.
Azonos órajelen egy szálon 2,5 x gyorsabb az intel, ( plusz ott a 4 mag ) nem csoda hogy melegebb, de ez normális hőfok.
Más kérdés, hogy nem hatékony hűtővel a környezetét is befűtheti.Ha ajánlhatom, tápot szereld a ház tetejére,
Lesz egy plusz ventillátor helyed, plusz egy hűvösebb tápod.
Egy kis barkácsolás...
Kis házam így volt megoldva anno
Nem sszép, de hatékonyabban hűthető.[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
Én nem spiráztam ennyire túl, bontottam 2db 12 centis ventit rossz tápokból, 12V ról hangos volt, és nem is kellet ekkora tornádó. 1 ment előre alulra, ő fújja a videókártyát. 1 pedig a cd romhoz, majdnem szembe van a toronyhűtővel. Összekötve molex 5V ról tökéletes(új ventikkel konkrétan semmi hangja nem lenne...) a proc hűtő mögött van még egy hátsó 10 centis ami kifelé dolgozik, és ugye a táp is kifelé viszi a meleget. Így egész halk, ahhoz képest főleg hogy összesen van 9 ventilátor a gépben, és kb 8 centis a legkisebb
-
SP4C3
veterán
válasz M3lakH #50860 üzenetére
9 venti.... és "nem spiláztad túl"... Háhá.
Nekem:
1 darab 12-es a tápban,
1 darab a CPU-n (intel gyári hűtyű, de pentium D-ről ),
1 darab a videókártyán,
2 darab a 10-es a ház hátuljában,
1 az északi hídon
1 a ház elejénÖsszesen 7 (de nem is kell több )
A régi alaplappal nem volt ilyen hangos, mert ott tudtam minden ventit vezérelni speedfan-val, de az újabbat sehogy sem tudtam rávenni, hogy ne pörgesse őket annyira. Egyedül a CPU ventit tudom szabályozni, de azt meg szabályozza a BIOS, a többit a software (szabályozná).
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Ryder62
őstag
Ma megint kaptam egy kék halált.
"Attempt to reset display driver and recover from timeout"
Egy hónapig nem volt gond. Június 1.-én tettem fel új drivert mert az előtte lévő napokban kétszer csinálta már ezt.
Egy AMD 6850-ről van szó, és nem játék vagy hasonló alatt csinálta ezeket hanem böngészőben. Most pl Steam kliensben böngésztem és akkor.
Szerintetek miért van?
Eddig nagyon sokszor volt már driver összeomlásom, de csak a "a videó-illesztőprogram leállt és helyreállt" windows hibaüzit kaptam.
-
SP4C3
veterán
válasz Ryder62 #50862 üzenetére
Rakd fel hozzá a "gyári" drivert (videókártyával, géppel jóesetben kaptál cd-t dvd-t) és tiltsd le az összes frissítést. Ne használj beta drivereket és csak kézzel frissítsd és csak akkor ha muszáj. Kezd azzal az egészet, hogy a mostani drivert törlöd teljesen. Aztán mehet rá a gyári cucc.
-
Ryder62
őstag
Egyre sűrűbben kék halálozik a gép vagy lefagy. Driver frissítés után zsinórban két fagyás meg egy kék halál volt. 4. indításra használható volt a gép.
A kék halál mindig ezeket írja:
"Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed"
"The problem seems to be caused by the following file: atikmdag.sys"
Most a kártyám haldoklik rohamosan, vagy esetleg ez a fájl kavar be?
-
SP4C3
veterán
válasz Ryder62 #50864 üzenetére
Épp ezaz, hogy lehed hardware-es háttere is a dolognak (tehát lehet, hogy a kártya döglik), de ha eddig gond és melegedés nélkül ment, akkor nem valószínű.
atikmdag.sys - Ez a fájl direktbe egy driver.
CSÖKKENTETT MÓDBAN indítod a rendszert (amikor a gép elkezd bootolni a merevlemezről (NEM A BIOS, hanem az után mikor a bal felső sarokban elkezd pislogni a cmd line azaz egy kis szürke csík))
megnyomod az F8-at és kiválasztod a "csökkentett módot" - recovery mode.Amikor felébredt a rendszer, akkor törlöd az összes ATI-s software-t (a control panelben programok hozzáadása blablabla)
Ezután fogod és kézzel kitakarítod és b@szakodsz, VAAAGY SYSTEM REINSTALL
Egyébként ilyen esetben ezt javaslom, azaz, hogy telepítsd újra az egész rendszert.
Na mi következik?
Ó... IÓ... CIÓ... ÁCIÓ..... INSTALLÁCIÓ
-
sagit
veterán
Üdv
Erre valakinek valami ötlet?
A lényeg hogy szoftveresen szeretném a boost órajelet lockolni, hogy ne vegye vissza a kártya.
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
sagit
veterán
válasz B.Á.L.!.N.T #50868 üzenetére
Csak LOL-t és HOS-t játszik rajta barátnőm, a LOL-t röhögve kitolja 60 FPS-el maxon alap órajelen is, oda nem is kell a boost, szóval csak HOS-al van ilyen negatív tapasztalatom.
Viszont furmark alatt is tudja tartani és jaték nincs ami ennyire terhelné.
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz B.Á.L.!.N.T #50870 üzenetére
Sajna nem tudja az afterbuner se , gondolom mert mobil gpu. Szerintem ha nem lépi át furmark alatt akkor játék alatt se fogja,vagy?
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Szerintem az nem jelent semmit, hogy nem lépi át.
Én nemrég amikor feszt emeltem a 670-en, érdekes módon, gta 5 alatt nem lépte át a 100%-ot, viszont crysis 3 alatt,ahogy elkezdtem játszani már 105-115 %-nál jártam és már vette is vissza a gpu órajelét.Figy, egyszer próbáld meg, hogy 100%-ra teszed a ventiket, csak azért hogy biztosan ki lehessen zárni a hőmérséklet problémákat.
Ha így is visszaveszi,akkor én továbbra is tdp limitre gyanakszom. -
sagit
veterán
válasz B.Á.L.!.N.T #50872 üzenetére
Úgy tűnik megoldódott, nv driverben max telljesítményre raktam a gpu-t és most nem vette vissza magát.
Ide dobtam képet és log fájlt is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Ez a vidikártya mennyit ér használtan?
Gari francia országba szól,szval vegyük úgy,hogy nincs rá.
Tesztelni letudnám,szval működni biztos h működik,csak érdekelne a véleményetek,ti menynit adnátok maximum egy ilyen kártyáért?
Előre is köszönöm! -
Ryder62
őstag
Ma már konkrétan el sem akart indulni a gép. Bekapcs után szinte kék halál, utána vagy volt kép vagy nem, vagy betöltött a win vagy nem.
A legvége az volt hogy totál lehalt, kb 6-7 indítás után semmi életjel, se kép, se hang, semmi.
Kivettem a karit, betettem helyére egy HD4670-et majd csökkentett módban driver uninstall, majd install.
Ezzel a karival rögtön feléledt a gép.Most tesztelem jó pár napig. Szvsz a karim úgy döntött, hogy neki ennyi elég volt.
Ha jövőhét közepéig minden jó akkor szerintem veszek új kártyát.
-
zeix
senior tag
Sziasztok!
Szeretném underclock-olni a kártyát. A hőség miatt is, meg nem is játszom mostanában, szóval csak filmek mennének rajta.
Jelenleg 74C idle (500mhz) a kártya. hd6970
Köszi! -
deadmaau5
tag
Egy ilyen kérdés lenne hátha tud valaki választ:
Miért van hogy AIDA64 programban ahogy írja a hőfokoknál hogy:
GPU dióda (DispIO) 43°C
GPU dióda (MemIO) 47°C
GPU dióda (árnyaló) 49°C
A második két érték magasabb az elsőnél. Most terhelés alatt 5-10°C - al több a másik 2 az elsőnél, de pasztázás előtt terhelés alatt az első normál hőn ment (70°C) de a másik 2 +30-40°C - ba volt.
Pasztazasnak köszönhetően most csak +5-10°C - ba van terhelés alatt is. ( 70°C 75°C 79°C valahogy így, előtte 100°C felé kúszott a 2. és 3. adat )
Lehet kicsit zavarosan írtam le de hátha megérti valakinever back down_
-
SP4C3
veterán
válasz Ryder62 #50876 üzenetére
Ez nemjó hír. Ezek szerint hardware-es probléma volt, amire ugye nem sok orvosság van. Max megpróbálod a megsütni, de ezt akkor szokták, ha már minden veszni látszik.
A helyedben azért megpróbálnám visszarakni a kártyát, hááátha valami csoda folytán "megjavul", vagy csak nem volt rendesen a foglalatban.
Egyébként milyen kártya volt, amelyik "behalt"?
-
kmisi99
addikt
Ismerősöm vett az hardverapróról használt amd 7970 vgat, ugyan életében először rakott össze gépet, de segítettem és a gép hiba nélkül beindult. Amint elkezdett játszani a kártya becsíkozott, most már képet se ad. Ez gondolom 99% os eséllyel árverés szagú? A táp corsair cx500 v2 egy i5 mellett szóval táp gond se lehet.
[ Szerkesztve ]
-
csemiubi
tag
Szisztok!
Új gépet vettem, egy ilyen kártyával:
https://www.asus.com/hu/Graphics_Cards/STRIXGTX750TIOC2GD5/Displayporton keresztül szeretném használni. Problémám a következő:
Újraindításnál és leállításnál(Win 8.1 64) legalább min. 1 perce elsötétül a képernyő(no displayport signal) és csak ezután bootol újra ill. áll le.
Az első ilyen jelenség egy windows update(csak fontos) után jelentkezett és úgy is maradt bármilyen friss vagy korábbi driverrel próbálkoztam.
Win újratelepítés> win upsdate> nvidia driver> programok telepítese: mindegyik után reboot (kb.17sec)faszán megy...aztán avast free antivirus és újra az említett jelenség állandósul.
Segítsetek kérlek!
Pap leszek az kurvaisten!
-
SP4C3
veterán
válasz csemiubi #50886 üzenetére
Hmm.
Megpróbálod kiszűrni, hogy melyik "frissítés" okozza a gondot, azaz kézzel elkezded őket törölgetni... -.-
Javasolt útvonal: Win újratelepítés>
win upsdate>nvidia driver> programok telepítese-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
Emberek! Kellene egy kis [F1], azaz help!
Épp megsütni készülök egy Radeon HD4650-et, de még nem sütkéreztem.
Mennyi időre rakjam be? Hány fokra?
Minden veszni látszik, azért is határoztam így, hogy megsütöm.
Sürgős.
-
SP4C3
veterán
válasz M3lakH #50891 üzenetére
Ééértem, olvasgattam neten, azt írja, hogy 200C / 10 perc. Meglátjuk. Estére megsütöm... Az lesza vacsi, bruhahahaha..
-
M3lakH
tag
Gondolom azért csumira szét kell szedni, hogy csak a nyák, és esetleg fém alkatrészek maradjanak rajta, a hűtő, plusz annak műanyag borításai valszeg elfonnyadnának Mondjuk hogy a kondenzátorok mit szólnak hozzá az jó kérdés, ha elektrolitos akkor lehet veszít az élettartamából.. Youtube on van videó, csak itt melóba le van tiltva...
-
SP4C3
veterán
válasz M3lakH #50895 üzenetére
Japán csúcskondikkal van felszerelve, amik direkt tovább és jobban bírják a hőt és a túlmelegedést.
csutkára szétszedtem, amit le lehetett róla szedni forrasztás nélkül az lent van róla, ez nem okozott gondot.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
MK VII
veterán
-
SP4C3
veterán
válasz MK VII #50897 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
@bobalazs igaz, hogy elkéstél, de neked is köszönöm szépen.Akkor meg lesz sütve a szemétje
Benthagyom, mondjuk 8 percig, aztán meglátjuk.
-
M3lakH
tag
Érdekesség képpen kérdezném, hogy van valami Ati X850 es kártyám, ami bizonyos játékidő után elkezdi foltozni a textúrákat, ilyenkor már rendesen fel van melegedve mindene, annak ellenére hogy nincs órákon át kínozva. Windowsba is jelentkeznek ilyen érdekességek a képernyőn, ha egy ventivel megtámogatom rajta a memóriákat akkor később alakul ki a fail. Effektíve nem kár érte már, de ha stabilan működne, bele lehetne dugni valami szintén értéktelen gépbe.... Ezen is segíthet a sütés, vagy itt meghaltak rajta a ramok és már nincs mit tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Manjaro Linux
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest