Hirdetés

Huawei Experience: Megújult a Huawei Közösség

Tippek, trükkök, közösségi érintkezés és pontjutalmak a márka átláthatóbb felhasználói felületén.

A Huawei Community, avagy a Huawei Közösség a gyártó saját felhasználóinak szánt, interaktív oldala, amely azzal a céllal jött létre, hogy a felületen az érdeklődők tippekhez, trükkökhöz és friss termékhírekhez jussanak, emellett az akciókról értesüljenek, illetve részt vehessenek a közösségi kommunikációban, fórumszerű bejegyzésekkel.


[+]

Olvasóinknak feltűnhetett, hogy a Huawei egy ideje, a HMS ökoszisztéma építésével párhuzamosan kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a felhasználóbázis hazai informálására, és tulajdonképpen erről szól az egykori Fotótrend, jelenleg Huawei Experience néven futó blogsorozat, és a szintén teljes mértékben általunk összeállított HMS tudástár, a kapcsolódó fórumtémákkal.


[+]

Ami pedig a Huawei saját Community honlapját illeti, Európa-szerte 2021 elején újult meg a közösségi felület, méghozzá kártyaszerű bejegyzésekkel a kezdőlapon. Itt informálódhatunk a legfrissebb hírekről és eseményekről (így a Közösség megújulásáról) vagy a termékek előnyös tulajdonságairól (mondjuk a FreeBuds Pro dinamikus aktív zajszűrésének mikéntjéről, esetleg a Watch órák extrém sportos felhasználásáról).


[+]

Ezek persze elsősorban termékismertető anyagok a kategóriákhoz (mobil, tablet, számítógép, viselhető eszközök, audiokellékek és IoT), a Közösség felületén szétnézve ugyanakkor konkrét beállítási, hibaelhárítási és beüzemelési tippek is járnak, így a FreeBuds eszközökhöz, esetleg a termékek szoftveres frissítéséhez. Megtekinthetjük a HMS ökoszisztémában és az AppGallery alkalmazásboltban elérhető, népszerű nemzetközi appok listáját, illetve ugyanígy a hazai fejlesztésűeket és a Magyarországon relevánsakat.


[+]

Ez volna a Community passzív oldala, a felhasználók Huawei azonosítójukkal bejelentkezve ugyanakkor maguk is kivehetik a részüket a közösségépítésből, fórumszerű hozzászólásokkal a cikkek alatt. A résztvevők kérdéseket tehetnek fel, segíthetnek egymásnak, megoszthatják élményeiket, edzéssikereiket, esetleg a Galériában közzétételre érdemes fényképeiket.


[+]

A legaktívabb tagok a posztokért, a lájkokért, a kommentekért és gyakori becsekkolásokért pontokat gyűjthetnek, és különféle jutalomban részesülhetnek, melyről a Huawei a későbbiekben fog részletesebben tájékoztatni. A vállalat nyereményjátékokkal és exkluzív, egyedi tartalmakkal kívánja a közösséget aktív részvételre sarkallani, ekképp erősítve a márkahűséget. A Huawei Közösség szabályzata itt olvasható.

Előzmények