-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pepeninho
őstag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. Nem túl drágán szeretnék tabletet venni.Amire használnám: böngészés, zenehallgatás (nem kell komoly tudás, nem vagyok vájtfülű, csevegő programok használata. Mindezt elég ha wifihasználattal tudja, mert csak itthon használnám. Köszönöm szépen a segítséget.
Ps4, Xiaomi 11T
-
cidalain
veterán
válasz Pepeninho #85202 üzenetére
Kb mit jelent a nem túl drágán? Mekkora méret kéne?
Manapság illene legalább 3 GB ramnak lennie egy tabletben. Ehhez itthon 60 körül kapsz megfelelőt (8" méret) de inkább fölötte (a 10"-osok).
Külföldről 100-120 dolcsiért is kapsz 8"-osat, de a 10" méret ott is kb 150 dolcsinál kezdődik.De ha tényleg netezés meg zene elég, akkor a Huawei Matepad T8 bevállalható olcsón (40 alatt van a 8"), de ebben nem Google Play Store van, hanem a Huawei saját boltja.
[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Aksomatic
senior tag
válasz f(x)=exp(x) #85198 üzenetére
Ha gyorsan írsz nem késik le a "tinta" a ceruzától?
-
Ujan 60 ezres plafonnal alatt milyen opciok vannak 10"nal? Gyereknek lenne szulinapra, videok, jatekok mennenek rajta. Ha a normalis tobb mint 60, azt elengedjuk, 60 alatt kellene a legjobb ami belefer a keretbe. Es egy heten belul, nagyon messzi kulfold nem jatszik . Koszi.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Aksomatic
senior tag
válasz f(x)=exp(x) #85207 üzenetére
És van valami gyári jegyzet app? Esetleg azt nem tudod PDF-re jegyzetelő app van rajta?
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz Pepeninho #85206 üzenetére
Böngésző van rá, gmailnek, közösségi média progiknak van támogatása azok vannak a Huawei alkalmazásboltban is.
@maross
60-ért ezt ajánlom. 3 GB ram, de csak 8".
[link]
10" nem fér bele, csak 2 GB rammal, az meg úgy nem ajánlott. Gyereknek kézben tartva szerintem jobb is lesz a kisebb, mert a 10-esekmelég nehezek, nekem is elfárad a kezem tőle.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
F.B.I.
veterán
válasz f(x)=exp(x) #85212 üzenetére
Az nem rossz, már alig várom, hogy visszaírjanak a rendelés küldésével kapcsolatban.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Aksomatic
senior tag
válasz f(x)=exp(x) #85210 üzenetére
Nagyon úgy tűnik számomra ez alapján, hogy ez akár iPad alternatíva is lehet, jegyzetelésre és egyéb office dolgokra.
-
cidalain
veterán
válasz maross #85214 üzenetére
Nem tudtam, hogy még kapni ezt a gépet. Kb már háromszor kifutott. De úgy tűnik Alza szerzett még 50 darabot úgy látszik. Mindenképp ülj a gép előtt amikor lejár a számláló, hamar el fog menni a készlet szerintem. Megveheted nyugodtan, bár nem mai gép, de semmivel sem rosszabb, mint az a Lenovo amit ajánlottam. Ez még régebbi Huawei tablet, és teljeskörű Google támogatással rendelkezik (valószínűleg emiatt akad még belőle, mert a Huawei gyártja tovább)
[ Szerkesztve ]
-
xbrbiz
tag
Sziasztok!
Nagyszülőnek keresek hírek olvasására 10" körüli tablet-et. A felhasználás kb. annyi lenne, hogy pár hírportált ikonját kiteszek neki, amire ő csak kattint. Van valami ilyesmire alkalmas olcsón?
Köszi! -
cidalain
veterán
válasz xbrbiz #85217 üzenetére
mennyire olcsó az olcsó nálad? kb mennyi a max keretösszeg?
ez elég jó áron van, és teljesen vállalható hardver: [link]
ez alatt csak 2 GB ramos gépek vannak HD felbontással, ami azért ma inkább már alsó polc[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz xbrbiz #85219 üzenetére
Az olcsó opció Banggoodról a Teclast P20HD 120 USD-ért ajándék tokkal.
Ha hazai beszerzés kell garival, akkor a fentebb linkelt Huawei Mediapad T5 10 60 ezerért a best buy.Elfogadom a sütiket.
-
cidalain
veterán
nem tudják, hogy újra van
azért 4-5 óra alatt csak elment belőle 6 darab.
ugyanakkor tényleg bestbuy általános felhasználásra: netezgetni, kapcsolatot tartani.
elegendő ram, jó kijelző, 10-es méret, semmi felesleges extra, 2 év hazai gari.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
zzola
titán
válasz cidalain #85223 üzenetére
EZ kap még biztonsági frissítést? Vagy leragadt 1-2 évvel ezelőttinél? Rendeltem egy Samsung TAB A7-et gyerekeknek, de még nem vettem át! Lehet behúzok ebből egyet, ha mondjuk szeptembertől online oktatás lesz, talán arra jó lehet? Illetve yt kids-et nézni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
Ha kap is még frissítést, nem gondolnám, hogy sokáig.
Azt gondolom azért van még a piacon, mert ez az utolsó Google támogatású Huawei tablet, és változatlan formában még gyárthatja a cég... Csurran-cseppen még pár eladás, de nagy fejlesztési energiákat már nemhiszem hogy tolnak bele.
A biztonsági frissítés hiánya szerintem nem olyan nagy probléma, mint ahogy sokan képzelik. Ha csak Playből telepítesz ismert progit, és nem járjálsz böngészővel a szürke weben, akkor nagyjából mindegy milyen az utosó security patched.
(Gyereknek ha ekkora tabot veszel, akkor kell valami asztali támasz, mert le fog törni a keze, ha órákon keresztül tartja mondjuk az iskolai előadások miatt.)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Berci77
tag
sziasztok!
Ismerősnek keresek tabletet az alábbi paraméterekkel:
- 4/64 GB RAM és tárhely
- 7-8"-es méret
- GPS és mobilnet
- lélektani határ 80.000 Ft
- kapható is legyen elsősorban Magyarországon
Lenovo M8 FHD (TB-8705F) néztem volna, de már nem nagyon kapható. Valami ötlet?Köszönöm!
-
cidalain
veterán
Az alzás M8 nem jó, sima wifi only (mobilnet meg kellene neki)
@#85226 Berci77
Azt gondolom a méret a legnagyobb gond, nincs igazán 7-8" méretben nagy választék.
A következő gond a 4GB ram. Olcsóbb árszegmensben a 4GB ram abszolút nem általános.
Ha itt tudsz kompromisszumot kötni, és esetleg egy 4G képes 10" 3GB ramos gép megfelelhet, akkor olyan van a 80-as keretből.
De a Lenovo M10 Fhd 4GB ramos LTE képes verzió is talán megvan 80-ból akcióval, de 85-ből biztosan, és akkor csak méretben kell kompromisszumot kötni [link][ Szerkesztve ]
-
Berci77
tag
válasz cidalain #85231 üzenetére
Köszi, most vettem én is ezt a Lenovo M10-et a telekomtól, ott listaáron 71, szóval teljesen passzolna a történetbe. Az ismerősömnek is kapásból ezt ajánlottam, a képarány miatt egyáltalán nem olyan böszme jószág, minden paraméterében meg is felel az elvárásnak.
Ha pont ez lenne 8"-esben, akkor az tökéletes lenne.
A többiek javaslatai viszont nem adnak választ a kérdésre. Ha van olyanra tipp, amit kérdeztem, akkor szívesen fogadom a javaslatokat. Köszönöm. -
cidalain
veterán
válasz Berci77 #85233 üzenetére
Itthonról nincs olyan ami méretben is megfelel.
Külföldről érhető csak el ennek a Lenovonak a 8"-os verziója.Aztán nagyjából ki is fújt. Nincs más olyan 8"-os gép, amiben 4 GB ram van ÉS 4G képes ÉS 80-ból kijön. (de hogy ne fájjon a szíve, 120-ért sincs ilyen, és 150-ért sincs ilyen). De sajnos olyan sincs ami esetleg egy kicsit gyengébb hardverrel tudná azt 8" méretben.
Szóval igen, az egyetlen értelmes döntés, ha a méret kompromisszumot bevállalja.
-
cidalain
veterán
válasz tibor2010 #85235 üzenetére
Jó de ez már fél-ipari tablet
Ok mondjuk ha udvaron is használja valaki, akkor jól jön a jobb fényerő, a por és ütésállóság, a cerka mindig jó ha van.
De csak facebookolni túl sok. De akinek futja rá, az veheti nyugodtan. Én használom az elődjét munkában, pöpec kis cucc, ez meg sokkal jobb hardveresen[ Szerkesztve ]
-
TrueGooner
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Amdroid tablet + Billentyűzet + Egér + Valamilyen játék streaming szolgáltatás (game pass, stadia, stb..., vagy bármilyen telepített FPS) terén?Működik az egér? Mert egyszerűen lehetetlen olyan videót találni, ahol pl. CoD-ozik, vagy valamilyen FPS játékkal játszik és egeret használ.
Egyetlen egyet találtam, de ott nem működött az egér, mert játék közben is a kurzor jelent meg a kijelzőn, nem pedig a "fejet forgatta"... Szóval, van bárkinek saját tapasztalata, egérrel történő FPS játékhoz tableten? :) Csak kontrollerrel működik?
Gondolkozok egy tabon, de alapfeltétel lenne, hogy maradéktalanul lehessem egér + bill kombinációval játszani. :)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz TrueGooner #85238 üzenetére
Ha ilyen játékot készítenék, akkor én a játékban tudatosan és szándékosan tiltanám az egeret, mert élvezhetetlenné teszi a többiek számára a játékot.
Nem tudok neked magabiztosan válaszolni, mert nem értek a témához, de szerintem ez csalás lenne. Az mindegy, hogy legális-e, behozhatatlan előny. -
TrueGooner
senior tag
válasz CyberPunk666 #85239 üzenetére
Több játékban, pl Fortnite tudtommal nem, hogy csalás, de egyenesen opcionális választás, hogy akár mobilról, együtt játszol egy PC-s barátoddal.
Szóval igazából játéka válogatja, de értem amit mondasz. Bár ilyen alapon, még ha teljesen nem is ugyan az, de az egész CrossPlay egy nagy csalás, amikor Egérrel mennek a Kontroller ellen. Bár ebbe a vitába nem szálnék be, sosem érdekelt annyira. :D
No mindegy, csak jó lenne tudni, hogyan működik, mert lehetetlen erről videót találni... Lehet nem véletlen? :D
-
Lac-coo
őstag
Valami alap 2D tervező program , CAD-szerű létezik Androidra ? ( S7..)
I love latte-avokado !
-
Dr.NX
Topikgazda
Elfogadom a sütiket.
-
Jancsi
aktív tag
10"-os 4G (B20) képes tablet választáshoz kérném a segítségeteket, illetve az adott típussal a tapasztalatotokat.
Első sorban olvasásra lenne használva (doksik, weboldak), néha 1-1 videó (hogy a Netflix nem megy FHD-ben nem gond), jegyzetelés.
Az elsődleges szempont a kijelző minősége és olvashatósága kültérben árnyékban. Másodsorban a gördülékeny működés. (ha megnyitok egy pdf-et, majd visszatérek a böngészőbe, ne elmélkedjen fél percet) A számháborút próbáltam magamnak összeszedni, de nincs az a hardver amit ne lehetne egy "jó" szoftverrel agyoncsapni.A versenyzők eddig:
Teclast P20HD 125 $
Teclast M40SE 143 $
Teclast M40 160 $
CHUWI HiPad X 176 $
Alldocube iPlay 30 195$
Alldocube iPlay 40 217 $
Alldocube X Neo 230 $
Az X Neo hardware-e majdnem ugyanaz mint a Mi A2-mé, nem túl up to date, 9-es Android fut rajta, de az AMOLED kijelző miatt megmozgatta a fantáziám, olyanom még nem volt, nem tudom mire is számítsak.
IPS panellel a két legerősebb versenyző az M40 és a HiPad X, a számok alapján egyik CPU-ban erősebb, a másik akkuban. Illetve elérhető hozzá aktív stylus.
Az M40 160$-os árához képest megéri a HiPad X vagy az X Neo a többletet, esetleg tudok ajánlani jobb (ár-érték arányút) készüléket? -
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok! Van egy Samsung Galaxy Tab S5e tabletem. Az lenne a problémám, hogy ha elkezdek nézni Twitchen egy streamet, akkor az akadozik és a 60 fps is csak max 30, akármilyen felbontáson. Nem tudja valaki hogy ez mitől lehet? Telefonon simábban megy, szóval nem hiszem hogy android hiba lenne.
A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
F.B.I.
veterán
válasz ®abstract® #85249 üzenetére
+1 Alldocube iPlay 30 pro-ra. Ár-értékben nagyon jó, fényerő meg brutál, egyedül a töltési idő lassúságát tudom felhozni ellene de így még nem hal meg hamar az aksi.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- iPad Pro 2022 M2 11 128GB wifi+ cellular 1 év Apple jótállás +számla
- Apple iPad 10th Gen. Wifi-Cellular 64Gb
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- Panasonic ToughPad FZ-G1-4 6. gen. i5 ipari tabletek (4X2400 Mhz, 4 GB DDR3, 128 GB SSD, jó akku)
- OnePlus Pad 2 QWERTY Smart Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest