Újra kiadták a P30 Prót

A New Edition leginkább új színvariációt jelent, viszont a készülék a dobozból kicsomagolva Android 10-et futtat, Google-szolgáltatásokkal.

Nem először fordul elő, hogy a Huawei egyik népszerű termékét leporolja, vagy csak a nevet újrahasznosítja. Most az előbbiről van szó: Németországban a P30 Lite újrája után befutott a P30 Pro New Edition. A termékoldalon elérhető információk szerint különösebb specifikációt érintő változás nincs: maradt a kameracseppes panel elöl és a lencsenégyes hátul, Kirin 980 SoC-t, 8 GB RAM-ot és jelen esetben 256 GB-os tárolót közrefogva. Viszont, ha minden igaz, az új kiadás már a dobozból kicsomagolva Android 10-et futtat, amit tavaly a P30 Próra frissítés formájában a felhasználónak kellett telepítenie.

A színeket tekintve az ezüst változat jelenti az újdonságot, a New Edition fekete és aurora variációja korábbról már ismert. Mi lehet az oka az újra kiadásnak? Alighanem a helyi eladások fellendítése, a P40 család ugyanis Google szoftverek nélkül futott be, ami biztosan nem tett jót az európai mutatóknak, a P30 Pro pedig régi és új kiadásban is használhatja a keresőóriás szolgáltatásait. A német piacon 750 eurót kérnek el a készülékért, amihez FreeBuds 3 füles és Mini Speaker hangszóró dukál előrendelésben.

Előzmények

Hirdetés