- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
negyedes
addikt
udv,
valakinek valami otlete hogyan tudnam ezt orvosolni? [link]
pont a ket elem talalkozasanal verte be es alacsuszott egyik a masikanek, a gep megy, de esztetikailag eleg ronda. mivel lehet ezeket kicsit visszahajlitani?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Fr3eWar
őstag
válasz Alex91 #12702 üzenetére
Nem kényelmes a fogása sehogy sem. Annak tuti jó aki leül napi 10-20percre a gép elé mert szép meg minden. A görgetéssel meg vagyok elégedve de az új emelgetés nem jött be. Igen állítottam rajta 1órát elvoltam mire mindent beállítottam ahogy megfelelt a kezelés, feltettem az extra progit is, beállítottam középső egy gombos kattintást, megváltoztattam a középső rész területét, elhelyeztem úgy hogy a végére 10ből 9x sikerüt odafigyelés nélkül jól middle click-et nyomni. Mivel előtte nem használtam apple egeret így a 3 gombos egérhez és a 3gombos használathoz vagyok szokva. Használtam pár órát, és utána mikor levettem a polcról mellőle a 3gombos logitech pilot egeret kész megkönnyebbülés volt azt használni. Illetve arra jó volt a magic mouse, hogy utána le töltöttem a logitech-hez egy better scroll toolt amivel pöpecül beállítottam a görgő működését.
-
negyedes
addikt
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Kezdek nagyon hisztis lenni az iMac-em miatt, mert mostanában rettenetesen kezd lassúvá válni.
Mid 2010-es, 3.2GHz i3-as, 8GB RAM-mal.A fő gondom az, hogy folyamatosan swappel, vagy én nem tudom mit csinál, de szinte állandóan tekeri a HDD-t. Ennek köszönhetően néha akár 10 másodpercre is meg-megakad minden, csak strandlabdázik. Egy zeneszámot nem tudok rendesen végighallgatni iTunes-ból anélkül, hogy meg-meg ne állna másodpercekre, teljesen rendszertelenül. Tulajdonképpen az egész rendszer lomha és nehézkes, köze nincs már ahhoz a sebességhez, amit új korában tudott.
A legfrucsább az egészben, hogy míg a RAM fele-harmada szinte mindig szabad, a HDD-t folyamatosan dolgoztatja. Most, amikor ezt írom, így néz ki a memória: 2.84GB free, 1.00GB wired, 3.09GB active, 1.08GB inactive, és emelett Swap used: 1.84GB. Nem megy spotlight indexelés, meg semmi különös tulajdonképpen: Skype, Mail, Chrome, Forklift, Reeder és Things, néha Preview. Ennyi.
Ez a gép még Snow Leoparddal kezdte a pályafutását, majd lett rajta Lion és most Mountain Lion. Mindig csak felraktam az új oprendszert, sosem csináltam clean installt. Ez lehet gond? Ha igen, akkor most eléggé elkeseredtem, mert 2010-ben, amikor Mac-re váltottam, pont ebből lett elegem Windows-os környezetben: tonnányi swap, rendszeres OS újratelepítés, ilyesmik.
Onyx-szal a szokásos jogjavítást meg ezeket megcsináltam, az extrább opciókhoz viszont nem nyúltam, mert nem tudom, hogy mit csinálnak.
Segítség! Kiábrándulok!
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
M@trixfan
addikt
válasz bLaCkDoGoNe #12709 üzenetére
Egy DVD-ről, vagy USB-ről bootolt Disk Utility-vel rá kellene nézni a HDD-re! Nálam is volt hasonló helyzet, bár több HDD-vel és külön volt a Home Folder. Valamiért azt nem nagyon szerette a rendszer. Nekem 10.5-től fölfelé volt frissítve. Amint rendbetette a DU megszüntek ezek a problémák. Meg kell nézni a HDD nevénél is és a partíciónál is.
Amúgy nincs kizárva a clean install esedékessége sem, nem árt azért itt sem, persze ez messze nem Windows ilyen téren
[ Szerkesztve ]
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
TommyNagz
senior tag
válasz bLaCkDoGoNe #12709 üzenetére
Repair permissions gondolom megvolt Átnézetni disk utility-vel valóban nem hülyeség. Amúgy meg ha nagyon elvadul a helyzet, csinálj egy tiszta Mountain Lion installt. Ezen kívül érdemes backupolni valami értelmes programmal, pl. a CarbonCopyCloner-rel (Time Machine semmiképp...)
Onyxot pedig gondold meg, nekem az vele a tapasztalatom, hogy csak rosszabb lett. Persze ez lehet attól is, hogy az Onyx a cache-eket ürítni, amiket újra kell generálni, és ez is elég nagy lemez-aktivitással jár (gondolj csak a Spotlight-ra.). Ha már helyet szeretnél felszabadítani, akkor inkább a CleanMyMac2-t ajánlom, de azt se kell napi szinten nyomatni, elvégre nem Windows-ról van szó. Az OS X-ben van daily, weekly, és monthly szkript, ami elvileg az ilyen takarítást, cache-törölgetést magától megcsinálja, szóval elméletileg nekünk annyira nem is kellene belebabrálnunk (Persze javítsatok ki, ha tévedek )encapsulation dot1q
-
TommyNagz
senior tag
válasz Solar_Wind #12712 üzenetére
Dög lassú. Belső sata hdd-re egy friss pár gigás rendszert órákig backupolni??? Röhej. CCC csinál egy image-et pár perc alatt, amit az OS X telepítőből elérhető disk utility-vel vissza tudok állítani ha baj van.
encapsulation dot1q
-
xedos
addikt
Én most váltottam az i3-as iMac-ről amin Snow Leopard volt i5 és Mountain Lion.
Tényleg sokszor tekeri a winyót - néha lassabbnak érzem :-( -
Iginotus
addikt
Tudja valaki hogy lehet átírni a nevet a Apple Wireless Keyboard-ban?
Kicsit zavar, ami jelenleg benne van.
Ha lehet windows 7 alól.
kösziPlug and Pray... :)
-
TigerCat
nagyúr
Windows után kezdek kiborulni... Ezekre tudtok megoldást?
- Össze-vissza mappanézetek, amiket képtelen vagyok beállítani. Szeretnék egységes név szerinti elrendezést, amit meg is tart a rendszer. Mappák felül, minden szépen ABC sorrendben. Nem nagyon találtam róla infót...
- Mail és Gmail beállítások, mivel a másik gépen Thunderbird-ben van lekérve. Ha küldök egy levelet Mail-ből akkor új címkét hoz létre GM-ben. Dettó igaz a törölt elemekre is. Használjak itt Thunderbird-öt?
- Az iPhoto néha fagy, váratlanul kilép. Bár lehet, hogy csak türelmetlen vagyok. A helymeghatározás beállítása a képeken rémálom. Nagyon lassú.
- Szeretném áthelyezni az iMovie könyvtárat is, de itt nem tudok ALT-al indítani, hogy válasszak. Ezt nem lehet?
- Létezik egy gombos fájl törlés és megnyitás?
- ForkLift-et megvettem. Ennél van jobb TC alternatíva, vagy ez is megteszi?
Bocs, ha sokat kérdezek, de kezdek megőszülni...♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Totheground
addikt
válasz TigerCat #12716 üzenetére
A mappák felül csak különböző kerülő és félmegoldásokkal érhetők el. Eleinte engem is megőrített, de aztán megszoktam. Illetve ott van még az arrange by kind, de akkor a fileokat is szédszedi csoportokra.
A második problémát nem nagyon értem. Az iPhoto meg - nálam - teljesen stabil.
Az imovie könyvtárat szerintem egyszerűen át tudod mozgatni, legalábbis egy gyors google keresés után erre tippelek.
Törlésre a cmd + backspace ajánlott (igaz, nem egy gomb), megnyitásra cmd + o, bár elvileg tweakekkel meg lehet oldani, hogy az enter megnyisson.
TC alternatívák közül szerintem a pathfinder a legjobb.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
rii
nagyúr
törlés: ALMA BACKSPACE
kuka ürítés: ALT-ALMA-BACKSPACE
(#12717) Totheground: vagy akkor nem alma hanem CMD? a kezemben van benne... a fejemben nem ...megnyitás: ALMA-O
total comm-klón: mu-commander még, de a közelébe se ér egyik se
egységes nézet:
van de fejből nem tudom megy-enyiss egy finder-t, lődd be amilyenre szeretnéd, majd
finder-ben right-click
view option vagymi
és pipáld be az Alwas open in a list viewmail, iPhoto: nem'tom sajnos
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
TommyNagz
senior tag
Szia!
CMD+J bármelyik mappában (pl. Home), majd beállítod, hogy kényelmes legyen. Alul pedig lesz egy gomb, amivel alapértelmezettnek tudod ezt jelölni, és voila! minden mappában ez lesz az érvényes. Nyugi, engem is kiborított ez az elején, de rájöttem, hogy így meg lehet oldani.
iMovie Library-t csak simán mozgasd át másik diszkre, meg fogja találni a program.
Szerk.: látom kolléga megelőzött
Szerk2: a GMail problémát én úgy oldottam meg, hogy átváltottam iCloud-os mail-re. A sok címke kiborított engem is -.- IMAP folder kezelés fail.
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
TigerCat
nagyúr
válasz Totheground #12717 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor a nézettel ne foglalkozzak? Sajnos rendmániás vagyok, mint Mr. Monk és ez kiakaszt...
A másodikra meglett a megoldás. Nem állítottam be a mail fiókot, így nincs gubanc.
iMovie-ra nem találtam értelmezhető megoldást, ha van ötlete valakinek, még szívesen fogadom.rii, Neked is köszi! Jegyzem a billentyűzet kombókat...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
nagyúr
GMail-t webes felületen tudod paraméterezni.
Rii: az alma a CMD egy ideje.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Fr3eWar
őstag
válasz Iginotus #12723 üzenetére
Mac alatt tudod átnevezni. Csalakoztasd egy osx-es géphez, nevezd át és használd az új nevén.
OSX alatt rendszerbeállítások -> bluetooth - > (persze miután már párosítottad az osx-el) -> kijelölöd az eszközt, és alul a + / - fogaskeréknél a fogaskerék menüpontban átnevezés.
Tudom hogy win alól kérdezted, de az buta ehhez, vagy az is lehet hogy én vagyok buta ahhoz, hogy hogy lehet win alatt átnevezni. Vagyvagy
-
TigerCat
nagyúr
válasz Ragnar95 #12729 üzenetére
Ragnar95:
Köszönöm, ez megy. Csak meg kell szoknom... Amúgy MacBook Air "13 beépített billentyűzet. Ezt elfelejtettem megírni...
Mindezeket leszámítva nagyon jó kis gép és nagyon szép, öröm ránézni, tapogatni. Nem bántam meg a vásárlást. De Windows után tényleg nagyon más világ... Sokkal jobban, mint gondoltam. :-)Jorus:
Azt is próbáltam, de a Mail külön mappákat hoz létre az elküldött, a szemét és a törölt elemeknek. Nem boldogulok a beállításokkal - szabályokkal...
Ezeket szeretném beállítani:
Mail elküldött levelek >>> Gmail elküldött levelek
Mail törölt levelek >>> Gmail kuka
Mail piszkozatok >>> Gmail piszkozatok
Mail törölt levelek ürítése >>> Gmail kuka is ürüljön ki
Mail levélszemét >>> Gmail spam (Gmail levélszemét szűrő legyen használatban)Thunderbirdben ez csont nélkül megy, az iPhone-omon is minden klappol, de a Mail nem jó sajnos, így gondolom nem a Gmail-ben kell állítgatnom, hiszen az teljesen jó, szinkronban van a másik két eszközömmel.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz TigerCat #12730 üzenetére
Valóban vannak dolgok, amiket szokni kell egy kis ideig, az első 1-2hétben én is így voltam ezzel, a billentyűzetet is szokni kellett, de mostmár soha az életben nem mennék vissza windowsra
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
nagyúr
válasz Ragnar95 #12729 üzenetére
Van backspace az Apple billeken?
TigerCat: a webes felületen azt tudod beállítani, hogy mely mappákat szinkronizálja, és melyeket ne. Én pl. csak a Bejövő és Kimenő mappákat pipáltam be a GMail webes felületén, a levelezőmben pedig csak ezt a kettőt látom (helyesebben a Bejövőbe jönnek többek között a GMail-es levelek is a többi mellett, és a Kimenőben sorakoznak a GMail-es kimenők is), nem jönnek létre új mappák. Igaz, a Mail-lal és a TB-vel nincs tapasztalatom, Outlook-ot használok. Ugyanakkor, amíg a webes felületen nem szabtam testre a fentiek szerint a GMail-t, addig én is bosszankodtam az IMAP funkciók miatt.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
rii
nagyúr
válasz Totheground #12735 üzenetére
indesignban is nem mindegy hoyg alma-W vagy alma-q
sőt alma-alt-0
vagy kicsivel arrébb, de néha beüt: alma-alt-ESC .-Opiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Xero
nagyúr
Megszokás kérdése. Én már jó, ha évente egyszer nyomok mellé.
-
Ragnar95
félisten
Valóban, néha nekem is okozott kellemetlen meglepetést, de már csak nagyon ritkán nyomok féle, már hónapok óta nem zártam be így @ jel beütése helyett progit Ami idegesít, az az, amikor az alt . helyett cmd .-ot ütök netbeansben és feldobja a samplert
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
senior tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérnem az alábbi témában : apple gépek (asztali gepek, laptopok ) használata egy cég/vállalkozás mindennapjaiban. Mennyire kezelhető , használható ez egy kis cég szamara. Mlyen előnyei és hátrányai vannak egy pcvel szemben , hasznos alkalmazások , IT védelem ?
Bízom benne hogy tudtok segíteni nekem , nekem ipadem van és iphonem de sajnos ezen tapasztalatok által nehezen tudnék összehozni egy komoly előadást , Norbi
-
Fr3eWar
őstag
válasz nrbi001 #12740 üzenetére
Felhasználástól függ. Email offlce ok. De pl jarmuszervizzel diagnosztikaval foglalkozó cég eseten felejtos hogy legyenek olyan szoftverek amire szükség van a munkavégzéshez. Stb.
Csak azért mert alma meg Mac meg jól néz ki, nem kézenfekvő ezt használni kisvállalkozasban.
Szvsz -
rii
nagyúr
nálunk (30 fős reklámügynökség)
csak 8 accountnak van pc-je ...a többi mac(4 account - mac mini - imac
8 graf - mac pro - imac
6 dtp op - mac pro - imac)mindenre lehet használni
pure-mac.com
csak windows-os program esetén van dos-emu, win-emu, meg komplett gépet emuláló programok, így OSX alá feltehetsz még ilyen programot, arra meg mondjuk egyXP-t, és arra egy windows-specifikus programot ... vagy DOS-os könyvelőprogramot ... vagy azt DOS-BOX-ba ...piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Xero
nagyúr
Ez nagyban függ a cég profiljától, méretétől.
Ha nincsenek Windows-t igénylő spec. softwarek, akkor minden ugyan úgy elérhető OS X-re is. A központosított managelés egy OS X serverrel kiválóan elvégezhető. Ezen felül sok olyan hasznos funkciója van (lokális wiki, rendszer beállítások, backup), ami nagyon megkönnyítheti az emberek dolgát.
A managelés a server felületen gyerekjáték, de lévén unix-ról van szó, egy ssh konzolon keresztül bármi megoldható a világ másik végéről is.
Az OmniGroup csomagja pl nagyon is jól tud jönni bizonyos munkafolyamatoknál és munka típusoknál. Nálam pl must have.
A biztonság pedig ismételten visszamutat a unix rendszerre. Ha nem szórjuk tele java-val és flash-el, akkor betonbiztos.Ha valami konkrét elképzelésed vagy kérdésed van, akkor írd meg nyugodtan.
-
Ragnar95
félisten
A cég arculatától függ teljesen. Ha nincs szükség egyedi, csak az adott szakterületen használt szoftverekre, akkor tökéletes választás a Mac, hiszen atomstabil és nehezebben feltörhető, mint a PC, de cserébe jóval kevesebben használják, így a munkavállalók nagy részének is szoknia kéne és nagy valószínűséggel nem tudná hazavinni a munkát, hacsak nem kap céges MacBookot, ezen kívül specifikus appok nem biztos, hogy vannak Macre, bár pl grafikusok, tervezők közül nagyon sokan Macet használnak, illetve ha Objective C-ben akarsz programozni iOSre/OSX-re, azt is gyakorlatilag csak Macen tudod kivitelezni, de pl banki szoftverek, illetve más adott célterületre gyártott appok nem tudom, mennyire vannak és itthon olyan céget is lehet, hogy nehezebb találni, aki ír neked appot OSX-re...
-
Xero
nagyúr
válasz Ragnar95 #12744 üzenetére
Java-ban is vidáman lehet Mac-en fejleszteni. Itt igazából a sötétben tapogatózunk. Amíg a kolléga nem konkretizálja a feladatkört, addig lehetetlen megmondani.
Én csak annyit emelek ki megint, hogy sok olyan bundled dolog van a Server-hez, és így érintőlegesen a normál OS X-ben is, ami sok erp rendszer alap szolgáltatását tudja kiváltani. Nyilván ez elég nagy költséget tud levenni egy kis cég válláról. Arról nem is szólva, hogy a backup is megoldottá válik, ahogy az eszközök (OS X, iOS) felügyelete is. Ez azért Windows környezetben némileg macerásabb és több hozzáadott softwaret igényel, ráadásul nincs is akkora összhang a legtöbb esetben az eszközök között.
-
Ragnar95
félisten
Persze, ezzel énis tisztában vagyok, de azért mégiscsak más tudást igényel Macre fejleszteni, mint Windowsra akkor is,ha ismeri az ember a Java-t
Bár ez is attól függ ugye, hogy milyen appról van szó, mennyire kell, hogy kihasználja a rendszer beépített funkciót, tudását...[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz Ragnar95 #12746 üzenetére
Java-ban kb pont mindegy milyen asztali platform a fő cél. De szerintem nagyon elkanyarodtunk a lényegtől.
Ha visszatér az eredeti kérdés némi bővítéssel, akkor lehet érdemben ilyesmiről diskurálni.Igazán órákat tudnék az ilyen témákban írni, mivel az egyik profilom az IT infrastruktúra tervezés is, szóval óvatosan.
-
TigerCat
nagyúr
Ragnar95, Jorus, Tommy Da B1G, DanielK köszönöm szépen a segítséget!
Mostanra sikerült beállítanom, flottul megy minden...Amúgy ha valakinek kell később, ez volt a legnagyobb segítség a Mail beállításához: link. DanielK linkjéből vadásztam...
Ugye nem számít szentségtörésnek egy floppy ikont beállítani a Forkliftnek? Egyszerűen nem bírom megszokni a dokkon csücsülő targoncát....
Még egyszer köszi srácok!
-
MiklosSaS
nagyúr
Figyelmetekbe ajanlom ezt [link]
- a Mass Effect mar elment.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden, ami Unreal Engine
- BestBuy topik
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Társasjáték topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest