Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • badbull1

    csendes tag

    válasz V/ #33803 üzenetére

    Vázolt/felvetett téma tekintetében (ali vita során kinek milyen érvelési lehetőségei vannak illetve miket fogad el az ali) nem bír jelentőséggel hogy kaptam e sms-t vagy e-mailt. De nem, nem kaptam sms -t illetve emailt később megtaláltam bok@mymeest.pl a spam mappámba. Átlag heti 1-2 csomag kerül rendelésre részemről s ez az első esetek egyike volt mikor belépett a sprinter az ali biszniszbe s akkortájt itt a fórumon még híre hamva sem volt ezen témának. Mire az első esetemre tiszta lett a kép, 2 nap volt hátra a csomagvisszaküldésből. (mivel a sprinter kissé értetlen a felvetett aggályok tekintetében, a fogyasztásvédelem és az nmhh vizsgálja mit lehet ezen kevésbé szabályozott folyamatban tenni a szerintem a - minimumon túlmutató- elvárhatóbban ügyfélbarát folyamat érdekében.)
    „Postai igazolás”: (egyértelműsítés végett) a Magyar Postának nincs ilyen szolgáltatása hogy a nem részedre kézbesített csomagokról igazolást ad. Ha beérkezik a csomag Magyarországra és a rendszerükbe s mégsem részedre volt kézbesítve amit véleményed szerint neked kellett volna megkapnod akkor panaszbenyújtási lehetőséged van melyet 30 napos határidővel (ali vita hosszabbítás ?) kivizsgálnak és megválaszolnak. Egyéb tekintetben csak a nyomkövetési rendszerükben látható infót ismétlik el melyet az ali nem fogad el (illetve vázolt esetemben nem egyszer, nem fogadott el).
    NAV állásfoglalás vámértékmeghatározásról: Ma aktuálisan beszéltem a NAV ügyfélszolgálattal. A tekintetben hogy a vámügynöki díj beletartozhat e a vámértékbe (posta, magánszeméyl), keresése alapján nem talált kiadott állásfoglalást (említhette hogy általános tájékoztató nem minősül állásfoglalásnak s nem is minden részletet fed le). (lehetőség van epapíron ill. ki.vfo@nav.gov.hu -n igazolására alkalmas állásfoglalást kérni … ha konkrétan nem cáfolod illetve ha időm engedi, lehet megkér(d)em)
    Az is tévhit hogy a vámérték meghatározásánál a banki átutaláson szereplő összeg a legfőbb mérvadó (még ha a bevett gyakorlat ezt is sejtetné). A vámérték meghatározásnál a fő szempont a vámáru aktuális piaci értéke. Ha nem nagy mértékben tér el (és ezen postai import termékeknél ez nagyban „képlékeny” határ) és átutalási bizonylattal is az olcsóbbságát támasztod alá, akkor valsz elfogadják. De egy kisarkított példával ha „egyet fizet s tízet vihetsz” v. „tízet már vittél s ez itt van ingyen” import termékről lenne szó, „gyaníthatóan” nem veszik figyelembe az banki utalást.
    Csak egy érdekes statisztika e tekintetben: a 22 eur alatti értékhatár alatt jelzett de nav vizsgálat alá vont postai küldemények több min 4/5 elhasal (!) melyek nem kis hányadához hibába mutatnak be 22 alatti utalást ….
    Remélem így már elég részlettes volt.
    Várom én is válaszod a ali vita megfellebbezésének menete tekintetében!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák