-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Nem merek onnan rendelni de amúgy pont olyan tab-ot kerestem ami nem Lenovo mert jelenleg a P11 vagy ha mélyebben zsebbe nyúlok akkor a P11 Pro jöhet szóba vagy várok még hátha lesz P12 vagy Pad Pro a Lenovotól. Huawei kiesik mert nincs gugli, Apple nem kell így maradt a Samsung és 150 ezer alatt az S5e. Szóval lényegében Samsung S5e VS Lenovo Tab P11 a kérdés.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Zaraquen1234
csendes tag
Sziasztok,
Láttam hogy többször is ajánlottátok itt a Lenovo TAB M8 Full HD 3 + 32 GB -ot
A kérdésem az lenne hogy megéri kicsit megtolni a rászánt összeget és inkább egy ilyet beszerezni:
https://edigital.hu/wifi-tablet/lenovo-tab-m10-fhd-plus-tb-x606f-103-fhd-4gb128gb-mediatek-helio-p22t-tablet-szurke-android-9-p829211Illeve ennél az M10-nél van e jobb alternatíva a jelenlegi ára (80k) körül.
Felhasználása jelenleg főleg youtube, filmek és MTG: Arena mobile lenne.
Köszi a helpet.
-
cidalain
veterán
válasz Zaraquen1234 #85902 üzenetére
ha kell a nagyobb méret, és belefér a keretbe akkor megéri megtoldani. és még ramból is több van az M10-ben. Itthon nincs jobb alternatíva.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Beni2360
félisten
válasz Zaraquen1234 #85902 üzenetére
Ha netán Tkomnal van elofizud ott akciosan 2 év huseggel olcsóbb.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
yabba
aktív tag
Sziasztok,
Anyósom kinézett magának egy ZA5G0072BG Lenovo tabletet. Csak játszana rajta (szókereső, pasziánsz stb), illetve filmet nézne. Van esetleg másik javaslat ebben az árszegmensben?
Köszi.
-
cidalain
veterán
Csak 2 giga ram van benne, HD felbontással, amit mi már nem ajánlunk.
Ez az ajánlható verziója Lenovo M8 fHDUgyanakkor megjegyzendő, hogy az eredetileg kinézett tabbal a Szókereső, és a Passziánsz röhögve el fog menni, de még filmet is lehet rajta nézni (már ha a 8" HD felbontáson ezt filmezésnek lehet hívni). De tartalék nem lesz benne, egyéb dolgokra pl több fülön való böngészére, miközben Facebook megy a háttérben majdhogynem alkalmatlan már az a készülék.
Ha mégis az olcsó gép mellett döntötök, akkor miután belaktátok a kívánt játékokkal, egy normális alacsony HW igényű böngészővel (ami nem a Chrome), akkor nyugodtan deaktiválhatjátok a Google fiókot, és a Face-t sem kellene erőltetni, úgy jó lesz>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Szeretnék tablet ajánlást kérni. 2 új eszközt szeretnénk vásárolni, tokkal-vonóval együtt max. 300.000 Ft-ért, hazai forgalmazótól. A 2 eszköz leginkább konferenciákon, böngészésre, jegyzetelésre, előadás készítésre lenne használva. Az egyik tablet lehet erősebb mint a másik, és az erősebbhez mindenképp szeretnénk billentyűzetet és tollat is. Ha belefér ez az árba, hogy mindkettőhöz legyenek ezek, az is nagyszerű lenne, de nem előírás.
A Lenovo Tab P11-et néztük, illetve a Samsung Galaxy Tab S6-ot esetleg, de bármi szóba jöhet persze
Köszi szépen előre is!Samsung Galaxy A55 5G
-
cidalain
veterán
Ez is oké, bár én 50 körül csak GSM shopban látom, értelmesebb boltban 60 inkább (annyiért meg inkább az Alzás Lenovo a kijelző miatt). A GSM shopoknál arra kell figyelni, hogy nem biztos hogy a gyári 2 év garival adják.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Milyen tabletet ajánlatok, elsősorban autóba? A három fő szempont amire kellene, a navigáció (főleg waze), SMS küldés/fogadás és GSM hívások indítása / fogadása, BT fülhallgatóval. Tehát SIM menne bele. Lehetőleg minél kisebb, bár ahogy nézem a 10,1" kapható túlnyomóan.
Amit kinéztem:
Huawei MediaPad T5 10.1 32GB 3GB LTE 4GEsetleg ez megfelelne az "elvárásaimnak"?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz .:Kristian:. #85915 üzenetére
Nekem ilyen a céges az új kamionban, csak 2GB -os. Két nagy hibája van. Az egyik a RAM, elég szenvedős használni, pedig nincs megadva Google fiók és navira egyáltalán nem használom. A másik, hogy lespórolták a fényérzékelő szenzort (a T1 10 -ben volt), ezért állandóan állítgatni kell. Autóban meg ugyebár nem csak a napszak szerint változnak a fényviszonyok.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
.:Kristian:.
addikt
-
Somatom
veterán
válasz .:Kristian:. #85917 üzenetére
Igen. Nálunk osztott kártya van (külön teló, tablet) és híváskor mindkettő csörög.
Ha magamnak vennék vmi autóst, akkor a Samsung -nál nézelődnék. Van egy 8" -os, 2019 -es, aminek van 3GB RAM -os verziója. Illetve, van egy 8" -os strapatelója, ami nyilván húzósabb, viszont komolyabb vas van benne. Telókkal az a baj, hogy már nincs 16:9 -es képarányú.[ Szerkesztve ]
-
meri
aktív tag
válasz Narxis #85901 üzenetére
Szerintam az S5e nagyon jó kis tablet. 150€-ért vettem használtan. Csak azért váltottam S6-ra, mert az S7-et boltban kipróbálva megtetszett az S-Pen, meg egy kicsit gyorsabb is, és ebből is találtam garanciás használtat erdeti billentyűvel, olcsón.
Az s5e filmre mind kép-, mind hangminőségben szuper, bár az én szememnek a Netflix HDR-ben néha kicsit túl sötét volt (az S6 nem, ami talán a HDR10 támogatás miatt lehet, a fene tudja). Letöltött / felmásolt fimekkel, YT-bal nagyon jó, és igazából a sebességgel sem volt gond nagy általánosságban. 130-140-et újonnan nem adnék érte, annyiért inkább kipróbálnék egy új Lenovo-t (lásd fentebb, Snapdragon 870 azért nem rossz)uff
-
Beni2360
félisten
válasz .:Kristian:. #85917 üzenetére
Esetleg ez.?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
nagyúr
Csak hazai gyártói garival akarok tabletet venni tehát ilyen bangood és társai nekem kiesnek, de most néztem, hogy a Lenovo P11 Pro már 165-ért elérhető itthon. Nincs is szükségem igazán erős SOC-ra mert nem játszom tableten. Támogassa a lehető legtöbb kodeket meg mittoménmit ami filmeknél, sorozatoknál előfordul, legyen szép a kijelző, nagy az aksi, jó a hangzás és nekem ennyi elég. Ja legyen még microSD foglalat benne. De max. jövő hónapban tudom megvenni szóval egyelőre várok.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Beni2360
félisten
válasz Somatom #85921 üzenetére
Nekem volt 2 db mtk mobilom és mindkettő jól teljesített. De ott a netes rendelés és a 14 nap próba idő max visszakuldi. Vagy esetleg itt van tulaj és ő tudna referalni.
-
domba
csendes tag
Üdv!
Ér még valamit egy törött kijelzőjű Asus Memopad HD 7? -
Dr.NX
Topikgazda
válasz DrDobos #85908 üzenetére
Ennek szerintem csak a P11 felel meg, 144-ért egész jó ár a csomag:
Media Markt
A Samsung S6-ot jóformán alig lehet kapni, ha az S6 Lite-ra gondoltál, ahhoz is bajos a gyári tok.Elfogadom a sütiket.
-
Somatom
veterán
válasz .:Kristian:. #85929 üzenetére
Tákolt, toldozott a SOC GPS szoftvere, bizonytalan a működése. Van amelyik jó, de van, amelyik nehezen talál pozíciót, nem tartja, stb.
[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
őstag
Most hirtelen kellett nézni valamit, mert törés esete állt fel a meglévő tablet-ban.
