Hirdetés

Egyre több Huawei és Honor jelez: telepíthető az Android 10

Több hazai P30, Mate 20 és Honor 20 szériás telefon gazdája kapta meg az EMUI 10-et és a friss Google főverziót, természetesen megmaradt Play-szolgáltatásokkal.

Hirdetés

Már nyáron sikerült kipróbálnunk a P30 Prón a készülő EMUI 10 / Android 10 kombinációt, melynek közzétételét az első készülékekre a Huawei az ősszel ígérte, és ezt be is tartotta. Nem sokkal a múltheti, európai premier után kezdték a P30 és Mate 20 szériát, valamint a Honor 20-at birtokló első olvasóink jelezni: telepíthető a szoftver vezetékmentes formában.

Érdemes ugyanakkor hozzátenni: a közzététel fokozatos, IMEI számtól és régiós/szolgáltatói kiadástól is függ, kinek mikor érkezik meg, emellett azzal is számolni kell, hogy az első kiadásokban még maradhattak bakik. Akik viszont nem bírják ki, megpróbálhatják a HiCare alkalmazáson belül levadászni a frissítést, csak érdemes körültekintőnek lenni, hogy biztosan a végleges, hivatalos kiadást telepítsék. Az Android/EMUI 10-re váltás egyébként elhozza a főverzióval és a Google-alkalmazásokkal együttműködő, rendszerszintű sötét témát és az apróbb gyártó vizuális változtatásokat, animációkat.

Hirdetés

Azóta történt

  • Újra kiadták a P30 Prót

    A New Edition leginkább új színvariációt jelent, viszont a készülék a dobozból kicsomagolva Android 10-et futtat, Google-szolgáltatásokkal.

Előzmények

  • Huawei P30 - kell ennél több?

    Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

Hirdetés