Hirdetés

Huawei Experience: MoreApps, avagy a népszerű alkalmazások gyűjtőhelye

Akad az AppGalleryben egy hasznos alkalmazás HMS-es mobilokra, amelyik tematikusan és naprakészen összefogja a legfontosabb appokat, több forrásból dolgozva.

A Huawei Experience blogszériában bemutattuk már a Huawei ID azonosítót, a Cloud felhőszolgáltatást és az AppGallery alkalmazásboltot, amely elérhető minden HMS-es, illetve Google keretrendszert használó telefonra a sencseni gyártó tarsolyából.

Csukva
Csukva A Mate Xs volt az egyik első HMS-es forgalomba került Huawei készülék [+]

Mivel a P40 széria, vagy épp az egymillió forintos kuriózum, a hajlítható kijelzős Mate Xs kizárólag HMS-sel érkezett, tüzetesebben körbejártuk, mit tudunk jelenleg beszerezni a folyamatosan bővülő AppGalleryből, a hazai fejlesztéseket beleértve, és mihez juthatunk hozzá a PhoneClone-nal más telefonról átemelve, avagy az APK Pure / Amazon Appstore-féle alternatív boltokból.

[+]

Az AppGalleryben a Google szócskát beírva egyébként egy sor szolgáltatáshoz vezet közvetlen weblink a Böngésző használatával, és ugyanígy lehet mondjuk a Facebook letöltőoldalára jutni a hivatalos APK telepítőfájl beszerzésére. Szintén hasznos az AppGalleryben elérhető MoreApps, amely tematikusan és régiósan szedi össze a legnépszerűbb alkalmazásokat, több forrásból. A MoreApps egyébként csak HMS-es mobilokra telepíthető, persze ezeket segíti elsősorban.

[+]

Annál is inkább, mert a villámgyors telepítés és a hazai régió kiválasztása után a MoreApps a főoldalon kapásból rendszerezi a mifelénk populáris alkalmazásokat, és bizony a keresőóriás szolgáltatásai is közéjük tartoznak. Legfelül külön kártya vezet a közösségi média listájára és a Google-gyűjteményre. Amennyiben akad olyan alkalmazás a keresőóriástól, amely elindul HMS-es mobilokon (Térkép, Gboard, Chrome), a MoreApps az APK Pure-t nyitja meg, ahonnan máris telepíthetünk. Ha nem, akkor a Böngészőt ajánlja, webes eléréssel, illetve alul a HMS alternatívákat, elvégre van élet Google nélkül.

[+]

A főoldal alkalmazástippjei mellett 23 témakörön belül böngészhetjük a MoreApps ajánlatait, így ha játszanánk, hírt olvasnánk, mozognánk, vásárolgatnánk vagy ételt rendelnénk, egy csokorba vannak szedve a népszerű megoldások, és természetesen az AppGallery is felnyílik, ha egy-egy alkalmazás onnan is telepíthető (például a Honfoglaló).


[+]

Magam is hasznát vettem a MoreAppsnek, amikor a HMS-re optimalizált, hazai alkalmazásokra vadásztam a blogbejegyzéshez, és a legtöbb frissen közzétett tétel hamar kikötött a listában. A MoreApps végül azt is ellenőrzi, hogy akadnak-e a már telepített alkalmazásokhoz frissítések, és ha igen, ebben is segíti a dolgunkat. Egyszerű, ám nagyszerű fejlesztés Andrei Vaduva jóvoltából, amely a HMS-es mobilokon kapóra jön, érdemes tehát kipróbálni.

Azóta történt

  • Huawei Y5p - aprócska kényelmetlenség

    A Huawei belépő szintű modelljét már-már apróságnak is nevezhetnénk, egyrészt mert mai viszonylatban igen kompakt, másrészt mert kifejezetten szerethető, egyszerű kis készülék. Lenne. De a Google szolgáltatások hiánya miatt elég kényelmetlen.

  • Praktikus újdonságokat hoz az EMUI 11

    A Huawei fejlesztői konferenciáján nem csak a HarmonyOS-ről tudtunk meg többet, de az EMUI legfrissebb rendszerverziója is bemutatkozott.

Előzmények