Elérhető az Oceanic+ az Apple Watch Ultrán

Ez az a program, ami búvárkomputerek egyes funkcióival bővíti az óra tudását.

Az Apple szeptemberi bemutatóján többször elhangzott, hogy a WR100 és EN 13319 nemzetközi szabványokat nem véletlenül kapta meg a Watch Ultra, hanem azért, hogy akár búvárszámítógépként is használhassa az ember. A termék megjelent, a hardver adott volt, viszont a szoftverre várni kellett, a búvárkodáshoz használható Oceanic+ alkalmazás ugyanis csak most, november 29-én lett elérhető. A program kizárólag az Apple Watch Ultra órán fut el, watchOS 9.1 a rendszerkövetelménye, valamint egy párosított iPhone 8 vagy későbbi iPhone, melyen iOS 16.1 rendszerverzió fut.

Így néz ki az Oceanic+ az órán.Így néz ki az Oceanic+ az órán.Így néz ki az Oceanic+ az órán.Így néz ki az Oceanic+ az órán.Így néz ki az Oceanic+ az órán. Így néz ki az Oceanic+ az órán. (forrás: Apple) [+]

Az Oceanic+ az óra vízhőmérséklet-szenzoraira és nyomásérzékelőjére hagyatkozik, emellett használja az iránytűt is, illetve képes a rezgőmotorral és a kijelző felvillantásával jelezni a búvárnak. A program méri a merülési időt és mélységet, jelez, ha túl gyorsan ereszkedik vagy süllyed a búvár, kiírja, mennyi idő alatt ér vissza az óra viselője a felszínre, illetve igény szerint láthatóvá teszi az iránytűt is. Az alkalmazás tervezővel is el van látva, ez az árapályt, a hőmérsékletet, a láthatóságot és az áramlatokat is folyamatosan figyeli a merüléshez megadott helyen, ez alapján pedig tanácsokat ad a búvárnak, vagy épp figyelmezteti, hogy ne merüljön, ha veszélyesnek tűnik a helyzet.

A telefonos alkalmazásban láthatók a merülések adatai és az előzmények.A telefonos alkalmazásban láthatók a merülések adatai és az előzmények. A telefonos alkalmazásban láthatók a merülések adatai és az előzmények. (forrás: Apple) [+]

Helyspecifikusan tervezni viszont a program ingyenes részével nem lehet, a dekompressziós nyomon követés, a hely szerinti tervező és a korlátlan tárhely a régebbi merülések naplózásához már előfizetést igényel, ez 10 dollár / hónap, vagy 80 dollár / év jelenleg egyéni csomagban. Ha valaki családilag búvárkodik, annak 129 dollár az éves előfizetés és öt emberrel oszthatja meg az Apple ID-hoz kötött Családi megosztás lehetőségen keresztül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés