Hirdetés

Huawei Experience: Alkalmazások AppGalleryből és PhoneClone-nal

Hogyan lehet appokat beszerezni HMS-es mobilokra? A témakörre több bejegyzést szánunk és a Huawei alkalmazásboltjával, illetve a PhoneClone-nal nyitunk.

Ha megnézzük az okostelefonok és számítógépek platformjait, gyártónként és rendszerenként rengeteg forrásból szokás alkalmazásokat, programokat, játékokat és szolgáltatásokat telepíteni, illetve multimédiás tartalmakat beszerezni. A Huawei Mobile Servicest használó mobilok esetében a HMS Core jelenti az ökoszisztéma alapját, az AppGallery az elsődleges kaput a tartalmak beszerzésére, a Huawei ID pedig a bejelentkezést, amelyhez a fizetési módok is tartoznak.

[+]

Legutóbb körbejártuk a Huawei azonosító részleteit, az alapvető HMS alkalmazásokat, illetve az app bolt is meg lett röviden említve, most ennek részletezésével folytatjuk. Az AppGallery főoldala a kiemelt tartalmakkal, azaz app- és játékajánlatokkal indul. Tippeket kapunk a legnépszerűbbekre és a legújabbakra, lásd a Vibert, az Epic Gamest vagy az Asphalt 9-et, és szép számmal találkozunk hazaiakkal is: karnyújtásnyira van a Hongfoglaló, a Telekom vagy mondjuk a Telenor MyTV. A hazai és nemzetközi lista egyébként folyamatosan bővül, hétről-hétre bukkannak fel érdekes újdonságok.

[+]

Részletesebben a következő kategóriákban nézelődhetünk: játékok, autók, életmód és kényelem, eszközök, étel és ital, fényképezés, gyerekek, kommunikáció, könyvek és referenciák, oktatás, pénzügyek, sport és egészség, személyre szabott tartalmak, utazás és navigáció, szállások, üzlet és vásárlás. A legjobbak listája külön fülön is elérhető, a telepített alkalmazásokkal pedig a kezelőben tudjuk foglalkozni. Itt lehet frissítéseket keresni (automatikusan is települhetnek), illetve programokat eltávolítani. Az APK formátumban beszerzett alkalmazások is errefelé kezelhetők – opció a külső forrásból származók biztonsági ellenőrzése. Itt menedzselhetjük végül a hosszabb telepítést nem igénylő gyorsappokat, bár ebből egyelőre nincs sok.

A fizetési adatok a Huawei ID-hez kapcsolódnak, többlépcsős adatvédelemmel
A fizetési adatok a Huawei ID-hez kapcsolódnak, többlépcsős adatvédelemmel [+]

A Huawei ID-hez tartozó részletek az én fül alatt jelennek meg - itt kukkanthatunk meg egy sor, például játékokhoz tartozó ajándékot és jutalmakat. Értékeléseink, kívánságlistánk és a vásárlási módok ugyanitt érhetők el. A bankkártyák információját viszont a Huawei azonosító beállításai között tudjuk betáplálni, akárcsak a fizetési jelszót és a biztonsági kérdést. A későbbiekben ingyenesen vagy kártyák segítségével beszerezhető és felhasználható Huawei pontokat is erre tudjuk menedzselni, illetve a vásárlási előzményeket, előfizetéseket és számlákat megtekinteni.

[+]

Az AppGallery kínálata nem minden: később megnézzük a harmadik felek alkalmazásboltján és a honlapokon keresztül elérhető lehetőségeket, jelen blogbejegyzést a Phone Clone-nal zárnánk. A Huawei telefonokon már fent lévő, átköltözést segítő app bármely másik androidos eszközre is telepíthető, a régiről az újra a névjegyek, az üzenetek, a hívásnaplók, a fotók és a beállítások mellett pedig gyorsan átmozgathatjuk a kívánt appok javát. Mivel a Google legtöbb sajátja Play keretrendszert igényel, ezeket nincs lehetőség átvinni, a keresőóriás pedig nem javasolja alternatív forrásból sajátjait beszerezni. A Google mindenesetre kérvényt nyújtott be az Amerikai Kereskedelmi Minisztériumnál, hogy a jövőben, még nem tisztázott formában visszatérhessenek.

[+]

Az átvitel harminc másodperctől több percig tarthat az alkalmazások számától és méretétől függően, a játékok egész mappával átkerülnek, majd a HMS-es telefonon települnek. SIM kártyáról és harmadik féltől származó, valamint nem támogatott felhőszolgáltatásban tárolt adatok, illetve bizonyos biometrikus és alkalmazásinformációk nem vihetők át. Olyan alkalmazás is fennakadt az átvitelen, vagy csak nem indult el utána, amely Play keretrendszerbe integrált, ilyen a Prime Video, a Budapesti Menetrend, a BKK Futár stb. Az Időkép és az AirDroid ellenben hibátlanul futott, de érdemes az AppGalleryben is szétnézni, mely kedvenc alkalmazásunk érhető el ott, már HMS Core-hoz igazítva – nyilván lesznek olyanok, amire alternatívát kell találni. A következő bejegyzésben az alkalmazásbeszerzés egyéb útjait járjuk körbe.

Azóta történt

Előzmények