Hirdetés

2018. december 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Mégsem sietik el a Galaxy S9 bemutatóját

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Korea Hearld

A korábbi feltételezésekkel ellentétben nem valószínű, hogy a Samsung új csúcsmobilja a CES-en kerül bemutatásra.

Hirdetés

A Korea Herald információi alapján nem volt elképzelhetetlen, hogy a Samsung már a vegasi Consumer Electronics Show keretein belül januárban bemutatja a Galaxy S8 és S8+ utódját, mintegy konkurenciaként az Apple iPhone X ellenében, nem mellesleg megelőzve a többi gyártót. A konkurencia mellesleg nem járt volna rosszul a lépéssel, így lehetőségük nyílt volna a Mobile World Congressen Qualcomm Snapdragon 845-ös szettel szerelt készülékek bemutatására. A korábbi bemutató viszont inkább az MWC lehet, mint a CES, noha egyértelműen nem cáfolták, az "unlikely" kifejezés nem valami erős, inkább csak nem valószínű.

A Samsung Galaxy S8 és S8+
A Samsung Galaxy S8 és S8+ [+]

A Samsung egyébként a Galaxy S5-től mindig a barcelonai expót választotta, a tavalyi csúcsmodellek viszont egy hónappal később, külön eseményeken kerültek bemutatásra, ami várakozásra kényszerítette a konkurenciát, kivéve az LG-t, aki úgy döntött, a G6 kitűnő lesz Snapdragon 821-es alapokon, de mindenképpen elsőként kívánnak bemutatni 18:9-es képarányú panellel szerelt eszközt. Idén szintén a Samsung diktálja az iramot, a Qualcommal kötött megállapodás továbbra is érvényben van a Samsung elsőbbségét illetően. A hajtogatható Samsung X viszont előkerülhet januárban, DJ Koh mindenesetre 2018-at tűzött ki célul, valamit pedig biztosan magukkal visznek a koreaiak a kaszinóvárosban tartott expóra.

A Galaxy S9 CAD vázlata
A Galaxy S9 CAD vázlata [+]

A hardverfrissítésen kívül egyébként nem sok változásra számítunk az S9-es széria esetében, a panel viszont még nagyobb lehet a készülékek eredeti dimenzióinak megtartása mellett. A gyártó célja a előlap-kijelző arány 90% körüli értékre emelése, ami értelemszerűen még keskenyebb kávákat jelent majd. Az ujjlenyomat-olvasót potenciálisan újrapozicionálják, a kijelzőbe épített megoldás viszont továbbra sem valószínű. A hardverfrissítés azonban nyilvánvalóan igen, ahogy a jack csatlakozó megtartása is. Mindezzel együtt a Samsung illetékesei annyi konkrétumot árultak el, hogy semmiféle információt nem hajlandóak adni egy még be nem mutatott készülékről.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.