Letölthető az iOS 15.7 és az iOS 16

Az iPhone-tulajdonosok választhatnak, hogy melyik rendszerfrissítést szeretnék.

Hétfőn este, magyar idő szerint nagyjából hét óra óta letölthető a kompatibilis iPhone-okra az iOS 16, illetve az iOS 15.7 is. A rendszerfrissítések közül sokaknál utóbbi jelenik meg nagyban és az iOS 16-ot csak opcióként ajánlja fel a telefon alul. Az iOS 15.7-es rendszer semmilyen látványos extrát nem tartalmaz, biztonsági javításokat és egyéb bugfixeket tartalmaz. A telepítéséhez csak annyit kell tenni, hogy az ember kiválasztja a rendszert és kikapcsolja az automatikus frissítéseket, ezáltal meggátolva a telefont abban, hogy magától felrakja az iOS 16-ot. Az iOS 15.7 azokra a telefonokra is telepíthető, melyek már kiestek az iOS 16-os támogatási listájából, így az első SE-re, a 6S és 7-es készülékekre is.


(forrás: Apple) [+]

Az iOS 16 leglátványosabb újítása az újratervezett, személyre szabható lezárt kijelző, amire widgeteket is pakolhat az ember. Több alkalmazás már támogatja is az iOS 16-os widgeteket, például a Google térképe és levelezője is. Azonban több dolog még nem működik, például a kamerán keresztül egyből az iCloud családi megosztásba feltöltődő fotók.


(forrás: 9to5Mac) [+]

Azoknak is megéri várnia még az iOS 16 telepítésével és inkább a 15.7-et választani, akik speciálisabb alkalmazásokat használnak telefonjukon például munkájukhoz vagy mindennapjaik intézéséhez és nem biztosak benne, hogy az új rendszerrel boldog lesz az adott app verzió. Az Apple az iOS 14 óta küldi ki egyszerre a friss rendszert és az aktuális rendszer egy javított változatát ősszel, viszont a régebbi verziószámon maradást általában csak egy-két hónapig engedik, november környékére már csak a friss verzióból érkeznek meg az OTA frissítések a kompatibilis telefonokra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés