Új kijelzőtechnológiát mutatott be a Royole

A rugalmas áramkörökbe integrált mikro-LED egységekkel a kijelző nem csak hajlítható, de formálható is lesz.

Hirdetés

A Royole a Display Week szimpóziumon új kutatási eredményeket prezentált, bemutatva a világ első mikro-LED alapú, tömeggyártásra alkalmas, nyújtható kijelzőtechnológiáját. A nyújtható kijelzők nemcsak összecsukhatók és feltekerhetők, de alkalmasak 3D-s alakformálásra is, ideértve a meghúzást, a csavarást, a domború és a konkáv alakváltoztatást, a három dimenziós hajtogatás pedig drasztikusan megnövelheti a megjelenítésre alkalmas felületet kompakt formában.

A Royole mikro-LED nyújtható kijelző technológiája 130%-os felületnövekedésre képes, domború hajlítással 40 fokig, miközben elérheti a 120 pixel/hüvelyk a felbontást (PPI). A mikro-LED technológia emellett akár 70 százalékos fényáteresztőképességet is lehetővé tesz, ami jóval magasabb, mint a meglévő rugalmas OLED technológiáké, így rendkívül jól alkalmazható átlátszóságot igénylő intelligens megoldásokhoz, például autók szélvédőihez vagy a napszemüvegekhez. A technológia szemléltetésére egy 2,7 hüvelykes, 96 x 60 pixel felbontású panelt gyártottak le.


[+]

A mikro-LED-ek értelemszerűen kisebbek, mint a hagyományos organikus fénykibocsátó diódák, így nagyobb terület áll rendelkezésre az egyes fényforrások között, ami nagyobb formálhatóságot és fényáteresztő képességet biztosít. A Royole úgy látja, hogy a technológia beilleszthető a jelenlegi hajlítható panelek gyártási folyamatába, így elég hamar felhasználható lesz a gyakorlatban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés