CES 2020: Hangszóró, hajlított OLED kijelzővel

A hajlítható és megvásárolható okostelefont elsőként prezentáló Royole standján természetesen minden hajlított volt – a hangszóró is.

Ahogy az várható volt, idei standját is a hajlíthatóság köré építette fel a FlexPai nevű, elsőként számon tartott hajlítható mobil gyártója, a Royole. A kiállítás rájuk eső területén még a fáról is hajlított panelek lógtak, legfőbb újdonságként a Royole Mirage került bemutatásra.


[+]

A Mirage egy henger alakú, 360 fokba sugárzó, otthoni felhasználásra tervezett (akkumulátor nélküli) okoshangszóró, aminek legfőbb dobása, hogy hajtottak rá egy 8 hüvelykes, 1920 x 1440 pixeles AMOLED kijelzőt. Talpát szabadon konfigurálható RGB-led világítja, tetején pedig négy darab kapacitív érintőgomb várja, hogy vezéreljük vele a tartalmat, illetve az aktív hangasszisztenst, ami egyelőre még csak az Amazon Alexa.


[+]

Három darab 48 milliméteres hangkeltőjével, illetve egy passzív mélysugárzóval együtt még a zajos kiállításon is feltűnő hangerőt tudott prezentálni érdemi torzítás nélkül, persze saját tartalom nem szólhatott rajta, csak a demo videó ment körbe-körbe, mert persze filmeket is nézhet majd rajta, aki szeretne. A zenei oldalt egyébként partnercégük, a Cleer adta hozzá.


[+]

Hardveresen jutott bele egy Qualcomm APQ8053 (ez lényegében egy Snapdragon 625), 2 GB RAM és 16 GB háttértár társaságával, ami pontosan elég az alapvető feladatokra és a gesztusokkal irányítható kezelőfelület használatára. Wi-Fi-n és Bluetoothon is képes zenei tartalmat feldolgozni, a mozgóképi lehetőségekről azonban nem árultak el semmit. Tettek rá egy 5 megapixeles kamerát is, noha a szelfizésen kívül egyelőre még nem tudtak mellett érvet felsorolni.

Az elsőre megnyerő eszköz használati értéke persze nem csak képalkotás terén, hanem összeségében is vitatható, főleg a 900 dolláros ár ismeretében. Aki nem tud ilyen kütyü nélkül élni, Amerikában a második negyedévtől megvásárolhatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés