- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamyka
senior tag
lehet nem voltam egyértelmű ezért elnézést ez az én hibám
Azért érdekel a lithium akkumulator hogy milyen mert lehet vennék egy ilyen készletet :
[link] lithium akkut írnak hogy arról üzemel
továbbá szerintem a borotva akkuknál is az a helyzet mint a többi akkunál amiket használunk hogy ha gyorsan tölthető felmelegszik és akár fel is robbanhat de szóljatok ha tévedek
pl ennek a készüléknek az akkuja gyorsan tölthető: [link] fel is robbanhat az akkuja mert ha gyorsan tölthető akkor melegszik is az akku vagy tévedek? na erre kérek egy Szakit, egyenlőre több kérdésem nincs
üdv
[ Szerkesztve ]
Comodó új távlatok...........
-
Fandango
veterán
Ami nem temaba vag rakd off-ba.
A kerdesedre valaszolva, attol azert nem kell tartani, hogy fel fog robbani az akku hiaba melegszik. Ezekben van tulmelegedes vagy tultoltes elleni vedelem, tehat ha ez bekovetkezne akkor a vedelem lekapcsolja a toltest. A vedelem meghibasodasara termeszetesen van esely, de azert ez elhanyagolhato. -
hamyka
senior tag
válasz Fandango #7402 üzenetére
upsz bocsi, remélem valaki off ba rakja, akkor jól értelmeztem itt a dolgokat köszi szépen, tehát jobb lassabban tölteni és akkor nem robban fel, tudsz valakit aki használ Remington PG 6060 készletet, szerintem a legjobb az összes közül// szerinted a 2-3 óra az túl gyors egy akkunak? láttam olyat is hogy 2-3 óra töltési idő, és 2-3 óra hosszát lehet használni igaz majdnem 70-80 ezret kérnek el érte ájh, igaz ahhoz nincs orrszőr nyíró,
ON:
Az Eneloop akkuk és a Voltcraft jól teljesít nálam is, igaz a gombok nem valami csodásak, de elviselem, vannak kisebb hibái, ettől függetlenül tökéletes
sokat tanulok tőletek bár Szakember nem leszek és nem is szándékozok lenni
[ Szerkesztve ]
-
hamyka
senior tag
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Voltcraft P500 lcd tipusú töltőről mi a vélemény? Mondjuk az IPC-1L -hez képest miben különbözik?
Üdv:Viktor
-
And
veterán
válasz Viktoár #7406 üzenetére
Ég és föld: a P500-as típus leginkább valamelyik Tronic-hoz hasonló. Az előnye (IPC-1L-hez képest) a C-, D- és a 9V-os blokkméretű akkuk töltése, és jár hozzá szivargyújtó-adapter is. A töltőárama szokásos fix 1000 / 500mA (AA / AAA mérethez). A cellákat egyedileg kezeli és kisütni is tud, de nem lehet az egyes cellafészkekre külön kisütést indítani, ha jól látom. A státuszkijelzés a nem túl sokat eláruló 'négypálcás' megjelenítésre korlátozódik.
-
hamyka
senior tag
Én is sokallottam az árát még is megvettem, köszi még 1x az ajánlást
Akinek nincs ilyen töltője nem értheti mi kerül rajta 9-10 ezer ft-ba, pláne 30-40 ezer ft-ba
Sajnos ilyen árak vannak és ez még rosszabb lesz, és aki sokkalja az árát annak üzenem hogy mindenki ennyiért nyomja az olyan töltőt mint a Voltcraft ipc 1 L, csak jobb megoldás a töltögetés mint az hogy állandóan elemeket venni 50-100 ft-ért.....
a tronic sem rossz töltő de mint itt sokan elmondták az a baj vele hogy nem állítható vele az áram erősség, ezért a tronic megfőzi az akkukat azzal az áram erőséggel amin működik, egyébként aki terjedelmesebb választ szeretne az menjen Andhoz ( remélem így hívnak kedves fórumtárs) és majd ő segít nektek, nekünk is ő segített
[ Szerkesztve ]
-
hamyka
senior tag
és felfogtam hogy a gyorsan tölthető töltőket nagy ívben elkel felejteni másnak is ezt ajánlom, nagyon nincs kérdésem, bele-bele olvasok a fórumba, az eneloopokról pedig várok további tesztelést mint ahogy Mogyi fórumtárs is csinált tesztet ha jól olvastam
üdv néktek
-
krisztian000
tag
http://www.lidl.de/de/Ladegeraete
Ezek közül melyiket ajánlanátok? -
hamyka
senior tag
válasz krisztian000 #7413 üzenetére
mindenképpen a Voltcraft ipc 1 L töltőt
-
hamyka
senior tag
én is ennyiért találtam itt : [link]
lehet ugyanaz a bolt csak vaterán is vannak , nem olvastam amaz oldalt, ott is vállalják a 2 év garanciát? vaterán 2 év garanciát írnak de hogy mi az igazság belőle
olcsóbban úgyse ússza meg, postával együtt eléri a 9 k-t
[ Szerkesztve ]
-
kaliber
aktív tag
-
Dilikutya
félisten
4 akkus fényképezőhöz milyen akku ajánlott?
Gondolom célszerűbb 2400mAh-t venni.
Sanyo Eneloop XX 2400mAh AA-hoz melyik töltő jó? Egyáltalán, jó ez az akku?Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Viktoár
addikt
válasz Santiagain #7420 üzenetére
Köszi,ránézek.Onnan hogy megy a posta vagy mennyivel kell számolni?
Üdv:Viktor
-
hamyka
senior tag
válasz kaliber #7418 üzenetére
ehh már bocsánat hogy szólok de nem Conrad árulja azt a töltőt
Majd aki onnan vásárol majd beszámol hogy megkapta-e a 2 év garanciát
luciferk : Amit mondtam hogy ,,gyorsan tölthető töltőket ,, én úgy értettem hogy amelyik töltővel gyorsan lehet tölteni kerülni kell mert jobban melegszik az akku és fel is robbanhat a kezedben az akku, ez pont olyan mint ha gyorsan pumpálnád a kerékpár belsőjét és nem néznéd meg hogy mennyi van benne, és csak pumpálod pumpálod és kidurran
[ Szerkesztve ]
-
kaliber
aktív tag
Erre akartam válaszolni Voltcraft márkanévvel (IPC-1L) csak a conrad árulja tudomásom szerint, utána levő hsz-ben írtál a gariról, de szerintem ettől függetlenül sokan azt hiszik 2évet ad rá mert megtévesztően így reklámoznak mindent , de ez nem igaz itt kérdezték meg, a conrad válaszolt is rá.
Egyébként én megszívtam velük csak a BC-500-al írtam is róla itt régebben, egy év után hibásan vissza vittem, hogy még van rá gari aztán elhajtottak, ezért szóltam más így kalkuláljon a vételnél.
[ Szerkesztve ]
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
hamyka
senior tag
válasz kaliber #7430 üzenetére
ha letelt az 1 év akkor nincs rá garancia, ha tudsz korrektebb boltot írd meg de magyar legyen
és akartam kérdezni :
ha már szóba került Conrad: tényleg 90 éve létezne? és ha valóban tagja a mit tudom én milyen csoportnak hogy hogy nem vágták még ki onnan ha ennyire inkorrekt és valóban volt a töltődön még garancia?
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
Nem kib...ottul mindegy, hogy hány éves a Conrad???
Attól még a mo.-i forgalmazó nem lesz korrektebb, mert X éves már a cég...
Komolyan fejezd be légyszíves az ilyen jellegű hozzászólásokat, mert már többünknek tele van atökehócipője velük. Teleszemeteled a topicot ilyen zagyvaságokkal folyamatosan.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
krisztian000
tag
Akkik a fórumon vannak mindenkinek ipc vagy tronic töltője van?
[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
válasz krisztian000 #7433 üzenetére
Nem. Van olyan, akinek töltője sincs.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
ludla
őstag
válasz krisztian000 #7433 üzenetére
Nekem ACTIV ENERGY töltőm van
[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
M_o_g_y_i
őstag
Nagyon sok cég csinál ilyet, ez még a kisebbik gond.
Csak ráadásul itt közbeszól a "magyar kereskedői mentalitás" és szembeköpi az ügyfelet, mondván a törvény erre kötelezi őket.
Nézzük már meg az ALDI/LIDL áruházakat pl., ugyanezt csinálja mindkét cég gyakorlatilag, saját márkanév alatt forgalmaznak "OEM-beszállítású" termékeket, amik ugyan lehet más színben/terméknév alatt de ugyanazzal a belsővel forgalomba kerülnek a világ más tájain, lévén kínaiak mind.
Ez szerintem 100%, hogy így van. DE!!! Ha hozzájuk a blokkal 3 éven belül visszaviszed a cuccost, nem tökölnek, mert tudják az elégedett vevőnél nincs jobb reklám. Visszaadják a lóvét és kész, nem sz@roznak.
Mostanában az nkon árulja Memorex néven is az MH-C9000-et, de írják is az oldalon, hogy megegyezik a két termék. Mondjuk én ezt kifejezetten sajnálom, hogy a programot nem frissítették rajta.
Belekerülhetett volna egy "automatizmus", ami a behelyezett akkukat először lemeríti és mondjuk egy belső ellenállásból számított értékkel, vagy pl. 500mA-es árammal elkezdi feltölteni őket.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Kernel
nagyúr
válasz M_o_g_y_i #7437 üzenetére
Ez szerintem 100%, hogy így van.
Mármint micsoda, az átcímkézés? Az nem utólag szokott történni (túl költséges lenne, nyugati munkaerővel, árat megdobná), inkább eleve úgy rendelik a kínai gyártótól, általában készre csomagolva. Tetszés szerint rendelhető a csomagolás is, a rányomott ábrákkal és szöveggel, a mellékelt kezelési utasítással együtt, nagyobb tétel esetén.
Konkrétan a Voltcraft a Conrad saját márkája, de az IPC nem saját fejlesztésük, feltételezhetően a La Crosse Technology Ltd. USA az eredeti gyártó, BC-xx néven. A La Crosse-nak van egy francia leányvállalata is, illetve a német a TechnoLine kereskedőcégre is hivatkoznak a weboldalukon.
Velük szerződött később a Conrad/Voltcraft, akinek IPC xx néven nyomják ugyanazt. Erre nem lehet rámondani szerintem, hogy feltétlenül Kínában gyártanák, pusztán azért, mert manapság ez így szokott menni, elvégre az amerikai iparnak is kell csinálnia valamit (enyhén fogalmazva). Sőt, ha kínai lenne, talán már olcsóbb is lehetne, az alibaba.com-on sem a La Crosse név alatt szerepelne. Az adapter Ktec Taiwan, de az külön téma.
Voltcraft saját fejlesztés elvileg a Charge Manager széria, csak Conradék időközben szemet vetettek a BC-xx töltőkre is, abból rendeltek jó sokat IPC néven, egy hosszabb távú együttműködés keretében.
A változatosság kedvéért, én például egy TechnoLine BC-700-at kaptam a lengyel TME-től.
A Conrad egyébként sok éve tartja ezt a 9990 forintos árat, ami tulajdonképpen folyamatos árcsökkenésnek felel meg. Nekem úgy rémlik, már 10 éve is ennyi volt. Egy időben a Vaterán is szerepelt egy viszonteladó az IPC töltőkkel. Egyszer láttam, egyik vevő alkudni próbált az árból, az volt a válasz, hogy őt szerződés köti, nem adhatja olcsóbban a Conradnál. Úgyhogy ilyen dolgok is vannak, csak az érdekesség kedvéért.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
hamyka
senior tag
-
hamyka
senior tag
na akkor innen érdemes rendelni : [link]
2 év garancia nem rossz, nem rossz
majd mesélj hogy vált be , ugye ők azok akiket linkeltem és mondtam hogy 2 év van a töltőre?
postával együtt 9500 ft , és 2 év garanciával, áááá, na majd legközelebb innen veszek, 2 év garancia csak jobb mint 1,
és melyik a jobb töltő? a Voltcraft Ipc 1 L, vagy ez a technoline ? vagy mindkettő kb 5 évet bír ki és a garancia mind 1, vagy a technoline jobb mert többet bír ki ?
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
És melyik üzemmódot érdemes használni? A test miért jó, refreshben is kiírja hogy mennyit töltött bele, nem?
-
veterán
A Discharge üzemmódot érdemes használni. Ugyebár itt először teljesen lemeríti az akksit majd feltölti. Mondjuk úgy hogy ez jót tesz az akksinak, bár nem annyira fontos minden alkalommal elvégezni. Ha tudod hogy már eléggé le van merülve akkor nyugodtan rárakhatod töltésre is egyből.
De azért minden 4-5. alkalommal érdemes elvégezni a kisütést töltést.
A test üzemmód azért jó, mert megtudod nézni az akksi kapacitását. Ebben az üzemmódban először teljesen feltölti az akksit, majd kisüti, illetve megint feltölti. Itt a kisütött kapacitás érték a lényeges, az kell neked. Mert az a valós, nem pedig a beletöltött érték, de gondolom ez tiszta így.
Refresh üzemmódban mindaddig megtudod nézni a kisütött kapacitást, ameddig a töltés folyamatban van. Hogyha áttér fenttartó töltésre, akkor már csak a beletöltött kapacitást fogod tudni megnézni.
Ja és még annyit hozzátennék hogy Test üzemmódnál van csak arra lehetőséged hogy, amikor a fenttartó töltés megy akkor megnézd a kisütött kapacitást. A maradék 3-nál módnál ha már csak a fenttartó töltés van, akkor a beletöltött kapacitást tudod csak megnézni. Bár az is sokat számít azért. Mert ha egy 2000mAh-es akksiba csak 1000mAh megy bele, akkor abból max 850-900mAh-t lehet kivenni, így ott valami nem stimm.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
-
krisztian000
tag
Activ Energy töltő mikor lesz az ALDI-ban?
Vagy valahol külföldről lehet ilyet szerezni? -
ludla
őstag
válasz krisztian000 #7449 üzenetére
állítólag július környékén, de ha feliratkozol a hírlevelükre tuti nem maradol le róla
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest