A Note 10-től a Samsung is elveti a jack portot?

Hirdetés

A OnePlus az egyik olyan gyártó, amely több generáció óta kiáll mobiltelefonjai 3,5 milliméteres kimenete mellett, 2019 közeledtével mégis úgy érzi: eljött az idő attól megszabadulni, ugyanis Type-C-s fülest, vagy vezetékmentes megoldást lát vásárlói fülében. A port töretlen népszerűségét pedig épp saját szavazása erősítette meg az év elején, mindenesetre tény, hogy gyakorlatilag minden piaci szereplő kínál már Bluetooth alapú megoldást, a Samsung például a Gear IconX-et.

Tárolásra és töltésre is használjuk a kapszulát
A Gear IconX 2018-nak nincs szüksége 3,5 milliméteres vagy bármilyen kimenetre [+]

A koreai ET News belső forrásaitól úgy hallotta, a hagyományos audioport eltüntetésén a Samsung is elgondolkodott, és a Galaxy Note10 vagy az S11 lehet az első készüléke, amelyik a jack kimenettől megszabadul. A Strategy Analytics becslése szerint a vezetékmentes fülesek piaca 2019-ben 73,9 milliósra, 2022-ben pedig 100 milliósra duzzad, ugyanakkor sokak használnak még mindig minőségi, drágán megvásárolt, 3,5 milliméteres fajtát, ami évekig kitarthat. Nekik marad az USB-C - jack átalakító.

Azóta történt

  • Se jack, se gombok

    Eddig alapvetően kedvező hírek érkeztek a Galaxy Note10-ről, ez utóbbinak viszont nem biztos, hogy örülni fogunk.

  • Mégis lesznek gombok

    A Samsung állítólag kipróbálta a gombok nélküli kialakítást, de nekik sem jött be, úgyhogy maradnak a hagyományos megoldásnál.

Előzmények

Hirdetés