A Geely kezében a Meizu

A villanyautógyártó hamarosan befejezi a botladozó mobil brand felvásárlását.

Januárban számoltunk be arról, hogy a kínai Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd., vagy csak Geely megcélozta a mobilpiacot, és a belépéshez vezető út a Meizu felvásárlásával van kikövezve. A Reuters szerint a felek között a szerződés megköttetett, és a Geely mobilra szakosodott vállalata, a Hubei Xingji Shidai Technology Co Ltd. felvásárolta a Meizu részvényeinek 79%-át – az akvizíció már csak a megfelelő szervek zöld lámpájára vár.

A legutóbbi Meizu csúcsmobil nem lett kasszasiker
A legutóbbi Meizu csúcsmobil nem lett kasszasiker (forrás: Gagadget) [+]

A Geely 2023-ban dobná piacra első saját okostelefonját, és mindjárt abban az éven hárommillió darabot értékesítene. Ám ennél fontosabb a zsebkészülékek és a járművek fedélzeti rendszerének egyre nagyobb összhangja, lásd az Apple terveit, és a Geely Auto nem csak saját márkás járművei érdekeltek a mobilfunkciók, az adatkommunikáció és a multimédia kiterjesztésében, a többségi tulajdonában lévő Volvo, Lotus vagy Polestar is profitálhat belőle. Végeredményben minden bizonnyal a Geely is arra a korszakra készül, amikor a teljesen autonóm járművek belső tere amolyan szórakoztatóközponttá alakul, melynek kulcsfontosságú része, hogy a felhasználó saját tartalmaihoz és érdeklődési köréhez zökkenőmentesen hozzájusson az utazás tartamára, és nagyon nem mindegy, hogy az ehhez szükséges ökoszisztéma megvan-e.

Azóta történt

Előzmények

  • Új Meizu telefon a láthatáron

    Sajnos a Meizu teljesen eltűnt itthonról, de Kínában sem hasítanak. A Geely új fejezet lehet a cég történetében, addig is itt egy új modell.

  • Felvásárolja a Geely a Meizut

    A Lotus, a Volvo és a Polestar tulajdonosa a mobilpiacon is szeretne érvényesülni, ehhez pedig a gyengélkedő Meizu fogja hozzásegíteni.

  • Bemutatkozott a Meizu 18s, 18s Pro és 18x

    A frissített széria leggyengébb tagja is komoly teljesítményű Snapdragon chippel, 30 W-os gyorstöltéssel és 120 Hz-es OLED kijelzővel érkezik, de a kamerás érdekességek a drágább modellekbe jutottak.

  • Bejegyezték a Xiaomi EV Companyt

    Érkezik a Xiaomi villanyautó, csak az nem világos, hogy mikor.

Hirdetés