Végre elstartolt a Meizu Watch

Ez a márka első igazi okosórája, és ehhez méltó Qualcomm csúcshardvert kapott.

A Meizu betoppanásával nem nagyon maradt márka, amelyik ne tette volna be a lábát a csatlakoztatott/okos-/sportóra piacra, és most a Mixet zárójelbe tennénk, mert annak kijelzője sem volt. A Meizu Watchnak van, méghozzá a műfajhoz méltó: 1,78"-es AMOLED panel 368 x 448 pixelen, 500 nites fénysűrűséggel és a szélein csiszolt Gorilla Glass védőüveggel.

Az óraváz alumíniumötvözetből készült, hátul kerámiabevonat tapintható ki, a 46 x 38,4 x 12,9 milliméteres és 69 grammos paraméterek pedig igazi férfiórává teszik a szerkezetet, egyelőre legalábbis apróbb és légiesebb változatról nem hullt le a lepel. Az óra lelke a fürge Snapdragon Wear 4100 chip négy Cortex-A53 processzormaggal, ami elég erős bármilyen komoly app futtatására, cserébe viszont nincs meg egy-két rivális többhetes üzemideje.

A 430 mAh-s telepből mindenesetre három nap használat kijöhet két töltés között, ami sajnos nem Qi alapon, hanem hagyományos érintkezős bölcsővel történik kerek egy óra alatt. Azért, ha az ember az eSIM-et kihasználja és felkapcsolódik mobilhálózatra, esetleg még hívást is indít vagy fogad, hiszen mikrofon és hangszóró is akad, alighanem naponta kell majd tölteni. Érdekesség, hogy megvan a B20-as LTE sáv támogatása, úgyhogy, bár az óra egyelőre Kínában startolt el, megvan a hardver a nemzetközi premierhez.


[+]

Nem hiányzik a 2,4 GHz-es WiFi modem, a meglepően régi Bluetooth 4.2 kapcsolat, valamint az NFC Meizu és Ali Pay mobilfizetéssel (már ahol elérhetők). A rendszer a Google-féle Wear OS meizusított változata Flyme for Watch néven, a kínai start helyszínén a keresőóriás szolgáltatásai nélkül. Ez sokrétű androidos mobilkapcsolatot jelent, ám remélhetőleg sokkal egyszerűbb adatmásolást a 8 GB-os tárolóra, mint a TicWatch Pro 3 esetében. Memóriából 1 GB jár.


[+]

Ami a sportot illeti, megvan az optikai pulzoximéter, a barometrikus magasságmérő, a gyorsulásmérő, a giroszkóp, a GPS és az iránytű, plusz a Watchcsal úszni is lehet, a termékoldal viszont nem használja az IP68 vagy 5 ATM jelzőt, így nem világos a vízállóság mértéke. De mennyi az annyi? A kizárólag 46 mm-es változatban elérhető, fekete vagy azúrkék Meizu okosóra ára 1500 jüan, azaz sátáni 66 666 forint, amiből bőven lehet 90 ezer, ha/mire ideér, de nagyjából minden földi jóval felszerelték a sikerhez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

  • Felvásárolja a Geely a Meizut

    A Lotus, a Volvo és a Polestar tulajdonosa a mobilpiacon is szeretne érvényesülni, ehhez pedig a gyengélkedő Meizu fogja hozzásegíteni.

  • Új Meizu telefon a láthatáron

    Sajnos a Meizu teljesen eltűnt itthonról, de Kínában sem hasítanak. A Geely új fejezet lehet a cég történetében, addig is itt egy új modell.

Előzmények

Hirdetés