Általában ilyen vásárlás előtt, alaposan körbejárom a dolgokat, teszteket olvasok aztán utána még gondolkodok rajta és döntök.
Na, ma ez nem sikerült, mert hirtelen ötlettől vezérelve megrendeltem egy Alldocube iPlay 30 Pro-t, még sikerült az utolsó darabok egyikét megcsípnem 130$-os áron (plusz 12$ szállítás).Remélem nem bánom meg a hirtelen döntést, de a fórumot gyorsan átfutva, alapvetően jó vélemények vannak róla.
-
nagyúr
Hát nem tudom... remélem örömöd leled benne de engem az ilyen echte kínai dolgoktól a hideg kiráz. Vagy csak én nem hallottam még erről a gyártóról.
-
helixP
nagyúr
Nekem is úton van idefelé egy ugyanilyen, kíváncsian várom én is.
Speciben nagyon ott van és elég jó a köz véleménye róla YT-on.Narxis: Nem mindenkinek valóak az "echte kínai" dolgok, és rendesen utána kell nézni, de utána csak röhögsz, hogy majdnem kétszer ennyiért kapsz fele ilyen tabletet egy Lenovo-tól, egy Huawei-től (2-3 Giga rammal, 16/32 háttérrel, LTE nélkül, necces felbontással, amúgy meg szintén MTK procival).
[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
őstag
válasz helixP #85935 üzenetére
Én is azt gondolom, hogy a tablet az egyik olyan utolsó mohikán amit még érdemes kintről (EU raktárból) rendelni.
Valóban kb. kétszer annyiba kerül itthon egy hasonló specifikációjú tablet, de kétségtelenül mérlegelni kell a külföldi rendelés kockázatát, elsősorban a garancia kérdésében. -
helixP
nagyúr
Igazából nekem garanciális gondom sose volt.
Inkább olyanba futottam bele, hogy papíron minden stimmelt. de aztán...
Megvolt a megfelelő csatorna szám a WiFi-nél, de jel nem volt, vagy felbontásra stimmelt a kijelző, csak épp nem volt laminált és a fényerő volt nagyon necces.[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Galaxy Tab 9.7. Ismerősömnek van egy olyan problémája vele, hogy ha ő videóchatel Németországból Messengeren és/vagy Skypeon , akkor ő jó képet lát a saját tabletjén.Viszont itt Magyarországon a másik fél 4 fejét látja.
Szóval értitek?! Ez gondolom beállítási hiba lesz. Állítsa vissza a tabletet alapra? Az ő elmondása alapján már újra telepítette a programokat is.
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Thomas19
tag
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8" vagy 10" vagy nagyobb? 10"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? inkább újat, félek, hogy a használtnak megadja magát az aksija, aztán úgy mindjárt nem éri meg, ha cseréltetni kell
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció? bármi lehet
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, böngészés, stb.) leginkább filmnézés, esetenként világos környezetben, böngészés, kis játék
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj). maximum 50kJelenleg Huawei MediaPad M2-m van 16 GB tárhellyel, 8" kijelzővel. Valószínűleg az aksija ment gallyra, mert elkezdett random kikapcsolgatni, először még csak játékok közben, most már filmnézés közben is, akár töltés után 10 perccel is megadja magát. De nagyon klassz kis tablet volt, minden igényemnek megfelelt a mai napig, egy dolgot leszámítva. A 16 GB tárhely sajnos a mai igényeknek már nem megfelelő, évről-évre kevesebb alkalmazás fért el rajta, ahogy nőtt a méretük, most már kb. csak 1 nagyobb játék és a legszükségesebb dolgok.
Amiket nézegettem:
Huawei MediaPad T5: Egyértelmű, mivel ez áll talán a legközelebb hozzá, kivéve hogy ennek nem hinném, hogy Harman/Kardon hangszórója lenne, amit imádtam az M2-ben, még zenét is simán lehetett róla hallgatni. Viszont ebből ami 50k-ból megoldható, az a 2 GB RAM-os modell, ami semmi előrelépés nem lenne a sok éveshez képest. A 32 GB tárhely és a 10" kijelző persze sokat számítana, de a 8-as Android meg már most elavult, és a tárhely sem biztos, hogy sokáig elég lesz, és azért én nem 2 évre szeretek műszaki cikkeket venni. Viszont ebben elvileg még van Google Play, igaz? Tehát újabb Huaweiekben nem igazán gondolkodom emiatt.Alldocube iPlay 30 Pro: Olvastam, hogy itt többen is ajánlják, és nagyon tetszik most ez a 43 ezres ára is a Bangoodon, szóval ez talán az első számú kiszemeltem jelenleg. Tesztekből amit megtudtam, hogy nagyon jó a fényereje, ami fontos szempont, ha a kivilágított vonaton akarok valamit nézni rajta, és hogy nagyon szép képe van a kijelzőjének, szóval ideális filmnézésre. Viszont nyilván a hangszórói ennek is gyengébbek lesznek a régivel összehasonlítva, ráadásul egy oldalon vannak, ami nem tudom, hogy mekkora kompromisszum lenne cserébe a nagy tárhelyért és a több RAM-ért cserébe. Az iPlay 20 Prót is néztem, de az elvileg gyengébb, és nem is olcsóbb.
Lenovo TAB M10 Plus: Ezt igazán a tesóm ajánlotta, hogy ma akciós az Amazonon, és ennek legalább kétoldalt vannak a hangszórói, de attól még lutri, hogy jobban szól-e. Kevesebb tárhely és RAM és drágább. Gyanítom, hogy akkor már az Alldocube X Neo jobb választás lenne ezekkel a paraméterekkel, de az meg már kívül van a keretemen.
Igazából ezekben gondolkodom elsősorban, de mondjátok, ha van még valami érdemleges ebben az árkategóriában. És természetesen az utolsó opció a régiben aksit cseréltetni, ami gondolom szintén lenne legalább 15k, és akkor továbbra is csak 8" kijelzőm és szűkös tárhelyem lenne, de talán pár évet még kihúzhatnék vele, és addig élvezhetném a klassz hangszóróit, mert igazán sebességgondom nem volt vele, amíg működött normálisan.
Előre is köszönöm!
-
baal-amiga
senior tag
válasz Thomas19 #85942 üzenetére
Alldocube X Neo most nagyon akciós (egy hete 200$ volt cseh raktárról).
Ha fontos a jó hang, akkor viszont kerüld el, a hangszóró borzasztó."God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz Thomas19 #85942 üzenetére
Én az Amazonos Lenovo M10 FHD Plust tartom a jó vételnek (kb. 55 ezer Ft).
Elfogadom a sütiket.
-
Thomas19
tag
válasz baal-amiga #85944 üzenetére
Ajjaj, hát azért fontos lenne De akkor mi a garancia, hogy az iPlay 30 Pro hangja jobb lenne? Bár youtube-os teszteken azt is méltatják, de hát kinek mi tetszik. Én nagyon szerettem, hogy simán tudtam a hangszóróján zenét hallgatni, vagy American Idolt nézni a tesómmal, és teljesen normális hangot adott ki. Meg fülhallgatóval sem volt vele gond, az is fontos lenne, hogy elég hangos legyen.
-
Thomas19
tag
válasz helixP #85949 üzenetére
Á, nem tudok ennél többet rákölteni, meg egy ekkora tablet mellé még hangszórót hurcolni magammal. Még egy tok kéne hozzá, amivel felállítható, és simán 50 ezren is túl vagyok. Ráadásul tegnapról mára random 1500-zal drágább lett.
Nincs túl nagy választék a Banggoodon tokokból, ráadásul egyik sem spanyol raktáras, szóval gondolom, külön küldenék. Az egyetlen normálishoz meg többen is írták, hogy összecsuklik nekik. Honnan lenne még érdemes tokot rendelni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3806
- iPad 10th. 64GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 98%/p3808
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- Apple iPad 10th Gen. Wifi-Cellular 64Gb
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- Panasonic ToughPad FZ-G1-4 6. gen. i5 ipari tabletek (4X2400 Mhz, 4 GB DDR3, 128 GB SSD, jó akku)
- OnePlus Pad 2 QWERTY Smart Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest