2018. április 23., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

A Vivo építhet be először optikai ujjlenyomat-olvasót

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Weibo

Egy most közzétett videó alapjén nem kizárt, hogy a Vivo lesz az első, aki képes megoldani a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó tömeggyártását.

H​i​r​d​e​tés​

A kijelző-előlap arány folyamatos növelése értelemszerűen eredményezi, hogy nem nagyon marad hely fizikai kezelőgomboknak, vagy felületeknek a fronton. A Samsung elvileg a Galaxy S8 és S8+ esetben is kísérletezett a kijelzőbe integrált biometrikus szenzorral, mivel az Infinity Display nem sok mozgásteret hagy a mérnököknek. Végül egy megkérdőjelezhető megoldás született, a legtöbb kritika, valószínűleg nem megalapozatlanul az ujjlenyomat-olvasó elhelyezkedését érinti.


[+]

Az LG-nek viszont nem okozott fejtörést a dolog, a G6 18:9-es paneljét szintén roppant keskeny kávák keretezik, a felület pedig oda került, ahova eddig is: a hátlapra. Csak éppen a kettős kamerarendszer alá, és nem mellé. Az Apple szintén a minél hatékonyabb helykihasználáson dolgozik, ami a Touch ID eltűnésével, vagy áthelyezésével kell, hogy járjon, amennyiben nem tudják megoldani a szenzor kijelzőbe való integrálását. Márpedig iparági elemzők szerint a gyártástechnológia jelenleg nem felel meg a tömeggyártás kihozatali követelményeinek.

Az Apple elvileg még nem tart a kijelzőbe épített biometrikus azonosításnál
Az Apple elvileg még nem tart a kijelzőbe épített biometrikus azonosításnál

A Weibón most közzétett, igen rövid videó alapján a Vivo, aki mellesleg a 2018-as VB fő szponzora, már rendelkezik egy működő prototípussal. A Vivo X9 Plus szerű eszközben látszólag már sikerrel alkalmazzák a technológiát. Az ismert iparági elemző, Pan Jiutang szerint a Vivo lehet az első gyártó, aki kijelző alá szerelt ujjlenyomat-olvasóval rendelkező eszközt dob piacra, viszont hozzáteszi, hogy valószínűleg az Apple fogja behúzni a mainstreambe a technológiát. A legfrissebb értesülések szerint a Vivo készül egy bemutatóval június 28-án a Shanghai MWC-n, elképzelhető, hogy ott mutatják be a fejlesztést.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​rdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.