Csúcsmodellel térhet vissza idén a Meizu

Két éve semmi hír a Meizu mobilos üzletágáról, a várakozást egy új csúcsmodell törheti meg idén.

A Meizu 2021-ben mutatta be a 18-as szériát, azóta viszont inkább a FlymeAuto fejlesztésével foglalkoztak a Geely kötelékében. Az idei év viszont jó alkalom lehet a visszatérésre, a brand huszadik évfordulóját a Meizu 20 szériával ünnepelheti a gyártó, ami, ha stílszerűek akarnak lenni, március 14-én mutatkozik be, lévén ekkor alapították a vállalatot 2003-ban. A széria tehát kihagyja a 19-es sorszámot, így a Meizu 18s Pro közvetlen utódja a Meizu 20 és 20 Pro lesz.

Vajon a robotos emoji ihlette a dizájnt?
Vajon a robotos emoji ihlette a dizájnt?

Az M2392 modellszámú, Android 13-at futtató készülék decemberben már futott egy kört a GeekBenchnél, a CPU adatok alapján Snapdragon 8 Gen 2-es szettel és 12 GB rendszermemóriával, most pedig egy fotó került fel a Weibóra az állítólagos Meizu 20 Pro hátlapjáról. A kép kissé homályos és részlethiányos, de az egyedi kamerapanelről leolvasható, hogy az optikailag stabilizált főszenzort a Sony szállítja majd, feltehetően az 1"-es, 50 megapixeles IMX989-es fajtából, az viszont egyelőre rejtély, hogy az alatta lévő egység mit rejt. Már azon kívül, hogy valószínűleg ilyen-olyan szenzorokat.

A Meizu régen is jó és szerethető készülékeket gyártott: sokáig kitartott a hagyományos formaterv mellett, voltak izgalmas koncepcióik, érdekes próbálkozásaik, kitűnő ár/érték arányú belépő modelljeik és alapvetően korrekt felső kategóriás ajánlataik, plusz a hordható okoseszköz kategóriában is bepróbálkoztak; még Star Trek különkiadást is készítettek, így megfelelő háttérrel minden esélyük meglehet a sikeres újrakezdésre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés