- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyuszyCaster
senior tag
hmmm ma terhelés alatt 73 fokot mértem az még belefér?
HTC desire 500
-
kisza25
félisten
válasz NyuszyCaster #548 üzenetére
ccc-ben lehet állítani és meg is változott, másképpen néz ki, mint 7870-nél pedig nem raktam újra a drivert
így néz ki most:Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
addikt
Ez akkor most azt jelenti, hogy folyamatosan zabálja az áramot maximumon ? Ja és még valami, létezik magyarországi elérhetősége az ASUS-nak, ahol konkrétan rá lehetne erre kérdezni, az angol nyelvű nem játszik, nekem még a hatvanas években az orosz volt a kötelező.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
kisza25
félisten
válasz bolcsodal #555 üzenetére
azért ekkora láma nem vagyok, ez az egész be sem jön, ha nem fogadod el a feltételeket, miután felraktam a Gigabyte OC gurut azóta nem engedi kipipálni sem, de előtte mikor kipipáltam sem tudtam megemelni 20%-ra, mert elfogadásnál visszaugrott mindig
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz pendre54 #554 üzenetére
Attól, hogy nem vesz vissza, még nem zabálja..de többet fogyaszt, mint kéne, az tény. ASUS Magyarország..esetleg a marketingesük.
-
kisza25
félisten
a fogyasztásra visszatérve így már azért eszik a kicsike plafonba 222W-ot kajált a gép, 7870-el a plafon 1175/1250-en 256W volt és még a fogyit ki sem toltam +20%-al mert nem lehet, 7870-el meg kivolt
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kalozhun100
őstag
Hello HD7790 mellé most melyik drivert érdemes feltenni? illetve, ha kalibrált monitorom van, és be akarom állítani a színprofilt, hogyan csináljam, hogy az amd-s cucc ne zavarjon be?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
CirrMee
addikt
válasz kalozhun100 #561 üzenetére
13.12, ha gond adódna vele, 13.9.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
bolcsodal
addikt
Jóvan na! Egyébként símán be tudod állítani a csúszkát akkor is ha nincs kipipálva...ilyenkor visszaugrik default értékre. Én voltam olyan láma, hogy megtapasztaltam...
Ezért írtam, hogy hátha ez van.
(#563) kalozhun100: Win7 alatt viszonylag egyszerűen be tudod állítani.Screen resolution/advanced settings/Color managmement...onnan már elég érthető. Behívod a lementett színprofilt és beállítod default színprofilnak.
Mondjuk van olyan Win7 build, ami gyakran elfelejti a gamma beállításokat, de ez ismert és még nem javított hiányosság...
Én így használom és nem szól bele a CCC, pedig semmit nem állítottam rajt...mondjuk biztonság kedvéért ránézhetsz az ottani beállításokra is.
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
kisza25
félisten
válasz bolcsodal #565 üzenetére
Mert giga oc programmal húzva volt és azt mutatta, így inaktívan is,azóta újraraktam catalystot így már jó,de nem tudtam tovább húzni ígysem, azt még nem néztem,hogy esetleg kitolt csúszka nélkül veszi-e vissza az órajelet, azt még megnézem
Régebben volt hd4830-am onnan ismerlek, más volt az avatarom,nem tudom emlékszel-e[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz bolcsodal #567 üzenetére
Nem ott jókat diskuráltunk
A régi avatarom talán így jobban emlékszel
Az izlésünk most is hasonló ez se rossz majdnem megy 1300Mhz-t és tulajdonképp egy 7790 ami ugye csak 1000Mhz alapon[ Szerkesztve ]
-
NyuszyCaster
senior tag
nem tudom érdekel e valakit de most nézegettem a zafir trixx nevü progiját elég korektül engedi álitan a feszt is és a ram gpu sebeségét is valamint a venri sebeségét is és van azthiszem 4 db profil ahová menthetjük a saját beálitásankat
csak nem merem vele húzni a karit hiába oc a zafirszerint nem tudom menyit szabad rajta húzn nem nagyon tuningoltam még.. vga tHTC desire 500
-
addikt
Üdv!
A hétvégén itt is jeleztem, azt a problémámat, hogy az új ASUS kártyám órajelei maxon pörögnek terheletlenül is, a hőfok meg 45-47 C. Számos javaslatot kaptam a probléma megoldására, amit ezúton is köszönök, többek között a Win 7 is újra lett rakva, de sajnos egyik sem hozott eredményt.
Erről a kártyáról van szó:[link]
Viszont ma született megoldás ami eddig úgy néz ki, hogy bevált, ezért leírom, hátha másnak is segít.
Ma visszavittem a kártyát ahoz a céghez ahol vásároltam, szerencsére csak 20 km-re van. Ott is kiróbálták egy másik gépben, és ott is maxon jártak az órajelek. Belenéztek a kártya BIOS-ába, és azt a fura dolog derült ki, hogy csak max órajeleket tartalmaz a BIOS, nincs benne alapórajel.
Mivel különösebben nem kellett magyarázni, hogy ez így nem igazán nyerő, felajánlottak egy másik típust, de előtte még kutakodtak az ASUS honlapján, és ehhez az R7 260X-es szériához találtak egy korábbi BIOS verziót, felrakták erre a kártyára, és láss csodát:
Mint látható terheletlenül azonnal alapra álltak vissza az órajelek, és nem 45-47 fokos volt a kártya, hanem 30 alatti.
A következő képen már a jó BIOS verzió látszik, szóval, ha valaki hasonló cipőben jár, akkor ezt próbálja felrakni, addig amig az ASUS ki nem javítja a később megjelenő kártyáknál ezt a hibát."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Nem szerencsére, amúgy meg valami iszonyat csendes, és jó a hűtése. Próbaképpen a proci hűtőjének fordulatszámát minimálisra vettem, hátha hallok valamit, de egyszerűen nincs hangja a kártyának, csak a procihűtő által keltett minimális zaj hallatszik. Szóval reménykedek, hogy happy endel végződik a történet.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
woodworm
veterán
Többször panaszkodtam, kérdeztem a 7790-nél tapasztalható fagyásokkal kapcsolatban. Mivel az enyém is oc, a napokban kialakult tuningos eszmecsere alapján kipróbáltam továbbhúzva a kártyát. Úgy néz ki a power limit megemelése hatással van az alacsony state állapotokra is, mivel megszűnt a probléma.
Még egy dolog ami nem működik, semmilyen monitorozó program nem tud információt adni a feszültség adatokról. Ez mitől függhet, gyártói bios korlátozás, driver?
Asus HD7790-DC2OC-1GD5 -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Következő géphez veszek videokártyát:
Gigabyte GA-H81M-DS2V alaplap
Intel Pentium G3420 processzor
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1/4G memóriaASUS Radeon R7 260X DirectCU II OC 1GB ez van tervben, kérdés kell ebből a 2GB-os verzió, vagy elég az 1GB?
A gépösszerakó topikban azt írják, hogy hamarabb fogy el a kártya ereje, mint a memória...
Tehát kérdés, hogy megér 5-6e ft felárat a +1GB?
Cél Battlefield 3 lenne fullhd-ban.
Köszönöm! -
sepsi0
őstag
-
NyuszyCaster
senior tag
uraim eza kis kari fantörpikus !!
a crysis3 ma érkezett meg és majdnem minden egészen pontosan az antializing és az árnékolás kivételével minden fullon és viszi gond nélkül igaz 70 fok de a ház sem húvös asztalban van.... a proci igaz csak egy phenom 9600 BE és a ram is csak ddr2 4 giga de akkor is hatalmas amit a kari teljesit... AMDHTC desire 500
-
kisza25
félisten
BF3 al több mint 1600 órát játszottam, az i3 kevés volt 64főre (FPS drop) persze játszani tudni fognak csak lesz lag ideegesítő, de nem játszhatatlan, alacsony létszámù pályákon nincs gond(32fő)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz greenface #586 üzenetére
Üdv!
Fogalmam sincs, nem értek hozzá, az ASUS honlapjáról szedték le, és rakták föl a mostanit, és számomra pillanatnyilag az a lényeg, hogy normális értékre visszaállnak az órajelek, ha nincs terhelve a kártya. Azután majd meglátjuk, hogy hosszabb távon mit produkál, a 3 éves gariba belefér."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
No, további kellemest az uraknak, mától ex7790 tulajjá lettem..
-
TIT
veterán
Csak az a gond,hogy ezért(nem áll vissza alapórajelre)nem gariztatnak.
Ha a 7790 sanyarú akkor az újabbak is 260X stb.
Az én His-em alapon van de valamikor maxon megy.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nézd a helyzet szerintem azért nem ilyen egyszerű. Az igaz, hogy ha gyárilag olyan BIOS van a kártyán amivel állandóan maxon járnak az órajelek, akkor elvileg az valóban nem tekinthető hibának, és így nem garanciális indok.
Viszont az én meglátásom szerint, ez akkor lenne igaz, ha ez a sajátossága a kártyának egyértelműen le lenne írva a termékismertetőben, és a vásárló ennek ismeretében döntené el, hogy veszi, vagy nem veszi, márpedig én semmi ilyen infórul nem olvastam, csak arról, hogy milyen jó hűtés, csendes, energiatakarékos, stb. Na mármost, ha én tisztába lettem volna ezzel a sajátosságával, tuti, hogy nem ezt a kártyát veszem meg."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kalozhun100 #591 üzenetére
Egyelőre amíg összekaparom a lét egy 680ra, 480 került a helyére.
Nem tudtam kibékülni a microlaggal GTA4 alatt, és a drivertémával.
Ettől függetlenül jó kártya, csak szerencse kell hozzá meg türelem.
Giga/1GB volt, EKL Heidivel szerelve, 29ért adtam el, 2.5 év garival. -
greenface
aktív tag
válasz Tournament #595 üzenetére
"csak hexaba találd is meg amit akarsz"
Na ja, 'csak' ennyi az egész.
''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"
-
TIT
veterán
Netezés közben egyszer csak sötétség,aztán 10 mp.múlva restart és a venti felpörgött párszor(gondolom a vga és nem a proci)
Lehet vga miatt restart ill.honnan tudom mitől volt a restart?
Ja 7790 -
kalozhun100
őstag
A héten észrevettem, hogy néha beugrik a képernyőre egy ilyen fehér csík, de nem ér végig a kijelzőn. HD7790 kártyám van. Nem tudom miért csinálja. Nem zavar csak azért kiváncsi vagyok miért csinálja?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz kalozhun100 #598 üzenetére
nekem a 6770 csinálta zöld csíkkal és az ram hiba volt
HTC desire 500
-
suspi
újonc
Üdv!
Gb 7790 2gb videokártya van a gépben. Ha facebookon a játékot teljes képernyősre állítom rövid időn belül kikapcsol a monitor, és csak áramtalanítás után reagál a számítógép is. Vatafakk?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest