- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
gomez011
csendes tag
Nekem Voltcraft IPC-1L van.
A fórumon többen dícsérték, azért vettem anno én is ezt. Nem bántam meg, sőt!
Nem az olcsó töltők közé tartozik, de ha ki tudsz adni ~10k-t, akkor ezt vedd ebből az árkategóriából.
Szerintem azért általánoságban jók az IPC gombjai. Enyém pl teljesen. Attól függ, kifogsz-e egy gyengébben működőt. -
TeeJay
félisten
én 2009 őszén vettem, nekem kutya baja, mindent vesz elsőre
lehet azóta más gyártja a belsőt és van 1-2 eltérésMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
okos töltőből nem igen van olcsóbb és jobb!
van olcsóbb de az nem okos vagy van jobb de az drágább
Maha Powerex C90001x kell megvenni a jót mint 5x a gagyit
nekem volt IPC előtt egy Ansmann Powerline 5 mobil töltőm, ki is nyírt jó pár akkut mivel csak fix töltési meg kisütési tudása volt és csak ledes jelzés semmi infó az akkuk állapotáról
el is adtam és vettem egy IPC-tMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kugyu21
senior tag
válasz Dluinet #7330 üzenetére
Azért itt nagyon ellent kell hogy mondjak.
Ha valaki egyesével használja az akkumulátorokat akkor is ott van még pluszként az akkumulátor kapacitásának megfelelően választható töltőáram, de aki párban vagy négyesével teszi eszközbe az akkumulátorokat azoknál elengedhetetlen, hogy a kijelzés alapján, összepárosítva/négyesítve használja öket. És ez nem csak a jobb kapacitáskihasználás hanem az akkumulátorok élettartamának növelése miatt is nagyon fontos. Ezért nagyon nem mindegy hogy IPC vagy Tronic. Én biztosan nem vennék olyan töltőt ami kijelző hiányában nem ad információt az akkumulátoraim állapotáról, ezért csak IPC vagy feljebb.[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Végül IPC-1L gyorsakkutöltő lett, meg is rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
krisztian000
tag
http://www.arminimpex.hu/hu/termekek/akkumulator/sanyo/sanyo-eneloop-r2u-akkumulator-ceruza-2000mah-aa-/SAER2U2000AA
Ennyiért megéri nem? -
Imy
veterán
válasz krisztian000 #7368 üzenetére
Sok érte...
ITT olcsóbb a cucc... főleg ha sokat rendelsz. -
Viktoár
addikt
válasz krisztian000 #7368 üzenetére
Lehet hogy félreérted, az 1080ft az darab ár tehát 1 db akku kerül annyiba nem a 4db-os csomag.Ennyiért máshol is megkapod szerintem.
Üdv:Viktor
-
kugyu21
senior tag
válasz Dluinet #7375 üzenetére
Akkor biztosan félreértettelek:
Viktoár 7323-ban írja, hogy Tronic töltője van, 7323-ban ajánlod a piros Tronic aksit neki, 7330-ban azt mondod, hogy nincs szüksége az IPC-re ("Annyi a különbség, hogy az számszerűen kijelzi az adatokat, semmilyen más előnnyel nem jár.") -
nagyúr
válasz kugyu21 #7376 üzenetére
Azt mondtam, hogy a Tronic akkuból a Piros a jobb, másik csak az árához képest jó.
Mivel a régi akkui amugy is a végüket járják, ezért ajánlottam, hogy akkor vegyen LSD akksikat, akkor maradhat a Tronic töltő, nem kell a drágább."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
kugyu21
senior tag
válasz Dluinet #7377 üzenetére
OFF (azt hogy csinálod, hogy csak szürkének jelenik meg a hozzászólásod?)
ON Én a tapasztaltak alapján már piros Tronic-ot sem vennék ma már, a többi pedig még az árához képest is rossz vétel. Azt pedig, hogy a régi akkujai a végüket járják-e, csak vélelmezzük. Tudni akkor lehetne róluk bármit is ha lenne egy IPC-je, avval a bizonyos kijelzővel. És ezért találtam túlzónak (pontosabban éppen lekicsinylőnek) a megállapításodat a két töltő tudása közötti különbségről. -
nagyúr
-
And
veterán
válasz Dluinet #7380 üzenetére
(Ezzel csak annyi a baj, hogy az akkuk állapota nem két szélső értéket vehet fel, mármint hogy 'hibás' meg 'jó'. A felhasználók jelentős része olcsó és vacak töltőt, meg hasonló cellákat használ, és gyakran rácsodálkozik, hogy miért merült le a telep a huszadik kép elkészítése után. Majd megint vesz egy új, de ugyanolyan minőségű cellákból álló csomagot, és ugyanazzal a - cellák állapotáról szinte semmit el nem áruló - töltővel fogja tölteni továbbra is. A Tronic töltő nem egy túl kifinomult darab, nekem is van olyan , de azért sokat ne várjon tőle az ember. Hiába rágod szájba, hogy ne normál kivitelű akkukkal használják, mert a töltőárama túl nagy, a kisütési képessége pedig elég limitált /az a típus, amelyiket én vettem, időkörlátozott/, sajnos azzal fogják.. Aki eljut odáig, hogy jó minőségű akkukat vegyen, az előbb utóbb egy töltőre sem fogja sajnálni a pénzt, már ha rendszeresen használatban vannak nála azok az akkuk. Az persze konkrétan az én bajom, hogy nem szeretem azokat a "plug & play" töltőket, amelyek megpróbálják kitalálni, hogy mi a teendő a behelyezett cellákkal, és egyben el is hitetik a felhasználókkal, hogy ez így maga a tökély. Hát sajnos nem az.)
-
nagyúr
Gyerekjátékokban elöbb tünek el az akksik, minthogy tönkremennének.
Tapasztalat.A gyereknek van vagy 20-40db játéka amit akkukal használunk, és éppen az aktulis kedvencekben rotálodnak, de még egyse ment tönkre, inkább egy másik dimenzióban tünnek el. Évente így kénytelen vagyok 4-8db új akkut venni.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
kugyu21
senior tag
válasz Dluinet #7380 üzenetére
Szerintem akkor is fényévekre van a Tronic töltő az IPC mögött. Ár/érték arányban pedig verhetetlen.
Amióta használom azóta van legalább fogalmam arról, hogy mi van az akkumulátoraimmal. Semmi pénzért nem adnám már alább. Ugyanez a helyzet (már akár) a mezei, fehér, elsőgenerációs Eneloop vs bármekkora kapacitású, mindegy milyen márkájú NiMh vagy akár az LSD-nek nevezett piros Tronic esetében is (más LSD-t nem próbáltam, mert az Eneloop mellé még nem kellett más). -
Imy
veterán
IPC-1L-en van hátérvilágítás?
-
TeeJay
félisten
mind a 4 akku berak, táp bedug, én egyszerre nyomatom rá mindre ugyanazt a programot meg áramerősséget és csá. 10másodpercig kell csak vele foglalkoznom, oda felesleges villany
ha jól tudom a Powerex meg folyton ég amíg töltés van és nem lehet kikapcsolni semMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Imy
veterán
Köszönöm! Csak közben felmerült. Csak gondoltam hátha tudja.
-
M_o_g_y_i
őstag
Eneloop AA HR-3UWXB teszt
5A-es kisütésnél még 2,25Ah körüli a kapacitása!
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
tomcsi23
veterán
Elég jó.
A cseréről jut eszembe; van itt olyan, akinek már megfáradtak a régi Eneloop-jai
Itt 2008-as (1. gen) a legrégebbi, de teljesen rendben van, mondjuk nincs benne sok ciklus (1500-hoz képest meg messze nem), és mindig IPC-vel vannak töltve....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
hamyka
senior tag
sziasztok
kérdeznék én is ha lehet,
szóval:
a Lithium akkumulator azért jó mert rá lehet tölteni bármikor, ha elmegy az áram nincs gond, NI-CD-NI-mh akkuknál nem szabad rá tölteni mert azt az állapotot jegyzi meg ahol rá lett töltve, ergó: ha mondjuk a töltés 780 mah-nál ment el akkor ennyire fog feltöltődni a továbbiakban vagy én értem rosszul?
Comodó új távlatok...........
-
TeeJay
félisten
NiCd akkut már szerintem nem igen tudsz venni főleg mióta jöttek az LSD NiMH akkuk
előbbinek elég nagy volt a memória effektusa, magyarul kapacitását legjobban úgy lehetett csak kihasználni ha teljesen ki volt sütve és úgy feltöltve. a NiMH már kevésbé érzékeny erre de még mindig jelen lehet
az LSD akkuk pedig szinte alig érzékenyek rá de valamennyire azért ott is fenn áll.na mivel szinte már csak LSD akkut ajánlunk mindenkinek, így nem sok értelme van ezzel foglalkozni
lítiumos AA akkut meg nem is vennék mert ahhoz spéci töltő kell illetve drágább is gondolom.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest