- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
nastygeek
csendes tag
-
zozoka79
tag
válasz Alföldi Peti #53722 üzenetére
ismerősöm cseréltette kb 3 hónapja,ingyen cserélték micro-ra.
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
10-es kijelzővel milyen lehetőségeim vannak 50-80 ezres kategóriában?
Minél nagyobb kellene és 80%-ban PDF olvasásra, 20%-ban pedig filmezésre lenne használva.
Erőteljesen húzok a márkás darabok felé, pl. Asus Memopad, de pl. Wayteq Xtab 9, vagy az Alcor Zest már 50k körül elérhető és ez utóbbi pl. 2048x1536-os felbontást tud. Hogy aztán a gyakorlatban ez miben mutatkozik meg, arról egyelőre látatlanban fogalmam sincs, lévén a Transformerem is kielégítő volt, pedig az csak 1280x800 tíz colon.
Ha tudtok valami okosat mondani, azt nagyon megköszönném, mert sokáig nem akarok variálni a dologgal.
(első körben úgy indultam neki, hogy megveszem az Auchanban a legolócsbb BeeX tabot 15k-ért, aztán a kisfiamnak lesz min tanulni, plusz, ha néha leejti sem fogok belebetegetni, de aztán beláttam, hogy nekem is hiányzik kicsit az esti pdf magazin olvasgatás, így magam miatt megvennék egy komolyabb gépet is)Az Asus Transformerem állítólag nagyon gyors procival volt szerelve, mégis elég idegölő volt szinte minden pdf lapozgatásakor várni a képek betöltődésére, szóval félek, hogy emiatt a TF300-tól lassabb géppel csak bajban lennék.
Köszi előre is!
-
HagaNRG
őstag
válasz HagaNRG #53762 üzenetére
Sziasztok!
Az éjszaka olvasgattam- nézelődtem, így valamennyire sikerült leszűkíteni a kört.
Úgy tűnik, hogy kínai kezdő márkát nem szívesen hoznék haza. Semmi negatív tapasztalatom sincs velük, vagy ilyesmi, de maga a tény, hogy egy 160 ezres Asus Transformer volt az első tabletem és soha, egy pillanatra sem volt kétségem affelől, hogy jól döntöttem a választásakor, most kissé az elismert márkák felé húz.
Sony Xperia viszont az ára miatt nem jön szóba, mindenképp a 60-70 ezres kategóriában szeretnék maradni.
Az Asus Memopad 10 minden tekintetben szimpatikus, már csak a márkához való húzás miatt is, kb. egyforma árban van az olcsóbbik Transformerrel. A kettő közül kb. nem is lehet dönteni, mindenben egyformák.
A régi TF300-as akksis billentyűzetem bár nem használtam, de a plusz akksi miatt néha jól jött- feltételezem ez már nem kompatibilis egyik új Transformerrel sem...Másik kiszemelt szimpatikus márka- amivel egyébként egyáltalán semmilyen személyes tapasztalatom nincs- a Lenovo S6000 és az A7600. Kb. 10k van a két gép között, releváns különbségeket nem nagyon vélek felfedezni közöttük.
65k körül még az Acer Iconia TAB A3-A10 lehet esélyes.Kérlek, ha tud bárki bármilyen okosat mondani, amivel megkönnyítheti döntésem, azt nagyon megköszönném:
Van tehát: Asus Memopad 10, Asus Transformer Pad TF103CX, Lenovo S6000L, Lenovo A7600, Acer Iconia Tab A3-A10 mostanáig, amiket kinéztem. Természetesen más márkát-típust is örömmel meghallgatok. Szimpi volt az Alcor Zest retina-minőségű variánsa is, de ahogy nézem egyrészt az csak 4:3, másrészt lassú a felbontáshoz a hardver, szóval kilőhetem...A régi Transformerem elég vaskos darab volt, ha ettől sokkal kisebb-könnyebb-keskenyebb lenne az új gép, azt nem bánnám, de félő, hogy Xperia-hoz hasonló vékony lapok csak 100k fölött vannak.
USB nagyon kellene, micro SD nyilván mindegyikben van. HDMI-t soha nem használtam ki, de a full HD video lejátszása a saját kijelzőn nagyon fontos. Ezen kívül csak PDF-re és minimál grafikás gyerekjátékokra kell a gép.Köszi szépen bármi tanácsot-ötletet!
-
HagaNRG
őstag
válasz tjb007 #53766 üzenetére
Nem is feltételezném, hogy olcsó lenne, ha lenne...
Az Asusnak akkor utánajárok.
Az Acerrel esetleg még valakinek tapasztalat?
A ARM Cortex™-A9 remélem nem gyengébb, mint az Nvidia Tegra 3, mert a régi Asusomban az volt, a Memopadban meg Cortex. Sőt, ha még az új Transformert is beteszem a képbe, akkor abban meg Intel Atom vanCsak, hogy teljes legyen a kuszaság.
-
-
strat
csendes tag
Helló! Androidos tabletet szeretnék vásárolni a közeljövőben és megmondom őszintén a hatalmas választék miatt elég nagy a káosz a fejemben. Egyelőre a méretben sem vagyok biztos, főleg netezésre és pdf olvasásra használnám, szóval 7, vagy 8 hüvelykes megoldásban gondolkodom. Fontos lenne a szép kijelző. A következőkre gondoltam, de nem zárkózom el más típusoktól, gyártóktól sem:
Lenovo a7 (jó ár) - 90 eur
Lenovo a8 - 127 eur
Asus memopad 7 (intel proci) - 110 eur
Asus memopad 8 - 140 eurKérdés, hogy megéri-e a plusz teljesítmény/képátló a felárat. A felső határ 150 eur, viszont csóró diákként inkább hajlanék az olcsóbb lehetőség felé. Szerintetek?
-
HagaNRG
őstag
válasz HagaNRG #53774 üzenetére
Esetleg az Asus MeMo Pad FHD?
A notebook.hu-n 90 ezer.
Jelentős előrelépés a fullHD 10 colon, mint az 1280x800?
Mert akkor megint ott a dilemma, hogy 90k-t nem biztos, hogy magazinolvasásra megéri elszórni... HIába, ez már közel a duplája annak a keretnek, amiből kiindultam.http://www.notebook.hu/asus-memo-pad-fhd-10-sotetkek-me302c-1b057a
-
HagaNRG
őstag
Ipon-on még TF700 is van.
Ez jó régi modell, ahogy nézem, az én TF300-asommal közel egyidős (2012), viszont van FullHD és van 64GB RAM, meg minőségi anyagok mindenhol, szóval lehet, hogy nekem zsír gép lenne, ha a Tegra3-at nem lassítja az FHD kijelző nagyon...http://ipon.hu/webshop/product/asus_eee_pad_transformer_pad_tf700t_64gb_10.1_lila/290790
-
Snakeiboy
aktív tag
Hat azt tollem ne kerdezd, ehhez en nem ertek annyira
Csak belekontarkodni tudok, szerintem inkabb 8as kijelzo mint 7es, azon szerintem macerasabb a bongeszes. Ha csak netre, meg pdf olvasasra kell akkor felesleges az intel proci szerintem. Majd az okosabbak megmondjak hogy melyiket mert en nem ertek hozza amugy .[ Szerkesztve ]
Miert?????
-
Shade45
senior tag
Üdv!
Tabletet keresek 7'-os méretben max. 45-50 ezerig.
Fő felhasználási cél:
- Olvasás
- Netezés.Mely modellek ajánlottak ebben az árketógirában?
Fontos lenne:
- Jó kijelző
- Jó akkuidő
- Szoftveresen támogatott.Köszönöm!
-
veterán
3G-s tableten végzett factory reset során elvesző IMEI esetére tudtok valamilyen tanácsot adni, hogy "megmeneküljön"?
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
csendes
őstag
válasz Shade45 #53785 üzenetére
Most akciósan 20%-os kuponnal 25200 Ft a [Lenovo A7], netezni és olvasni megfelelő.
Ha valami elegánsabb és gyorsabb kellene: [LG G-PAD 7.0][ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
strat
csendes tag
-
Vandie
tag
Sziasztok!
Kaptunk egy Navon Platinum 10 Tabletet, de képernyőzár van rajta, amit nem tudunk feloldani (ezért is passzolták le nekünk), meg tudnátok mondani mi a teendő pontosan? Mivel nő vagyok, ha van rá mód részletes leírást kérnék a lépésekről, gondolom valahogy rootolni kéne esetleg egy factory reset mint telefon esetében? Előre is köszönöm!
Samsung Galaxy S9 -->Samsung Galaxy S10-->Samsung Galaxy S21
-
HagaNRG
őstag
Jó döntés, a Yoga nagyon gyönyörű és egyedi.
A netes képek alapján engem az oldalán végigfutó "fogó" domborulat kissé eltántorított.
Ebben a pillanatban értem haza Kassáról, az Optimában is vannak kitéve az Electrodomban, illetve az Asko- Mercury Market mellett lévő media markt jellegű elektro-multiban. (nem ugrik be, mi a neve).
Árban is nagyon jók, van, ami még a mostani Euro árfolyam mellett is olcsóbb, mint itthon! -
HagaNRG
őstag
válasz HagaNRG #53781 üzenetére
Az Iponon csak volt TF700. Kafa.
Nem értem mi ez az átok rajtam, hogy bármelyiket is nézzem ki, abban a pillanatban elfogy, hogy mennék érte. (pedig nem éppen a legolcsóbbak közül nézelődöm)
Most 90 ezres ajánlatom van a TF700-ra.
Mi a véleményetek, ennyit megér ez a gép, vagy ez már az a kategória, ahol van más, jobb alternatíva is ennél?"1920x1200 képpontos, Full HD felbontású Android™ táblagép
Az eddigi leggyorsabb, négymagos NVIDIA® Tegra® 3 CPU, 1,6 GHz-es
Megnövelt grafikus teljesítmény a 12 magos GPU-val
Tovább finomított audioélmény a SonicMaster technológia kínálta kiemelkedő hangtartománnyal
Lenyűgöző, stílusos színek szálcsiszolt, fémes mintával
8 megapixeles, autofókuszos hátoldali kamera LED-es vakuval, öttagú objektívvel, nagy, f/2,2 rekesszel és háttérvilágított CMOS-érzékelővel a kristálytiszta képek készítéséhez
Super IPS+ panel az ultrafényes kültéri olvashatósághoz, 178°-os, széles betekintési szöggel
Még ütésállóbb Corning® Gorilla® Glass 2"Az FHD kijelző, 64GB és Gorilla Glass 2 elég csábító tulajdonságok...
-
Azolcsóság
csendes tag
válasz Shade45 #53783 üzenetére
Cube U27GT is viszonylag jó, Kínai márka. A gyártó [link] weboldaláról folyamatosan letölthetőek a firmware-k.
Itt van egy videó is a kicsikéről: [link]
Wifit, 3G modemet támogat netezéshez, olvasáshoz meg a 4500mAh akksija csak elég egy darabig.azolcsosag.hu - Rendelés Kínából (mobil,tablet,kütyük), levásárolható vám, PH!-soknak egyéni árak (írj)
-
HagaNRG
őstag
válasz HagaNRG #53793 üzenetére
Ezzel a TF700 90 ezer Ft-s árával szemben viszont ott a kb. kerek 30k-val olcsóbb TF103C, igaz, hogy nem 64, csak 8 GB, igaz, hogy csak 1280*800, meg nem is Gorilla Glass, de 30k mégiscsak 30k egy olyan tárgy esetében, amit az elmúlt egy évben számtalanszor meggondoltam, hogy kihasználom-e annyira, hogy használt állapotában kb. 60 ezrem álljon benne.
Most, hogy eltörött és nincs, hiányzik, tehát Tablet nélkül már nem nagyon vagyok meg, de holnap reggelig át kell rágnom a témát, a 60 vs. 90 ezres gépek ügyében. -
HagaNRG
őstag
Most került a képbe a Kiano Intelect.
Szimpatikus, profi Intel márkának tűnik az egész Tablet, nagyon elegáns, vékony, fémbetétes darab minden méretben, 76 ezer Ft-ért FHD kijelző, 2GB Ram, Intel Atom, stb.
A tréfa és a trükk viszont ott van, hogy az egész net szinte nem is hallott a márkáról, mindenhol csak lengyel weboldalakon szerepel a brand.
http://www.notebook.hu/tablet/kiano-tablethttp://www.youtube.com/watch?v=xFNwl3YBn4I
-
Vandie
tag
Megoldottam a témát közben factory resettel. Már csak az a kérdésem, hogy a kijelzője törött, tehát az üveg betört, érintésre nem reagál egy részen, de a kép maga tökéletes. Mit kellene benne cserélni és nem-e tudtok olyan embert javasolni innen fórumról privátban aki beszerezné hozzá amit kell jó áron?
Köszönöm
Samsung Galaxy S9 -->Samsung Galaxy S10-->Samsung Galaxy S21
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 2022 M2 11 wifi+ cellular 1 év Apple jótállás +számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest