- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erik5150
csendes tag
válasz Madara-san #71292 üzenetére
Huu majd megnézem, mert a házra nincs feltüntetve és már nem emlékszek.
-
erik5150
csendes tag
Közben amúgy felraktam a win2k-t, mert ugye úgy tudja kezelni a két procit, de szomorúan kell látnom, hogy a win2k nem támogatja a directx 6.1-et és így ugrott a win2k alatti 3dmark 99. Nincs mit tenni, cd-re kell írnom azt a win98se-t, mert elkallódott az enyém.
-
Madara-san
aktív tag
Az ötlet jó, bár igazából szívesebben maradnék eredeti Slot-1 procinál (csak abból a magas órajelűek baromi ritkák). Mindenesetre egy 1100-as Tualeronom van, meg valahol egy doboznyi slotket is, megnézzük működik-e a lapomban.
Czo, alvaro: Köszi az infókat! Ki kell kísérleteznem, hogy miképp fogja "jól érezni" magát, valószínűleg egy SB16 mellé fogom bevetni, Socket 7 (Intel HX, P200 non-mmx) vagy Socket 5 (P120) mellé.
erik5150: Oké, kíváncsi leszek rá. Amúgy pontosan az általad felvázolt helyzet miatt engedtem el én is kétprocis rendszerben a V2SLI-t.
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
gban
Közösségépítő
válasz Madara-san #71304 üzenetére
Tualatinhoz nem jó az FCPGA átalakító, ahhoz spéci kell.
Postázást nem vállalok.
-
erik5150
csendes tag
Ez megmagyarázza, hogy miért nem tudtam a P3s 1,26GHz-s procimat úgy kipróbálni. Pedig 512k cache van
-
Próbálkozott itt valaki modern gépen AGP Voodoo3-as kártyával?
Olyanra gondolok hogy pci-agp konverter vagy akár duplán pcie-pci-agp konverterrel.
Azt tudom hogy windows10-re van voodoo2-es driver de vajon a SFFT 1.9 driver felmegy win10-re? -
válasz MasterDeeJay #71308 üzenetére
Aaazzz igen Win10- re Voodoo2 driver ? Kemény, és mennek a régi Glide- os cuccok is ?
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz DarthSun #71309 üzenetére
Azért az nem akkora nagy szám. 64 bites driver eddig is volt rá. A win10 meg szerencsére működik az ős driverekkel is, kivéve a videókártyánál mert ott úgy tudom már az újabb buildok csak a WDDM drivereket eszik meg. A régiek az XPDM-et is megették (pár trükkel). Voodoo1/2 meg csak gyorsító, nem kell ráengedni a komplett ablakozó rendszert. Én a legrégebbi kártyát amin játszottam az egy X200M-es ati volt (9600-as pcie mobil verziója).
https://robertkrau.se/blog/3dfx-voodoo-2-with-windows-10/
Win10-nek meg már feltétele a dx9 úgy tudom hogy menjen rendesen az ablakkezelés. Nem videókártyák esetén az XP driverek szoktak menni (értelem szerűen 64bites xp driver szükséges 64bites win10-re)
ebayen pcie-pci adapter olyan 4-5eft szokott lenni ha modern gépbe kellene.[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
Egyebkent, ha mar Voodoo2-zunk, anno emlekszem, mintha lett volna olyan, hogy mas-mas gyartok V2 kartyai, mas es mas orajelen jarnanak. En kerek perec emlekszem olyanra, hogy azert vettem anno Diamond kartyat, mert a Monster 3D II az 92MHz orajelen jart (ez ugye 2-vel tobb, mint a gyari ). Viszont manapsag sehol nemtalalok bizonyitekot, hogy tenyleg ilyen lett volna.
Azert erdekel ez egyenkent, mert ha felrakom a Voodoo 2 Overclock panelt, akkor az ha kell, ha nem, beirj a registrybe, hogy 90MHz (marmint, ha nem nyulsz az orajel csuszkahoz, vagy ha megnyomod a factory defaultot), ezzel felulcsapva a driver default orajelet. Tehat nyilvan, nekem elvileg akkor, ha Diamond mind a ketto, akkor 92MHz-re kellene huzni a csuszkat.
-
válasz MasterDeeJay #71310 üzenetére
Lenyűgöző. XP alatt is ritkábban használtam a V2- t. Alapból nem lehet kiválasztani az API- t 3DMark alatt, persze vannak megoldások, nemrégiben kis összegzést is írtam róla itt a topikban. Majd kipróbálom valamikor, jelenleg még nem is használok Win10- et, 8.1 van a nagygépemen is.
-
-
Jogos, én is csak olyan tuningot max, ami biztonságos 24/7- ben is. Néha van kivétel, a Prescott pld könyörög a 4GHz- ért, a K6-III+ meg a 617MHz- ért , de ezeket is csak a tesztidőre, aztán lejjebb veszem. A BX- ben a Copper meg mindent bír, azt nyugodtan lehet hajtani akár 1100- on is a végtelenségig, tuti nem lesz baja. Amúgy rapszodikus a tényállás, mert van ami erős tuningra is rezisztens, de pld a GTX285- öt soha nem tuningoltam, mégis RIP lett. Meg az előző P4P800- asom, ami már alapon, telepítés közben is meghalt déli híddal (azt mondták szériahiba), a mostani meg elpusztíthatatlan. Van kiemelten vigyázott kártya is, pld a R9800Pro, mely igen jó példány, jóval 400 fölé megy, de csak 398 maxot adok neki, ritkuló darab, védeni kell.
-
válasz alvaro #71315 üzenetére
A húzott Cerka sztár nekem erősen bizonytalan volt, persze lehet hogy akkoriban még user error is volt benne. Belevágtam egy Katmai/500- ast, azt jó' van, avval nincs gond. Lehet hogy majd ellenőrzöm, lett pár db fekete proci+átalakító.
-
alvaro
senior tag
válasz DarthSun #71317 üzenetére
Tipp: szerintem ne hidd, hogy feltétlen benned a hiba. Sok minden összeesküdhet, nekem pl. csak a 3. példány 300A volt hajlandó rendesen, stabilan futni 450-en, feszemelés nélkül a P3B-F-ben. Ennek ellenére ha összejön, jó buli. A másik ilyen játékszerem pedig a "4 magosítható" "2 magos" Phenom II
-
Czo
őstag
Anno, a polcrol random levett BH6 es random levett Celeron 300A poccre tolta egyutt a 450-et. Ezekszerint ez bazinagy mazli volt.
-
válasz alvaro #71318 üzenetére
Hát már nem is tudnám kontrollálni sztem hogy mi volt, vagy volt-e "user" error, nem is emlékszem hogy mit össze-vissza állítgattam....vagy nem. P2B volt az alap. A gép megvan ma is, a lehetőség tehát adott a kontrollra, bár ezer éve nem volt bekapcsolva, de jól van tárolva, elvileg működnie kell. Csak bele kell vágni az átalakító+procit, a szorzót pedig 4.5- re tenni.
2 magos Phenom-II az egyik kedvencem, a közös 6MB L3- on ekkor 2 core osztozik. AMD létére megy is retro teszttel elég ütősen - konfig a próbaállomáson. Mondjuk ez nem ACC- s lapban van, de nem is magosítható példány, okafogyott is lenne nálam, mivel van natív 4 magos C2, C3 procim is komplett, kíépített konfigokban (azok meg már ACC lapokban , de ezen funkció így kihasználatlan).
-
-
-
válasz erik5150 #71325 üzenetére
DirectX 9.0C kell, kártya nem tudja de akkor is jobb, stabilabb. A 7- esben vannak hibák. Internet Explorer 6 is kell, illetve csak bizonyos API- k, amit felvisz (pld MS telepítő-frissítés). UOSP frissítés hasznos, hibákat javít, gyorsít, funkcióbővítés, stb.
512MB RAM felett pedig a Loew csomagból a PatchMem, de 512 alatt is gyorsít (kimértem), tehát mindenképpen jó ha fent van.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Madara-san
aktív tag
válasz DarthSun #71324 üzenetére
Nekem is pontosan így mutatja, ahogy a kollegának. FastV2 3.5, DX7a, "stock" Win98 SE.
Ezt az UOSP-t illetve a memory patchet felrakom akkor. IE6-hoz van linked esetleg, vagy módszer hogy pontosan miként telepítsem, hogy ne csináljon egy bloathalmazt a rendszerből?
Illetve komoly tegyük fel a DX9-et? Mindenféle V2-vel foglalkozó oldalon azt olvastam, hogy bőven elég a 7a, még a 8.1 is csak ront rajta. De, végülis te vagy a rekordtartó szóval elhiszem.
-
válasz Madara-san #71327 üzenetére
IE6 - ahogy bejön a telepítő, defaultban szoktam feltenni, nem állítok át semmit.
DX9- et amiatt szoktam mert néhány más hardverelem is használhat belőle, javítást, fejlesztést, erősebb gép esetén pedig a fő videokártya is már DX8-9 lehet, de akár késői játék is kérheti. Pld az UT2004- nek kell mindenképp.
A telepítési sorrend is számít, itt leírtam, benne van az is hogy az UOSP után mit kell átmásolni és hova (sokan azt gondolják hogy megfeküdt tőle a 98, pedig nem, csak Hunglish lesz, látszólag eltűnnek a desktop ikonok).(#71328) erik5150 : bámelyik befolyásolhat, akár a fent linkelt telepítési módszer/sorrend is. Sikeres setupot / mindkettőtöknek
[ Szerkesztve ]
-
erik5150
csendes tag
No tehát ma egy hete, hogy tesztelem az SLI-t és kicsit unalmas már ezeket a win98-2000 kombókat telepíteni. Tegnap 3x húztam fel a win98se-t és mindig volt valami, valami baromi lassan töltött be maga a rendszer is, szóval hagytam a fenébe. (gondolom nem volt túl jó az az iso amit kiírtam cd-re) Aztán ma is lefuttattam win98 alatt a 3dmark 99-et 97mhz-n és feltelepítettem a Patchmem-et, az sp3.5-t nem raktam fel, mert az SE-re szól és gondolom nem lenne kompatibilis win98-ra. Így tehát a végeredmény a képen van. Semmit nem tuningoltam a voodoo 2 97mhz-jén kívül. Bár nem igazán értem, hogy miért lett 100 ponttal kevesebb most, mert szerdán amikor beszéltük 6150 környékén volt emlékeim szerint, lehet akkor valami jobb driver kombó volt és a sok újratelepítés után már nem tudtam reprodukálni.
-
válasz erik5150 #71330 üzenetére
FV2 4.0- át jelez nálad driverként, bár úgy látom hogy a profilban ugyanazon fileok szerepelnek mint a 3.5- ösben. Lehet hogy az állítgatástól keveredtek a dll- ek, nemtom - tipp. Leszedem csontra a drivert ilyen gyanúnál, aztán újra fel.
Milyen is az AGP fő kártya Nálad ?
Procierőre kevesebbet hozott, az is befolyásolhatja, de az sem tuti, mert láttuk hogy a Tualatin sokkal gyorsabb, de gondolom azt a chipsetet kevésbé szereti...A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
válasz erik5150 #71330 üzenetére
Ja, de majd elfelejtettem, azért szép eredmény . Látszik hogy hasonló procierővel nagyjából arányosan kaptam én is. Ha a prociidőt valami "fogja", és azt sikerül kiiktatni, akkor simán lehet több pont.
-
Madara-san
aktív tag
válasz DarthSun #71329 üzenetére
Köszönöm. Az a hozzászólás nagyon jó, szerintem mehetne az összefoglalóba.
erik5150: Úgy látom neked 133-as az FSB-d, ebből feltételezem hogy nem BX-es a lapod. Kíváncsi lennék még több infóra a gépedről (alaplap pontos típusa, "fő" grafikus kártya amivel használod).
-
erik5150
csendes tag
válasz DarthSun #71332 üzenetére
Először 4.6 volt, aztán felraktam 3.5 és utána a 4.0-t. Szóval igazad van, hogy keveredik. Még egy utolsó próbálkozásképpen felraktam újra a win98se-t. Köszönöm, azért az a húzott p3 elég szép pontot produkált. Majdhogy nem kimaxoltad, mert a coppermine határa 1,13 GHz nem? Bár ott már nem igazán van plusz teljesítmény. A fő kártya egy GF 3 TI200 128mb-os modell.
Madara-san: nekem SL4BS-ből van kettő a gépembe. I840 chipset. Compaq Professional Workstation P550 a vas. Kicsit feltuningoltam, mert az eredeti konfigurációban 1xP3 866mhz-volt benne. GF 3 ti200 128mb-os
-
válasz Madara-san #71335 üzenetére
Hmm, köszi, lehet hogy beleteszem, Win98SE telepítési javaslat link alá.
Erikhez szólt a konfig kérdés, de hátha elmond valamit az enyém is.(#71336) erik5150 : olyan körül, ~1,1GHz környékén mozoghat a stabilitás felső határa. Van már 800- as procim 100FSB- s, talán az a legjobb, 8x133=1064- re teszem majd, azt még biztosan bírja. Az eleve 133- as FSB- s proci kevesebb lehetőséget ad, azért tuningoltam a 750/100- ast. 133- asból van 1000- es, de a fix szorzó miatt az FSB emeléssel lehet csak operálni, és nem mindegyik BX díjazza ezt. A BE6 133- on még stabil. RAM- ok meg CL3-2-2- ben mentek, de már van abból is 133/CL2-2-2.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz erik5150 #71340 üzenetére
Copperből az 1000/100 ritka, 1100/100 pedig a legritkább, a 133- asok gyakoribbak. Fokozza hogy Socket tokozással mindegyik gyakoribb, a SECC a ritkább. Könnyíti hogy a SlotKet átalakítót még be lehet szerezni, így a Socket verziók könnyen használhatók BX- ben.
Ha 800/100- ast tuningolsz 1000 fölé, akkor nagyobb teljesítményt kapsz, mint az 1000- es kis tuningolásával, mivel az eredő FSB magasabb lesz, és az sokat számít a buliban.
Tua- ból természetesen gyakoribbak az 1000/1100- asok, meg még az 1200 körüliek is.Az 1.4GHz Tua P-IIIS - nehéz megmondani a gyakoriságát, az biztos hogy relatíve ritka, ebben közrejátszik sztem hogy a megmaradt példányokat gyűjtők őrzik, olyan elvetemültek is, mint én, akinek 7db van belőle .
[ Szerkesztve ]
-
erik5150
csendes tag
1100/100 nem is említem, mert a piacon ilyen fel se tűnik még keresve se. Egy 800/100-ast szerintem ugyan addig lehet húzni, mint egy 1000/100, az eredő fsb-jét pedig ugyan addig lehet tolni.
-
alvaro
senior tag
válasz erik5150 #71342 üzenetére
Én laptopban találtam 1100/100-ast, 1000/100-ast már fogalmam sincs, pedig arra mostanáig kellett várni. Ez a S370-es változat. Slot1-ben talán kicsivel gyakrabban használták a /100-as változatokat, de az alól meg már eléggé kihátráltak, mire az ilyen 1000+-os darabok előjöhettek volna. 1100-asom nincs is belőle, CuMi 1133-at meg sose láttam élőben.
Szerencsére 1000/133-at be tudtam próbálni 1125/150-en P3B-F-ben. -
válasz erik5150 #71342 üzenetére
Sajnos nem, azt kell hogy mondjam tévedsz. Fix a szorzó, az 1000/100- asnak 10x- es, a 800- asé pedig értelemszerűen 8x- os.
800- as tuningja : 8x133=1064
1000- es : 10x106.4 =1064
Tehát a 800- as esetében sokkal magasabb az FSB (persze Copper esetén, a Tua magasabbra tuningolható, de az csak spec SlotKet- el megy BX- ben).A 3 test probléma nem megoldható.
-
Czo
őstag
Egy 1000/133-as Coppermine T itt is hanykolodik meg valahol.
-
-
arn
félisten
válasz DarthSun #71341 üzenetére
slot1bol az 1100as olyan ritka, hogy nincs is de az 1000/100 is vmikor 2000 legvegen, vagy 2001 elejen kerult piacra, addigra meg sok vizet mar nem zavart a cumine a csucson.
1133bol elvileg volt slot1 gyartva, de szvsz a visszahivott procik voltak ezek. nem tudom mennyi lehet belole magankezben
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Androidos fejegységek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest