Se jack, se gombok

Eddig alapvetően kedvező hírek érkeztek a Galaxy Note10-ről, ez utóbbinak viszont nem biztos, hogy örülni fogunk.

A napokban készült egy render a Samsung Galaxy Note10-ről, amire a ritkán (most hirtelen nem is emlékszem, mikor történt olyan utoljára) tévedő Ice Universe határozottan állította, hogy korrekt. A render már önmagában is furcsa. Ben Geskin mindössze egy előlapi kameralyukat szerkesztett a Note10 nagyjából faltól falig érő kijelzőjére, ráadásul, az S10-es szériától eltérően, középre. Először persze kettő volt ott, de a tervező korrigált. A vertikális kameraelrendezés ugyanakkor már nagyjából köztudott. Az Android Police azonban ma újabb, alapvetően nyugtalanító információkkal állt elő.

Az Android Police forrásai szerint a Samsung dobja a 3,5 milliméteres jack csatlakozót, valószínűleg a nagyobb, egyébként pedig várhatóan irtó gyorsan tölthető akkumulátor miatt, illetve eltünteti a hagyományos fizikai kezelőgombokat. Helyette érintés- vagy nyomásérzékeny területek lesznek, amelyek vagy kiemelkednek (mint egy normál gomb) vagy valami textúrát kapnak, hogy kitapinthatók legyenek. Előbbi ötlettel komoly versenyelőnyt dobna el magától a gyártó, utóbbi pedig már a HTC U12+ esetében sem jött be.

Azóta történt

  • Mégis lesznek gombok

    A Samsung állítólag kipróbálta a gombok nélküli kialakítást, de nekik sem jött be, úgyhogy maradnak a hagyományos megoldásnál.

  • Készül az exynosos Note10 5G?

    Kétféle rendszerchippel érkezhet az őszi Samsung csúcskészülék 5G modemmel szerelt variációja – a Snapdragon 855 eddig is logikus tipp volt, viszont felbukkant egy eddig ismeretlen Exynos chip.

  • Már megint ruhát cserélt a Note10

    Úgy változik a Galaxy Note10 felhasználói dizájnja, mint Rorschach maszkja Az őrzőkben. Most épp szögletesebb stylusos mobilt várnak.

  • Három szinten állítható apertúrával érkezhet a Note10

    A Samsung Galaxy Note10 és Note 10 Pro elsődleges szenzora három különböző rekeszértékkel dolgozik majd. Állítólag.

Előzmények

Hirdetés