Egy sima, egy fordított: két új óra jött a Samsungtól

A Watch5 az új szenzorral és fejlesztett alváskövetéssel villog, a Pro változat azonban ezek mellett még tud újat mutatni.

Nem vártunk falrengető változásokat a Galaxy Watch felhozatalt tekintve, ami a sima Watch5 kapcsán nagyjából stimmel is. Ez a Watch4 utódja, nagyon hasonlóan néz ki, továbbra is két méretben (40 és 44 mm) kapható, ezúttal is Wear OS-re rakott OneUI a kezelőfelület, amihez nem is nagyon piszkáltak hozzá. Jogos tehát a kérdés, hogy mivel nyújt többet a Watch5, mint a tavalyi Watch4.

Watch5
Watch5 [+]

Nos, egyrészt valamivel jobbnak ígérik az üzemidőt, nem lesz szignifikáns a változás, de 10-20%-os javulásra számít a gyártó, amely 3-6 órányi többletet jelenthet. Másrészt viszont kapott egy vadonatúj, integrált szenzort az óra, amely egyetlen modulban egyesíti az összes mérhető paramétert. Ez a Samsung szerint még pontosabb, mint eddig, nem csak pulzus, EKG és vérnyomás szerepel itt (amelyeket kalibrálni kell), hanem testtömeg-összetétel a testünk különböző részeire is lebontva, hogy egy teljesebb képet kaphassunk arról, hogy mire érdemes dolgozni. Javult az óra ellenállóképessége is a zafírkristály kijelzőbevonatnak köszönhetően, illetve kaptak az eszközök egy infravörös hőszenzort is, hogy a környezeti hőmérsékletek alapján még jobban határozzák meg az aktivitási paramétereket.


[+]

Mindezeken túl pedig nagyon komoly erőforrásokat áldoztak a tökéletes alváskövetésre, horkolásfigyeléssel és rengeteg tanáccsal látják el a felhasználókat, amelyekkel az alvásminőségüket javíthatják. Ebben nem csak egészségügyi szakemberek, hanem pszichológusok is részt vesznek, néhány napnyi analizációt követően pedig úgy próbálja majd az óra érdekessé tenni ezt a területet, hogy az alvási szokásainkhoz egy állatfajt rendel, ezeket természetesen cukiskodva meg is jeleníti (oroszlán, pingvin stb.), majd pedig segít abban, hogy időben feküdjünk és keljünk, hogy jobb legyenen az alvásminőségünk.

Watch5 Pro
Watch5 Pro [+]

A Watch5 Pro jóval izgalmasabb termék, ez váltja a Watch4 Classicot. Ez nyilvánvalóan tud mindent, amit a Watch5, de kizárólag 45 mm-es méretben kapható, két színárnyalatban, mindkettő titánium-ötvözet borítást jelent, egy világosabb és egy sötétebb szürke választható. Az eddigi, tekergethető lünettát viszont elhagyták, helyette egy karima védi a kijelzőt a direkt ütésektől, de ezt már nem lehet csavargatni, virtuálissá vált itt is a dolog. Mivel az óratest nem apró, ezért egy 60%-kal nagyobb akkumulátor is befért, amely egy napnyi folyamatos GPS használatot szavatol, normál használat mellett úgy tippeljük, hogy elég lesz 3-4 naponta tölteni. Nem a szokásos szíj, hanem D-csattos pánt jár hozzá.


[+]

A kültéri sportok nagyobb hangsúlyt kaptak (a Galaxy Watch termékek már egy ideje támogatják az ANT+ szabványú külső szenzorokat), aminek ékes példája a turn-by-turn navigáció megjelenése nem csak a Google Maps, hanem futóutak és kerékpározás esetében is, importálni és exportálni lehet útvonalakat könnyedén GPX-ből, valamint bekerült a visszakövetés funkció is, amely visszavezeti a delikvenst a kiindulópontra azon az útvonalon, ahol eddig jött.


[+]

Minden olyan funkció, amit eddig a Watch4-ekből ismertünk továbbra is adott: vízállóság, Google Pay, eSIM támogatás, kihagosítás, mikrofon, OLED kijelző rengeteg számlappal, számtalan aktivitás követése, Google Maps, vagy éppen a SmartThings Find. A két óra hamarosan itthon is kapható lesz, teszttel pedig igyekszünk minél hamarabb jelentkezni. A sima Watch5 eSIM nélkül 130 ezer forintról indul (40 mm), a nagyobbik Watch5-ért 145 ezer forintot kell az asztalra tenni. Ha kell bele SIM, akkor 150 és 165 ezer forintos árral számolhatunk. A Pro kivitel 205 lepedőt kóstál SIM nélkül, a csúcsváltozat 225 ezer forintba kerül majd. Előrendelés mától, forgalmazás augusztus 26-tól esedékes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés