- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totheground
addikt
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
koma106
senior tag
iMac fejhallgató kimenetén úgy veszem észre egyre hangosabb az alapjaz. Akár fülhallgatót, akár külső hangfalrendszert kötök rá. Ti is tapasztaltok ilyet? Mit tehetek ellene?
-
-
Ragnar95
félisten
Úgy alakult, hogy kaptam egy elég jó ajánlatot a mostani gépemre, így ma délutántól egy 2008-as iMac tulaja leszek Ez lesz az első iMacem, kell valamire figyelni a szokásos dolgokon (karcmentesség, kijelző pormentes, minden működjön, stb) kívül? Van valami gyakori hibája ennek a szériának, amit leellenőrizzek?
Illetve 120-as SSD-vel veszem a gépet, de emellé beleraknék egy 1,5TB-os 3,5"-os HDD-t, bele fog menni, 2 hely van benne, ugye? Illetve gondolom mivel nem mai csirke már a gép, a fusion drive nem lehetséges ennél, vagy igen?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
Igen, 10.8.3 van rajta, szuper, akkor azzal nem lesz gond
Viszont most néztem iFixiten, hogy le kell szedni a kijelzőt is ahhoz, hogy hozzáférjek a DVD-íróhoz, aminek a helyére menne a HDD, úgyhogy ezt itthon tutira nem csinálom meg. Esetleg külső vinyóval is működik a fusion drive vagy úgy nem? Esetleg tudtok valaki szerelőt, aki olcsón megcsinálja a cserét? Gondolom az APR-ek egy vagyont elkérnének érte...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
Azért elég bonyolultnak tűnik a dolog, félek, h valamit elrontanék. De ha csak 2,5-es vinyó fér be, akkor mindegy is, mert 3,5-esem van. Köszi azért a segítséget mindenkinek
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
tDr1v3r
veterán
válasz Ragnar95 #13353 üzenetére
Grat hozzá! A legszebb iMac-ek a 2007-2009 közöttiek...
iDoki-hoz vidd el kitakaríttatni, újrapasztázni, meg a kijelző szélét leragasztani. (Ezutóbbi a porosodás ellen kell.)
A régi HDD-dhez meg keress egy FireWire-t támogató külső házat szerintem.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
-
Ragnar95
félisten
válasz tDr1v3r #13360 üzenetére
Köszi, már meg is van a gép, nagyon király
Nem porosodik a kijelző, így erre most nem költenék. Az lesz szerintem is, veszek hozzá egy külső házat
xedos: lehet, rákérdezek majd valamelyik APR-nél, hogy mennyiért raknák át az SSD-t a DVD író helyére és raknák bele a HDD-t a HDD helyre.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
-
xedos
addikt
Pedig de... korábi Macbook Pro 13-15-ösnél volt ilyen!
Asztalira kapásból nem találtam semmit...
Sőt: [link]Ebben a gépben még ATA csatis a DVD! Lehet vennei ATA-SATA átalakítót, de max 133Mbyt/sec lesz az elméleti csúcs sebesség! A HDD helye meg SATA 2-es 300Mbyte/sec-el...
Azt hiszem, ha a winyó helyére rakod, akkor kell még egy thermal szenzor, mert gyárilag a winyóban van...
Ha nem érzékel, akkor MAX-on megy a venti! Valahol a fiókban van egy ilyenem...[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
Nem tudom, pontosan mi az oka, de kb. a GM45 chipset-ig (= Penryn CPU + DDR2-800/DDR3 kezelés) minden általam ismert gyártó ATA-s csatlakozójú ODD-t tett a laptopjaiba, onnantól SATA csak. (Egyébként technikailag most soroljuk a laptopokhoz az iMac-ot és Mac Mini-t is, szerintem a 2008 előtti modellekre is igaz ez.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
powerup2
addikt
Mac minit érdemes venni ftp servernek, torrentre, photoshopra illetve lightroomra ? ftp és torrentre 0-24 bírja vagy arra inkább egy nas ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Alex91 #13372 üzenetére
ez nem volt túl meggyőző kicsit bővebb véleményt
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Alex91 #13374 üzenetére
mert itt a hardveraprón jó árba van 160 ezerért , vagy az nem jó ár ?
-
Alex91
félisten
-
Ragnar95
félisten
válasz Alex91 #13376 üzenetére
Újonnan ha kicsi a keret, de viszonylag jó teljesítményt akar az ember és OSX-et, akkor a MacMini a legjobb választás, mivel emberi áron beszerezhető, főleg nem hivatalos forrásból, kicsi, keveset fogyaszt és cserébe elég jó a teljesítménye általános felhasználásra
Én is azt vettem volna eredetileg, de kaptam egy jó ajánlatot és beszámították az iMacbe a régi gépemet, így a használt iMac mellett döntöttem, bár így egy 5 éves modellt kaptam majdnem annyiért, mint amennyi az új MacMini lett volna...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Alex91
félisten
-
Alex91
félisten
válasz madgie #13382 üzenetére
Jo, nekem eddig eleg volt mindig a legkisebb modell egy kis memoria bovitessel . (Azert tegyuk hozza, hogy a 27"-os iMac nem csak a monitor miatt dragabb.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősnek lenne egy 27" iMac-je, 2010 év végi magyar számlás, 3 év kiterjesztett garis gépe, nagyjából tudnátok rá írni egy árat?Intel I7 2,93GHz
32GB ram
1TB + 256GB SSD
HD5750Dobozos, újszerű garis év végéig.
üdv
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Ragnar95
félisten
Ez valami ML feature, hogy Safariban a backspace-el nem lehet vissza menni az előző oldalra Lionön még simán ment a hacklin, de most az iMacen ML-en nem megy vissza és sehol nem látok ilyen beállítási lehetőséget sem
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Találtam egy Apple Mac Book Pro 13" notit. ( i5) Itthon elég drága, de találtam egy kínai céget ahol a magyarországi ár töredékéért árulják. Ez az ár 80.000Ft. Azt tudjuk Applet szerelnek kínában, de hogy ez valós-e vagy sem nem tudom, mindenesetre eredeti 1 év nemzetközi garral kínálja.
Minden I cuccra igaz ez a dolog.Véleményetek erről? Szerintetek merjem bevállalni?
Nem ebay és társai. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz SG3rg0 #13393 üzenetére
Ha nem ebay ahol van vevővédelem, és ráadásul western union, illetve az árat mint harmadik faktort figyelembe véve ez a tuti 100% átverés. A netes vásárlásnak tényleg egyik alapszabálya hogy western unionnal ne küldj pénzt, már ezért is sztornó lenne a javaslat. De ez így a fulltuti sztornó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Építő/felújító topik
- 3D nyomtatás
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest