- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logikus, a DOS is kezeli akkor, mivel tökmindegy hogy BIOS, DOS vagy direct címzés, mindegyik alapján elérhető az összes aktuális szektor.
Mivel én BE6- ban próbáltam ki, ott nem oszt-szoroz hogy 32G- ás kártya van benne, 128GB- ig kezeli a HDD- ket, ráböktem az autodetectre, aztán megy is vele rendesen.A 3 test probléma nem megoldható.
-
arn
félisten
válasz DarthSun #71652 üzenetére
Mongy en sehol nem hasznalom, mint hattertarat - nagyon nem valos a sebessege teszteleshez, ideiglenesen.
mongy a dx2ben a vlbs cache controller erdekes... ott egy korszakos jelenseg volt 93-94ben.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
arn
félisten
válasz DarthSun #71654 üzenetére
De, arra telepitek mindent egy tesztpadon. Be nem epitem gepbe, oda csak korabeli vinyo. Azzal latszik a gep igazi sebessege - a cachevezerlo kicsit hasonlo az sdkartyahoz
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
A sebessége tényleg annyi, amit a tesztjeim hoztak. Persze nyilván nem korhű, melynek Te a híve vagy. Én meg kedvelem ha a korhű cucc, nem korhű aberrációkra is alakítható . Asszem meg is nézem hogy mit megy az eszme DOS alatt UDMA driver nélkül (még a BE6- ban, nem vettem le, jelenleg is az van a tesztállomáson).
A 3 test probléma nem megoldható.
-
batyuska100
senior tag
-
arn
félisten
válasz batyuska100 #71657 üzenetére
A fireball top vinyo volt az st korszakig (95-97) :)
-
válasz batyuska100 #71657 üzenetére
Amelyik működik még, az megbízható. Hirtelen RIP volt jellemző rájuk, de mivel mechanika, persze igyis-úgyis véges az élettartamuk. Rengeteg van a gépeimben, nyilván igazi retro hangulat
-
-
arn
félisten
válasz DarthSun #71659 üzenetére
Nem csak megbizhatosagilag - a 95os fireball hiperurugras volt az akkori vinyokhoz kepest. A korabbi vinyok tudtak vmi 3mb/sot soros atvitellel, a fireball meg 6 felett. Plusz az egyik elso db, ami dma modot tudott. Az azonos koru wd, seagate, conner ocskavasnak tunt mellette, japanban gyartottak, es baromi jo az industrial kinezete.
Talan ezert kezdte a quantum szeles korben hasznalni a fireball nevet... Csak aztan a budget vinyokat is igy kezdtek hivni, a vegen meg nem is gyartott mast a quantum, kb 97-98 kornyeken volt utoljara utokepes sebessegben (fireball st/se).
A 90es evek kozepen a fireball a legmenobb vinyo volt a piacon. Sose voltam egy vinyo freak, de ez a tipus nagyon megragadt az emlekezetemben.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz batyuska100 #71662 üzenetére
Lct = low cost technology
-
ityam
senior tag
Nemrég felraktam újra az XPt arra a winyóra/particióra ahol a 98 volt, de másik könyvtárba. Sajnos emlékeim ellenére így reszeltek a 98nak de most nem ez a problémám. Valamiért nem tetszik nekem az XPm. Most tesztelgetek vgakat és gyanús nekem hogy több teszt sem akar elindulni aminek el kéne mert el sem indul csak a szokásos hibajelentés küldéses üzenettel,
Pl a GlQuake gef 6600 al is csak 640x480 ban hajlandó menni. 1024x768ban már indulásnál elhasal. Final fantasy XI wines benchmark is(a nem wines indítóval elindul.) Earth 2150 beállításoknál a 640x480ban még lefut a teszt de nagyobb felbontásba azt mondja hogy lehet nincs elég videó memória. De a 6600GTvel nem tartom hihető hibaüzenetnek.
Kyro2vel pl a GlQuake 640X480 ban sem indult el. Geforcokkal is csak 640X480ban.
Amíg csak a matrox g400 at meg kyro2t teszteltem addig rá tudtam fogni hogy biztos csak a szar driverek de geforcoknál már nehezebben tudom arra fogni. Még most radeonokat nem teszteltem de valahogy nem hiszem hogy azokon más lesz a helyzet.
Van valakinek esetleg ötlete merre kezdjek el nézelődni?
Dotnetből fentvan a 2.0, 3.0, 3.5. VC redistből 2008 és 2010. Van még valami szokásos cumó ami kellhet? windows updateről töltött le sokmindent amit lehetett. Esetleg van valami újabb DirectX ami felrakható és segíthet?[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz Sanchez638 #71641 üzenetére
Van SATA az Athlon Xp lapon, mert korhű gépet akarok, de ebben az egy dologban kivételt tennék, megnézném mit tud SSD-vel. (egy 120-as vagy 250-es SSD-t tennék hozzá).
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
nem tudom, én ezt annyira nem tapasztaltam.
Nekem két db Quantum Fireball LCT 20 20-as winyóm volt, amiket 2001 tavaszán vettem, (azért ilyeneket vettünk akkoriban mert azt hallottuk, hogy azok a legjobb winyók) az egyikkel nem tudom mi lett eladás után (2002) de a másikról biztosan tudom, hogy 2014-ben még napi használatban volt és üzemelt.
13 évet nem mondanék hamar meghalásnak (bár már az 1TB-os HDDm is 11 éves, nulla hibás szektorral )Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Fred23
nagyúr
válasz batyuska100 #71668 üzenetére
Én egy ilyen 200-as Toshibát vettem retrózási célból, aztán maradt a fő gépemben. Nem szeretem a HDD-ket, meggyűlöltem őket az elmúlt 25 évben, mert egy volt csak nálam, ami kibírt 5+ évet, de mivel ez kocsikba való HDD, kapott egy esélyt, és egyelőre örülök neki.
Ez most az egyetlen minőségi merevlemezem otthon, pedig van egy halom eltéve. De úgy vagyok velük, számomra az összes hulladék, kivéve talán az ilyen különlegesebb, speciális célra tervezett változatok. Anno fellélegeztem, mikor végre megvettem az első SSD-m, a HDD-k olyan ritkán szolgáltak pozitív élményekkel, hogy felszabadulásként éltem meg az elhagyásukat. -
arn
félisten
válasz Fred23 #71669 üzenetére
Nekem ket vinyoval volt 93 ota problemam, amit en vettem uj koraban. Az egyik az elso samsung vinyok egyike, bad sectoros lett, de az lehet csak logikai hiba volt rajta. Meg egy 40gs maxtor, amivel elkoszontem az osszes cuccomtol 2001 kornyeken azota backupolok.
A modern gepemben jo ideje nincs vinyo, es nem is mentek ra semmi fontosat, ha elszall, max ujratelepitem. A nasban es backupban van, de ott lesz is meg egy ideig, mert 2x8tb ssdben eleg luxus lenne. Van benne ujabban egy 2tbos ssd is, de nemileg megbantam, mert semmit sem nyertem vele (ssd cache se ert sokat az en halozati felhasznalasomnal).
-
Nálam elég vegyes a felhozatal, Lct- ből is van működő bőven. Végleges arány majd ha a gépek nagyrésze/összes blogolva lesz, fejből meg nem mondom hogy melyikben milyen van pontosan. De az még sok idő.
(#71664) ityam : egy automata telepítős XP- t használok, de ezt a maga korában, és asszem most is, sokan utálják. Kényelmes, 2009-10- ig minden hardvert ismer. A 2012- es fejlesztői DX+C++ kell hozzá, aztán fut minden korabeli cucc. A GL és NPR Quake az AM2+ gépben problémázott már nálam is, korábbi hardverben ok.
-
200- as Samu SATA pusztult régebben, sok cuccot, amit vitt, azóta sem tudtam megtalálni. Poén hogy akkoriban már menteni szoktam rendszeresen optikára, de arról még nem szedtem le, mondván hogy új, csaknem hibásodik meg, aztán hirtelen már nem látta a gép.
A készülő új gépemben nekem is már csak SSD lesz.
[ Szerkesztve ]
-
alvaro
senior tag
Hát gyerekek, ezzel most meg vagyok loewe... Van egy XP alatt eddig kiválóan futkozó Asus P4T (S423) lapom, amit, úgy gondoltam, XP-re közepesen gyík, viszont nagyon vagány (szóval különc ) '98-as konfig lenne.
Ennek megfelelően (miután memtest86-oltam benne egy bő marék RDRAM-ot) tettem vele '98-at egy 32 gugás Transcend PATA SSD-re, ment rá Intel driver, DX9, loew mempatch egyelőre nem, mert szemfülesen csak 512M memóriát hagytam benne, és elkezdtem gondolkodni, hogy mégis milyen videokártyával rakjam össze.
Felderengett bennem a kipróbálatlan Kyro II-es(ek) képe, és úgy véltem ez kellően érdekes irány lesz, bele is tettem, drivert rá, és.... na itt jött a szívás. A driver fölmegy, rebootol, ahogy kell, és onnantól kizárólag fekete képernyőt hajlandó tölteni. (Bocs, ez nem teljesen igaz, az egyik driverrel az egyik kártya - mert 2 van - tegnap zöld képet adott )
Már próbáltam sorrendeket változtatni, más drivert föltenni, csökkentett módban leszedni és rámutogatni, de teljesen mocsárban vagyok. Használ itt valaki Kyro chipes kártyát, aki tudna valami útmutatással szolgálni? T*kig a mocsárban állok ezzel a konfiggal Vagy hagyjam a fenébe az egészet, és tegyem nVidia alapra, ami szinte unalmasan megszokott, viszont legalább működik?
(Legalábbis eddig XP alatt teljesen jó volt.)
Az egész kupac:
- Asus P4T
- 2*256MB Samsung RDRAM (+2db lezáró, nem felejtettem el)
- Hercules 3D Prophet 4500
- SB Live, de még lehet, hogy ezzel is meg kell harcolnom. Az is lehet, hogy inkább Audigy lesz benne.
- Transcend 32GB PATA SSD
- 2GB CF kártya, ezen vannak az installok
- Corsair VX 450W, de szerintem ez itt most nem lényeg
- Mit hagytam ki?[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Lehet akkor, hogy a személyes HDD történetem negatív élményeiben közre játszik a sok használt winyó vétele. Talán ha az elmúlt 25 évben kettőnél többet vettem volna újan, nem rázna ki a hideg tőlük.
Az összesből a Maxtorokat gyűlöltem leginkább, legalább 4 ment nálam tönkre a mostani kedvenc retrós korszakom alatt ('99 és 2005 között).
Kitörölhetetlen emlék az is, mikor a nagy filmcserélős, HDD cipelgetős korszakban, mikor 650-700 MB volt egy film (1 cd-re kiírható legyen), volt olyan, hogy az 1 MB/s-es írási/másolási sebességet se érte el némelyik halódó winyóm.Mondjuk így most visszagondolva már inkább vicces, de akkor nem volt az.
-
batyuska100
senior tag
válasz Fred23 #71674 üzenetére
DiamondMax Plus 8 - a "vékonymaxtor", amiből nekem 3 van itthon, az egyik egy P4 gépben van (működik, a kondició ismeretlen), egy döglött (fel sem pörög) és egy ami az egész életét egy rackben töltötte, kb 2GB kép volt rajta összesen. Ez persze 100/100-as, de nem merem használni, mert annyira kiszámíthatatlanok. Most előkapom az egyik gépet és megnézem hogy hány óra üzemidő van benne, meg ha akkor már ott tartok, akkor újratesztelem az összes pótvinyómat.
-
válasz alvaro #71673 üzenetére
Hercules 3D Prophet 4500 a közelemben nem volt soha, de egy hasonló konfig NVidiával problémamentes. Mennie kéne Nálad is. A Win98SE hajlamos némely videokártya esetén a vertikális frissítést túllőni (gyakran akár 100Hz- re is), =fekete képernyő és vagy lekapcsol a monitor, ilyenkor csökkentett módban, be kell lőni full alapra (4bit/640x480), majd újraindítás után először a Vfrekit 60- ra tenni, ezután lehet kattintgatni a monitor által megjeleníthető frekit/felbontást. De úgy veszem ki hogy ezt megcsináltad, esetleg nem pontosan így ? .
-
Fred23
nagyúr
válasz batyuska100 #71675 üzenetére
DiamondMax Plus 8-ról ha be tudsz tenni egy 100/100-as HDSentinel képet, meg fogok lepődni.
-
KROK640
nagyúr
A vékony Maxtorok (Athena sorozat) csapnivalóak voltak. Nekem sosem volt, de elég sok hullott belőlük.
-
ityam
senior tag
válasz alvaro #71673 üzenetére
Nekem is rémlik hogy a kyro 2 telepítés utáni rebootnál nem adott képet de kiírta nekem a monitor hogy tegyem 1680x1050 be a felbontást(Ez a moncsi nativja). csökkentett módban elindítottam és átraktam más felbontásra(alapból ügye nem tudja azt a felbontást a kyro2 csak 4:3 as képarányút) és utána nekem már jó volt.
A zöld kép viszont már furább ott nem képernyő üzemmód a baj.w98 alatt szerintem a vogonsról letölthető legfrissebb drivert raktam fel. XP alatt próbálkoztam sokfélével.[ Szerkesztve ]
-
válasz Fred23 #71678 üzenetére
Ez tuti 100/100- as, mivel GBan- tól jött, és tesztelte is, csak azért mutat 92/100- at sztem, mert nem a full UDMA- jában ment (driver vagy kábel). Ez is teljesen jó pld, úgy emlékszem.
-
envagyok
veterán
Végre volt kis időm, és kapott egy kis frissítést a 2004-2005-ös AMD SLI konfigom.
Asus A8N-SLI lecserélve DFI NF4 SLI Expertre, ház egy Aerocool aeroengine-re, HDD pedig 2db egyforma 2005-ös Samsungra RAID-ben.
Egyedül az UV Led szalag nem korhű, csak hiányom is van a cső vezérlőből, és nem is szeretem azokat a csöveket.
A többi maradt a régi: Creative X-Fi fatal1ty, 2x 7800gtx (néha 6800 ultra) AMD 4800+ X2 (S939, az FX-60-at sincs szívem nyektetni benne), 2x1GB OCZ DDR-500
Ami fura, hogy a korhű 81-es driver nem enged SLI-t kapcsolni, mert nem egyforma a 7800gtx gyártója, míg az utolsó nvidia igen.
Nincs erre valami hack?A képeken elèg furän nèz ki az UV Led, a valóságban sokkal sötétebb.
[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
Na, leteszteltem a hddket, amiket könnyű volt, még fog bővülni a lista, ha jól számolom, akkor még 5 vinyót kell leteszteljek, amik be vannak építve. + még van egy csomó P4 gép lent a régi spájzban, ami már évek óta tároló.
#71686 envagyok: Az a ROG SLI híd is egyidős a hardverrel benne? És jól tudom hogy S939-be csak 2 magos procik votlak?
[ Szerkesztve ]
-
-
envagyok
veterán
válasz batyuska100 #71687 üzenetére
Valóban a rog híd
Az se korhű, de szebb mint a sima szalagkábel.
S939-ben 2003 vége-2004 környékén 1 magos, 2005 környékén 2 magos procik voltak.
A konfigban lévő x2 4800+ a legerősebb 2 magos asztali,
[link]
az FX-60 pedig a legerősebb szerver proci.
Szerk: max 2 magos van erre a platformra.Meglett a megoldás az SLI problémára.
A bios-ban engedélyezni kellett az SLI-t és megváltozott a kiosztás.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
k6-2 333at probalok 400ra tuningolni 430txben (erdekesseg keppen kimaxolni a socket7et). elvileg 2x szorzonal, 6x kellene mennie, de nekem siman 2x66 lesz (133). ehhez olyan proci kell, ami magasabb szorzos?
nvidiat meg a budos eletben nem teszek meg egyszer aliba... a k6-3 450 + v3 megmarad erdekessegnek, de nalam a k6-2 txben lesz. azzal semmi gond, minden megy elsore, sz*pjon vele, akinek hat anyja van.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
ok, talaltam ra infot ugy latszik ez regebbi stepping.
580 - Chomper
58C - CXT
Also CXT interprets multiplier 2.0 as 6.0.
To distinguish between Chomper and Chomper-XT processors read the code on the edge of the ceramic:
26050 is a Chomper core processor,
26351 is a Chomper-XT core processor.[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
válasz DarthSun #71695 üzenetére
mindegy, 66os fsbvel ugyse skalazodik normalisan, es tul kesoi lenne a konfig (98 majus helyett november), akkoriban mar semmilyen szempontbol nem volt tul erdekes a v2 + k6-2.
-
gban
Közösségépítő
Végre sikerült odáig jutnom hogy leteszteljem a Voodoo2-t (Innovision 8 megás):
Infók, hátha másnak is hasznos:
- a SiS 620 és a V2 jó barátok, 'szép' a kép, a kábel egy nem rövid, cserébe jó vastag VGA toldó volt.
Az infó kétlem hogy nagy tábor számára hasznos, lévén nem sokan cumiznak SiS 620-szal
- 4.6 fastvoodooval fagy 2 mp után, utolsó ref driverrel szépen megy (a főni szerint a 3,5-ös fastvoodoo az igazi, nem próbáltam, nálam a lényeg hogy jól működik-e)És ha már ott volt a Win98 a csoda M748LM-en, akkor már megnéztem egy CT2230-at meg egy CT4170-et, és ami rég volt nálam, egy ESS Solo1-et, mind sikerrel.
De ez sovány vigasz, így is maradt annyi feladat még hogy azt se tudom mihez nyúljak - ami persze valahol jó, mert azt jelenti, van még retro cucc bőven.Postázást nem vállalok.
-
KROK640
nagyúr
válasz batyuska100 #71687 üzenetére
Van egy Phenom 9500-ad is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest