- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
stewe780
őstag
válasz csendes #54793 üzenetére
Köszi a választ rendkívül részletes volt.
Sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy igazából akkor derül ki, hogy támogatja-e a procit az adott alkalmazás, ha már megvettük a tab-ot. Annyi alkalmazás van, hogy ezt előre nem lehet tudni.
Egy oldal addig is, ahol erről értekeznek:
[link]
Sok jó nem olvasható ki belőle, például a non working app a diagram szerint növekedett (6%-->9%) fél év alatt.(2013.07-->2014.01).Az sem jelent túl sok jót, hogy a középkategóriába szánt tab sorozatában a samsung a tab3-nál (10.1) még alkalmazta az atomot, de a tab4 esetében visszaváltott ARM-re. Sőt a samsung ma már sehol sem alkalmaz x86-os procit androidra. (javítsatok ki ha tévednék, én nem láttam sehol)
Az ASUS egyedüli aki nagyon úgy tűnik nagyon elkötelezte magát az Atom procik mellett, a legtöbb azzal szerelt a kínálatában.
[ Szerkesztve ]
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
7" tabletet szeretnék venni, amit eddig kinéztem az az LG Gpad 7.0 és a Samsung Galaxy tab 4 7.0
Olvastam róluk ezt. Nekem a Samsung felé húz a szívem a 1,5 GB ram miatt. A kérdésem az lenne, hogy a mindennapi használatban (böngészés, email, jatek) érződik ez a többlet memória? Alaphangon mennyi a szabad belőle? Pl én a telefonomon ha mindent bezárok akkor 650 foglalt a 800-ból.
Esetleg más alternatíva ebben az árszegmensben v kicsit fölötte/alatta?Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
ClioRS
őstag
válasz stewe780 #54801 üzenetére
Mert olcsóak. Olcsón adják proit, hogy nagyobb legyen a részesedés, csak az a baj, hogy egyrészt utána csesznek hozzá drivert írni, hogy friss android legyen a cuccon, másrészt meg mivel olcsón adják, nagy a veszteség, úgyhogy felhagynak ezzel, úgy látszik nem jött be nekik annyira a dolog.
(#54803) bugizozi
Tab 4 8.0-ám van, semmit sem érzek a plusz fél giga RAM-ból. Ugyanúgy újratölti az oldalakat, appokat, mint egy egy gigás ketyere. 2GB már sokkal jobban érezhető hatású, a Note 10.1-nél nem volt ilyen, vissza is sírom néha....[ Szerkesztve ]
-
janakbacsi
őstag
sziasztok!
barátom pár héten belül kínába utazik és szeretne venni magának egy tabletet, ami a következőket kellene hogy kielégítse:
- gyors, megbízható működés
- 7 vagy 8 coll-os képátló
- megfelelő gps (navigálni is kell majd neki vele)
- custom rom elérhető legyen hozzá
- jó fórum támogatottság (nem baj ha külföldi)
- internet, e-mail, navi, filmnézés, ezekre használná
- ár: 200 usd-vel bezárólagköszönöm a segítséget előre is.
üdv.: j"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
csendes
őstag
válasz tjb007 #54807 üzenetére
Egyelőre tegnap még azt ígérték, hogy elérik az idén tervezett 40 millió eladott Intel tablet processzort, habár ez sokba került nekik: [link] While the company Thursday said it's on course to meet its goal of shipping more than 40 million tablet processors this year, that target has come at a cost.
Ha 2014-ben kb. 229 millió tabletet adnak el összesen [link], akkor az kb. 17% piaci részesedés (a teljes tablet piacon, az Androidot tekintve ennél valamivel kevesebb)[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Játékra, filmre kinéztem egy Samsung Galaxy Note 8.0 at. SIM kártya megléte nem szükséges, elég a Wi-Fi.
.Tudtok ajánlani valami alternatívát, vagy picit jobbat, kisebb ráfordítással?
2Gb RAM és erősebb GPU kellene bele[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
válasz csendes #54808 üzenetére
Az a 17% honnan ? Hogyan jött ki ?
Az Androidos tablet piacon alig éri el az ötöt, telefonoknál meg az egy százalékot a piaci részesedésük. A Windows tablet piacon mondjuk majdnem 100% a részesedésük, de az nem Android.Vagy valamit félreértettem ?
(#54809) xrvman
LG G Pad 8.3
[ Szerkesztve ]
-
csendes
őstag
válasz tjb007 #54810 üzenetére
Nem értetted félre. Az intel processzorok részesedése a teljes tablet piacon 40/229 =17%, az iOS-sel és Windows-zal együtt. Ha a WIndows globális részesedése a tableteknél 6% körül van [link], és az Android részesedése 66%, akkor az Intel tablet processzorok 2014-ben tervezett részesedése az Androidos tablet piacon (40-0,06*229)/(0,66*229)=17%
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
daniel2121
senior tag
válasz janakbacsi #54806 üzenetére
Majd vesz kint hát ha valahol ott aztán van egy pár.
-
andree04
aktív tag
Vodafone Smart Tab IV 8 Sziasztok véleményt szeretnék kapni erről a termékről,olyan havi 5000K lenne bármelyik szolgáltató tabletjára.Nekem egyenlőre a Vodafone jött be,3000 a net,2000 a tab ára 24hónapig.
Szeretném ha ezt gyors le véleményeznétek,és utána jöhetnek az ajánlatok is.Köszönöm.András -
Cola111
aktív tag
Sziasztok, "8.0-as tabletet keresnék, tanulásra, játékra, filmezésre 110-120ezer forintért, lehet használt is. Mit ajánlotok? Köszi előre is.
-
janakbacsi
őstag
válasz daniel2121 #54814 üzenetére
hát épp ezért kérdeztem, mert a nagy kínálat miatt nem tudja, hogy melyik lenne megfelelő.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
Milka 78
nagyúr
válasz tjb007 #54789 üzenetére
Nekem egy automatával sikerült beszélnem Igazából mind tudtuk,hogy ez lesz nem igazán lepett meg,de örültem volna ha tévedek.
Ftomm : Basszus...tipikus már alszok,de még nem kelek időpont. Pedig azt hittem má feldobtad a PH-ra...nálunk apámat nem lehet leválasztani róla,teljes a szimbiózis
[ Szerkesztve ]
-
kapi122
újonc
Üdv,
Ma 2 fele sikerült véghezvinnem azt, amivel már 2 órája sz*ptam, vagyis megrendelni egy tabletet+SD kártyát az edigitalból.
Leírom, hátha valakinek segít, bár lehet azóta már változott a helyzet:
Szóval először volt az hogy megtelt a honlap, utána jött hogy se FB, se Google-accal nem tudtam belépni, így csináltam egy normál felhasználót, de azzal is ugyanaz volt, kidobált minden kattintás után. Miután ezzel is elszórakoztam egy kicsit, három-négy új káromkodás kitalálása után felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol 1 perc menüből az ügyintéző kapcsolásáig való elnavigálás és 19 perc iszonyatosan idegesítő, rossz minőségű ráadásul fél percenként megszakadó zene hallgatása után kapcsoltak is valakit, akivel kb. 2 perc alatt lerendeztem a dolgot. -
GU-81M
tag
válasz daniel2121 #54813 üzenetére
Az LG nálam ott bukott meg, hogy főzött romot nem lehet, csak a garancia elvesztésével felrakni rá (ha jól tudom, a root egy trükkel megoldható). Valamint nem tetszik az amoled túlságosan élénk színvilága, illetve az, hogy hajlamos beégni az idő előrehaladtával..... Most már sajnálom, hogy anno nem léptem és nem vettem egy 2013-as Nexus 7-et (pedig a 2012-eset imádtam).
-
RomiJosy
aktív tag
Erre valaki?
Kiszurtam használtan 35 körül elérhető,a hétvégén döntenem kéne mit vegyek..,válaszolnom kell a hirdetőnek. -
andree04
aktív tag
Vodafone Smart Tab IV 8 Sziasztok véleményt szeretnék kapni erről a termékről,olyan havi 5000K lenne bármelyik szolgáltató tabletjára.Nekem egyenlőre a Vodafone jött be,3000 a net,2000 a tab ára 24hónapig.
Szeretném ha ezt gyors le véleményeznétek,és utána jöhetnek az ajánlatok is.Köszönöm.András -
Milka 78
nagyúr
válasz NoMagix #54821 üzenetére
Mondjuk az MM-ben egész jó 36-ért a 9x mert szép a képe nagyon csak ugye lomhább mint a Vonino...de a háztól házig gari az nálam is szempont volt az ősök miatt.Nálunk is marad,majd gari előtt intézem a sorsát és jön egy másik
RomiJosy : Van róla PH-s teszt és saját topickja+a kereső is hasznos e téren... ...szép kép,régi soc,netezni szoszo,durvább tele animált oldalakon már meg meg döccen (azért el lehet vele lenni),mert az soc túl van erőltetve ekkor felbontáson amiből következik,hogy játékra alkalmatlan,ja és frissítésnél,telepítésnél teljes az agyhalá (kevés app és az auto frissítés tiltásával kordában lehettartani valamelyest).Nyugis netezésre,PDF/olvasásra ideális,a látvány káprázatos,de ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz ClioRS #54805 üzenetére
Szia!
Akkor az LG-t érdemesebb venni, mert abban erősebb a proci? A Samsung Galaxy Tab4 és az LG GPad 7 mellett az ASUS MeMo Pad 7 is felkeltette az érdeklődésemet, az ebben lévő Intel proci erősebb mint az előző kettő?
Mondjuk ha igazából nagy különbség nincs köztük, akkor én személy szerint a Samsung mellé tenném a voksom, valamiért az valamiért jobban tetszik, mint a másik kettő. Ezzel nagyon nem lőnék mellé, ugye?Ezek ugye már tudnak kezelni több felhasználói fiókot?
Köszönöm a segítséget!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
haruspex
aktív tag
válasz RomiJosy #54719 üzenetére
Bocs, nem voltam gépközelben, azért csak most válaszolok.
A fórumán sokan szidják, meg van vele problémájuk, de van nálam egy, és azzal semmi bajom. Amire használom arra tökéletes,mondjuk ez nagyrészt az Imperium Galactica II, és kevés internet meg Youtube. Az akkuja tényleg jó, a kijelzője szép, viszont nem egy kapkodós darab.
Viszont szerintem tényleg nagyon lehet már kapni.
-
Biluxzsolt
aktív tag
LG G Pad 10.1 v700 vagy Lenovo IdeaTab S6000 ?
Most mindkettő 60-ért lenne."Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
sith7
nagyúr
10 éves lánynak, youtube, angry birds , fényképek nézegetése, netezés
DPS IQ7 vs Tesco tablet ?
-
haruspex
aktív tag
válasz Biluxzsolt #54829 üzenetére
Az Lg szerintem egyértelműen.
Ha valakinek aktuális még, most rendesen működik az Edigital oldala.
-
tjb007
nagyúr
válasz bugizozi #54827 üzenetére
Igen, erősebb.
Hármójuk közül meg pont a Samsung éri meg legkevésbé az árát, de ha neked az a szimpatikusabb, akkor válaszd azt.(#54829) Biluxzsolt
LG
(#54830) sith7
Igazából mindegy. A Tescosra 2 év garancia van,
(#54831) haruspex
Addig működik amíg a kosárba rakod, onnantól ugyanúgy nem megy a dolog.
-
_NCT
őstag
Voltam ma pólusban, arénában, árkádban Wayteq 8q és xtab-9 után koslatva, 9 sehol sem volt még mutatóban sem, 8q csak egy helyen, ott se tudtak nekem hotspotot mutatni, mert állítólag esténként kihúzzák a routert, mindent áramtalanítanak, és nincs egy nagytudású sem, aki bekonfigolja.
Szánalom a köbön. Szóval net nélkül egy alap 8q-t próbáltam ki, de ennyiből nem tudok hosszútávú következtetést levonni, így nem hoztam el.
Rohadtul szánalmasnak tartom ezeket a nagy műszaki áruházakat, verik a nyálukat hogy ilyen akció meg olyan akció, aztán sehol semmi....
[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
válasz tjb007 #54833 üzenetére
Értem:S Mondjuk én délután Elmentem az egyikbe, és megvettem ami kellett mindenképpen, persze ehhez az is kellett, hogy, hajnalban láttam egyáltalán, hogy mi van akcióban. Rendesek voltak, és ahhoz képest hány vásárló volt nem kellett sokat várni.
MMA87: Szerintem a Wayteqhez érdemes bemenni, ott biztos ki vannak állítva.
[ Szerkesztve ]
-
-
haruspex
aktív tag
válasz tjb007 #54839 üzenetére
Köszi, akkor nem is próbálkozunk.
Ha meg tudsz barátkozni a kisebb kijelzővel mindenképpen jobb választás a 8q. Erősebb grafikus gyorsító van benne kisebb felbontáshoz, gps, és még meg is tudod bárhol vásárolni, illetve az általad elképzelt árhoz is közelebb van.
Azért a 100qci, és az xtab 9 is nem egy kategóriával lassabb a g2-nél Én S4 active-ot használok mellette, főleg böngészésnél érzem a különbséget, meg ha tölt vagy telepít valamit, akkor el lehet felejteni, hogy bármit csinál rajta az ember, de én nem vagyok háklis a sebességre, igazából egyéni, hogy kinek mi felel meg még.
[ Szerkesztve ]
-
isti101
tag
Yarvik Xenta 8ic, Black (Android)
esetleg erről tud valaki valamit? sosem volt tablettem, fiamnak néztem ki.
köszönöm -
Looserke
őstag
Csatlakoztam a klubba egy G Pad 8.0-val, ma csak 47K az MM webshopban [link] (a budaörsi üzletükben meg azt hiszem 59K...LOL, kérdeztem is az egyik emberkétől, hogy ezt most hogy? Mondta nincs közük a webshopos árakhoz, ha ott olcsóbb vegyem onnan, így is tettem)...
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
Wayteq X-Tab9 mennyire jó vétel a 8q-hoz képest? Olvastam h jobb a kamerája és kijelzője, viszont a játékokhoz már gyengébb a vas. Ez milyen játékokban nyilvánul meg? Gondolom Angry birds még elfut.
-
Looserke
őstag
A saját fórumában elég jól leírják a tapasztalatokat mind a két tabletről. Játékra én a 8Q-t venném.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest